Raštika, hvala ti na informacijama..sretno da ti se zelja ostvari..
Hvala ti, i tebi drzim fige. 🤞🏼❤️❤️ Sretno!
Ja 🧜♀️35 on🦸♀️39
Skoro 3 god pokusavanje
On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️
Imam folikul 27 mm, sta to tocno znaci?pa zar ne pucaju folikuli ovulacijom?
Ova gin samo rekla da dodem poslije menstruacije da vidi dal je puknuo.. help ako koja zna i ima iskustva.
Tinika, pa jesi ju pitala sta to znaci?
Ja 🧜♀️35 on🦸♀️39
Skoro 3 god pokusavanje
Naravno, al dal je koja od vas to imala?
Rekla da se folikuli nalaze u jednoj "ovojnici" i ima ih vise i tokom ovulacije pucaju a da ovaj meni jedan ostao i narasao do 27 mm i da bi morao i taj puknut tj nakon menstuacije da dodem ponovo na ultrazvuk .mislim nije bas zena od objasnjenja,samo brzo brzo i to to.hm
Ja znam da ako ne pukne za ovulacije onda se moze pretvorit u cistu pa puca kad dodje menga. 🤷🏼♂️ Kako ti je samo to rekla? Zasto ju nisi ispitala sve? Ne bi ja otisla dok mi ne bi sve objasnila. Mozda je nesto drugo u pitanju, iskreno nemam pojma
Ja 🧜♀️35 on🦸♀️39
Skoro 3 god pokusavanje
Ovulacija je u uskom smislu riječi pucanje zrelog folikula na površini jajnika te izlazak zrele jajne iz folikula. Folikul je mali mjehurić u jajniku, on je sastavni dio jajnika. U svakom jajniku ima više folikula, a na jednom ultrazvučnom rezu treba ih biti manje od deset. Obično su različitih veličina ovisno o fazi sazrijevanja. Sazrijevanjem folikul raste i može doći i do veličine promjera od tri centimetra. Istovremeno i sazrije jajna stanica koja se nalazi u njemu. Do sada još nepotpuno razjašnjenim mehanizmom puca stjenka folikula i ženska spolna stanica izleti iz njega i ulazi u jajovod. Ukoliko se u jajovodu nalaze spermiji- muške spolne stanice, onaj najbliži i najbrži ulazi u nju. Tako oplođena jajna stanica putuje kroz jajovod oko tri dana, ulazi u maternicu i tijekom idućih tri dana ulazi u zadebljanu sluznicu maternice-endometrij.
Znam ja sto su ovulacija i oplodnja. Ali ovdje je rijec o folikulu koji ne pukne sad nego bi trebao puknuti kad dodje menga. Iz dosadasnjih primjera za koje ja znam to moze biti folikul koji naraste u cistu i ode s mengom. Zato ti je i rekla da dodjes opet nakon nje da vidi jel ju ima ili nema. Da li moze biti nesto drugo to mozda netko zna vise i bolje. 😉
Ja 🧜♀️35 on🦸♀️39
Skoro 3 god pokusavanje
Pa rekla mi je "imate folikul promjera 27 mm, jos mi je i crtala na papir 😂😂 " veliki krug i unutra male kruzice.ispitala sam ju tolko da mi je isla crtat vec je i meni postalo neugodno.pitala sam ju da kaj ako ne pukne rekla je da cemo sve vidjeti nakon menstruacije i da cemo onda dalje vidjeti.i rekla je da nemam ciste kao sto sam shvatila.
Mah..
Pa da, folikularna cista jajnika je to.al me zanima dal sam imala ovulaciju,nisam?:(
Ajme kako su skrti na rijecima, misle da sve o svemu znamo ne bi da smo svi medicinske struke
Sortiraj odgovore
Najstariji