Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    28. Travanj 2022. 11:43

Pozdrav žene, 
    Može li mala pomoć ako netko zna, 
    Nalaz hormona štitnjače:  

Tsh 7.961 (ref.vrijednost 0.55-4.78)
    Ft3 4.56 (ref.vrijednost 3.5-6.5) 
    Ft4 11.24 (ref.vrijednost 11.5-22.7)
    Anti-tpo 502.3 (ref. Vrijednost <60)
    Naručena sam kod endokrinologa koji me i poslao vaditi ove gore hormone jer sam prije 2.mj bila kod njega s nalazom - TSH 0.126 te T4 97.5 (ref.vrijednost 58.1-140.6) , gdje mi je rekao kako je početak hipertireoze. Sad vidim da mi je u 2.mj tsh znatno skočio, pa Vas molim za mišljenje.. 

Čekam također nalaz spolnih hormona koji bi trebao doći ovih dana… 

Sretno svim trudilicima i čestitke trudnicama na +. Neka je laka i ugodna trudnoća i da sretno dočekate svoje bebice 🥰

Mareeeee3112
    28. Travanj 2022. 12:42

Rose 🌹

Pozdrav žene,
    Može li mala pomoć ako netko zna,
    Nalaz hormona štitnjače:

Tsh 7.961 (ref.vrijednost 0.55-4.78)
    Ft3 4.56 (ref.vrijednost 3.5-6.5)
    Ft4 11.24 (ref.vrijednost 11.5-22.7)
    Anti-tpo 502.3 (ref. Vrijednost &lt;60)
    Naručena sam kod endokrinologa koji me i poslao vaditi ove gore hormone jer sam prije 2.mj bila kod njega s nalazom - TSH 0.126 te T4 97.5 (ref.vrijednost 58.1-140.6) , gdje mi je rekao kako je početak hipertireoze. Sad vidim da mi je u 2.mj tsh znatno skočio, pa Vas molim za mišljenje..

Čekam također nalaz spolnih hormona koji bi trebao doći ovih dana…

Sretno svim trudilicima i čestitke trudnicama na +. Neka je laka i ugodna trudnoća i da sretno dočekate svoje bebice 🥰

Bas gledam ref. Vrijednosti ja san npr radila anti tpo gdje mi je bio povisen 18 a kao do 9 je ....i to sam radila u bolnici pa mi sad nije ništa jasno ovih tvojih 550...ili neke institucije imaju drugačije vrijednosti nemam pojma

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Rose.
    28. Travanj 2022. 12:48

Mare, ovo je KBC Ri, stvarno ne znam, prvi put sam vadila antitijela,  kad pokupim popodne nalaz od doktora, stavim sliku kompletnog nalaza… 

Rose.
    28. Travanj 2022. 12:54

Ugl postavila sam ovo jer bi u skoroj budućnosti pokušali raditi na bebi br.3, sad sam trenutno u “rješavanju” drugih zdravstvenih problemčića, pa da eto pitam vaša iskustva s ostvarivanjem trudnoće i problema sa štitnom.. inače imam 2 uredne trudnoće iza sebe koje su ostvarene u roku od nekoliko mjeseci, tako da pretpostavljam da tad nisam imala nikakvih problema oko toga.. 

Rose.
    28. Travanj 2022. 13:24

Ma jasno je meni sve, znam da se sve može dovesti u red s terapijom, nisam paničar po prirodi, i svjesna sam koliko ima većih problema s kojima se žene dugo bore kako bi ostvarile urednu trudnoću, tako da ne smatram sad ovo nešto tako strasno, nego me čisto zanimaju druga mišljenja žena koje su bile u sličnoj situaciji. 
    Hvala svakako. 
    Sretno i tebi🍀

buhtlica23
    28. Travanj 2022. 16:26

Anja 🌸 🧚

buhtlica23

MBMikica

Buhtlice Izbaci sol iz ishrane a ako ne mozes skroz kupi himelajsku sol pa soli po malo. Koje tablete su ti prepisali jer ja sam imala problema sa talkom u trudnoci pa sam pila Alfa Metildopu 250mg 2x1

Re taj metildopa da isto 2x1 ali da mjerim tlak pa po potrebi pijem.

Pa koliki je pritisak bio? I koliki ti je pritisak inace? Bitno da je bevica ok a pritisak se moze drzati pod kontrolom.

Prvi put oko 170, a kada sam skinula masku i obavila pregled 150/90 a rekla je da ne smije preci 140/90 i ako bude vislji od tog da pijem tabletu. E sad inace imam nizi tlaka i eto mjerim tlak i za sad je nizi 107/86 et to je od malo prije. 🙄 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Beban
    28. Travanj 2022. 17:27

Mama Andjela, bila sam u 25-om tjednu trudnoce, ja nisam tako mlada kao ti pa mi godina dana zvuci ravno odustajanju, imam 38 godina, sacekala bih dva ciklusa, prvi je poceo, 25.05. Mi vade krv za trombofiliju, nakon toga bih radila na trecoj sreci!
    Sportski sam tip, pocela sam da treniram jos prosle nedelje, hranim se zdravo, materica je malo naguzvana ali velicine je vec kao jesenas, verujem da ce sledeci put biti sve u redu, jako zelim bebu, a vremena je sve manje, zelela sam jos dve ali to polako izgleda nedostizno. 
    Anja o vitaminu D sam i ja razmisljala vec

👩‍💼38 🤵‍♂️38
    28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!

Beban
    28. Travanj 2022. 17:45

Mama Andjela, molim te kazi zasto se bas tolika pauza preporucije?
    Psihicki cu biti bolje dok budem sa ostalim devojkama imala nadu da je bas ovaj ciklus poslednji...
    Jedva cekam!

👩‍💼38 🤵‍♂️38

Beban
    28. Travanj 2022. 17:52

Anja, ako sam dobro razumela ti uredjujes listu sad, molim te stavi me za iscekivanje M 22.05. necu sigurno biti trudna do tad ali cu joj se obradovati ako dodje na vreme 🤣

👩‍💼38 🤵‍♂️38

• Želja00
    28. Travanj 2022. 18:28

Pozdrav, imam  pitanje,ako bi mi mogao odgovorit netko.
    Dal je itko od vas radio ove nalaze u osijeku,treba li se narucit,  tranfuzijska medicina ( faktor v leiden, pai, protrombin, mthfr) i medicinska biokemija ( pv tv aptv fbringen, d-dimeri, protein c protein s , lac acl , at III, f VII, anti b2gp1) hvala unaprije 

👩‍🦰30

👨‍🦱32
    4/2021 beba anđel
    4/2022 beba anđel

5/2023 baby girl

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.