Zoe predivno ❤️ Čestitam još jednom 🌞🙃
Cure ... Baš sam vas htjela pitati, kad ostanete trudne 🤞🙏 hoćete odmah reći obitelji, prijateljima ili ćete sačekati prva tri mjeseca ?
Baš jedem 🍍
🤭🤗
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Hej curke citam vas i nikako da stignem napisati.
Zoe čestitam !! Želim ti mirnu i školsku trudnoću!!❤
Lion32 žao mi je zbog M ! Nek je sad stvarno zadnja ! ❤
Blair , mama andjela kako ste mi vi? Koji su to dani dpo?
Ja nisam ni ovaj mj pokrila kako treba , i ovai put smo samo jednom( mene zeznulq temp od cijepljenja) sutra bi trebala O. Tako da se nadam da cemo uspjeti pokriti iduci ciklus taman iza Božića i Nove god kad smo oboje doma❤
Imam osjecaj da ce sad svaki tjedan biti plusića ❤
❤ 30 AMH 17
💙 33 asthenozoospermia
2god pokušavanja
Missed ab 7/2021 💔
9/2021 hormoni ✅
10/2021 nalazi za trombofiliju svi ok ✅
12/2021 cijepljenje
2/2022 Corona
3/2022 hormoni ✅, papa✅, cervikalni brisevi ✅
4/2022 1.pregled na humanoj Kbc Ri
4/2022 HSSG-jajovodi funkcionalni, sumnja na upalnu bolest zdjelice,- preporuka AIH 4 ciklusa ako ne uspije onda laparaskopija pa vidjet što dalje
5/2022 1.AIH KBC RI 🤞🤞
Dobro veče🙏🏼 Bila bih Vam zahvalna kada bi podijelili sa mnom iskustvo Vaše ili nečije… Naime, prošli mjesec sam dobila M 15.11. (3 dana ranije), prvi dan je bio li/la, ostali dani su, recimo, bili normalni. Inače mene grudi počnu boljeti i do 10 dana prije M, prošli mjesec su počele oko 15. kada sam je i dobila, te nastavile su me boljeti cijeli mjesec, i evo sad me bole, a nova M (ne) treba doći 15.12. Grudi su mi za 2 broja veće, tamne, pune vena. Jajnike osjetim malo malo, više je u pitanju peckanje i bol kao pred M (što je rano). Da li je rano da napravim test? Da li je imao neko sličnu situaciju?
Blair, dobro pitanje, ja sam u prvoj T odmah bliznjima rekla jer oboje smo bili s manjkom znanja, nisam znala da se moze desiti spontani u 6 sedmici, bas smo blesavi bili, dok bih sad bila dooosta obazrivija, muz bi vjerovatno pozelio i reci odmah ali ja bih mu rekla da nikom.ne govorimo nista dok ne budem oko 10 sedmice😊 Jer eto svasta sam prosla, strah i obazrivost su sada mnogo veci 😊 Da hoce samo doci dp toga, ehhh, i da bude sve okej, lahko bi sve ostalo🙊❤❤
.
Reaa, nazalost, moja O izgleda nije ni bila, trakice koje sam radila nisu uopste dostigle ni pribliznu tamnocu kao kontrolna, nazalost.. Bas sam razocarana, sta da kazem.. planiram otici doktoru do kraja sedmice, nadam se da ce biti slobodan i da me pregleda, da mu kazem da od ovog Inofolica izgleda nema nista, dzaba uzimam, stvarno skup lijek bez efekta, trazila bih taj klomifen ili nesto, prosli puta je spomenuo klomifen, pa da to probam, ne znam. Uglavnom ovaj ishod nisam ocekivala, pokrili smo par dana, ali nista od toga, bar nam je onako bilo lijrpo 😊😔😔 ti i ja se nadamo onda sreci pocetkom 2022 godine 🥰🥰
👩27 g.
🤵♂️36 g.
12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙
Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
Od 07/21 pokušavamo :)
- Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.
Jutrić! Zoe čestitke!! Napokon se počelo pokretati dodatne pozitive na temi! Super, super! Oporavak od poroda je individualan od osobe do osobe, od poroda do poroda. Teško generalizirati, ali čišćenje traje cca 30-40 dana u raznim intervalima, pa onda nekako kad to završi, je ajmo reć 'lakše'. Ja sam podigla neke knjige, jer u manjku druženja i opuštanja baš mi paše pročitati pokoju stranu na dan! Čitajući forum naučila sam neke stvari koje pojma nisam do sada imala! Nekad je bolje manje znati a nekada ne!
[ul]
[li]Trudnice😊[/li]
[/ul]
Atina ➕
Marta ➕
SamoJa➕
Ina85 ➕
Zoeeuzoee ➕
ODBROJAVANJE - 12 MJESEC ❄
Mina234 09.12. - 2 dana ❤️
Kejsy 10.12. - 3 dana ❤️
Pikapolonka 13.12. - 6 dana ❤️
Lavica 14.12. - 7 dana ❤️
BlairWaldorf 14.12.- 7 dana ❤️
.Mila 17.12. - 10 dana ❤️
Mama_andjela 19.12. - 12 dana ❤️
Reaa 20.12. - 13 dana ❤️
LaVi 20.12. - 13 dana ❤️
Nina23 25.12. - 18 dana ❤️ODBROJAVANJE - 1 MJESEC 2022.
Lion32 04.01.- 28 dana ❤️
.
Buhtlica..
Nina23..
Lekaa ..
Baarbaraa34..
Lavica..
Inna92 ..
Malina_30..
Kamilica ..
Ameliee ….
Zuzujalica …
Delia…
Ninach…
Loza…
.
Jutro curee i od mene Sto se tice oporavka zaista je individualno, ja sam nakon prirodnog porodjaja imala kiretazu, drugi dan izasla iz bolnice, u 7 dana primila dvije vrste injekcija, tableta, one kapi za maternicu i tablete za sprecavanje izlaska mlijeka, otprilike 12-13 dana krvarenja, stim da je zadnjih 7 vec bilo malo sasvim krvi. I Nakon tog sam pocela hodati, sjediti, uglavnom od porodjaja do polaska na posao je prosao 21 dan
Tako daa, eto mog oporavka, koliko je trajao. A i sestra takodjer, porodjena carski i bas je imala kriticno poslije porodjajno iskustvo, pojavile se 3 bakterije u rani, pa su savovi ponovo skinuti i ponovo je opet zasivena, i u bolnici je ostala 15 dana, ali je odmah po dolasku kuci vec bila aktivna, koliko god mi kritikovali, tri dana je svega odmorila i tj to. Tako da sve zavisi od zene do zenee, a ja kakva sam ja ne mogu lezati, i ovo sto jesam nekih 7 dana non stop, to me muz tjerao i bio je u nadzoru 24 h
Cim je krenuo raditi, ja sam pocela da hodam, da sjedim, bar sudove pocistim i tako
Eto kada sam ja dobila energiju i volju nakon svega, a bas sam bila kriticna i vazda je neko morao hodati za mnom jer mi se vrtilo uzas, a da ne pricam o mojoj sestri koja kada je dosla kuci s bebom, sve boli i brige izgubila
.
👩27 g.
🤵♂️36 g.
12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙
Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
Od 07/21 pokušavamo :)
- Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.
Hvala vam cure na podrsciiii,to jako puno znaci❤❤❤
Dns sam trebala(ne)dobiti i onak imam osjecaj kao da hocuu,imam neke lagane grceve i onak bas malo zbunjujuca situacija al citam da je sve to normalnoo...
Drzim svima palceve da ugledate svoj zeljeni plusic cim prije🙏🍀
👱♀️24 👱♂️23
4 mj(2021) spontani (6 tjedni)
Pokusavamo opet od 9 mj
11 mj ➕🙏🙏
1 mj 2022 spontani (8 tjedni)
Blair, dobro pitanje, ja sam u prvoj T odmah bliznjima rekla jer oboje smo bili s manjkom znanja, nisam znala da se moze desiti spontani u 6 sedmici, bas smo blesavi bili, dok bih sad bila dooosta obazrivija, muz bi vjerovatno pozelio i reci odmah ali ja bih mu rekla da nikom.ne govorimo nista dok ne budem oko 10 sedmice😊 Jer eto svasta sam prosla, strah i obazrivost su sada mnogo veci 😊 Da hoce samo doci dp toga, ehhh, i da bude sve okej, lahko bi sve ostalo🙊❤❤
.
Reaa, nazalost, moja O izgleda nije ni bila, trakice koje sam radila nisu uopste dostigle ni pribliznu tamnocu kao kontrolna, nazalost.. Bas sam razocarana, sta da kazem.. planiram otici doktoru do kraja sedmice, nadam se da ce biti slobodan i da me pregleda, da mu kazem da od ovog Inofolica izgleda nema nista, dzaba uzimam, stvarno skup lijek bez efekta, trazila bih taj klomifen ili nesto, prosli puta je spomenuo klomifen, pa da to probam, ne znam. Uglavnom ovaj ishod nisam ocekivala, pokrili smo par dana, ali nista od toga, bar nam je onako bilo lijrpo 😊😔😔 ti i ja se nadamo onda sreci pocetkom 2022 godine 🥰🥰
Neznam ak se sjecas moje trakice O?
Al.moja ovaj mjedec isto nije bas potamnila previse ,a ipak imam plusic na testu
Mozda je samo nisi uhvatilaaa😘😘🙏🙏
👱♀️24 👱♂️23
4 mj(2021) spontani (6 tjedni)
Pokusavamo opet od 9 mj
11 mj ➕🙏🙏
1 mj 2022 spontani (8 tjedni)
Dobro jutro svima
Zoeezoee još jednom čestitam na prekrasnom plusiću, uživaj i neka bude školska ❤
Blair muž i ja smo se već dogovorili da ne bi pričali nikome za trudnoću barem do 10 tjedna, a sada vidjet ćemo kako će bit u stvarnosti
Mina234 i Kejsi vi ste blizu za ne dobiti, kako se osjećate?
🙋♂️32 🙋♀️30
➕ 14.12.
4.1. (7+4 tt) Prvi pregled, srce kuca ❤👶
3.2. (12 tt) Kombinirani, sve u redu 🍀
8.3. (16+4) Stiže nam curka 💕
12.4. (21+4) Veliki anomaly, sve u redu 🍀
Sljedeći pregled 17.5.
Termin 19.8 👶
Cure dobro jutro ☕
Mama anđela ja sam ulovila peak u 21 navečer, druga trakica, prvu sam radila oko 12 popodne nije bila toliko tamna ali ipak malo tamnija nego ostale dane. Vidjet ćemo da li će uroditi plodom ako da onda definitivno preporučujem trakice, stavljam broj telefona osobe kod koje sam naručila, postavim svoj chart sa premom 😂💁😄
Moj M i ja smo se isto dogovorili da nikome ne govorimo, vjerujem da će biti teško, baš me zanima koliko ćemo izdrzati, što dulje to bolje samom da sve bude u redu 🙏💝
Danas na 7dpo, vrijeme sporo prolazi, simptoma nikakvih može je to dobar znak 😚
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.