Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Hope1
    16. Ožujak 2022. 07:57

Siri 🐾

Hope1

Evo meni danas 9 dan do pcetka novog cikkusa,i danas primjetim smeđkasti iscjedak na paporu,cekam da ne krene u vecoj kolicini koji ce se pretvorit u uranjelu vjesticu …Ne stignem bas citat,mali je dobio vodene kozice i evo ovu noc uspijeli 2 sata odspavat 😴😴😴😴

Ajoooj,neka je brzi oporavak! A ovo krvarenje..eh sad bi bila neki 5/6 DPO jel? Može biti od implantacije ili zaostaci ovulacije ako je bila malo jača. Poprati stanje pa će se znati više. To krvarenje može biti znak nečega,a i ne mora 😑 da barem postoji simptom koji se javlja nakon oplodnje recimo da znamo odmah u 2 dana jel išta ili ništa 😂

Danas je otprilke 7 8 dan dpo.

[/url

buhtlica23
    16. Ožujak 2022. 08:00

Loza 🐾🐾

dobro jutro cure :)
    ranije sam bila aktivna na ovoj temi, al sumnjam da ovdje više ima meni poznatih lica. Iskreno se nadam da je tako i da su sve cure koje duže znam otišle na sretnije teme i da ćete se sve uskoro prebaciti tamo :)
    ukratko moja priča: aktivno radimo na bebici od 10/2020, a svoj prvi plusić sam imala 11/2021. Nažalost sam prije 3 tjedna u 16tt imala spontani zbog curenja plodne vode.
    Nisam još načisto sa svime planiram li trenutno i radim li na bebi, ali mislim da ću se brže oporaviti uz nova navijanja za plusiće i hvatanje pikova s vama :)
    potrudit ću se brzo popratiti sve o vamanadam se da će baš danas past neki plusić, sretno cure!

Loza, neopisivo mi je zao. 😞😞Drzi se!
    Drago mi je vidjeti da si se prikljucila temi, bez obzira na pokusavanje ili trenutno pauziranje. Lijepo je vidjeti staro ime, ali ujedno i jako tuzno. Nadam se da ces ugledati svoj plusek kada budes bila spremna na to. I da Ce sve biti dobro. Saljem ti jedan veliki zagrljaj. 😘😘

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

J_Lo
    16. Ožujak 2022. 08:00

Loza 🐾🐾

ranije sam bila aktivna na ovoj temi, al sumnjam da ovdje više ima meni poznatih lica. Iskreno se nadam da je tako i da su sve cure koje duže znam otišle na sretnije teme i da ćete se sve uskoro prebaciti tamo :)
    ukratko moja priča: aktivno radimo na bebici od 10/2020, a svoj prvi plusić sam imala 11/2021. Nažalost sam prije 3 tjedna u 16tt imala spontani zbog curenja plodne vode.
    Nisam još načisto sa svime planiram li trenutno i radim li na bebi, ali mislim da ću se brže oporaviti uz nova navijanja za plusiće i hvatanje pikova s vama :)
    potrudit ću se brzo popratiti sve o vamanadam se da će baš danas past neki plusić, sretno cure!

Dobro jutro, Žao mi je baš.. veselit ćemo se skupa plusićima.

31 👩‍❤️‍👨 33 TTC od 1.2019.
    🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    👱🏼‍♂️ astenozoospermia (>10%)
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
    [/url

Loza 💙😇
    16. Ožujak 2022. 08:08

Siri haha a što su žene nego brbljave :D a za to što kažeš za loše spermije i biokemijske sam i ja čula, al isto se vodim time da ne vjerujem baš 100% svemu što pročitam na internetu. Vidim da si imala biokemijsku nedavno, žao mi je zbog toga. Koliko dugo već pokušavate?
    Hope1 nadam se da je to smeđarenje onda dobar znak za taj dpo, može tu bit svašta :)
    Buhtliceeee pa što ti radiš tu?! :( kako si, što se događa kod tebe?
    JLo ❤️

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

buhtlica23
    16. Ožujak 2022. 08:35

Loza 🐾🐾

Sirihaha a što su žene nego brbljave :Da za to što kažeš za loše spermije i biokemijske sam i ja čula, al isto se vodim time da ne vjerujem baš 100% svemu što pročitam na internetu. Vidim da si imala biokemijsku nedavno, žao mi je zbog toga. Koliko dugo već pokušavate?
    Hope1 nadam se da je to smeđarenje onda dobar znak za taj dpo, može tu bit svašta :)
    Buhtliceeee pa što ti radiš tu?! :( kako si, što se događa kod tebe?
    JLo❤️

Ma evo me, tu sam di sam i bila 😂
    Nazalost kod mene se nista posebno ne desava, M i dalje neredovite, O jos uvijek nisam uhvatila. 
    Muz i dalje tvrdoglav sto se tice spermiograma. 
    Ginekologinja i dalje mutava, ne zeli mi radit nikakve pretrage ona me salje u bolnicu tamo ne mogu jer muz ne zeli po bolnicama a tamo ne mogu bez spermiograma i tak vrtimo se u krug i imam osjecaj da cemo jos dugo tako. U drugu ruku ima nesto i u tome sto muz kaze da smo mladi i da ce bit. 
    Krenula sam trenirat. Malo zdravije se hraniti. Pokusavam skinuti koju kilu mozda i to pripomogle. U 12 mj dobila M bez tableta sve se ponadala da cu i nakon toga dobiti ali nisam. Tako da sam et prije 2 dana zavrsila sa M koju sa izazvala tabletama.
    Znaci 3 mj nisam imala i tako.. 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Loza 💙😇
    16. Ožujak 2022. 08:39

Siri ooooo 'bemu miša! Baš mi je žao, strašno... ne ponovilo se! Čekamo sad treću srećicu :)
    Buhtlice joj baš mi je žao što ti se sve tako poklopilo. Mislim, ima nešto i u tome što ti dragi kaže da ste mladi, slažem se s tim, ali ipak imaš očit problem. Nadam se da ćeš ga uskoro uspjet nagovoriti i da ćeš obaviti pretrage koje želiš. Takvo tapkanje u mjestu baš ubije u pojam... al ne daj se ti nama! ❤️

Ja 27 / M 32
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Bože, hvala Ti!

• Hope1
    16. Ožujak 2022. 08:48

Siri 🐾

Hope1

Siri 🐾

Hope1

Evo meni danas 9 dan do pcetka novog cikkusa,i danas primjetim smeđkasti iscjedak na paporu,cekam da ne krene u vecoj kolicini koji ce se pretvorit u uranjelu vjesticu …Ne stignem bas citat,mali je dobio vodene kozice i evo ovu noc uspijeli 2 sata odspavat 😴😴😴😴

Ajoooj,neka je brzi oporavak! A ovo krvarenje..eh sad bi bila neki 5/6 DPO jel? Može biti od implantacije ili zaostaci ovulacije ako je bila malo jača. Poprati stanje pa će se znati više. To krvarenje može biti znak nečega,a i ne mora 😑 da barem postoji simptom koji se javlja nakon oplodnje recimo da znamo odmah u 2 dana jel išta ili ništa 😂

Danas je otprilke 7 8 dan dpo.

Poprati malo simptoma ako će biti još nešto neobično,teško je bilo što reći makar ti vibram od srca da je to od implantacije 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Bas iman neki osjecaj da nije to to...da ce zapravo bit neki problem... neznam zasto sam negativna,al vidijet cemo.ne ocekujem previse.

[/url

J_Lo
    16. Ožujak 2022. 08:56

Loza 🐾🐾

Loza 🐾🐾

Siri 🐾

Loza 🐾🐾

Ajme! Žao mi je! Ja sam dosta iz prikrajka pratila ovu temu kao i MPO dok se nisam javila a ti si taman tako negdje imala plusić. Stvarno mi je žao što si to morala proći. Uzmi vremena dok se to koliko toliko ne zaliječi psihički. Čeka te dugina bebica negdje u skoroj budućnosti,sigurna sam! Drži se 😘❤️

hvala na lijepim riječima ❤️
    vidim da ti stoji u potpisu da piješ sve moguće suplemente, evo ako će što pomoći - ja sam mjesecima pila solgarovu folnu, B kompleks i u dobitnom d3, a muž je u dobitnom počeo piti selen, cink i omega-3. S tim da ovo moram naglasiti, svi suplementi osim folne su Mivolisovi iz DM-atako da palac gore od mene za njihove jeftine suplemente :D

e da, da se referiram sama sebi na prethodni post… Vidit ćete, ja puno pričam, pogotovo za vrijeme radnog vremena
    Muž je u 05/2021 radio spermiogram i dijagnoza je bila asthenospermia. Nakon toga više nije ponavljao makar je planirao, al eto, očito se popravio :) tako da cure ako dobijete tako neki "lošiji" nalaz ne očajavajte, sve se to da popraviti :)

I moj muž je dobio dijagnozu astenozoospermije, a mjesec dana nakon dijagnoze sam ostala trudna, nažalost ektopična... Ali objasila mi je dr. Marušić za tu dijagnozu: spermiji novi se stvaraju svaka 3 dana, i moguće ih je (za tu vrstu dijagnoze) poboljšati prehranom i promjenom životnog stila. Kod nas žena obrnuto jer se mi već rađamo sa zalihom jajnih stanica. 

31 👩‍❤️‍👨 33 TTC od 1.2019.
    🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    👱🏼‍♂️ astenozoospermia (>10%)
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
    [/url

Loza 💙😇
    16. Ožujak 2022. 09:12

Hope kako god ispalo na kraju, za taj dpo ti je ipak rano za donošenje negativnih zaključaka. Glavu gore i nadamo se najboljem :)
    JLo žao mi je za tvoje iskustvo. Ali da, treba to istaknuti kako spermiogram nije nerješiv problem. Sjećam se kako sam ja u depru pala kad je dobio nalaz, čak smo prestali radit na bebi 2-3 mjeseca koliko sam nesretna bila. Cure koje se susrećete s tim, nemojte očajavati :)

Ja 27 / M 32
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Bože, hvala Ti!

lady_dii
    16. Ožujak 2022. 09:14

Kejsy  ❄️ ☃️

lady_dii

Pozdrav curke pocetak mjeseca sam imala biokemijsku, ali vrlo rano, 4.tjedan, imala malo smedarenja, po meni to nije bila menstruacija i odlucili smo pricekati da dode prava menstruacija da se ocistim kako treba ali nema je jos. Po kalendaru danas bi bio 12 dc (inace mi je ovulacija 15 dc). Od jucer sam primjetila vodenastu sluz, ista kao sto mi bude u plodnim danima, ali obilniju i radi znatizenje pisnila sam danas LH trakicu, izgleda ovako https://ibb.co/SRPGFsx
    Da li je moguce da cu ipak imati ovulaciju? Mislila sam da nije moguce ako nisam prokrvarila, tj dobila pravu menstruaciju. Da ipak cekam iduci mjesec? Znam da ste mi pisale da cekam jer svakako necu imati ovulaciju sada i da cekam menstruaciju jer sigurno nakon biokemijske mora biti obilnija od onog smedarenja i koje kapi krvi sto sam imala nakon biokemijske.

Ovako zna biti trakice pred menstruaciju, a estrogen zna imati taj momenat da izazove sluz 2-3 dana prije menstruacije. Jesi ti ponovila betu? Da li je pala na negativno. Iskreno sve i da ti bude pozitivna LH trakica, ne pokusavaj nista, vec odi napraviti betu ili otidji na UZ, nemoj da rizikujes, moze se desiti vanmatericna ili nesto tako. Menstruacija jednostavno mora doci, ako se endometrij ne ljustri, nesto nije kako treba.

Kejsy rezultati bete od jučer su <0.1 IU/L. Idem 25.03. na ultrazvuk pa ćemo vidjeti da li je sve okej i zašto menstruacija ne dolazi. Neću ništa pokušavati dok ne dođe novi ciklus, preveliki sam trtaroš da bi se usudila 

👸30 🤴30
    ❤️ 1/22 dobili koronu
    ❤️ 3/22 prvi ➕ ali biokemijska 🙄
    ❤️ 4/22 nove akcije🤞 👣
    ❤️ 21.5. pozitivan test
    ❤️ 14.6. čuje se srčeko 😊
    ❤️ 24.6. dva srčeka 🤗❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.