Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    annika
    06. Ožujak 2019. 15:10

Grizli

Annika dobrodosla… Lutealna faza od 10 i manje dana je kratka da i to moze biti problem za uspjesno zacece. Ovo sto uzimas je sve ok. Al dal si kontrolirala stitnjacu ili od ranije mozda imas policisticne jajnike? To cesto zna skratiti taj drugi dio ciklusa. Dobro bi bilo da prekontroliras i vitamin D u krvi. Trebala bi pokusat to dovest u red ako si sigurna da je O 16dc, a ciklusi su ti onda kratki zapravo. Krvarenje ti je mozda manje jer uzimas konopljiku ona zna smanjiti obilnost mjesecnice. Ako uzmes B kompleks nemoj dodatno jos B6 ne treba jer ga u B komoleksu ima. Takodjer provjeri ako u B kopleksu ima B9 tj. folne kiseline onda ju izbaci iz samostalne primjene. Nije dobro ni previse se krcat vitaminima.

Grizli i ja sam mislila da ima B vitamina dosta u B kompleksu, međutim naišla na informacije da u slučaju kratke lutealne faze B6 treba unositi puno, puno više- 50 mg na dan, da ga je u kompleksu puno manje. A ipak mi se nije smanjila obilnost- ponadala se ali evo 3. dan i kao i uvijek- jako obilna.

[iimg]

Grizli
    06. Ožujak 2019. 15:40

Prvo svakako prekontroliraj stitnjacu i spolne hormone. Jer B6 ako se uzima prevelika doza moze izazvat probleme. Opcenito nije dobro krcat se samo 1 "vrstom" B vitamina jer se javlja disbalans ostalih vitamina B kompleksa. B6 je vazan za sintezu B9 tj folne a zajedno utjecu na homocistein koji se stvara u nadbubreznoj zlijezdi. Tako da ako se pretjera moze izazvat probleme s kozom pa sve do nekih neuroloskih problema, a onda ima utjecaja i na rad stitnjace. Zato je najbolje uzimat b kompleks ako se planira duze vrijeme to uzimat. Ili jednostavnije i prvailnije bi bilo da izvadis status B6 i folnu uz hormone pa onda ako fali ga nadopunjavas. 

Grizli
    06. Ožujak 2019. 15:44

I zaboravih napisat ova doza sto si napisala od 50 mg dnevno pretpostavljam. Ne znam di si to nasla al to mi se cini suludo jer vec 10 mg svakodnevno moze izazvat neuroloske probleme. Nama ga treba oko 1.8mg dnevno, osim u trudnoci, ako zene uzimaju kontracepciju i dok doje treba cca dupla doza. Takodjer ako nemas u tijelu dosta Mg i vitamina C onda njegova sinteza nije pravilna i ne iskoristava se nego se gomila u organizmu. 

annika
    06. Ožujak 2019. 16:11

Grizli

I zaboravih napisat ova doza sto si napisala od 50 mg dnevno pretpostavljam. Ne znam di si to nasla al to mi se cini suludo jer vec 10 mg svakodnevno moze izazvat neuroloske probleme. Nama ga treba oko 1.8mg dnevno, osim u trudnoci, ako zene uzimaju kontracepciju i dok doje treba cca dupla doza. Takodjer ako nemas u tijelu dosta Mg i vitamina C onda njegova sinteza nije pravilna i ne iskoristava se nego se gomila u organizmu.

Hvala Grizli na objašnjenju. I meni zvuči suludo, ja inače ne volim nikakve tablete i ništa ne pijem. 

[iimg]

mala.le.90.
    06. Ožujak 2019. 16:12

Evo ja sam danas bila na redovnom uzv pregledu, rekla doktorici da ovaj put ide malo teze sa zacecem. Rekla mi je da nakon godinu dana ide obrada a dotad da se opustimo koliko mozemo i vidimo hoce li doci do T.
    Slika dolje je odlicna, ovulacija bila, jajnici i maternica super, prolaktin nizak, papa uredan, za endometrij kaze da je "fino debeo".
    7 je dana do dolaska menge, cekamo...🙏

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

Angie1205
    06. Ožujak 2019. 16:18

Ja brojim jos 12 dana do 👿 i dao Bog da ni ne dosla!
    Dolje mi je tak neki pritisak, al moguce mi je i od stajanja skoro cijelu smjenu, ali ciceeee ( kojih inace btw skoro i nemam!) ubijaju, bas bole, bradavice se usudim ni pipnuti jer mi se place al doslovno mi suze idu 😱

• Lady33
    06. Ožujak 2019. 17:31

evo mene cure 4+4  danaas... Na pregledu bila jucer tj. 4+3..
    Dobila utrogestan po jednu ujutro i naver... gestacijski mesak mi je 0,34 cm..koliki je kod vas bio prvi put? Za 9 dana sledeci UZ...

url=https://lilypie.com]

Angie1205
    06. Ožujak 2019. 18:03

Lady kako je slatka ta tvoja tockica 😍
    Sad se cuvaj, mazi i pazi busicu i slusaj ginica, vjerujem da ces se uskoro rijesiti utrogestana. 

06. Ožujak 2019. 20:38

Ena, jesi li radila uzv? Gin ti je mogao potvrditi O.. ja isto imam malo duze cikluse ali odavno su takvi, i pretpostavljam da mi O nekad seta. Nadam se da ce ti pomoc tablete.
    Mala le drago mi je da jr bilo sve ok na pregledu. Jeste pokrili sve dane? Sretnoo ❤
    Angie , znas li kad ti je bila O? Inace nemas te simptome, i u proslim trudnocama?

mala.le.90.
    06. Ožujak 2019. 20:46

Jesmo, poceli smo na dan kad su trakice za O  pokazale dvije crtice...nisam vise piskila na njih, jednostavno smo se hopsali jutri i navecer tih dana pa se valjda ulovilo nesto...
    I sad ova neizvjesnst😤🙈

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.