Ima negdje 6.mjeseci.. s time da u prvom mjesecu nismo. Napravili smo pauzu zbog stalnih viroza, bolesti i antibiotika. Ja imam 28, a suprug 33. Ja sam bila kod ginekologa i kod svoje doktorice kod mene je sve u redu. Suprug jos nije bio na testiranju. Rekli smo jos mjesec-dva pa ce onda i on na testiranje. Ginic preporucio da smo tek na pocetku, i da je normalno. Da neka 5-6 mjeseci jos sprobavamo pa onda kasnije ako ne bude islo opet na kontrolu i dodatne testove.
Anchi oprosti al na temelju cega su ti gin i dr rekli da je s tobom sve u redu? Prije svega u tvojoj dobi je normalno pokusavati do 1 godine prije nego se ista od nalaza krene raditi, sto vidim da ti je i preporuceno od strane gin. Ako nisi vadila spolne hormone 2-5 dc i 21.dc, hormone i antitijela stitnjace, trombofliju, torch, briseve, papa test i sve dobila uredno nitko od njih ti s pravom nije rekao da je sve u redu s tobom i da muz mora na testiranje. Pretpostavljam da mislis na spermiogram za njega. Svakako je dobro da ako ne dodje do trudnoce on to napravi, al i ti ako nisi odradila te nalaze trebala bi jer to su osnovni i prvi, a nakon toga imas jos 50 drugih koji mogu pokazat tek dal je zaista sve u redu. Evo moj primjer svi osnovni nalazi savrseno uredni, a na kraju smo otkrili neke sitne probleme koji u nacelu ne bi trebali utjecat na plodnosti, a ja sam svejedno vec 1 godinu u postupcima potpomognute oplodnje. Ne kazem da ce se i tebi tako dogoditi nego samo ti zeli ukazat da cure ponekad krivo misle da je s njina sve ok jer joj gin na godišnjem pregledu rekla da je sve ok. Da vizualno na uzv, al anse tijelo je puno vise od toga.
Hvala na odgovoru.pa po lh trakicama imam ovulacije, al idem na pregled pa da vidim dal je sve u redu opcenito.bila sam zadnje u 8mom mj.i sve.je hvala bogu bilo u redu.volim redovito se kontrolirat.pa bi.voljela da mi sve objasni.22 dan ciklusa bude sutra.
Hvala vam cure 😍
Nisam od tih pretraga jos nista napravila. Vjerojatno i zato sto je ginic rekao da smo tek na pocetku i sto smo jos mladi. Da smo tek sada zaozbiljno krenuli raditi na tome. Ja sam napravila papa test i ultrazvuk, te kod svoje doktorice kako je ona rekla predtrudnicke pretrage prvi i osnovni krug.. znaci stitnjaca, masnoca, zeljezo. Vađenje krvi i urin. Na temelju toga su rekli da su nalazi savrseni i da neka se samo trudimo. A kasnije ako kroz neko odredjeno vrijeme ne dodje do trudnoce da cemo onda krenuti u ozbiljnije pretrage. tako da sam ja na temelju toga napisala da je sve u redu. A sad.. kako kazes. Ima tu milijun dodatnih pretraga i faktora koji utjecu na to. Vidjet cemo...
Ja sam se bila uvukla u tu kolotecinu stresa zbog planiranja trudnoce, prati trakicama ovulaciju, pa uhvati pik, pa sex kad sam iz nocne pa drugi dan ujutro prije njegovog posla kad smo umorni a neda nam se ali moramo jer sta ak bas sad nismo a moglo bi biti nesto, pa odredene poze pa s nogama u zraku 20 min...sad smo odlucili da nema pracenja trakicama, nema odredenih poza i nema drzanja nogu u zraku pa tako do jeseni..ak onda ne bude nista ici cu detaljnije obavljat pretrage..oko mene trudnice koje nisu nista pratile nego uzivale a ja se mucila..e sad idem i ja uzivati :)
Baby tako smo i mi odlucili.. jer ovo sve je jos samo dodatni stres i opterecenje. Barem sada samo za pocetak posto smo stvarno tek pred nekoliko mjeseci krenuli zaozbiljno. Mislim da jos nije vrijeme za paniku. Samo hrabro. Desit ce se.. sretno i drzim figee za plusice..
Mika, radila sam test jucer, 11dpo i bio je negativan. M ocekujem u cetvrtak ili petak, pa cu tek tad ponoviti test ako zakasni.
Baby, tako mi je i samoj. Sta imam i od trakica za ovulaciju kad i kad ju potvrde i bude sexa menga opet dodje. Samo gubim energiju, zivce, radim presing i sebi i partneru.
Evo ovaj ciklus nije bilo sexa u plodnim danima i ovulacija mi je bila skolska, rastezljive sluzi je bilo toliko da si mogao pokrit autocestu zagreb-karlovac. 😂😂😂 kao da mi se tijelo narugalo. Mjeri, promatraj, racunac, apdejtaj aplikacije, pojedem se drugi dio ciklusa do menge i menga dodje... e sad sam odlucila biti pametnija. Odradit cu jos ‘terapiju’ s jadrankinim kapima taman do sezone. Odradit cu sezonu i nakon nje razmisljat o ozbiljnijim metodama. Mislim da cu batalit i trakice, znam da imam O, osjetim ju, potvrdjena trakicama.... ne da mi se vise stresirat. 🤷🏼♂️ Hvala nebesima barem sam prestala pratit simptome. I to kad sam skuzila da najvise trudnickih simptoma sam imala upravo onaj ciklus kad uopce nije bilo sexa. Cak mi je i kasnila menga. 😂😂😂😂
Ja 🧜♀️35 on🦸♀️39
Skoro 3 god pokusavanje
On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️
Svu energiju koju sam trosila na racunanja i tajmiramja cu cuvat i onda ju pretvorit u snagu kad menga dodje da me odrzi da se ne raspadnem. Plan je dobar, a vidjet cemo kako ce ici. 😂😂😂 i nema ranijih testova vise, ruka mi se osusila ako napravim vise i jedan prije nego menga zakasni. 10 mjeseci je proslo vrijeme je stvarno da sazrijem u glavi oko ovog svega.
Ja 🧜♀️35 on🦸♀️39
Skoro 3 god pokusavanje
On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️
Pina drzim fige!!!💖
Tata, skontala san da je veca bebica mislim da ce i moja tako..pa sam uglavnom uzimala 62-56, od 50 tek 2-3komada ...u meni ko da se nesta laganini kuha mic po mic ...valjda ce tako iz dana u dan ....povremeno nenormalna glad; zedj, pa grcevi(menstrualni) pa sve super .pa odspavam noc pa ne spavam skoro nista ...i tako u krug .beba dosta nemirna-aktivna skoro cili dan/noc 🙂💖
Sortiraj odgovore
Najstariji