Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mmmm1
    29. Travanj 2022. 12:09

Ella..

Žene, imam pitanje .
    Naime, ja sam 16dc i unazad par dana me dojke bole, neka čudna bol više prema pazuhu i bradavice . Nije mi jasno jer me nikada dojke nisu boljele u ovoj fazi ciklusa 😕😕
    Da li je koja imala bolne dojke nakon M???

Meni bude tako skoro pa cijeli period do druge M, ne znam zasto.... 

Lota 🌼
    29. Travanj 2022. 13:06

Evo prijavljujem vjesticu, nakon 3 dana kasnjenja STIGLAA! 
    Nazalost i na srecu. Sljedeca za ne dobiti je 28.05.2022. (Ajmeee predaleko) 😟 ko ce se strpiti do tada. 
    Ostalim curkama cestitke na plusicuuu! 😄🤩

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

Beban
    29. Travanj 2022. 13:54

Mama Andjela, hvala na odgovoru i na razumevanju.
    Martina prica je divna, cestitam!
    Anja hvala sto sam na listi, jedva cekam iscekivanje. 
    Srecno svima!!!

👩‍💼38 🤵‍♂️38
    28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!

PiaBuu
    29. Travanj 2022. 14:01

Pozdrav cure, imam pitanje obavila sam sve nalaze,pronadena mi je ureaplasma i stitnjaca, imam hashimoto za kojeg mi je dr rekla da ne trebam terapiju trenutacno ( kontrola svakih godinu dana ) al kako planiram opet trudnocu moram uzimat eurotirox, dali netko ima iskustva s time?
    I saaada....  kako sam trazila dva misljenja prosla sam privatniku i drzavnom dr da mi ocitaju nalaze iza svega ovoga,receno mi je isto samo je terapija drugacija, drzavni dr mi daje sumamed za supruga a meni dalacin kremu. 
    Privatni doktor mi je preporucio antibiotik koji ja pijem ( znaci suprug nista ), preporucio mi je da uzimam 10 dana u mjesec dana utrogestan vaginalete ( sta iskreno ne znam pa ako mi netko moze pomoci s time bila bih zahvalna ), pitala sam drzavnog doktora i rekao je da nema potrebe za time da on ima smisla ga uzimat samo kada je trudnoca u pitanju... ciklusi su mi 31/32 dana, ovulacije uredne
    T3 - 1.86
    TSH - 3.761
    FT 4 -  10.46
    ANTI TPO - 292.95
    ANTI TG - 10.61  ref. interval 4.11

Dakle ako mi netko moze reci svoj dio price vezano za hashimoto i eurotirox, te uzimat ili ne uzimat utrogestan vaginalete 10 dana u mj dana?

Iza dva spontana ovo je sve ostavilo traga u meni,svi predlazu nemoj razmisljati o tome al jedino o tome i mogu.. zelim biti sigurna da uskoro kada se ponovno odlucim na trudnocu da je to, to, dala sam od sebe da uspije. Kako se vi ( zene koje su prosle ) nosite s time? kako ste odlucile da idete opet na trudnocu ? izvinite na duzem postu

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

Lota 🌼
    29. Travanj 2022. 14:18

Anja 🌸 🧚

Lea06

Evo prijavljujem vjesticu, nakon 3 dana kasnjenja STIGLAA!
    Nazalost i na srecu. Sljedeca za ne dobiti je 28.05.2022. (Ajmeee predaleko) 😟 ko ce se strpiti do tada.
    Ostalim curkama cestitke na plusicuuu! 😄🤩

E ti nemoj da se strpis do tad, negu uzivaj sa dragim do tad.. kad god ulovis priliku. I neka ti ovaj ciklus donese plusic i da vjestica ne dodje do sledece godine 🤞

Hahahaha, u pravu si, strpljivo cemo uzivati! 😄😊 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    🌸 2/2023 - baby S 🌸

Lota 🌼
    29. Travanj 2022. 14:25

PiaBuu

Pozdrav cure, imam pitanje obavila sam sve nalaze,pronadena mi je ureaplasma i stitnjaca, imam hashimoto za kojeg mi je dr rekla da ne trebam terapiju trenutacno ( kontrola svakih godinu dana ) al kako planiram opet trudnocu moram uzimat eurotirox, dali netko ima iskustva s time?
    I saaada…. kako sam trazila dva misljenja prosla sam privatniku i drzavnom dr da mi ocitaju nalaze iza svega ovoga,receno mi je isto samo je terapija drugacija, drzavni dr mi daje sumamed za supruga a meni dalacin kremu.
    Privatni doktor mi je preporucio antibiotik koji ja pijem ( znaci suprug nista ), preporucio mi je da uzimam 10 dana u mjesec dana utrogestan vaginalete ( sta iskreno ne znam pa ako mi netko moze pomoci s time bila bih zahvalna ), pitala sam drzavnog doktora i rekao je da nema potrebe za time da on ima smisla ga uzimat samo kada je trudnoca u pitanju… ciklusi su mi 31/32 dana, ovulacije uredne
    T3 - 1.86
    TSH - 3.761
    FT 4 - 10.46
    ANTI TPO - 292.95
    ANTI TG - 10.61 ref. interval 4.11

Dakle ako mi netko moze reci svoj dio price vezano za hashimoto i eurotirox, te uzimat ili ne uzimat utrogestan vaginalete 10 dana u mj dana?

Iza dva spontana ovo je sve ostavilo traga u meni,svi predlazu nemoj razmisljati o tome al jedino o tome i mogu.. zelim biti sigurna da uskoro kada se ponovno odlucim na trudnocu da je to, to, dala sam od sebe da uspije. Kako se vi ( zene koje su prosle ) nosite s time? kako ste odlucile da idete opet na trudnocu ? izvinite na duzem postu

Znam da je tesko, ma i za one zene koje jedan spontani dozive, a kamoli dva i vise, ali pokusaj koliko god bilo tesko, ne razmisljati o iducoj trudnoci na los nacin, razmisljaj ali sa stavom "e ova ce biti TA" 😄💪 
    Ista stvar je i sa mnom, lakse je s vremenom, napokon budes spremniji, svaki ciklus sve vise i vise. Tako da samo hrabro, uz tablete i pripremu ovo ce sve biti jedna losa uspomena. 
    Ja imam muke po TSH. 😨 
    Ali nemam Hashimoto, bar mi nisu to rekli, samo mi je tsh veci od dozvoljenog za trudnocu, tipa sad je 4.36, pijem eutirox vec evo 3i mjesec ali onak od 25mg, najmanji moguci, a sad cekM drugu kontrolu za mjesec dana, da vidimo jel se spusta brojka.
     Jesu tebi rekli koju dozi bi trebala uzeti ? 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    🌸 2/2023 - baby S 🌸

PiaBuu
    29. Travanj 2022. 14:34

Nekako i razmisljam da mora biti tako al sve mi se teze opustiti,osjecaj je izvanredan, u jednu ruku zelim biti trudna, dok u drugoj se bojim opet svega toga... 
    Ja sam saznala sasvim slucajno, ne bi ni znala da nisam pitala doktoricu. Imam hashimoto, tj to mi vidi po nalazima.
    TSH mi je 3.761 a treba biti 2/2.5 u trudnoci, rekla mi je da i nije toliko los al s obzirom na dva spontana i da zelim trudnocu, dat ce mi eurotirox, Dozu je spominjala, al kako sam isla jucer danas cu saznat. Cekam da mi pregleda nalaze

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

Lota 🌼
    29. Travanj 2022. 14:40

PiaBuu

Nekako i razmisljam da mora biti tako al sve mi se teze opustiti,osjecaj je izvanredan, u jednu ruku zelim biti trudna, dok u drugoj se bojim opet svega toga…
    Ja sam saznala sasvim slucajno, ne bi ni znala da nisam pitala doktoricu. Imam hashimoto, tj to mi vidi po nalazima.
    TSH mi je 3.761 a treba biti 2/2.5 u trudnoci, rekla mi je da i nije toliko los al s obzirom na dva spontana i da zelim trudnocu, dat ce mi eurotirox, Dozu je spominjala, al kako sam isla jucer danas cu saznat. Cekam da mi pregleda nalaze

Znaci ista stvar kao i meni, da nije strasno, ali za trudnocu i dva spontana kao prepisala je, samo sto se to taaaaako sporo spuuustaaa, poludit 😅🤦‍♀️no hajd, glavno da dodje u normalne granice. 
    Vjerojatno ce i tebi ova najmanja za pocetak, pa kad vide kako se spusta onda ce zakljucivati  dalje. 
    Meni je prvo bilo 6 i nesto, pa se samo od sebe spustilo na 5 i nesto, onda su uveli tablete i nakon tih tableta, kroz period od mjesec i pol se spustilo na 4 i trenutno sam tu tek negdje u 6om mj imam kontrolu. 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    🌸 2/2023 - baby S 🌸

• marijamiriam14
    29. Travanj 2022. 17:55

Pozdrav drage žene. Ne znam odakle bih počela. Imam 23 godine, zaručnik 25.. Sa zaručnikom sam 7 godina, od toga se 6 uooće ne pazimo. Prije 2 godine sam imala vanmateričnu trudnoću u desnom jajovodu te mi je klasičnim rezom(laparatomijom) uklonjen jajovod. Od tada mi je milion pitanja u glavi. Što je s drugim jajovodom, je li mi smanjena šansa za začećem? Moja ginekologica to sve opušteno, jer kao mlada sam, iako sam joj napomenula da pokušavamo začeti već 4 godine.. Negdje prije sam vadila hormone i progesteron mi je manji od 0.6 neovisno o danu ciklusa.. za to mi je dala neke Inovo tablete u slobodnoj prodaji(30 tableta, 500kn).. i rekla da joj se javim za godinu dana ako ne dođe do trudnoće..Nikakve druge upute nisam dobila.. Spominjala je i MPO ukoliko ne uspijemo.. na sto muka sam.. također je rekla da sve(moja kilaža, neredoviti ciklusi i izrasline na jajnicima koje je jedino ona od svih doktora vidjela) upućuju na PCOS.. Što mi je činiti? Treba mi nekakva nada, utjeha, ohrabrenje..

👩‍❤️‍👨 27. 5. 2015.
    👼😢 29. 2.2020. VT(laparatomija, klasični rez, krvarila u trbušnu šupljinu, 12 dana u bolnici, 6 mjeseci najmanje bez pokušavanja T)

Draga1982
    29. Travanj 2022. 18:08

Danas primjetih bas cudno na papiru kao tockice crvene uz obilan kremasti iscjedak..sad jel spoting il kako li se vec zove neznam...nadam se da nije vjestica 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Dragica

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.