400 ug je 0,4mg. U folacinu je 12,5x viša doza od one u dodacima prehrani, folacin je registriran kao lijek i nije namijenjen da se uzima na svoju ruku.
👧35g 🧔38g
👶🏻5g
Hvalaa anny35 , znala sam da je jedan aktivni oblik al nikako nac info koji. Tnx!
Hvala i Darcyyy! Nisam znala, bome dosta folne onda🫢! Propisao mi je dr Folacin nakon mpo postupka tako da ne idem na svoju ruku samo me zanimala razlika, tnx🤗
29🧔🏽♂️30 👩🏽🦱 Endometrioza , AMH 4,3 pmol/L
3x stimulacija u Beta+ (09/22, 12/22 i 06/23) sve 👎🏼
1x stimulacija u IVF polik. (03/2023) 👎🏼
1x prirodni cik. Beta + (07/2023) 👎🏼
1x stimulacija Repromed (09/2023) 👎🏼
1x FET Repromed (10/2023) 👎🏼
1x stimulacija Hilarus/Repromed (05/2024) 👎🏼
Dobitni! stimulacija Hilarus/Repromed (10/2024) ➡️ ET 1 morul. +(1🐧)➡️ Test +❤️ 10dnt β 86 12dnt β184
Drage cure, vise puta sam cula razlicite metode “pokrivanja” plodnih dana, neke curke pokriju vise manje sve dane, uz naglasak na peak, neke svaki drugi dan, neke samo peak i dan nakon.. koja je vasa taktika? Mi smo do sada nastojali 5-6 dana za redom, cijeli “fertile window”, pratim ovulaciju trakicama pa obavezno pokrijemo peak, prije, poslije..
U zadnje vrijeme cujem dosta da bolje “pali” metoda svaki drugi dan ili cak apstinencija do pred peak.. kakva su vasa iskustva? U prosloj T koja je nazalost zavrsila missed ab smo pokrili vise manje sve plodne dane uz pauzu od dan-dva koliko se sjecam jer sam ja imala virozu.. ovaj mjesec idem na folikulometriju, muz ce napraviti spermiogram.. nadali smo se da cemo drugi puta brze do T ali nazalost ulazimo u 6. mj pokusavanja🙁
Mi smo prije pokrivali sve dane , od ljeta idem svaki mjeseca na folikulometriju i doktor mi kaze koje dane da pokrijemo. Npr prosli petak sam bila kod gin i rekao mi je da pokrijemo obavezno taj petak, subotu po zelji i ned obavezno. Tako da evo ne znam ,ali nazalost kod nas niti jedna metoda nije upalila jos uvijek.. 😏
👩27 svi nalazi uredni.
👱♂️ 41 uredan spermiogram
Pokusavamo od 2020
Prvi ivf postupak 08/2023 Poliklinika Ivf
04.08 apsiracija. 5 jajnih stanica od tog jedna oplodena
07.08 embriotransfer
19.08 beta ⛔️
Cao nova sam ovdje imam 24 godine ja i suprug zelimo bebu vec 3 godine radimo na tome ali kako mi se cini ne uspijeva nam ….
Kasnila mi je menstruacija otprilike 3 tjedna i nekoliko dana ..odnose smo imali nezasticene jer kao sto sam rekla radimo na bebi…inace imam 52 kile i pocela sam u zadnje vrijeme da jedem jako puno povrca a nisam inace obozavatelj brokule dok sam u to vrijeme to pocela jeat makar iskreno nisam ni posumnjala na trudnocu i u ta 3 tjedna ja sam prenaglo dosla na 55 kila .
Ugl.grudi su mi bile jako nateknute i bolne nisam mogla ni hodati koliko su me boljele niti spavati cak mi je i grudnjak smetao…da bi ja 22.3.2023 isla kupiti test za trudnocu jer iskreno nisam toliku paznju dala da mi kasni tek kad sam vidjela po kalendaru vidjela sam da mi kasni 12 dana i 22.3.23 odem da kupim test kad sam primjetila da sam mokra i odem u wc i vidim kao malo krvi al smede boje …
I na kraju test nisam napravila jer sam mislila da sam dobila i imala sam jake bolove da mi ni tableta nije pomogla.
da bi drugo jutro iz mene komadi izasli i napravim test tek sutra dan i vidi se kao neki plus al jedva dal mi mozete reci dal je to imao ovako nesto?
Drage cure, vise puta sam cula razlicite metode “pokrivanja” plodnih dana, neke curke pokriju vise manje sve dane, uz naglasak na peak, neke svaki drugi dan, neke samo peak i dan nakon.. koja je vasa taktika? Mi smo do sada nastojali 5-6 dana za redom, cijeli “fertile window”, pratim ovulaciju trakicama pa obavezno pokrijemo peak, prije, poslije..
U zadnje vrijeme cujem dosta da bolje “pali” metoda svaki drugi dan ili cak apstinencija do pred peak.. kakva su vasa iskustva? U prosloj T koja je nazalost zavrsila missed ab smo pokrili vise manje sve plodne dane uz pauzu od dan-dva koliko se sjecam jer sam ja imala virozu.. ovaj mjesec idem na folikulometriju, muz ce napraviti spermiogram.. nadali smo se da cemo drugi puta brze do T ali nazalost ulazimo u 6. mj pokusavanja🙁
Mi smo prije pokrivali sve dane , od ljeta idem svaki mjeseca na folikulometriju i doktor mi kaze koje dane da pokrijemo. Npr prosli petak sam bila kod gin i rekao mi je da pokrijemo obavezno taj petak, subotu po zelji i ned obavezno. Tako da evo ne znam ,ali nazalost kod nas niti jedna metoda nije upalila jos uvijek.. 😏
Ja tek krecem s folikulometrijom, vidjet cemo kako ce biti, pa ako ne upali onda cu lagano dalje s pretragama.. do sada sam osim redovnih gin- papa radila stitnjacu, koagulaciju, muz ide ovaj tjedan na spermiogram..jos uvijek smo unutar 6 mj pokusavanja nakon missed ab ali sad je vec lagana nervoza i ne zelimo gubit vrijeme🤷♀️ sve je to u glavi najvise, prvi puta smo bili skroz opusteni, nakon missed je druga prica😩
👩 33
👨35
09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢
TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
6/2023➕🌈❤️🙏
Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞
Ja tek krecem s folikulometrijom, vidjet cemo kako ce biti, pa ako ne upali onda cu lagano dalje s pretragama.. do sada sam osim redovnih gin- papa radila stitnjacu, koagulaciju, muz ide ovaj tjedan na spermiogram..jos uvijek smo unutar 6 mj pokusavanja nakon missed ab ali sad je vec lagana nervoza i ne zelimo gubit vrijeme🤷♀️ sve je to u glavi najvise, prvi puta smo bili skroz opusteni, nakon missed je druga prica😩
Bas mi je zao zbog vaseg gubitka.. nemojte se previse zivcirat vjerujem da ce vam se uskoro opet posrecit 🙏
Mi smo napravili sve pretrage .. on spremiogram, ja spolne hormone,stitnjaca ,prohodnost jajnika i ako se dobro sjecam to je to i sve je u redu ,ali i dalje se nista en desava, a pokusavamo od 2019.godine. Sljedece o cemu sam razgovarala sa ginekologom je bila inseminacija ,ali mislim da cemo taj korak preskociti s obzirom da sam citala na forumu da gotovo nikom nije uspijelo tako,a i ginekolog mi je rekao da nije veliki postotak uspjesnosti..😔
👩27 svi nalazi uredni.
👱♂️ 41 uredan spermiogram
Pokusavamo od 2020
Prvi ivf postupak 08/2023 Poliklinika Ivf
04.08 apsiracija. 5 jajnih stanica od tog jedna oplodena
07.08 embriotransfer
19.08 beta ⛔️
Evo da se javim, ja dobila plus 🤗🥰 idem 31. do ginekologa. Mislim da ne bi tako rano isla da se ne bojim da mi se ne ponovi spontani, G mi je rekla jos prije da kad vidim plus da krenem piti aspirin 100 preventivno, a spominjala je kao mozda i heparin. Jel ima netko da je uzimao aspirin u trudnoci? Strah me iskreno ljekova u trudnoci...
Sto se tice mog ponovnog pokusavanja nije nam evo puno trebalo, al znam kako je tesko kad ne vidis plus. Mene i jedan mjesec rastuzio, i ovaj sam mislila da cu dobiti M pa sam svoje vec oplakala... drzte se i nadam se da cete ugledati plusice skoro 🥰
Sto se tice nekakvog savjeta i gadanja plodnih dana moje iskustvo je ovakvo:
2. mjesec: otrprilike znam kad ce mi O i vec unaprijed nanervirana i u grcu se spremam na zakazane odnose, zelju ni ne osjecam, vise jer moram jer mi je O i tijekom samog cina samo o tom i razmisljam.
3. mjesec: otprilike znam kad ce mi O, ali me 4 dana prije krene hvatati bas zelja za odnosom i tako par dana. Ne razmisljam uopce o tome da moram nego zelim i uzivam u odnosu s muzem i ne stresiram se. Ispada da mi je ovulacija i uranila. Da sam cekala kalendar fulala bi. Tako da vam preporucujem da se sto manje stresirate (znam, floskula, lakse reci nego napraviti). Ja stvarno mislim da je meni to bilo presudno. Od dodatka prehrani sam pila folat, omegu, b 12 aktivni, magnezij.
Meni je danas 5. dan od ovulacije. Naravno, nema nikakvih simptoma još. Osluškujem tijelo i bezveze se opterećujem. Pokrili smo dane prije ovulacije i dan ovulacije pa cemo vidjeti. 🙈
12/2023 dječak 💙
*Kad kazem sve oko mene trudne*, mislim kako cujem svakodnevno od drugih za nekog tko apsolutno nije ni htio dijete, a svejedno dobili. Al eto, zivot pise cudne price a ja se i dalje nadam nasem prvom cudu :)
E i kod nas svi oko nas trudni. A tek pritisak bliznjih, narocito svekrve. Čak je i suprugu rekla da je vrijeme da idemo na pretrage jer nisam trudna još. A mi tek ovaj mjesec krenuli aktivno. Do sad smo se pazili i nismo planirali dijete. Ali eto, ona zna više od nas izgleda. Poludit ću s njom😐
12/2023 dječak 💙
Bokic, zene, djevojke! Ukljucujem se i ja i malo vas citam i pratim :) Muz i ja 6 mjeseci (otkako smo i u braku) pokusavamo pa nista. Slomim se svaki mjesec i bas mi zna biti tesko. Citam o plusicima i bas me veseli zbog drugih, a u isto vrijeme, imam filing da su sve oko mene trudne, sve neplanski, iznenadenja prste, a meni muka 😭 Imam 29 godina, ciklusi su mi od moje 13. godine zivota savrseno normalni, svi organi uredni i ovulacije redovite i znam ih tocno u dan pa opet iz mjeseca u mjesec NISTAAA. Imam osjecaj da cu izludit. Pijem Evine kapi cisto zbog ublazavanja PMS-ova, folnu kiselinu uzimam vec 6 mjeseci. Pratim vas i veselim se uspjesnim pricama i plusevima i svima nam zelim srecu ❤🙏🏻
Draga Hana8 razumijem te skroz, tako je i kod nas, imala sam missed ab lani u 9. mj, u braku smo malo vise od godinu dana, vecina nije znala za trudnocu niti za missed pa sad vec krecu pitanja okoline.. prva T mi je bila unutar 6 mjeseci taman, a druga sad nikako, proslo taman 6 mj i takodjer me svaka menga strasno rastuzi, puno vise nego prije..sad smo lagano krenuli po pretragama pa cemo vidjeti. Moj ti je savjet da za pocetak svakako iskontroliras hormone stitnjace ako nisi, znam nekoliko cura kojima je stitnjaca bila problem za zacece. A inace kazu da je sve normalno do godinu dana pokusaja ali znamo da nam se tako ne cini😩
👩 33
👨35
09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢
TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
6/2023➕🌈❤️🙏
Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞
Sortiraj odgovore
Najstariji