Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nela1208
    24. Listopad 2022. 14:23

Pozdrav zenice,evo me s novim vijestima. Danas sam zvala gink jer je doslo do krvarenja nakon druge ture duphastona. Narucio me 2.11 za folikulometriju,da se vidi funkcioniraju li jajnici,tj dali dolazi do ovulacije,jer zadnja dva ciklusa smo dragi i ja imali odnose na dva najjaca dana po mom i kalendarskom izracunu i nista 🤷‍♀️ pa me zanimaju vaša iskustva s folikulometrijom i dali je koja morala piti tablete da izazovu ovulaciju?? 

• pink86
    24. Listopad 2022. 14:42

Pozdrav svima😊, mi isto radimo na bebici. Nažalost ovaj mjesec je bila biokemijska, krvarenje lagano je već počelo par dana već nakon ovulacije, nadala sam se na početku da je implantacija međutim prekjučer sam baš prokrvarila jako. Ovulaciju pratim lh trakicama, evo očito nemam problem sa začećem ali sa zadržavanjem ploda da. Ima li nešto što može pomoći da se plod implantira kako treba, nešto za jačanje maternice možda? Za sad koristim folnu, matičnu mlječ, željezo i počela sam danas piti čaj od vrkute...dali je to sve dovoljno, ako netko ima još nešto bolje za preporučit slobodno?😊

• pink86
    24. Listopad 2022. 14:45

Naravno svjesna sam da možda i nije bilo u redu nešto s oplođenim jajašcem pa je priroda učinila svoje, ali svakako bi tila malo i maternicu ojačati jer i zadnji porod mi je bio dosta težak...

• DaMa_21
    24. Listopad 2022. 19:52

pink86

Naravno svjesna sam da možda i nije bilo u redu nešto s oplođenim jajašcem pa je priroda učinila svoje, ali svakako bi tila malo i maternicu ojačati jer i zadnji porod mi je bio dosta težak…

Utrogestan/duphaston moze pomoci ako je problem endometrij.
    Oba lijeka su zapravo progesteron tako da bi trebala provjeriti progesteron 7 dana nakon ovulacije i na uzv provjeriti stanje endometrija. Ako se pokaze da je problem u progesteronu, ginekolog ce ti propisat nesto od toga.

• pink86
    24. Listopad 2022. 20:12

DaMa_21

pink86

Naravno svjesna sam da možda i nije bilo u redu nešto s oplođenim jajašcem pa je priroda učinila svoje, ali svakako bi tila malo i maternicu ojačati jer i zadnji porod mi je bio dosta težak…

Utrogestan/duphaston moze pomoci ako je problem endometrij.
    Oba lijeka su zapravo progesteron tako da bi trebala provjeriti progesteron 7 dana nakon ovulacije i na uzv provjeriti stanje endometrija. Ako se pokaze da je problem u progesteronu, ginekolog ce ti propisat nesto od toga.

Hvala na odgovoru, otići ću to provjeriti iako na kontroli prije dva mjeseca je rekao da mu na uzv izgleda sve super i dao mi je zeleno svjetlo za trudnoću. Baš ću ga pitat da provjerim progesteron.

• nela1208
    29. Listopad 2022. 19:29

Ima tko iskustva za sa gynositol prahom ? 

• nela1208
    01. Studeni 2022. 16:40

Inamorana

nela1208

Nemam osobno, ali mojoj prijateljici je ginekologica to prepisala radi policisticnih jajnika, disbalansa hormona i inzulina. 3 kutije je pila i onda pauza.

Sutra idem na folikulometriju,pa cu vidjeti hoce mi prepisati koji od tih ljekova...gynositol,chirofol il nesta trece...jer mislim da kod mene nema ovulacije radi policisticnog jajnika

• nela1208
    02. Studeni 2022. 15:27

Inamorana

nela1208

Inamorana

nela1208

Nemam osobno, ali mojoj prijateljici je ginekologica to prepisala radi policisticnih jajnika, disbalansa hormona i inzulina. 3 kutije je pila i onda pauza.

Sutra idem na folikulometriju,pa cu vidjeti hoce mi prepisati koji od tih ljekova…gynositol,chirofol il nesta trece…jer mislim da kod mene nema ovulacije radi policisticnog jajnika

I njoj su izostajale ovulacije. ☹️ Imala je i povisen muski hormon.

Da kako sam i mislila,ovulacije nema. Dobila sam inofolic prah,da ga pijem 2 puta dnevno. Ukoliko ovaj ciklus ne dode do zaceca nekim cudom,ici ce se na induciranu ovulaciju. Do kraja godine cemo tako,a onda ce se ici na daljne pretrage,i muzic i ja ukoliko ne dode do zaceca. 😔

• IvanaH4
    11. Studeni 2022. 18:08

Nela, ja sam nakon 12 mjeseci pokušavanja čula za Gynositol. I to na preporuku kolegice uz riječi da probam jer zna nekoliko žena koje su pokušavale, nije išlo, počele piti Gynositol i ubrzo zatrudnjele. 

I obistinilo se. Počela sam ga piti sredinom kolovoza, a 27.8. dobila zadnju menstruaciju. 

Ništa drugo nisam mijenjala tako da ga sada preporučam svima..

28.9. ➕
    13.10. ❤️
    23.11. Harmony uredan 💙

MBM🐬🍀💕
    13. Studeni 2022. 14:06

IvanaH4

Nela, ja sam nakon 12 mjeseci pokušavanja čula za Gynositol. I to na preporuku kolegice uz riječi da probam jer zna nekoliko žena koje su pokušavale, nije išlo, počele piti Gynositol i ubrzo zatrudnjele.

I obistinilo se. Počela sam ga piti sredinom kolovoza, a 27.8. dobila zadnju menstruaciju.

Ništa drugo nisam mijenjala tako da ga sada preporučam svima..

I ja sam prosle godin u Oktombru 2021 pocela da pijem Dikirogen bustine koje sadrze Myo Inositol, D-Chiro Inositol, Folnu i Magnezijum. I odmah u Novembru sam ostala trudna posle 8 godina polusavanja. A imam policisticne jajnike tako da ima super misljenje jer sam sama probala. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.