Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tufnica1602
    05. Travanj 2022. 21:32

Drage moje trudnice, evo mene nakon dugo vremena. Neki znaju moju pricu od prije, mnogo godina truda na bebi..mnogo izgubljenih beba 😭 ove godine termin bio 2.3..ali ja maleni nisam htio izaci, ljepse mi je bilo unutar mame iako mi je mama govorila svaki dan koliko me voli i da jedva ceka da me upozna ja sam ipak htio ostati u mami zasticen od svega. Ali tada je posteljica dala svoje..nisam vise imao zraka i otkucaji su se smanjili. Moja mama je bila jako lose i primila je 13  bocki da ja budem dobro samo..i uz pomoc dobrih teta i 60 sati trudova i indukcije i 4 sata radjanja ja sam dosao ma svijet..kaze mi doktor da sam najljepsa beba sto je vidio.  Mnogo smo se namucili ja i mama da sve bude ok. Volimo vas sve... ❣❣❣

tufnica1602
    05. Travanj 2022. 21:39

lussy2205

tufnica1602

Drage moje trudnice, evo mene nakon dugo vremena. Neki znaju moju pricu od prije, mnogo godina truda na bebi..mnogo izgubljenih beba 😭 ove godine termin bio 2.3..ali ja maleni nisam htio izaci, ljepse mi je bilo unutar mame iako mi je mama govorila svaki dan koliko me voli i da jedva ceka da me upozna ja sam ipak htio ostati u mami zasticen od svega. Ali tada je posteljica dala svoje..nisam vise imao zraka i otkucaji su se smanjili. Moja mama je bila jako lose i primila je 13 bocki da ja budem dobro samo..i uz pomoc dobrih teta i 60 sati trudova i indukcije i 4 sata radjanja ja sam dosao ma svijet..kaze mi doktor da sam najljepsa beba sto je vidio. Mnogo smo se namucili ja i mama da sve bude ok. Volimo vas sve… ❣❣❣

Čestitke! Bravo mama!❤️❤️❤️❤️❤️❤️

❤❤❤❤

Silmarilion
    05. Travanj 2022. 21:42

lussy2205

Joj cure moje ,koje emocije mene prepravljuju,malo mi se plače,malo živčanim…. Ne mogu dočekati dan kad trebam ne dobiti…Ne kužim ljude kada kazu opusti se ,nemoj razmišljati,pa kako.. Baš ludim.. Ti simptomi ,vec 10 dana i bolovi me uništavaju… Baš ne znam na čemu sam… Uvijek si kažem,ma ti umišljaš od prevelike želje…. Kako ste se "opustile" i rekle si : "ne opterećuj se ,biti će jednog dana "…

Lussy, ista stvar i u mene 😄
    Svaki misec kazem sama sebi da se opustim i ne razmisljam o tome, ali uzalud. Mislim da sam potrošila para i para na testove za trudnoću jer mi đava ne da mira i moram provjerit 😨
    Ja se stresiram jer imam 2 prijateljice koje nažalost ne mogu imati dicu, i uvik mi je to u glavi.. Znam da krivo razmišljam al ne mogu si pomoći 😒
    Al uvik se sitim svog ginekologa koji mi je reka: Ana, imaš 1 dan u misecu da ostaneš trudna, okani se stresa i glupih misli 😄

31/35
    Novalac, Koenzim Q10 300mg, Euthyrox 75/100
    Profertil za M - OAT
    06/23 IVF-ICSI ➡️ ET 1 trodnevni 8st ❌ beta 0.2
    07/23 FET - prekinut ciklus
    08/23 FET - prekinut ciklus
    09/23 FET - 1❄️beta 03.10. 🤞🏼

Mareeeee3112
    05. Travanj 2022. 22:06

lussy2205

slatka_malena_

Curke ja sam uzasno zabrinuta
    Bila sam kod ginekologa moze me za 15 dana primit na pregled…
    Mene uzasno boli trbuh u trudnoći jel to normalno da se cijela trudnoca s vodi na to da boli trbuh…
    Jel moguce da dobijem neko krvarenje znam da nemam ali uzasno se bojim za bebaca….
    Bar malo da me utjesite ko ima iskustva sa trudnocom i koje prosao bez krvarenja

Moja majka je samnom imala istu situaciju,bol kao da će dobiti i svaki sekund procuriti,ali to ti je skroz normalno ,maternica se širi… A što se tiče ultrazvuka ,pa ja sam i očekivala da će ti reći dođi za 15 dana,jer sigurno ima i druge trudnoće koje vodi ,a i možda ti je još rano za pregled s obzirom da ti kasni ,ako se ne varam 9-10 dana. Neka te usrećuje to su ogromne šanse da za 15 dana čuješ otkucaje i vidiš plod,jer mislim da ti je prerano ići na pregled prije 6-7 tjedna…

Ma ne kqsni joj 15 dana...zadnju menstruaciju je imala 17.2 trudna je oko 7 tjedana ...tako nam je napisala u onu grupu zna zimskim bebama.... Jučer je rekla da ju ginekolog može odmah danas primiti pa je sad bila kod njega pa ju može primit twk za 15 dana🥴više nisam nista pohvatala... ugl i ja imam bolove sve je to normalno.ne brini #slatka mala😊

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Silmarilion
    05. Travanj 2022. 22:07

slatka_malena_

lussy2205

slatka_malena_

Mene uzasno boli trbuh u trudnoći jel to normalno da se cijela trudnoca s vodi na to da boli trbuh…
    Jel moguce da dobijem neko krvarenje znam da nemam ali uzasno se bojim za bebaca….
    Bar malo da me utjesite ko ima iskustva sa trudnocom i koje prosao bez krvarenja

Moja majka je samnom imala istu situaciju,bol kao da će dobiti i svaki sekund procuriti,ali to ti je skroz normalno ,maternica se širi… A što se tiče ultrazvuka ,pa ja sam i očekivala da će ti reći dođi za 15 dana,jer sigurno ima i druge trudnoće koje vodi ,a i možda ti je još rano za pregled s obzirom da ti kasni ,ako se ne varam 9-10 dana. Neka te usrećuje to su ogromne šanse da za 15 dana čuješ otkucaje i vidiš plod,jer mislim da ti je prerano ići na pregled prije 6-7 tjedna…

Usrecuje me to sve ali mucim se da ne bude krvarenje tog se bojim da nebudem morala na hitnu nebi da bebu izgubim

Nisam najbolja osoba za odgovor jer još dosad nisam bila trudna, ali mislim da samo sebi radiš dodatni stres i da se moraš smiriti zbog sebe i djeteta.
    Kao sto je Lussy rekla, ako se već previše bojiš, otiđi privatno u ginekologa na pregled. 
    Kao šta ostale cure kažu, mala bol je znak širenja maternica, a ti ne krvariš ako sam dobro skužila? Vjerojatno te samo strah jer ti je prva trudnoća, ali onda otiđi odma sutra privatno na pregled da budeš mirna..

31/35
    Profertil za M - OAT

Silmarilion
    05. Travanj 2022. 22:11

lussy2205

Angiee

lussy2205

Joj cure moje ,koje emocije mene prepravljuju,malo mi se plače,malo živčanim…. Ne mogu dočekati dan kad trebam ne dobiti…Ne kužim ljude kada kazu opusti se ,nemoj razmišljati,pa kako.. Baš ludim.. Ti simptomi ,vec 10 dana i bolovi me uništavaju… Baš ne znam na čemu sam… Uvijek si kažem,ma ti umišljaš od prevelike želje…. Kako ste se "opustile" i rekle si : "ne opterećuj se ,biti će jednog dana "…

Lussy, ista stvar i u mene 😄
    Svaki misec kazem sama sebi da se opustim i ne razmisljam o tome, ali uzalud. Mislim da sam potrošila para i para na testove za trudnoću jer mi đava ne da mira i moram provjerit 😨
    Ja se stresiram jer imam 2 prijateljice koje nažalost ne mogu imati dicu, i uvik mi je to u glavi.. Znam da krivo razmišljam al ne mogu si pomoći 😒
    Al uvik se sitim svog ginekologa koji mi je reka: Ana, imaš 1 dan u misecu da ostaneš trudna, okani se stresa i glupih misli 😄

A da ,mene full pogada,kad vidim da oni koji ne žele dobiju bebu dok si rekao keks…. I boli ih ona stvar za tu djecu i gledaju ih kao teret… To me strašno pogađa,jer znam da bi dala sve da meni ide tako od ruke..

Sve znam.. 😪
    Kako je rekla moja kuma meni na moje izjave o puno neplodnih osoba oko mene - nek ti na pameti budu one prije koje su preplodne i odma ostanu trudne! 😁

31/35
    Profertil za M - OAT

kokii2219
    05. Travanj 2022. 23:08

slatka_malena ne bih da ispadne da pametujem jer ni ja nisam bila do sada trudna. Vidim da si mlada, nije to ni neka razlika godina od mene, 4-5 godina. Ali problem je neinformisanost. Uzmi neku literaturu za trudnice kao sto ti je rekla vec jedna djevojka tu. Nadji si neke casopise kako se ponasati u trudnoci, sta mozes ocekivati u trudnoci. Raspitaj se malo na netu, uzmi neku knjigu. Ja sam vec otkako sam postala seksualno aktivna s nekih 18-19 godina pocela citati sta mogu ocekivati u svojoj maternici, sta me moze cekati ukoliko koristim ne koristim zaštitu. Sta me moze ocekivati ako ostanem trudna.. itd. Moraš se malo uključiti u svoje tijelo, malo se poceti zdravije hraniti, ako se brines radi nekih simptoma odi s deckom ako nista ginekologu privatno. Ako i on zeli bebu i ako si vec zatrudnila s njim trebao bi ti biti podrska. Naravno ako si u mogucnosti. Smiri se i ustabili, ustalozi se. Stres moze lose uticati na tebe, na plod na razvitak.. Opusteno i cuvaj se i naravno informiraj se maksimum. Prijateljski savjet😊

Ja 23god.
    Muž 25god.
    Bez prethodnih trudnoća ili spontanih.
    U braku od 13.02.2021.
    Trudilice od 08/2021.
    Zadnji nalaz pokazao vulvovaginozu. (mart 2022.)
    pauza od 3 mjeseca nakon ginekološkog pregleda.
    Ponovni start 6/2022
    Folacin i Sideral forte 10/2022

Matajči
    05. Travanj 2022. 23:34

Kejsy sretno i drzi se 💛
    Samo da se javim, nece me biti neko vrijeme sada, zivot mi je trenutno u rasulu, pa dok ga ne sredim. Svima koji imaju HCG plusic cestitam, tko ceka ovulaciju neka bude dobitno. Tu sam, procitam vas koliko stignem, mislim na vas curke. Laka vam noc ❤

👩28🧑27
    AMH 19, blaga trombofilija
    Pokusavamo od 2020.
    2020. - 2022. - 6 neuspjelih trudnoća
    2022. - 2 kiretaže uz 2 vanmaterične, desni jajovod ✂️ i MTX, resekcija lijevog jajnika (skinuta cista, spasen zdravi dio jajnika)
    Zbog MTX-a godinu dana zabrana prirodnog planiranja trudnoće.
    07/2024 - IVF - prirodni ciklus bez štoperice, 1 js, ET 3. dan ❌️
    08/24 - stimulirani ciklus (Gonal, Pergoveris, Orgalutran)
    "Idemo dalje, sve do medalje!" ❤

lil_me
    05. Travanj 2022. 23:40

slatka_malena_

lussy2205

slatka_malena_

Usrecuje me to sve ali mucim se da ne bude krvarenje tog se bojim da nebudem morala na hitnu nebi da bebu izgubim

Istina sve što cure kažu, meni je zabrinjavajuće koliko si neinformirana, kad si preskočila trudnoću i začeće, ovih 9 mjeseci posveti istraživanju o novim saznanjima u vezi odgoja, prehrane, lokomotornog razvoja djeteta... Iako je ova tema kakva je, ipak, najlakše je zatrudnjeti.
    Svu sreću ti želim 🍀, opusti se i porazgovaraj s nekom bliskom osobom, mamom, sestrom, bakom....

ZM 7.3
    Prvi pregled 29.4. :)

kokii2219
    05. Travanj 2022. 23:47

lil_me

slatka_malena_

lussy2205

slatka_malena_

Istina sve što cure kažu, meni je zabrinjavajuće koliko si neinformirana, kad si preskočila trudnoću i začeće, ovih 9 mjeseci posveti istraživanju o novim saznanjima u vezi odgoja, prehrane, lokomotornog razvoja djeteta… Iako je ova tema kakva je, ipak, najlakše je zatrudnjeti.
    Svu sreću ti želim 🍀, opusti se i porazgovaraj s nekom bliskom osobom, mamom, sestrom, bakom….

👏👏👏 slazem se, slican komentar sam ostavila iako je tema drugog tipa od njene situacije, svaku rijec potpisujem🤗

Ja 23god.
    Muž 25god.
    Bez prethodnih trudnoća ili spontanih.
    U braku od 13.02.2021.
    Trudilice od 08/2021.
    Zadnji nalaz pokazao vulvovaginozu. (mart 2022.)
    pauza od 3 mjeseca nakon ginekološkog pregleda.
    Ponovni start 6/2022
    Folacin i Sideral forte 10/2022

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.