Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Silmarilion
    08. Travanj 2022. 21:36

bodido

Angiee, u vezi tvoje ciste, kakve je strukture? Pijes li sto za to - nesto prirodno?
    A za laparoskopiju ne znam jer nisam jos bila, ali me vjerojatno uskoro ceka. Bila je prijateljica i dosta brzo se oporavila. Zapravo se na netu nadu detaljni opisi samog postupka. Klasicna priprema za operaciju, anesteziolog, znaju raditi i mr prije ako se sumnja na endometriozu, napuhnu te, obave sto imaju, samo poslije navodno dosta prduckas, treba se paziti neko vrijeme. Svakako je jednostavnije za tebe nego da te moraju skroz rezati. 😅
    Meni je ginekologica rekla da nakon operacije imam 6 mjeseci za ostat trudna. Ne znam zasto i jesam li ju mozda krivo shvatila kad su tebi rekli bas suprotno. 🤣

😂😂😂
    Meni je moja ginekologica opce prakse rekla 6 mjeseci do godinu! A ginekolog u kojeg idem privatno mi je reka 6 mjeseci.. iako sam na netu pročitala da su žene ostale i nakon 3 mjeseca trudne, tako da više nemam pojma 😄
    Svakako ću otići po još jedno mišljenje u jednog doktora koji je baš specijaliziran za te laparaskopske operacije, pa cemo vidit šta on kaže. 
    Cista nije vodena, nego mesnata. Kad sam vadila markere prošli put bili su u redu, nadam se da će i ovaj put 🤞🏼
    Počela sam piti čaj od vrkute ali tek prije koji dan 🤦‍♀️

31/35
    Novalac, Koenzim Q10 300mg, Euthyrox 75/100
    Profertil za M - OAT
    06/23 IVF-ICSI ➡️ ET 1 trodnevni 8st ❌ beta 0.2
    07/23 FET - prekinut ciklus
    08/23 FET - prekinut ciklus
    09/23 FET - 1❄️beta 03.10. 🤞🏼

Mareeeee3112
    08. Travanj 2022. 21:37

Cure slabo pišu na komplikacijama no trebam pomoć ukoliko bude sve ok htjela bi ic na komplikacije zbog posla kojeg radim ugl da ne duljim vjerujem da je tu bilo puno trudnica iz Hrv jer je zakon svugdje drugačiji no imam pitanje koje se odnosi na godisnji odmor...naime po zakonu RH imamo pravo koristit naravno godišnji odmor no npr ja sad imam 4 tj godišnjeg za 2022 godinu .... 4 tj za 2023 ...ja ako bude sve ok prestajem s porodiljnim u 12 mj 2023 godine no tad ću moć korostit po zakonu samo godišnji iz 2023 a ovaj iz 2022 će mi propast....pitala sam jučer svog voditelja i on mi kaže kako misli da ne mogu koristit unaprijed ovaj godišnji iz 2022 ...htjela sam uzet sad 2 tj do 1.5 pa onda na komplikacije... ugl rekla sam mu neka se konzultirati sa knjigovođom.... da li je ijedna  od Vas mogla uzet godišnji unaprijed...
    Hvala i sorite na dugom postu

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Mareeeee3112
    08. Travanj 2022. 21:38

Propast će iz razloga što ću već ulazit u 2024.... 1 mj...

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Pahuljka
    08. Travanj 2022. 21:41

baarbaraa34

Cini mi se da je ovjde puno vas imalo koronu - jel kome imala utjecaj na ciklus?
    Znam da postoji ovulacijsko krvarenje, ali nikad, doslovno nikad mi se takvo sto nije dogodilo nego evo danas. Trakici falila nijansa do pozitivne, sad da napravim vjerojatno je full poz., 10 DC i popodne smedji isjedak kao sa starim balama🙊 i istovremeno vodenkasti, svjetlo ruzicasti!
    Koji klinac??
    Ovaj mjesec kao da sve oko nas vristi da je ovaj ciklus totalno otpisan.
    Jeste imale takvih iskustava?

Meni je na 12dpo (4-5 dana prije M) smedjarenje krenulo (ponadala se implantaciji) i do navece vjestica stigla u punom jeku... To je ujedno bio i prvi ciklus nakon preboljene korone. A osim toga citala sam i dosta studija u Njemackoj je navelo kao razlog kasnjenja M upravo covid. Trajala je kao i inace, istog intenziteta, isto boljela, nista novo. Rekla bih bez brige 😊🤞 
    I da od sljedece sedmice krecem s umakanjem lh trakica, mozete bar neke slicice ocekivat od mene. Can't wait 🤞

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Silmarilion
    08. Travanj 2022. 21:42

Mare3112

Cure slabo pišu na komplikacijama no trebam pomoć ukoliko bude sve ok htjela bi ic na komplikacije zbog posla kojeg radim ugl da ne duljim vjerujem da je tu bilo puno trudnica iz Hrv jer je zakon svugdje drugačiji no imam pitanje koje se odnosi na godisnji odmor…naime po zakonu RH imamo pravo koristit naravno godišnji odmor no npr ja sad imam 4 tj godišnjeg za 2022 godinu …. 4 tj za 2023 …ja ako bude sve ok prestajem s porodiljnim u 12 mj 2023 godine no tad ću moć korostit po zakonu samo godišnji iz 2023 a ovaj iz 2022 će mi propast….pitala sam jučer svog voditelja i on mi kaže kako misli da ne mogu koristit unaprijed ovaj godišnji iz 2022 …htjela sam uzet sad 2 tj do 1.5 pa onda na komplikacije… ugl rekla sam mu neka se konzultirati sa knjigovođom…. da li je ijedna od Vas mogla uzet godišnji unaprijed…

Mislim da ti ovisi koliko dugo radiš tu. Ako radiš duže vremena (ne znam točno koliko), onda imaš pravo na cili godišnji odmor. Meni je kolegica prošle godine u ovo vrime uzela cili novi godišnji i tek onda otvorila komplikacije. Možda ovisi i od firme, ne znam ti baš točno 😬

31/35
    Novalac, Koenzim Q10 300mg, Euthyrox 75/100
    Profertil za M - OAT
    06/23 IVF-ICSI ➡️ ET 1 trodnevni 8st ❌ beta 0.2
    07/23 FET - prekinut ciklus
    08/23 FET - prekinut ciklus
    09/23 FET - 1❄️beta 03.10. 🤞🏼

• bellanaa
    08. Travanj 2022. 21:52

Mare3112

Cure slabo pišu na komplikacijama no trebam pomoć ukoliko bude sve ok htjela bi ic na komplikacije zbog posla kojeg radim ugl da ne duljim vjerujem da je tu bilo puno trudnica iz Hrv jer je zakon svugdje drugačiji no imam pitanje koje se odnosi na godisnji odmor…naime po zakonu RH imamo pravo koristit naravno godišnji odmor no npr ja sad imam 4 tj godišnjeg za 2022 godinu …. 4 tj za 2023 …ja ako bude sve ok prestajem s porodiljnim u 12 mj 2023 godine no tad ću moć korostit po zakonu samo godišnji iz 2023 a ovaj iz 2022 će mi propast….pitala sam jučer svog voditelja i on mi kaže kako misli da ne mogu koristit unaprijed ovaj godišnji iz 2022 …htjela sam uzet sad 2 tj do 1.5 pa onda na komplikacije… ugl rekla sam mu neka se konzultirati sa knjigovođom…. da li je ijedna od Vas mogla uzet godišnji unaprijed…

Ako ti dopuštaju razmjerni dio to je minimalno 8 dana ako nisi koristila niti jedan dan ( min je 20 dana godišnje)
    Mogu ti provjeriti točno, ali godišnji ne smije poslodavac brisati ni nakon povratka sa porodiljnog i možeš ga iskoristiti i kad se vratiš (ima članak u ZOR-u)

🧚27- PCOS, IR
    🦸30 - oligoasthenozoospermia 7/2023
    Trudimo se 11/21
    KBC SM 🏥
    1. 9/23 - Gonal F 100IU,Cetrotide, Overtile 14.10. Beta ❌
    1. 3/24 - Bemfola 150IU,Cetrotide

bodido
    08. Travanj 2022. 22:16

bellanaa

Mare3112

Ako ti dopuštaju razmjerni dio to je minimalno 8 dana ako nisi koristila niti jedan dan ( min je 20 dana godišnje)
    Mogu ti provjeriti točno, ali godišnji ne smije poslodavac brisati ni nakon povratka sa porodiljnog i možeš ga iskoristiti i kad se vratiš (ima članak u ZOR-u)

Mislim da mozes koristiti stari GO, ovaj iz 2022, kad ti zavrsi porodiljni. Ne bi smio "nestati". 👍

29👩 28🧑
    11/21 ttc
    11/21 oboje plusić, ali korona
    endometrioza i Hashimoto

bodido
    08. Travanj 2022. 22:37

Lavica, ja pitala sve ok. Tesko je upamtiti sva imena. 😁 Nema vise premom na Androidu. Mislila sam da znas neki trik. 🤣 Ok je i Femometer. Besplatna verzija ne nudi analize, ali mozes ucitati slike. Objasnila je jedna cura. Kliknes na Calendar i onda na plus u desnom kutu. Otvori puno toga za unos pa i LH trakice.
    A za bolnu ovulaciju. Mene jucer bas jako boljelo. Danas vise osjetim kao nelagodu uz povremenu bol. Jucer nakon peaka je bilo bas koma. Ne znam boli li prije, za vrijeme ili nakon ovulacije ili je to opet individualno?
    Barbara, jedno 4 ciklusa nakon korone sam imala spotting u vrijeme ovulacije i trajanje ciklusa se poremetilo. 🤦‍♀️ Na dragom ce se tek kroz cca 3 mjeseca vidjeti...
    Angiee, jasno mi je. Najbolje da provjeris da se ne bediras unaprijed. 😁 Dosta ti je velika sad ta cista. Kojom brzinom napreduje? Moja varira 3-5 cm, hrana puno utjece, stres, vjezbanje. Pijem vec dugo konopljiku, omega 3, kurkumin, vitamin d. Znala sam piti i nocurak i borazinu. To su neke protuupalne tvari. Svakako se savjetuj s ginekologom oko toga. Nije rjesenje da te tako pusti da to raste, a ti cekas operaciju.

29👩 28🧑
    11/21 ttc
    11/21 oboje plusić, ali korona
    endometrioza i Hashimoto

Christine
    08. Travanj 2022. 22:43

Znači sve smo se zgužvale tu negdje jedna do druge u datumima (ne) očekivane menstruacija 😄😚
    Meni je 16.04.
    Marto 19.04.
    BlairWaldorf 20.04.

Nadam se da naa ima još koje smo tu negdje s datumima, želim nam svima plusiće 🥰🥰🥰
    Lussy2205 baš se veselim tvom testu, sretno u ponedjeljak 🥰
    Tinchy09 hvala ti na lijepim željama 😘

Btw počela sam si zapisivati kome što sam htjela odgovoriti jer bih sve zaboravila 😅

🧍‍♀️29
    🧍‍♂️35
    👰‍♀️🤵‍♂️ 08/2020
    👶 1.pokušaj 04/2022

buhtlica23
    08. Travanj 2022. 22:48

Mare moras moci koristiti god iz 2022 kod nas su curke koristile kad su se vratile sa porodiljnog.
    Ako imas ne neodređeno onda mozes i sad koristiti godisnji za 2022 druga stvar je ako radi na određeno onda ide razmjerni dio.

E sad ja malo umakala testice trakice 🤣
    Vidi li se ovdje ista ili ja ludim? https://ibb.co/hyBM857
    https://ibb.co/1zjgRLs
    Pojavilo se nakon cc minute, a ovo je lh iz istog urinahttps://ibb.co/kxVNgSK

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.