Vecer.
Odlucili smo se ici u polikliniku Mia u Rijeci otvaraju 08.03. Procitala sam da imaju ugovor sa hzzo.
Sto hzzo pokriva? Da li tko zna sto o toj poliklinici?
Poslali smo mail za naruciti se na konzultacije, ali nam jos nisu odgovorili…
Hvala svima
Pozdrav!
Možda da o tome pročitaš na Potpomognuta oplodnja vol. 8. Nisam sigurna,ali možda budeš tam pronašla odgovore
Ja sam dugo bila na ovom forumu,ali sve cure su otišle.
Nikoga više nema. Rijetko koja se javlja,a ni jedna više nije tu baš aktivna.
38 godina
Ciklusi na 28 dana
Biokemijske 1/2021, 5/2022, 8/2022
Amh 14,97
Nifty Standard uredan, stiže nam dečko *** stigao Vito 27.3.
Drago mi je za čuti da se netko i u malo kasnijim godinama - mene su uvjerili da su to kasne godine, iako se tako ne osječam, meni je skoro 38 - odlučio na taj korak. Mi smo sve nešto odgađali ali službeno evo krenuli od ovog mjeseca. Do sada je bilo super ako bude, ako ne nećemo se stresirati. U pon idem vadit hormone, pa ću vidjeti kako tu stojim ali me baš strah što ako nešto ne bude ok. Čitam kako se neki parovi pate i po nekoliko godina a meni je već toliko puno godina i moram priznati da me lovi panika. Uz sve tu je i pcos i miom iako gin kaže nema razloga za brigu jer je dosta mali. Nadam se da se nerviram bez razloga. 🤞🤞
Ja imam 38 godina i to mi je sad 4.trudnoća.
Prije nego sam ostala trudna mi je trebalo 3 god.da uspijemo.
Svi nalazi dobri,hormoni...suprug...sve ok, ništa se nije događalo.
Kad sam dala svu odjeću od zadnjeg malog i sve stvari koje sam čuvala, tek onda nam je uspjelo - kad smo već skroz odustali.
Stvarno smo već prihvatili da je to kraj i da ne mogu ostati trudna.
Nismo sve iste, naravno. Al da je baš teško bilo te 3 god., bilo je.
Nadam se da će tebi biti uspješnije!
38 godina
Ciklusi na 28 dana
Biokemijske 1/2021, 5/2022, 8/2022
Amh 14,97
Nifty Standard uredan, stiže nam dečko *** stigao Vito 27.3.
Pozdrav svima imala bih jedno pitanje ako ste imali slično iskustvo. Naime prošle godine u 8 mjescu imala sam vanmatericnu trudnocu i odstranjen mi je ljevi jajovod.Nije bilo nista hitno dosla sam na vrijeme ali je plod bio dovoljno velik da moraju ukloniti cijeli jajovod.Doktor mi ke tada reko da mi je desni potpuno zdrav.3 mjseca pauze uradila sam papu i redovan pregled gdje mi je receno da mogu raditi na bebi. Naime ono što mene muci je to sta je zadnja menstruacija bila 11.2 do 15.2 ista ko svaka nista posebno manja ili jaca.Znaci danas bi ubiti trebala biti ovulacija po kalendaru. Osjetila sam da ona kreve jos par dana prije te smo decko i ja radili na bebi. Danas mi je pojavio neki malo krvavi/smedi iscjedak samo kad se obrisem te bol u ramenu vise na lopatici.
Mene muci to sta sam istu takvu bol imala i kad mi se desila prva vanmatericna trudnoca.Dali je netko imao slicno iskustvo i da ga rame boli i nakon vise od 5 mjeseci operacija( buduci da je to uobicajena bol za istu),dali je moguce uopce da je nekim cudom doslo do ponovne vanmatericne iako jee po kalendaru nemoguce.
Drago mi je za čuti da se netko i u malo kasnijim godinama - mene su uvjerili da su to kasne godine, iako se tako ne osječam, meni je skoro 38 - odlučio na taj korak. Mi smo sve nešto odgađali ali službeno evo krenuli od ovog mjeseca. Do sada je bilo super ako bude, ako ne nećemo se stresirati. U pon idem vadit hormone, pa ću vidjeti kako tu stojim ali me baš strah što ako nešto ne bude ok. Čitam kako se neki parovi pate i po nekoliko godina a meni je već toliko puno godina i moram priznati da me lovi panika. Uz sve tu je i pcos i miom iako gin kaže nema razloga za brigu jer je dosta mali. Nadam se da se nerviram bez razloga. 🤞🤞
Ja imam 38 godina i to mi je sad 4.trudnoća.
Prije nego sam ostala trudna mi je trebalo 3 god.da uspijemo.
Svi nalazi dobri,hormoni…suprug…sve ok, ništa se nije događalo.
Kad sam dala svu odjeću od zadnjeg malog i sve stvari koje sam čuvala, tek onda nam je uspjelo - kad smo već skroz odustali.
Stvarno smo već prihvatili da je to kraj i da ne mogu ostati trudna.
Nismo sve iste, naravno. Al da je baš teško bilo te 3 god., bilo je.
Nadam se da će tebi biti uspješnije!
Da, tog se i ja bojim, da bi moglo potrajati :( ali evo ipak se sve posložilo i kod vas :)
16.03.2024. +
11.04.2024. ♥️
25.04.2024. 22 mm
13.05.2024. 52 mm
17.05.2024. nipt ✅ curica ♥️
15.07.2024. 391 gram 🌞
26.08.2024. 1100 g 🌞
27.09.2024. 1800 g 🌞
14.10.2024. 2100 g 🌞
08.11.2024. 2775 g ☀️
Termin 27.11.2024.
Drage žene, mame, trebam savjet, iskustva. Suprug i ja radimo na bebi već 7 mjeseci. Ja sam bila na pregledima već 2 puta, kod 2 različita ginekologa. Znam da je rano i da bi trebali pokušavati makar godinu dana ali eto, što je tu je. Kod doktora oba puta je sve u redu, jajnik je ovulirao itd.) Iako imam cistu, na desnom, kažu da ne utjeće na plodnost i da je to sve uredno. Koristim ovulacijske trakice i uspijemo uvijek uhvatiti ovulaciju. Suprug bio na spermiogramu, također sve i više nego u redu. Mladi smo, 27,28 godina. Što se događa? Hvala unaprijed!
A2337Q može biti svašta...npr. jeste provjerili hormone štitnjače, jesi provjerili spolne hormone, može biti i manjak vitamina D. A možda da se opustite nekako, znam da je nemoguće, al probajte sebi reći: sad ćemo dva mjeseca pauzirati od 'pravljenja bebe' i da se opusteno i bez forsiranja i tempiranja imate odnose baš kad se zaželite.
👩31 👨35
Pokušavamo 06/2023
Drage žene, mame, trebam savjet, iskustva. Suprug i ja radimo na bebi već 7 mjeseci. Ja sam bila na pregledima već 2 puta, kod 2 različita ginekologa. Znam da je rano i da bi trebali pokušavati makar godinu dana ali eto, što je tu je. Kod doktora oba puta je sve u redu, jajnik je ovulirao itd.) Iako imam cistu, na desnom, kažu da ne utjeće na plodnost i da je to sve uredno. Koristim ovulacijske trakice i uspijemo uvijek uhvatiti ovulaciju. Suprug bio na spermiogramu, također sve i više nego u redu. Mladi smo, 27,28 godina. Što se događa? Hvala unaprijed!
Pretpostavljam da si vadila spolne hormone pošto je uvijek to prvi korak a spermiogram je drugi korak. Ponekad se dešava da parovima ne uspjeva trudnoca cak i kad je sve u redu jer je mozak preopterećen i jer se štopa ovulacija. Puno je u glavi ali najteze je glavu promijeniti . Svi cemo napraviti sve sta je u nasoj moci da si pomognemo ali glavu ne mozemo iskljuciti. Mi imamo isti problem. Pola godine pokusavamo ali moj partner ima i dijagnozu spermiograma tako da ipak imamo veći "problem" od vas. Pijes li suplemente? Vitamin D uz suplemente mozda jos uvesti. Piti caj od cikle i jesti ananas. Krecite se i jedan i drugi, trenirajte ako imate tu mogućnost. Ne piti alkohol i pušiti. Iako vjerujem da sve to vec znate i da praktircirate. Sigurna sam da ce se brzo dogoditi. Jedino mi pada na pamet jos prohodnost jajovoda. Jesi radila pregled?
19.9. konzultacije Poliklinika IVF
10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀
25.2. (5+5 tj.) UZV vidljiv plod i otkucaji srčeka ❤️
Vecer.
Odlucili smo se ici u polikliniku Mia u Rijeci otvaraju 08.03. Procitala sam da imaju ugovor sa hzzo.
Sto hzzo pokriva? Da li tko zna sto o toj poliklinici?
Poslali smo mail za naruciti se na konzultacije, ali nam jos nisu odgovorili…
Hvala svima
Mareo meni su u mailu odgovorili da se otvara 15.3. ali to mi je odgovorio Zagreb. Mislila sam da je taj mail riječki, ali na kraju je zagrebački. Možda ih treba zvati i na onaj telefon koji je naveden. Ja jos nisam probala. Ali ne znam sta pokriva HZZO 🥴
19.9. konzultacije Poliklinika IVF
10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀
25.2. (5+5 tj.) UZV vidljiv plod i otkucaji srčeka ❤️
Pretpostavljam da si vadila spolne hormone pošto je uvijek to prvi korak a spermiogram je drugi korak. Ponekad se dešava da parovima ne uspjeva trudnoca cak i kad je sve u redu jer je mozak preopterećen i jer se štopa ovulacija. Puno je u glavi ali najteze je glavu promijeniti . Svi cemo napraviti sve sta je u nasoj moci da si pomognemo ali glavu ne mozemo iskljuciti. Mi imamo isti problem. Pola godine pokusavamo ali moj partner ima i dijagnozu spermiograma tako da ipak imamo veći "problem" od vas. Pijes li suplemente? Vitamin D uz suplemente mozda jos uvesti. Piti caj od cikle i jesti ananas. Krecite se i jedan i drugi, trenirajte ako imate tu mogućnost. Ne piti alkohol i pušiti. Iako vjerujem da sve to vec znate i da praktircirate. Sigurna sam da ce se brzo dogoditi. Jedino mi pada na pamet jos prohodnost jajovoda. Jesi radila pregled?
Hvala na odgovorima i savjetima. Nisam vadila hormone štitnjače ili provjerila prohodnost. Nažalost, nisu me u to uputili, ali ću tražiti. Od ginekologa je odgovor samo sve je u redu i uzmi folnu. Sa folnom sam pokušala, nekoliko mjeseci ali eto... Danas naručila ekstrakt crvene mace? U moru suplemenata i komentara nekako za tu macu mi se učinilo da bi moglo pomoći. Ali za glavu ste u pravu, totalno smo ludi oboje, samo čujemo sve je ok, a ništa. Pritisak sa svih strana i komentari tipa: "ja iz prve ostala" itd...
Pozdrav zene, situacija je sljedeca.. Radimo na bebi i posto sam iscrpila kod svog ginekologa sve sto se moglo, pila femaru, isla na folikulometriju nije se desilo nista poslao me na postupak za vto, gdje sam na pregledu opstom bila 20 og dana ciklusa na kojem mi je doktorica na ultrazvuku vidjela kao zadebljen endometrijum sto bi po njenom moglo znaciti ili trudnocu ili neki polip,pa mi rrkla da sacekam hocu li dobiti i ako dobijem da dodjem kad mi prestane da ultrazvuk da se vidi bolje. Sad odbrojavam dane do vjestice koja je za nekih 6 dana.. da li je neka imala slicnog iskustva i zanima me da li se na prijasnjim pregledima kod svog ginekologa i folikulometriji mogao vidneti da npr ima polip na endometrijumu.. sva sam zbunjena
Sortiraj odgovore
Najstariji