DaMa dobro nam došla! Zelim vam puno srece i da brzo ugledamo i tvoj plusic!
Vidim da imas hiperprolaktinemiju, pa me zanima kad si zadnji put vadila hormone, kakve su ti bile vrijednosti, koju terapiju sad koristis? Ja sam jucer vadila krv i prolaktin mi je dosta povisen pa sad neznam kaj i kako bu dalje. I drugi hormoni su mi malo pomjesani. 😔
Meni ti je prolaktin bio 1500 kada sam otkrila problem. Pijem dostinex 1x tjedno već 2,5 godine. Prolaktin mi se već unutar 4 tjedna vratio u normalu i od tada je stabilan. Zadnju kontrolu sam imala prije mjesec dana i tada je bio na nižoj granici (140).
Po meni je najbolje otići kod endokrinologa jer je to njihovo područje, ako ti treba više informacija ili preporuka doktora, slobodno mi se javi na mail - DaMa.mpk.21@gmail.com, mislim da sam do sada već magistrirala ovu temu :)
DaMa i meni je bio prolaktin jucer 1489. Zvala sam doktoricu cekam sad dalje. A super drago mi je da si ga vratila u normalu i da je stabilan. Sad su ti i svi drugi hormoni u normalu? Budem ti se javila, jer sad mi je ovo sve novo i iskreno neznam kaj da ocekujem. Od kud si inace?
👩🏼30 👱🏻♂️33
16.11.2021; 20.1.2022 ➕❤️
11/21; 01/22 biokem.t.
9.4.2022 ➕❤️
13.4.2022 beta 2192 🥰
19.4.2022 beta 13318🥰
28.4.2022 srčeko se čuje ❤️
DaMa i meni je bio prolaktin jucer 1489. Zvala sam doktoricu cekam sad dalje. A super drago mi je da si ga vratila u normalu i da je stabilan. Sad su ti i svi drugi hormoni u normalu? Budem ti se javila, jer sad mi je ovo sve novo i iskreno neznam kaj da ocekujem. Od kud si inace?
Upravo čekam nalaze svih spolnih hormona, znat ću sve kroz 2 tjedna pa javim.
Iz Zagreba sam, ti?
Nada umire zadnja..
Pijem Inovo, vitamin D tekući (u deficitu je), i folat. Ginekologica mi je prepisala SIOFOR ali sam ga nakon par dana prestala piti jer me počelo probadati u jetri.
Korigirala sam prehranu dosta, izbacila sve bijelo , i inače sam dosta fizički aktivna i nemam grama viška, a prema zadnjim nalazima je AMH 74, FSH 8.2, a LH 6.7 i blago povišeni testosteroni, i na donjoj granici Estradiol.
Ciklus je uglavnom, većinu vremena dođe kao naručen oko 32. dana sa nepogrešivim simptomima. Ovaj mjesec su izostali svi simptomi osim blagih grčeva koji su se pojavili prije nekoliko dana. Računala sam, evo je, a nje nikako. Tako je bilo u 12.mjesecu pa je ginekolog rekao da je preskočila ovulacija.
31 👩❤️👨 33 TTC od 1.2019.
🙋🏼♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
👱🏼♂️ astenozoospermia (>10%)
🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
[/url
Sretno
🙋🏼♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
[/url
Evo moje prvo uključivanje u ovu temu.Popratila sam koliko sam uspjela sve vaše priče i od srca želim svima plusiće i što skorije vrijeme.
Moja priča je ta da radimo na bebici od sredine 2019. godine. Prvi i jedini plus bio je prvi mjesec 2020., a 7.2. puknuće jajovoda s desne strane, vanmaternična trudnoća.
Hormoni su ukazali na PCOS prije 3 mjeseca, i rast TSH iz mjeseca u mjesec (od 2.4 u 12. mjesecu do 4.1 prošli mjesec.) A tako je i ostatak hormona dosta varirao iz mjeseca u mjesec
Inače ciklusi između 29. i 35. dana, zadnjih mjeseci i produljeni, neki anovulatorni.
M je trebala doći prije 2 dana, jutros test negativan.
Ovaj mjesec vadimo sve potrebno za MPO, 6.4. konzultacije kod doktorice i čekanje termina u bolnici :D
Ovo je moja ispovijest, nastojat ću biti redovito aktivna.
Pozdrav drage žene!
Dobro nam dosla i zelim ti da se brzo preselis na trudnicke teme, ako ne stignes u jesenje, tema zimskih bebica ceka. Stavila sam te na listu sa nama, a nadam se da si samo prerano radil atestic, da je bila neka kasna ovulacija. Pa da testic ipak bude pozitivan. Sretno sa pretragama 🤞🍀 . Pijes neke suplemente ili nesto? Jel ti pomoglo nesto koliko toliko da korigujes ciklus?
HvalaNada umire zadnja..
Pijem Inovo, vitamin D tekući (u deficitu je), i folat. Ginekologica mi je prepisala SIOFOR ali sam ga nakon par dana prestala piti jer me počelo probadati u jetri.
Korigirala sam prehranu dosta, izbacila sve bijelo , i inače sam dosta fizički aktivna i nemam grama viška, a prema zadnjim nalazima je AMH 74, FSH 8.2, a LH 6.7 i blago povišeni testosteroni, i na donjoj granici Estradiol.
Ciklus je uglavnom, većinu vremena dođe kao naručen oko 32. dana sa nepogrešivim simptomima. Ovaj mjesec su izostali svi simptomi osim blagih grčeva koji su se pojavili prije nekoliko dana. Računala sam, evo je, a nje nikako. Tako je bilo u 12.mjesecu pa je ginekolog rekao da je preskočila ovulacija
[/url
DaMa, super nadam se da bude sve ok, javis. Okolica Varaždina. Tak da mi je i Zagreb blizu, a mozda obavim dalje i u slo. Bum vidjela di bum prije.
Kejsy vadila sam hormone privatno i glupo mi je da nisu i to odma pogledali. Dobila budem uputnicu za endokrinologa, sad samo neznam kolko se ceka na to. A vec neko vrijeme si govorim da bu promjenila neke i sad bum pocela. Bum pocela citati o keto dieti. Pa znam da stres ne rjesava bas nista ali to automatski dođe dok nije nest kako treba. A znam da uvijek moze biti jos gore ali svejedno. Hvala ti ❤️
👩🏼30 👱🏻♂️33
16.11.2021; 20.1.2022 ➕❤️
11/21; 01/22 biokem.t.
9.4.2022 ➕❤️
13.4.2022 beta 2192 🥰
19.4.2022 beta 13318🥰
28.4.2022 srčeko se čuje ❤️
Pozdrav novim curama ❣️
Kod mene nista posebno, tesko mi je odvojiti PMS od trudničkih simptoma kad je sve to slično ,tako da 50:50. A bilo bi lijepo sad i taman da sve bude dobro i da uzivam u proljeću i samo da kave pijem. 😅
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Pozdrav drage žene!
Ja se nisam javljala, jer eto, nemam što prijaviti, čekam da krenu plodni dani
Jučer sam na svoju ruku otišla privatno izvaditi krv da mi naprave par tih hormona, jer se ginekologica ne javlja nikako i jednostavno mi se nije dalo čekati.
Evo nalaza na 9dc, ovulaciju očekujem za cca tjedan dana: https://ibb.co/RSJ3pbL
Sve je u granicama, ali možda će neka od vas bolje pročitati te nalaze i možda nešto sugerirati, dok se ne javi gospođa ginekologica, ako se javi.
Evo moje prvo uključivanje u ovu temu.Popratila sam koliko sam uspjela sve vaše priče i od srca želim svima plusiće i što skorije vrijeme.
Moja priča je ta da radimo na bebici od sredine 2019. godine. Prvi i jedini plus bio je prvi mjesec 2020., a 7.2. puknuće jajovoda s desne strane, vanmaternična trudnoća.
Hormoni su ukazali na PCOS prije 3 mjeseca, i rast TSH iz mjeseca u mjesec (od 2.4 u 12. mjesecu do 4.1 prošli mjesec.) A tako je i ostatak hormona dosta varirao iz mjeseca u mjesec
Inače ciklusi između 29. i 35. dana, zadnjih mjeseci i produljeni, neki anovulatorni.
M je trebala doći prije 2 dana, jutros test negativan.
Ovaj mjesec vadimo sve potrebno za MPO, 6.4. konzultacije kod doktorice i čekanje termina u bolnici :D
Ovo je moja ispovijest, nastojat ću biti redovito aktivna.
Pozdrav drage žene!
Dobro nam dosla i zelim ti da se brzo preselis na trudnicke teme, ako ne stignes u jesenje, tema zimskih bebica ceka. Stavila sam te na listu sa nama, a nadam se da si samo prerano radil atestic, da je bila neka kasna ovulacija. Pa da testic ipak bude pozitivan. Sretno sa pretragama 🤞🍀 . Pijes neke suplemente ili nesto? Jel ti pomoglo nesto koliko toliko da korigujes ciklus?
HvalaNada umire zadnja..
Korigirala sam prehranu dosta, izbacila sve bijelo, i inače sam dosta fizički aktivna i nemam grama viška, a prema zadnjim nalazima je AMH 74, FSH 8.2, a LH 6.7 i blago povišeni testosteroni, i na donjoj granici Estradiol.
Ciklus je uglavnom, većinu vremena dođe kao naručen oko 32. dana sa nepogrešivim simptomima. Ovaj mjesec su izostali svi simptomi osim blagih grčeva koji su se pojavili prije nekoliko dana. Računala sam, evo je, a nje nikako. Tako je bilo u 12.mjesecu pa je ginekolog rekao da je preskočila ovulacija
Pozdrav, koji vitamin D pijete, i ja sam u deficitu s njime pa bi trebala uzeti nesto
Sortiraj odgovore
Najstariji