Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aleksija24
    30. Travanj 2022. 10:14

Anja 🌸 🧚

Aleksija24

Dobro jutro,pre nekoliko dana sam radila test i bila je jakooo jedva vidljiva crtica samo na suncu..Savetovale ste me da ponovim test za koji dan,evo sad sam ponovila evo slika:
    https://ibb.co/nMKgwvG
    Vase misljenje

Crtica je tu i to ljepa crtica. Cestitam i neka bude skolska trudnoca 🤞🍀. Izvini nisam stigla sve upratiti koji si ti DPO? Ili ako ne znas da li ti vec kasni menstruacija ili ne jos?

Hvalaa dragaaa i ja sam jako srecna 🥰🥰
    Joj pa meni je ciklus neuredan tako da dobijam na 33-37 dana..Po Kalendaru ovulacije se desila 20.4 ne znsm koliko je tacno to..Imali smo odnose svakog drugog,treceg dana..Ja jos uvek ne mogu da verujem da je pozitivan test..Betu sam radila 26.04 bila je 0.14 i dr je rekao to trudnoca nije,ali mi je zena iz laboratorije rekla da im nisu pouzdani testovi iz krvi i rekla je idi privatno ponovi betu za jedno nedelju ipo dana..Tako da cekam sledeci petak ♥️♥️

Ciklus na 33-37 dana
    Devojcica 17.08.2019. Andrea 👶🏻🥰
    26.04.2022. Beta hcG 0,14 (negativna)
    30.04.2022. Baby Rapid (plocica) pozitivan test :))
    Ocekivana menstruacija 04.05.2022.

PiaBuu
    30. Travanj 2022. 11:52

https://ibb.co/QF1gg24 
    https://ibb.co/TRNgR6Y

29👩🏻
    35👦🏻
    Mom of 3 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj
    04.01.2024, stigla mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧
    23.5.2025- molarna trudnoca 7+3
    -Hashimoto, terapija 100 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g Aspirin 100
    God will carry you trought the storm 🌈

PiaBuu
    30. Travanj 2022. 11:55

Anja 🌸 🧚

PiaBuu

Sta se tice nalaza, mislim da sam sve obavila, jos bih voljela al ne znam kako se zove pretraga gdje vidim koliko mi je potrebna folna kiselina, b12 i ostali b vitamini,vit d..
    kariogram je uredan, trombofilija uredna, svi brisevi su uredni osim ureaplasme koja je 10 ( nesto ), suprug ce obaviti spermiogram, spolne hormone sam vadila negdje iza spontanog, imala sam spontani 8.2. i radila sam ga 25.3. Jedino tj hashimoto i ureplasma su mi pronasli..

Tako rano hormone nakon spontanog. Ja mislim da i ti treba nekog sasvim treceg doktora da pronadjes..

Svakako cu potraziti jos jedno misljenje. Poslala sam dolje nalaz hormona, e sad uvijek citam o nekom nalazu koji se vadi dva dana za redom, koji je to? 

29👩🏻
    35👦🏻
    Mom of 3 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj
    04.01.2024, stigla mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧
    23.5.2025- molarna trudnoca 7+3
    -Hashimoto, terapija 100 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g Aspirin 100
    God will carry you trought the storm 🌈

• Malenileptirić
    30. Travanj 2022. 15:21

Aleksija24

Dobro jutro,pre nekoliko dana sam radila test i bila je jakooo jedva vidljiva crtica samo na suncu..Savetovale ste me da ponovim test za koji dan,evo sad sam ponovila evo slika:
    https://ibb.co/nMKgwvG
    Vase misljenje

To je to 😃👍

Ja: 36
    On:38
    10.12.2022. ET, blastocista
    21.12.2022. beta 373,7
    05.01.2023. 6+1 srce kuca :)
    08.02.2023. 10+4, Veritas test uredan, dolazi nam cura 💗

Ella..
    30. Travanj 2022. 15:22

Ženice moje, ja sam danas uhvatila peak🤗🤗🤗
    Obzirom da imam neredovite cikluse, mislila sam da će mi ovaj mj preskočiti,  jer kako sam gledala po app i prethodnim ciklusima, ispalo je da većinom svaki drugi mj imam O, tako da sam baš happy😊😋
    Nadam se da će ovaj mj biti dobitni 🤞
    https://ibb.co/bzMjBZ8

🚺 31
    🚹 31

"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Zelena123
    30. Travanj 2022. 17:01

Pozdrav svima,
    Imam 28 godina, a muž 31 godinu. Zadnjih 6 mjeseci radimo na bebi, ali za sada ništa.
    Ja imam policistične jajnike - svi nalazi su mi uredni, jajnici imaju samo policističan izgled. Menstruacije su mi redovite i uredne. Muž je radio spermiogram i nalaz mu je uredan.
    Od 11 mj prošle godine radimo na bebi, ali ništa za sada..
    Ove godine u ožujku na redovitom sistematskom pregledu ginekolog je vidio polipe, te mi je rečeno da ne mogu ostati trudna jer se nalaze na mjestu gdje bi se razvio plod. 
    Operirala sam polipe 25.04., te po preporuci ginekologa, sa odnosima smo krenuli 3 dana nakon operacije. Ginekolog je bio optimističan i rekao da često pacijentice ostanu trudne odmah u tom ciklusu nakon operacije. Nažalost, ja sam dobila menstruaciju…
    Čitala sam o trakicama za ovulaciju te odlučila probati i to, kako bi povećala naše šanse za trudnoću. Kupila sam Ovugnost 5 trakice (5 kom cca 70 kn), to je najpovoljnije što sam pronašla. Počela sam s trakicama na 8. dan ciklusa (21.04) i do danas prema njima nisam mala ovulaciju, iako prema mojoj aplikaciji na mobitelu to je trebalo biti 27.04. Ta druga linija se pojavila samo na ova 2 dana - 26.04. i 27.04., ali je bila izuzetno svjetlija od prve crte, što prema testu znači da ovulacije nije bilo. Na ostale dane bila je samo jedna kontrolna crta. Do sad nikad nisam testirala sebe na ovulaciju i ne znam jesam li je imala u prijašnjim mjesecima ili ne. Trebam dobiti menstruaciju za 10 dana i ne znam ima li smisla i dalje se testirati na ovulaciju? Ovi testovi stvarno nisu jeftini..
    Oprostite što sam se raspisala ali jako sam frustrirana jer očito nisam znala puno toga i mislila sam ako smo mladi i zdravi da nećemo ovoliko čekati na dijete :(. Jednostavno smo htjeli posložiti neke stvari u životu prije ove odluke i sad mi je žao što smo uopće ovoliko čekali.
    Koje ovulacijske trakice vi koristite i na koje dane u mjesecu se testirate? Također sam pročitala neki pojam “pik” koji se čeka nakon testiranja. što bi to bilo?
    Hvala vam unaprijed na pomoći, jako sam izgubljena :(

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

Ella..
    30. Travanj 2022. 17:12

Zelena123

Pozdrav svima,
    Imam 28 godina, a muž 31 godinu. Zadnjih 6 mjeseci radimo na bebi, ali za sada ništa.
    Ja imam policistične jajnike - svi nalazi su mi uredni, jajnici imaju samo policističan izgled. Menstruacije su mi redovite i uredne. Muž je radio spermiogram i nalaz mu je uredan.
    Od 11 mj prošle godine radimo na bebi, ali ništa za sada..
    Ove godine u ožujku na redovitom sistematskom pregledu ginekolog je vidio polipe, te mi je rečeno da ne mogu ostati trudna jer se nalaze na mjestu gdje bi se razvio plod.
    Operirala sam polipe 25.04., te po preporuci ginekologa, sa odnosima smo krenuli 3 dana nakon operacije. Ginekolog je bio optimističan i rekao da često pacijentice ostanu trudne odmah u tom ciklusu nakon operacije. Nažalost, ja sam dobila menstruaciju…
    Čitala sam o trakicama za ovulaciju te odlučila probati i to, kako bi povećala naše šanse za trudnoću. Kupila sam Ovugnost 5 trakice (5 kom cca 70 kn), to je najpovoljnije što sam pronašla. 

Na O se vrijedi testirati svo vrijeme jer nikada ne znaš kada ti može biti. Ne bude svakoj ženi, a ni svaki put na sredini ciklusa, događa se da bude i prije ili kasnije. Tako da nemoj gubiti nadu do zadnjeg da je uhvatiš 😊
    I ja sam uvijek mislila kao i ti, da nije tako teško ostati trudna, da ću ubrzo ostati trudna međutim ispada da je to kompliciranije nego što mislimo i kasno je za pitanja i predbacivanje samoj sebi Zašto nisam prije počela i sl, treba se fokusirati na sadašnjost i budućnost i biti pozitivna, vjerovati da će se to dogoditi kad tad  , pa čak i kad najmanje budemo očekivale.
    Ja sam inače u At pa naručujem LH trakice preko Amazona,  ooko 15ak eura 50 komada , a ima svakakvih ponuda. Znam da žene tu kupuju i preko ebaya i na njuskalu čak, ovo ti je skupo da kupuješ u dm-u. 
    A taj Peak ti je kad uhvatiš O, tj kada testna crtica bude iste boje ili tamnija od kontrolne, znaci da imaš 12-24 h fore da iskoristis za akciju , iako se preporuča i 2 dana prije pokriti i na sam dan O :) 
    Meni je ovo 2.mj da koristim trakice pa krenem odmah nakon M , čisto da upratim kada mi je O. Jer kao što sam napisala, zna se dogoditi da bude i ranije pa ne želim fulati jer osobno nemam baš neme simptome O, ni iscjedak ni ista što bi moglo upucivati na O. 
    Ne brini, sve će to doći na svoje..sretno 🤗🤞

🚺 31
    🚹 31

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Ella..
    30. Travanj 2022. 17:13

Anja 🌸 🧚

Ella..

Ženice moje, ja sam danas uhvatila peak🤗🤗🤗
    Obzirom da imam neredovite cikluse, mislila sam da će mi ovaj mj preskočiti, jer kako sam gledala po app i prethodnim ciklusima, ispalo je da većinom svaki drugi mj imam O, tako da sam baš happy😊😋
    Nadam se da će ovaj mj biti dobitni 🤞
    https://ibb.co/bzMjBZ8

Ovo je super pik 🤗 sretnooo 🤞. Ma nekad i bude ovulacija, ali se npr desi nocu pik pa ga ne ulovimo.

Hvalaaaa🤗🤗

🚺 31
    🚹 31

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Aleksija24
    30. Travanj 2022. 18:15

Joj draga,meni je ginekolog dao uput i u DZ sam radila betu i svakako su mi tamo rekli da se nekad pre iz urina moze dobiti pozitivan test nego iz kevi..Jer treba vremena u krvi da se razvije hCg..Meni evo danas je 10.ti dan od ovulacije i test je pokazao drugu crticu..Sacekacu ja jos,uradicu privatjo betu iduceg petka :))

Ciklus na 33-37 dana

Aleksija24
    30. Travanj 2022. 18:21

Anja 🌸 🧚

Zelena123

Pozdrav svima,

Koje ovulacijske trakice vi koristite i na koje dane u mjesecu se testirate? Također sam pročitala neki pojam “pik” koji se čeka nakon testiranja. što bi to bilo?
    Hvala vam unaprijed na pomoći, jako sam izgubljena :(

O d ato su dobre trakice ali preskupe. Meni su licno ove najbolje i mnogo su jeftinije i salju ih iz UK i posalju isti dan kad se prlati, e sad koliko zapne u domacim postama druga stvar, alieto meni je jednom stiglo za 10 dana, drugi put za 45 dana, ko zna.. ali mislim da ako si u HR neces cekati 45 dan akao ja kod nas je bas bas frka sa postama.

Evo link https://www.ebay.com/itm/20-Test-DOvulation-Bandelette-20mIU-5-Tests-Grossesse-10mIU-One-Step-/301274837150?hash=item462561309e&fbclid=IwAR2TxpMmVzqUCSVLqmrEJkmnRSWs-El3A5_HCkIsQ7ptP5gbybEivU7-B7Q

Ako ti se ne ceka toliko ima kupiti trakice i preko lokalnih oglasa samo si kucaj ovulacijske trakice ili LH trakice ili trakice za ovulaciju, kako ko napise oglas i sigurno ce ti biti jeftinije.
    Jesi provjeravala prohodnost jajovoda? Mozda te to zeza.. Ili fulas ovulaciju, nije cudno meni su ciklusi 27-29 dana a ovulacija nekad 9 dc, nekad 11, nekad 13 ili 14 sve zavisi. A trakice treba skupiti ovako neke jeftinije vise komada, pa onda kad pocne da tamni druga crtica, radit 2 pa 3 trakice dnevno. Meni brzo trakica tamni i npr ujutru budu obe crtice iste boje, i u vecernjim satima vec bude pik, ili u vecernjim bude pozitivna trakica, a pik u toku noci. Tako da jedna trakica dnevno nije dovolja. Samo ti nastavi da testiras, ako nema svis etrakica, nastavite imati odnose bar svaki drugi dan, pa ako ne uspije ovaj ciklus, sledeci pocni testirati isto od 8 dana ciklusa i cim primjetis razliku radi vise trakic adnevno. Ako budes imala jos pitanja javi ili slikaj trakice pa objavi ako budes imala nedoumice neke … sretno

oj draga,meni je ginekolog dao uput i u DZ sam radila betu i svakako su mi tamo rekli da se nekad pre iz urina moze dobiti pozitivan test nego iz kevi..Jer treba vremena u krvi da se razvije hCg..Meni evo danas je 10.ti dan od ovulacije i test je pokazao drugu crticu..Sacekacu ja jos,uradicu privatjo betu iduceg petka :))

Ciklus na 33-37 dana

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.