Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lady33
    05. Ožujak 2019. 20:47

Aha mislila sam da ti pise na nalazu ;/
    Nadam se da ce ti biti sve uredu <3

url=https://lilypie.com]

annika
    05. Ožujak 2019. 22:28

Pozdrav svima! Nova sam na ovoj temi. 34 godine, 2 klinaca od 12 i 8 i radimo na 3. djetetu neko vrijeme. Najvjerovatnije mi je lutealna faza prekratka- O je obično 16. dan a ciklus traje 25, 26 dana. Počela sam s folnom kiselinom i vitexom. Planiram uvesti i B6 i kompleks B vitamina, probala bih koristiti ovulacijske trakice. Kako sam pomislila na još jedno dijete prije par mjeseci- tako se i menstruacija smrdala. Obično traje 6-7 dana i izrazito je obilna a unatrag par mjeseci je jedan ciklus trajala 10 dana, drugi kasnila, ovaj mjesec izrazito slaba i trajala samo 2-3 dana.

[iimg]

Mallla
    05. Ožujak 2019. 23:43

Dobrodošla Anika, hoće se to smrdat kad ne treba. Što više pratimo ispada da manje znamo 😂

url=https://lilypie.com]

Diixy111
    06. Ožujak 2019. 00:35

Drage moje..  Ja sam nova ovdje..  Čitam vaše komentare, pa Rekoh dQ vas pozz sve i poželim da vam se ostvare zeljice za bebom..  I ja sam jedna od tih nadam se da će biti uskoro abd :) 

tinika
    06. Ožujak 2019. 08:03

Nisam vidla dal je koja postavila to.pitanje al dal ste pokusale s lubrikantima za bolje zacece?dal to ima kakvog ucinka?🤔

Lalla
    06. Ožujak 2019. 08:16

Mala le, bila sam u 10 tjednu na prvom uzv, a plod je bio za 6w6d i nije se vidjelo srce. Cekali smo da prirodno krene i pobacila sam u 12 tjednu - tek desetak dana nakon prvog uzv. Nismo radili odmah na bebi, ali bi se mogla desiti trudnoca. Bas citam da je tri mjeseca nakon pobacaja najplodnije razdoblje. Brisevi nisu pokazali nikakvu infekciju, a krvns pretrage su ispale super. Poslala me dok na neku prosirenu pretragu zeljeza i kompl krvna slika te tsh i ft4 zbog hashimota i sve je super (naravno uz terapiju). 

Grizli
    06. Ožujak 2019. 08:20

Annika dobrodosla... Lutealna faza od 10 i manje dana je kratka da i to moze biti problem za uspjesno zacece. Ovo sto uzimas je sve ok. Al dal si kontrolirala stitnjacu ili od ranije mozda imas policisticne jajnike? To cesto zna skratiti taj drugi dio ciklusa. Dobro bi bilo da prekontroliras i vitamin D u krvi. Trebala bi pokusat to dovest u red ako si sigurna da je O 16dc, a ciklusi su ti onda kratki zapravo. Krvarenje ti je mozda manje jer uzimas konopljiku ona zna smanjiti obilnost mjesecnice. Ako uzmes B kompleks nemoj dodatno jos B6 ne treba jer ga u B komoleksu ima. Takodjer provjeri ako u B kopleksu ima B9 tj. folne kiseline onda ju izbaci iz samostalne primjene. Nije dobro ni previse se krcat vitaminima.
    Diixy dobrodosla nam i ti! I zelim ti sto prije ostvarite zelju ti i Annika
    Tinika joj ima neki preseed ili tako nesto lubrikant koji navodno pomaze za zacece. Nemam iskustva s time, al gle vrijedi isprobati ako si voljna.

• anamor
    06. Ožujak 2019. 08:23

Pozdrav i dobrodoslica svim novim curama.
    Tinika citala sam i ja o tome, kad bi to samo s tim islo bilo bi divno. Nemam pojma, kamo da jos i to u raspored uguram, moram se malo saliti. Ja sam ubacila nocurak do ovulacije prosli ciklus i jos cu ovaj dok ga imam i gotovo. Gynositol i dalje. Narucila sam Myoinositol zasebno i Solgarov folat, pa cu probati tu kombinaciju kad potrosim jos par vrecica Gynositola.
    Ovulacije imam svaki mjesec od kada ga pijem, uz LH trakice i pracenje bazalne. Ciklusi skolski, lutealna 14 dana i tako vec mjesecima, ali nista za sada. Doktor je je na zadnjem pregledu rekao vidimo se...a na moj upit kada,i pokazao je onako rukom veliki trbuh, nasmijala sam se i otisla i rekla daj Boze. Ubacila sam na svoju ruku jos sad D vitamin i to je to. Na sistematskom pregledu u 11.2018. gin.u klinici kamo nas firma salje, rekao je da mi treba samo neka lagana stimulacija, a u polilinici Sunce gdje sam jednom otisla na folikulometriju, dr. me pitala da li sam razmisljala o hotmonima. Uz mojih nekoliko pitanja zaboravila sam pitati na koje misli, mozda na progesteron. Mom ginekologu ne zelim nametati da mi da nesto dr.osim Gynositola, jer ne zeli i smatra valjda da nije potrebno, ali morat cu za koji dan ponovno kod njega.

Ivcy1306
    06. Ožujak 2019. 08:26

Pozz cure, 
    Evo meni kasni 4dana vec, prekjucer se brisem i na papiru trag krvi onako lagano roskasti, naravno uloske nosim (radim na terenu) redovno, cekam al ono nikako krenuti. E sad mene zanima ako je to bila implantacija onda test vec moze u bilo koje doba dana ocitat bhcg ili mora bit jutarnji? 
    Vec sam pisala da smo odgodili rad na bebacu iz nekih drugih razloga, naravno ako je trudnoca bit cemo presretni, a s druge strane s obzirom da smo u drugim problemima me uzasno strah. 

Grizli
    06. Ožujak 2019. 08:27

Lalla nedavno sam sa drugom curom na drugoj temi razmjenila iskustvo o hashimoto sto mi je prijateljica rekla da je njoj pomoglo i ostavrila je trudnocu vrlo brzo u 6 mj. Iako je prvu jedva uz potpomognutu nakon par godina muke. Evo pa ti kompiram sto sam i njoj napisala mozda ti pomogne. Koliko sam shvatila kod hashimoto kvaliteta stanica bude losija pa to pomogne za ih popraviti. Uzimala je vit D 2000 ui, mioinozitol 1 vrećicu ne sjeca se koja je to doza, selen 200 mcg, cink 30 mg. I dodatno je kupovala na web stranici tvornica zdrave hrane prah od neke biljke ashwagandha i to je stavljala u smoothie koje stalno pije. S time da je taj prah uzimala samo prije ovulacije nikako nakon jer se u trudnoci ne smije. E sad ja to i provjeriti da ne bude pokvareni telefon informacija… I zaista sva istrazivanja potvrdjuju da cak 92% zena sa hashi imaju manjak vit D i da povećanjem doze se smanjuju antitijela i tsh. Selen i cink djeluju antioksidativno i poboljsavaju sintezu hormona stitnjace. Inozitol dokazano je da 600 mg/dan u kombinaciji sa selenom smanjuje znacajno antitijela tpo i tg i hormon tsh. A ta biljka je zapravo dio ayurvedske terapije utjece na jetru u kojoj dolazi do sinteze hotmona t3 i t4 pa samim time i utjece na njih. I zaista tokom dojenja se moze uzimat al u trudnoci ne. Ostale sve nadomjestke sam nasla da mogu i u trudnoci sve te doze. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.