Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mmmm1
    27. Ožujak 2022. 23:04

Niksii

Kejsy ❄️ ☃️

Niksii

Pozdrav svimaa, citam vas vec duuugo vremena ali nisam pisala. Eto sada se ubacujem. Svaka vam cast na pruzanju podrske jedna drugoj, divim vam se evo. I cestitam novopecenim plusicima😊
    PiaBuu probaj ponovo poslati sliku jer mislim da nisi dobar link stavila pa da vidimo. Imam iskustva s tim nalazima😂

Dobro nam dosla i nadam se brzo otisla na trudnicke teme 🤞. Pisi kad (ne) ocekujes menstruaciju, kad nas vec duze pratis, onda steta da nisi sa nama na listi.

Hvala Kejsy😊😊 iskreno ne znam kada ju (ne) ocekujem jer su mi ciklusi katastrofalni… Evo sada je 116 dana kasnjenja…
    Imam pitanjce… Ako ima koja da ims iskustva sa pcosom, neredovnim ciklusima i duphastonom. Je li vam pomoglo to na duze vrijeme( ne dok se pije nego nskon prestanka terapije) i jeste li imale ovulacije u tim ciklusima tijekom terapije?

Pozdravv, ja se borim sa pcos godinama, tako i sa neredovitim ciklusima... iskreno cim prestanem sa duphastonom, mjesec iza eventualno dobijem menstruaciju i onda opet nista... sto se tice ovulacija ista stvar koliko pratim sa trakicama nista se ne dogada..

Ella..
    27. Ožujak 2022. 23:04

Niksii

Kejsy ❄️ ☃️

Niksii

Pozdrav svimaa, citam vas vec duuugo vremena ali nisam pisala. Eto sada se ubacujem. Svaka vam cast na pruzanju podrske jedna drugoj, divim vam se evo. I cestitam novopecenim plusicima😊
    PiaBuu probaj ponovo poslati sliku jer mislim da nisi dobar link stavila pa da vidimo. Imam iskustva s tim nalazima😂

Dobro nam dosla i nadam se brzo otisla na trudnicke teme 🤞. Pisi kad (ne) ocekujes menstruaciju, kad nas vec duze pratis, onda steta da nisi sa nama na listi.

Hvala Kejsy😊😊 iskreno ne znam kada ju (ne) ocekujem jer su mi ciklusi katastrofalni… Evo sada je 116 dana kasnjenja…
    Imam pitanjce… Ako ima koja da ims iskustva sa pcosom, neredovnim ciklusima i duphastonom. Je li vam pomoglo to na duze vrijeme( ne dok se pije nego nskon prestanka terapije) i jeste li imale ovulacije u tim ciklusima tijekom terapije?

Dobro došla i još brže otišla na ljepše teme ☺️
    Također se priključujem neredovitim ciklusima,  doduše moji nisu baš toliko dugi ali zna se dogoditi 60-70dana , trenutno je preko 60 dana , još uvijek čekam M ali je otišla vjerojatno na godišnji 🤣
    Kod mene još uvijek nije ustanovljeno u čemu je problem ,no imam termin za pregled uskoro pa ću znati više.  
    Čitala sam da baš nisi zadovoljna ginekologom,  odakle si? 

🚺 31
    🚹 31

"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

• mmmm1
    27. Ožujak 2022. 23:08

buhtlica23

Niksii

Kejsy ❄️ ☃️

Niksii

Pozz, imam slican problem. Isto imam uzasno neredovite cikluse. Prvo sam pila Duphaston cc 3 god onda sam dobila Utrogasten.
    Bez tableta ne dobijem M. Inace su mi ciklusi dugo trajali te sam zbog toga dobila tablete. Ono sto ja mislim da mi je gin poremetila jos vise ciklus i ujebala ovulaciju jer nije pratila kad mi je bila O. I ja sam pila tablete od 15. DC ali to vrijedi kod ljudi koji imaju normalne cikluse. Nisam ulovio O jos ni jednom a pokusavamo dosta dugo. Od toga vise od godine pratim trakicama i nikad nisam ulovila pik.
    Nadam se da je kod tebe bolja situacija.

😧😧😧 i ja ih pijem od 15 DC, doktorica tako rekla i nije pratila ovulaciju kad je nego samo pij od 15-25 DC, sad ce biti pola godine vec kak ih pijem...

luka.mestrovich
    27. Ožujak 2022. 23:13

Muž i ja već 4 godine radimo na bebi… Pijemo razne terapije i pripremamo se za oplodnju u Petrovoj bolnici…
    Moji ciklusi su jako neredovni (između 30 i 40 dana)  i rijetko kada imam ovulaciju… Danas je 42 dan i napravila sam test ujutro..  pojavila se druga crta ali je blijeda…. 
    Danas popodne sam prokrvarila, kao da sam dobila menstruaciju i imam jake bolove …. 
    Da li se nekom dogodilo tako ? predPostavljam da sam se lažno ponadala 😢😢😢
    Neznam zasto ne mogu učitati sliku?

Niksii
    27. Ožujak 2022. 23:14

mmmm1 bas mi je zao sto to cujem😔 ja dam pila neko vrijeme ulje nocurka i džtada mi je ciklus bio na 60 dana ali isto tako cim prestanem nidts od toga....
    Ella..29.. hvala ti😊 nadam se da ces naci uzrok i rjesenje. Ja sam iz Pule .. ako koja je odavdje neka da savjet za ginekologa🙏🙏
    Siri vjerovatno inofolic pomaze, nadam se da ce pomoci do kraja. Stojim poprilicno lose s UH i secerom. Pokusavam to smanjiti sto vise mogu, radim na tome da poboljsam prehranu. UH mi nisu toliki problem koliko secer. To je uzas zivi kolika je borba...  Mislim manje jedem slatko u odnosu na prije ali bi trebala jos smanjiti

23🙋🏼‍♀️
    26🤷🏽‍♂️
    19.07. ➕
    24.07. Beta 316

• mmmm1
    27. Ožujak 2022. 23:23

Niksii

mmmm1 bas mi je zao sto to cujem😔 ja dam pila neko vrijeme ulje nocurka i džtada mi je ciklus bio na 60 dana ali isto tako cim prestanem nidts od toga….
    Ella..29.. hvala ti😊 nadam se da ces naci uzrok i rjesenje. Ja sam iz Pule .. ako koja je odavdje neka da savjet za ginekologa🙏🙏
    Siri vjerovatno inofolic pomaze, nadam se da ce pomoci do kraja. Stojim poprilicno lose s UH i secerom. Pokusavam to smanjiti sto vise mogu, radim na tome da poboljsam prehranu. UH mi nisu toliki problem koliko secer. To je uzas zivi kolika je borba… Mislim manje jedem slatko u odnosu na prije ali bi trebala jos smanjiti

Vidim da i ti imas inzulinsku rezistenciju, doktorica mi je za to preporucila gynositol, inovo koji je dosta skup...
    Ne znam s cime bi si vise pomogla, tako da jedva cekam pregled za dva tjedna da vidim sta ce doktorica reci i poduzeti za dalje jer zelimo bebu, ali jednostavno nejde 🤷‍♀️

BlairWaldorf
    27. Ožujak 2022. 23:28

Mart0409

Kejsy ❄️ ☃️

Mart0409

Curke pozdrav svima..
    Kejsy čestitke na +
    Mene zanima kada je u toku dana najbolje krenut s lh trakicama? Kakva su vaša iskustva?

Hvala draga . Pazi preporuka je da se ne radi prije 11:00h i nakon 19:00h. Ali eto meni se pokazalo super da radim cak iza 21:00h. Pa znas kao najbolje ti je kupiti dosta onih jeftinih trakica, i posto prvi ciklus pratis trakicama, da radis prvo 2 dnevno, nemam pojma kakvi su ti ciklusi tj koliko traju, pa je najsigurnije vec 8 dc (ako imas krace cikluse) da pocnes sa trakicma npr jednu oko 12:00h i jednu oko 18:00H pa kad primjetis neku razliku onda radis vise na dan, jer nekom jako brzo tamne bude pik i onda posvjetle jako brzo, pa da ne propustis, onda je tad bolje testirati vise puta. Samo ti kad radis trakice slikaj i postavi tu i neko ti vec ko je tu kaze da li i dalje da radis dve samo ili da npr ponovis za 2-3 sata..

Sutra mi 8dc tako da ću sutra krenut umakat. Kad krene tamnit poslikam pa da me savjetujete. Ciklusi su mi 30, 31 dan.. kako kad. Do sad sam radila folikulometriju, pa se odlučila malo preko trakica pratit. Inače osjetim ovulaciju, pa da vidimo dal je to to. 😁😅

Meni je sutra 8DC, ciklusi 30-33... Pratimo se 😄😄😄 budem i ja za koji dan krenula s umakanjem 🤣

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

Niksii
    27. Ožujak 2022. 23:36

Siri 🐾

Kejsydobra si 😂😂😂 ma ne imala sam par onih grčeva tipičnih za dolazak i naravno smedarenje na papiru tako da stiže ona. Ako ne stigne kroz 2-3 dana,pišnem za tebe eto časna izviđačka! A što se treninga tiče,preskočila sam sprave,samo sam hodala dok sam si pustila seriju tako da…5 kilometara i nije tako strašno,plus ti si imala fizički zahtjevniji napor i više kilometraže tako daaaaaa,nemoj se bosti samnom tu 🙊 bilo je puno plusića,treba nešto ostaviti za drugi ciklus 🙈
    Niksimoguće je da je i to,ali on ti je preskup obzirom da ćeš ga morati neko vrijeme uzimati. Koliko ga dnevno uzimaš i uzimaš li ga cijeli ciklus ili kako? I vidim da piješ macu…moje pitanje je sad,koju vrstu mace uzimaš? Jer je svaka maca za drugi problem pa s time treba JAKO paziti jer može napraviti nekome više štete nego koristi

Eto Kejsy me savjetovala za inozitol u prahu, imam jos 3 kutije od 30 vrecica, to mi je za mjesec i po pijenja jer pijem dva puta dnevno. Kad to sve istrodim uzet cu taj inozitol . A sto se mace tice nisam sigurna koja je isla dam u trgovinu zdrava prehrana i pitala zensku o dala mi je tu macu, nesto na Lipedium ili tako nesto nmg se sjetiti tocno... Valjda je ok

23🙋🏼‍♀️
    26🤷🏽‍♂️
    19.07. ➕
    24.07. Beta 316

PiaBuu
    27. Ožujak 2022. 23:36

Imam pitanje, prosle godine mi je doktorica rekla ( po ultrazvuku ) da mi je stitnjaca kao da imam " 40 god " , po nalazima iza toga, bilo je uredu. I sad me zanima, dal ima kakvi biljni preparati ili prehrana uglavnom nesto da bi se stitnjaca i hormoni poboljsali? ako netko ima iskustva s time da pomaze :)

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 100 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

Niksii
    27. Ožujak 2022. 23:38

mmmm1

Niksii

mmmm1 bas mi je zao sto to cujem😔 ja dam pila neko vrijeme ulje nocurka i džtada mi je ciklus bio na 60 dana ali isto tako cim prestanem nidts od toga….
    Siri vjerovatno inofolic pomaze, nadam se da ce pomoci do kraja. Stojim poprilicno lose s UH i secerom. Pokusavam to smanjiti sto vise mogu, radim na tome da poboljsam prehranu. UH mi nisu toliki problem koliko secer. To je uzas zivi kolika je borba… Mislim manje jedem slatko u odnosu na prije ali bi trebala jos smanjiti

Vidim da i ti imas inzulinsku rezistenciju, doktorica mi je za to preporucila gynositol, inovo koji je dosta skup…
    Ne znam s cime bi si vise pomogla, tako da jedva cekam pregled za dva tjedna da vidim sta ce doktorica reci i poduzeti za dalje jer zelimo bebu, ali jednostavno nejde 🤷‍♀️

Jest skupo ali ja uvijek kazem ako pomaze, zaduzit cu se ako treba samo da ostvarim to.. drzim figeee

23🙋🏼‍♀️
    26🤷🏽‍♂️
    19.07. ➕
    24.07. Beta 316

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.