Drago mi je da je sad sve u redu, kako si trazila ostale testove i terapije?
Mene preskacu zbog zdrave devojcice od 13 god i zato sto lako ostajem trudna, osnovni nalazi su u redu, ne znam kako da ih nagovorim da me detaljnije obrade?
Kako si otkrila vitamin D?
To je dugo trajalo. Jedan dio svega toga sam odradila i italiji malo privatno malo preko bolnice. Zivjela sam tamo. Odes kazes koliko spontanih si imala pa te upute. Korak po korak. Od cariograma kromosoma do biopsije maternice. Pa trombofilni testovi. Ima ih puno razlicitih. Zatrazi sve odreda. Ovdje u hrv isto kazes cijelu tvoju povijest. Treba strpljenja punoooooo. 8 god se borim s tim. Evo rezultata u mom trbuhu. Vit D izvadis jednostavno krv i vidis dal fali ili ne. I sad mi fali pa mi dok dala kapi da pijem . A i psiha igra ulogu. To je najtezi dio. Moras radit puno na sebi. Super sto imas vec curicu 🤗.
👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
Utrogestan 3x1, decortin1/2
trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh
Panorama uredna, stize nam curica 💞
Ina znas li kog pola je beba? Znam da je nama svejedno samo da je zivo i zdravo ali da pitam?
Posle koliko vremena si se opustila u ovoj trudnoci?
Da li je bilo tesko osecati cistu srecu?
👩💼38 🤵♂️38
28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!
Hvala Blair, e pa onda draga Ina 85 zelim da ti pozelim lak porodjaj, do pre mesec dana sam i sama cekala leto ali, na zalost naglo i surovo je zavrseno, ne zelim da mracim vesele dve crtice pa necu pricati o tome…
Zao mi je sto te nisam poslusala i istrazila otkud svi ti spontani..
Ispada da mi je sve u redu, cekam Patohistoloski nalaz bebe ali ne ocekuju da ce nesto da pokaze, lekari misle da je trombofilija, pa vise ocekujem od tog testa.
Anesteziolog iz mog grada me je privatno obisla i savetovala da ako nista ne otkrijem pijem aspirin za razredjivanje krvi.
Cekam da uopste pocnem cekati +
Radujem se svakom novom + mnogo je pozitivne energije ovde!
Evo me. Zao mi je sto sve to prolazis. Koliko si bila trudna sad zadnje? Meni u biti nije dokazana trombofilia niti ista. Ali preventivno su mi uveli heparin. I eto zasad jedina trudnoca koja mi uspjeva je ova. Ja sam izgubila bebu u 15 tt . Isto bila curica 🤷♀️ i jos mnogo ranijih spontanih. Otupis i na ove inekcije svaki dan. Samo da se beba rodi zdrava. Zelim ti svu srecu i hrabrost. Ne odustaj ❤ ako imas pitanja tu sam.
Draga koje si pretrage radila ako ti nije problem napisati 😄 ja ugledala plusić ali evo imala sam jedna raniji spontani pa je strah neizbježan.
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Meni stigla vještica dan ranije 😆...o živote 😁😁😁. Što znaci da je ovulacija bila u utorak prije dva tjedna, a tada sam imala jako tamnu LH trakicu. Računala sam da je ovulacija cca 12h nakon te tamne trakice, pokrili smo taj utorak i srijedu, ali očito nije bilo dovoljno. Idemo dalje. Sljedeći datum za nedobiti je 25.05.
Ja: 36
On:38
10.12.2022. ET, blastocista
21.12.2022. beta 373,7
05.01.2023. 6+1 srce kuca :)
08.02.2023. 10+4, Veritas test uredan, dolazi nam cura 💗
Draga Blair, nisam zelela da vas sve uplasim... secam se da nas Mama Andjela nije a prosla je isto...
Meni su uradili stitnu, secer, torch, papu i to je to pre poslednjeg spontanog, sve je bilo savrseno, na secer ni ne pomisljaju jer ostajem trudna, plan je da uradim sad jos trombofilije.
Ako se plasis uradi povremeno D dimer mada on prirodno skace kako trudnoca odmice, da se ne uplasis ako je malo iznad vrednosti, meni bi najverovatnije prscenje njega bilo pomoglo ali eto, sta je bilo bilo je.
Imamo oboje 38 god pa bas nemam vremena mnogo cekati a i za psihu ce mi biti lakse kad pocnem da cekam bar dve crtice a ne M.
👩💼38 🤵♂️38
Meni su od kad sam izasla iz porodilista dali da pijem aspirin do provere trombofilije da se nesto ne zakomplikuje, posle druge M sam mislila ponovo u akciju pa pomnije pratiti, ali s obzirom da je jos nema mozda sacekam samo jedan ciklus, ne bih da srljam a psihicki sam lose.
👩💼38 🤵♂️38
Draga Blair, nisam zelela da vas sve uplasim… secam se da nas Mama Andjela nije a prosla je isto…
Meni su uradili stitnu, secer, torch, papu i to je to pre poslednjeg spontanog, sve je bilo savrseno, na secer ni ne pomisljaju jer ostajem trudna, plan je da uradim sad jos trombofilije.
Ako se plasis uradi povremeno D dimer mada on prirodno skace kako trudnoca odmice, da se ne uplasis ako je malo iznad vrednosti, meni bi najverovatnije prscenje njega bilo pomoglo ali eto, sta je bilo bilo je.
Imamo oboje 38 god pa bas nemam vremena mnogo cekati a i za psihu ce mi biti lakse kad pocnem da cekam bar dve crtice a ne M.
Nisi me ti uplašila, budi bez brige ,mene je uplašio raniji spontani i sve vi koje ste prosle isto točno znate o čemu pričam. Tesko se opustiti i radovati do kraja kad si prosla to sto jesi i ako se nadam najboljem bojim se. Svjesna sam da je puno toga izvan naše moći ali eto ako se nesto može napraviti bilo bi dobro. Osim osnovnih pretrage nikad nista nisam radila. Štitna mi je ok , jedino malo viši broj antitijela ali to se ne može liječiti.
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Citam redom, na 275-oj sam strani pa me raduje kako se Buhtlica raduje trakicama koje su stigle a u potpisu stoji da joj je taj ciklus dobitni, sve ste moje svetlo na kraju tunela, bez obzira na prepreke sve cemo uspeti na kraju, niste ni svesne koliko smo jake, ZENE, MAJKE, KRALJICE!
Puno pozdrava za sve!
👩💼38 🤵♂️38
Blair, izmedju pobacaja sam imala cetiri biohemijske, zbog toga je Ina osecala da nesto ipak nije u redu, vidis i sama da su ceste i ne moraju nista da znace, a opet ako brines D dimer bi mogao da te umiri, kod nas je oko 15e nije skup, jedan spontani moze da znaci hromozomsku gresku, jedna biohemijska isto, znam da te potreslo ali eto sacekaj jedan UZ i vidi sa ginekologom da ti malo cesce kontrolise krv, moramo ici sa verom u bolje sutra, zelim ti da svaki dan ceo dan imas osmeh na licu, trudna si!!!
👩💼38 🤵♂️38
Blair, izmedju pobacaja sam imala cetiri biohemijske, zbog toga je Ina osecala da nesto ipak nije u redu, vidis i sama da su ceste i ne moraju nista da znace, a opet ako brines D dimer bi mogao da te umiri, kod nas je oko 15e nije skup, jedan spontani moze da znaci hromozomsku gresku, jedna biohemijska isto, znam da te potreslo ali eto sacekaj jedan UZ i vidi sa ginekologom da ti malo cesce kontrolise krv, moramo ici sa verom u bolje sutra, zelim ti da svaki dan ceo dan imas osmeh na licu, trudna si!!!
Imala sam i ja jednu biokemijsku iza spontanog. Oprosti ali sto je to d dimer? Žao mi je sto si prosla i želim ti od ❣️ sa ugledas svoj plusić 🤞 uvjerena sam da ćete sve prije ili kasnije 💋
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Sortiraj odgovore