Curke što se tiče vitamina D ako ste u većem deficitu i treba što brža sinteza ovaj vam je super za to i provjeren je jer je nalaz ponavljan nakon mjesec i pol,bio je ispod granice a kasnije je skočio na neku srednju vrijednost pa probajte:
https://ljekarnaonline.hr/proizvodi/dodaci-prehrani/vitamini-i-minerali/vitamin-d/dlux-d3-vitamin-spray-15ml-4308/
Do sad jos nisam vidjela ovako u spreju, dobro je kako pise za one koji imaju problema sa gutanjem tableta, jer sam ja jedna od takvih🤣🤣
I ovaj od Solgara je tekući, uzima se na onu pipetu, i lako ga je za konzumirat. Kad potrošim ovaj i ako bude vit D i dalje nizak,probat ću sa ovom preporukom.
Iako meni nije prenizak, na donjoj je granici.
Probat cu koji god da se vrati u normalu bar donekle
Cure kako znate za taj manjak vitamina D?
Ja sutra imam onaj termin pa smo veceras ipak odustali od seksica jer sta ja znam, mozda me odmah budu pregledavali, uzimali briseve. Jucer je trakica bila pozitivna i to smo pokrili pa sta bude. Uopce se ni ovaj mjesec nicem ne nadam nego cekam da vidim kakav ce nam problem naci🙈
Imam neku tremu i jedva cekam otic da me to popusti!
Siri oprosti danas nisam svoja. Blair je napisala jucer da je 6/7 dpo pa sam malo pomješala 🤣 tebi tek bila ovulacija.
Kejsy brzo bu proslo 10 dana, onda ocekujemo i mi tvoj testic 😁😁 a neznam kolko ce mi trebati da bum dobila termin kod endokrinologa…zato mislim da bu pauza…
👩🏼30 👱🏻♂️33
16.11.2021; 20.1.2022 ➕❤️
11/21; 01/22 biokem.t.
9.4.2022 ➕❤️
13.4.2022 beta 2192 🥰
19.4.2022 beta 13318🥰
28.4.2022 srčeko se čuje ❤️
Pa ustvari se on može saznati jedino iz krvi a neki od simptoma su slični kao i magnezij,bol u mišićima i mišićna slabost ili konstantno prisutna bol unutar kosti može kod nekih biti alarm. Za briseve je bolje ne imati spolni odnos najmanje 24 sata prije pretrage,ali neće ti to raditi odmah na konzultacijama ako ideš samo na konzultacije,osim ako ne naletiš na nekog jaaaaako dobrog doktora koji bi to odmah riješio. I da..nekad manje može biti više 😉
Ma da, to sam i mislila da je iz krvi, ali kak doci do toga da ga provjeravaju🙂
E da, zato nismo. Jesu konzultacije, al obzirom da sam im ja stari pacijent 😁 jer sam prije T vec bila kod njih i da mi je moja sadasnja gina isto bila dio tog tima (sad se klinika i fizicki odvojila, a moja dr. ostala tamo kao 'obican' ginekolog) mislim si da nece odmah ipak htjet nesto poduzet🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Vidjet cemo!
Zene, ja od ovog vremena jucer i danas kao da sam nespasena. Za poludit! Jucer sam otisla u 10 sati spavati, ne znam kad sam zadnji put tako. Takav umor me hvata, a glava pucaaaaa.
👩28🧑27
AMH 19, blaga trombofilija
Pokusavamo od 2020.
2020. - 2022. - 6 neuspjelih trudnoća
2022. - 2 kiretaže uz 2 vanmaterične, desni jajovod ✂️ i MTX, resekcija lijevog jajnika (skinuta cista, spasen zdravi dio jajnika)
Zbog MTX-a godinu dana zabrana prirodnog planiranja trudnoće.
07/2024 - IVF - prirodni ciklus bez štoperice, 1 js, ET 3. dan ❌️
08/24 - stimulirani ciklus (Gonal, Pergoveris, Orgalutran)
"Idemo dalje, sve do medalje!" ❤
Evo meni danas 9 dan do pcetka novog cikkusa,i danas primjetim smeđkasti iscjedak na paporu,cekam da ne krene u vecoj kolicini koji ce se pretvorit u uranjelu vjesticu ...Ne stignem bas citat,mali je dobio vodene kozice i evo ovu noc uspijeli 2 sata odspavat 😴😴😴😴
[/url
dobro jutro cure :)
ranije sam bila aktivna na ovoj temi, al sumnjam da ovdje više ima meni poznatih lica. Iskreno se nadam da je tako i da su sve cure koje duže znam otišle na sretnije teme i da ćete se sve uskoro prebaciti tamo :)
ukratko moja priča: aktivno radimo na bebici od 10/2020, a svoj prvi plusić sam imala 11/2021. Nažalost sam prije 3 tjedna u 16tt imala spontani zbog curenja plodne vode.
Nisam još načisto sa svime planiram li trenutno i radim li na bebi, ali mislim da ću se brže oporaviti uz nova navijanja za plusiće i hvatanje pikova s vama :)
potrudit ću se brzo popratiti sve o vama nadam se da će baš danas past neki plusić, sretno cure!
Ja 27 / M 32
aktivan rad na bebi od 10/2020
11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
"I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
Bože, hvala Ti!
ranije sam bila aktivna na ovoj temi, al sumnjam da ovdje više ima meni poznatih lica. Iskreno se nadam da je tako i da su sve cure koje duže znam otišle na sretnije teme i da ćete se sve uskoro prebaciti tamo :)
ukratko moja priča: aktivno radimo na bebici od 10/2020, a svoj prvi plusić sam imala 11/2021. Nažalost sam prije 3 tjedna u 16tt imala spontani zbog curenja plodne vode.
Nisam još načisto sa svime planiram li trenutno i radim li na bebi, ali mislim da ću se brže oporaviti uz nova navijanja za plusiće i hvatanje pikova s vama :)
potrudit ću se brzo popratiti sve o vamanadam se da će baš danas past neki plusić, sretno cure!
Ajme! Žao mi je! Ja sam dosta iz prikrajka pratila ovu temu kao i MPO dok se nisam javila a ti si taman tako negdje imala plusić. Stvarno mi je žao što si to morala proći. Uzmi vremena dok se to koliko toliko ne zaliječi psihički. Čeka te dugina bebica negdje u skoroj budućnosti,sigurna sam! Drži se 😘❤️
hvala na lijepim riječima ❤️
vidim da ti stoji u potpisu da piješ sve moguće suplemente, evo ako će što pomoći - ja sam mjesecima pila solgarovu folnu, B kompleks i u dobitnom d3, a muž je u dobitnom počeo piti selen, cink i omega-3. S tim da ovo moram naglasiti, svi suplementi osim folne su Mivolisovi iz DM-a tako da palac gore od mene za njihove jeftine suplemente :D
Ja 27 / M 32
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Bože, hvala Ti!
Pa ustvari se on može saznati jedino iz krvi a neki od simptoma su slični kao i magnezij,bol u mišićima i mišićna slabost ili konstantno prisutna bol unutar kosti može kod nekih biti alarm. Za briseve je bolje ne imati spolni odnos najmanje 24 sata prije pretrage,ali neće ti to raditi odmah na konzultacijama ako ideš samo na konzultacije,osim ako ne naletiš na nekog jaaaaako dobrog doktora koji bi to odmah riješio. I da..nekad manje može biti više 😉
Ma da, to sam i mislila da je iz krvi, ali kak doci do toga da ga provjeravaju🙂
E da, zato nismo. Jesu konzultacije, al obzirom da sam im ja stari pacijent 😁 jer sam prije T vec bila kod njih i da mi je moja sadasnja gina isto bila dio tog tima (sad se klinika i fizicki odvojila, a moja dr. ostala tamo kao 'obican' ginekolog) mislim si da nece odmah ipak htjet nesto poduzet🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Vidjet cemo!
Ja sam ga na uputnicu vadila.
31 👩❤️👨 33 TTC od 1.2019.
🙋🏼♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
👱🏼♂️ astenozoospermia (>10%)
🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
[/url
potrudit ću se brzo popratiti sve o vamanadam se da će baš danas past neki plusić, sretno cure!
Ajme! Žao mi je! Ja sam dosta iz prikrajka pratila ovu temu kao i MPO dok se nisam javila a ti si taman tako negdje imala plusić. Stvarno mi je žao što si to morala proći. Uzmi vremena dok se to koliko toliko ne zaliječi psihički. Čeka te dugina bebica negdje u skoroj budućnosti,sigurna sam! Drži se 😘❤️
hvala na lijepim riječima ❤️
vidim da ti stoji u potpisu da piješ sve moguće suplemente, evo ako će što pomoći - ja sam mjesecima pila solgarovu folnu, B kompleks i u dobitnom d3, a muž je u dobitnom počeo piti selen, cink i omega-3. S tim da ovo moram naglasiti, svi suplementi osim folne su Mivolisovi iz DM-atako da palac gore od mene za njihove jeftine suplemente :D
e da, da se referiram sama sebi na prethodni post... Vidit ćete, ja puno pričam, pogotovo za vrijeme radnog vremena
Muž je u 05/2021 radio spermiogram i dijagnoza je bila asthenospermia. Nakon toga više nije ponavljao makar je planirao, al eto, očito se popravio :) tako da cure ako dobijete tako neki "lošiji" nalaz ne očajavajte, sve se to da popraviti :)
Ja 27 / M 32
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Bože, hvala Ti!
Sortiraj odgovore
Najstariji