Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Raštika
    06. Ožujak 2019. 09:47

anamor

Raštika, hvala ti na informacijama..sretno da ti se zelja ostvari..

Hvala ti, i tebi drzim fige. 🤞🏼❤️❤️ Sretno!

Ja 🧜‍♀️35 on🦸‍♀️39
    Skoro 3 god pokusavanje
    On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
    Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
    S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️

tinika
    06. Ožujak 2019. 10:35

Imam folikul 27 mm, sta to tocno znaci?pa zar ne pucaju folikuli ovulacijom?
    Ova gin samo rekla da dodem poslije menstruacije da vidi dal je puknuo.. help ako koja zna i ima iskustva.

Raštika
    06. Ožujak 2019. 10:48

Tinika, pa jesi ju pitala sta to znaci? 

Ja 🧜‍♀️35 on🦸‍♀️39
    Skoro 3 god pokusavanje

tinika
    06. Ožujak 2019. 10:52

Naravno, al dal je koja od vas to imala?
    Rekla da se folikuli nalaze u jednoj "ovojnici" i ima ih vise i tokom ovulacije pucaju a da ovaj meni jedan ostao i narasao do 27 mm i da bi morao i taj puknut tj nakon menstuacije da dodem ponovo na ultrazvuk .mislim nije bas zena od objasnjenja,samo brzo brzo i to to.hm

Raštika
    06. Ožujak 2019. 10:53

Ja znam da ako ne pukne za ovulacije onda se moze pretvorit u cistu pa puca kad dodje menga. 🤷🏼‍♂️  Kako ti je samo to rekla? Zasto ju nisi ispitala sve? Ne bi ja otisla dok mi ne bi sve objasnila. Mozda je nesto drugo u pitanju, iskreno nemam pojma

Ja 🧜‍♀️35 on🦸‍♀️39
    Skoro 3 god pokusavanje

tinika
    06. Ožujak 2019. 10:59

Ovulacija je u uskom smislu riječi  pucanje  zrelog folikula na površini  jajnika te izlazak zrele jajne iz  folikula.  Folikul je mali mjehurić  u jajniku, on je sastavni  dio jajnika. U svakom  jajniku ima više  folikula, a   na jednom  ultrazvučnom  rezu   treba ih biti   manje od  deset. Obično su različitih  veličina  ovisno  o fazi  sazrijevanja. Sazrijevanjem  folikul  raste i može doći i do veličine  promjera od  tri  centimetra. Istovremeno  i sazrije  jajna  stanica  koja se nalazi u  njemu. Do sada još  nepotpuno  razjašnjenim mehanizmom puca  stjenka  folikula i  ženska  spolna  stanica  izleti  iz njega i  ulazi  u  jajovod.  Ukoliko  se u  jajovodu nalaze  spermiji-  muške  spolne  stanice,  onaj  najbliži  i  najbrži  ulazi  u nju. Tako  oplođena  jajna stanica  putuje  kroz  jajovod oko tri dana,  ulazi  u maternicu i  tijekom  idućih  tri dana  ulazi u  zadebljanu  sluznicu  maternice-endometrij. 

Raštika
    06. Ožujak 2019. 11:04

Znam ja sto su ovulacija i oplodnja. Ali ovdje je rijec o folikulu koji ne pukne sad nego bi trebao puknuti kad dodje menga. Iz dosadasnjih primjera za koje ja znam to moze biti folikul koji naraste u cistu i ode s mengom. Zato ti je i rekla da dodjes opet nakon nje da vidi jel ju ima ili nema. Da li moze biti nesto drugo to mozda netko zna vise i bolje. 😉

Ja 🧜‍♀️35 on🦸‍♀️39
    Skoro 3 god pokusavanje

tinika
    06. Ožujak 2019. 11:05

Pa rekla mi je "imate folikul promjera 27 mm, jos mi je i crtala na papir 😂😂 " veliki krug i unutra male kruzice.ispitala sam ju tolko da mi je isla crtat vec je i meni postalo neugodno.pitala sam ju da kaj ako ne pukne rekla je da cemo sve vidjeti nakon menstruacije i da cemo onda dalje vidjeti.i rekla je da nemam ciste kao sto sam shvatila.
    Mah..

tinika
    06. Ožujak 2019. 11:07

Pa da, folikularna cista jajnika je to.al me zanima dal sam imala ovulaciju,nisam?:(

luce35
    06. Ožujak 2019. 11:08

Ajme kako su skrti na rijecima, misle da sve o svemu znamo ne bi da smo svi medicinske struke 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.