Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mika111
    12. Prosinac 2018. 10:06

Andeo, baš mi je drago da si se javila s dobrim vijestima, samo neka se mala mrva lijepo razvija.
    Ana, drago mi je da je s tvojom trudnocom za sada sve u redu, s tobom cekamo iduci pregled.
    Meni su bas jucer imala ovulaciju, ali smo ovaj ciklus jos preskočili, od iduceg krecemo, moram priznati da me baš jako strah, ali valjda cu ga uspjeti prevladati.

• Andeo26
    12. Prosinac 2018. 10:52

Hvala cure. Bas sam bila zabrinuta,al sad sam nekako smirena kad sam čula srce malo. 

Tinchy_07
    12. Prosinac 2018. 11:25

Trudilica26 - meni je gin. rekla da prestanem s vrkutom kad sam uzimala duphaston, bila pitala zasto, kaze da se progesteron ne podigne previse (sad dali je tako ili ne neznam, ali ja sam je poslusala) 

🧔 35
    🙎🏼‍♀️32
    🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙

Grizli
    12. Prosinac 2018. 12:37

Andeo super vijesti! Narast ce beba ima vremena bitno da je sve u redu. Sretno dalje!
    Za vrkutu provjerila ja medju radovima sto pisu. Latinski naziv joj je alchemilla vulgaris pa ko zeli citat vise u google lijepo i procitat otvori dosta znanstvnih istrazivanja dodajte jos contraindications with drugs ili sto god vas zanima od lijekova. Ono sto sam nasla je da se ne smije uzimati sa progesteronom jer ona sama podize progesteron a to onda ima neke druge negativne efekte. Posebno treba paziti ako se uzima terapija za razrijedjivanje krvi kao i osobe sa trombofilijama jer zgrusava krv, smanjuje apsorpciju zeljeza pa isto ga ne bi smjele uzimat osobe sa manjko Fe, te osobe sa oboljelom jetrom. Opcenito podrzavam biljne terapije i sl.medjutim prije uzimanja svakako se treba savjetovat s nekim upucenim ili istraziti medju znanstvenim radovima jer na forumima se zaista svasta savjetuje i nadje a moze stetiti. Nitko ne zna koje su sve vase dijagnoze. Zato je najbolje pitat ginekologa ili aromaterapeuta ili tako nesto. Meni su npr tete u ljekarni savjetovale da pijem folnu kiselinu i kao nema veze iako sam naglasila da ne smijem nego moram folat uzimat zbog trombofilije. Ne znaju ni one bas sve. 

12. Prosinac 2018. 13:58

Grizli ja imam heterozigot  na mthr i pai i ukljucila mi andol 100 od 7 tjedna trudnoce jer sam tek saznala,al pijem i elenatal pa bi se valjda to smjelo,citam da pises da se smije samo folat?

Grizli
    12. Prosinac 2018. 14:48

Da nazalost u na svakom lijeku pise savjetujte se sa svojim ljekarnikom a na kraju oni zapravo pojma nemaju. Iskreno kako i hoće kad svaki dan izadje 200 novih super pripravaka i bas to nam treba. A neke bas briga imam osjecaj sto uopce ti daju bitno da prodaju.
    Norules opcenito sve cure sa mutacijama trombofilije imaju probl3m sto lose iskoristavaju folnu kiselinu tj ne pretvara se u potpuno dostupan oblik zato je bolje uzimat folat. Na trzistu recimo novalac i prenataS imaju folat umjesto folne kiseline, al nemaju tako puno svega i svacega kao elevitove tablete. Nije problem ako ti to uzimas nego je problem sto mozda vecina toga ti samo se pohranjuje u tijelu a nema funkcije. Inace mthr je istoimeni enzim koji je povezan bas sa razgradnjom folne kiseline. Pitaj makar gin da te posalje vaditi krv za folnu kiselinu i uzmi si folat. Ja sam cim sam saznala za mutaciju se prebacila i pijem to stalno, a folna kiselina mi je srednje vrijednosti. Sto znaci da u slucaju trudnoće cu je morat pojacat. 

Ana Donna
    12. Prosinac 2018. 15:09

Grizli jel bi preporučila možda bolje da uzimam folat umjesto folne kiseline? 

Ana Donna
    12. Prosinac 2018. 15:10

Andjeo drago mi je da je sve uredu 💓 samo polako bit ce sve uredu 😊

12. Prosinac 2018. 15:12

Grizli

Da nazalost u na svakom lijeku pise savjetujte se sa svojim ljekarnikom a na kraju oni zapravo pojma nemaju. Iskreno kako i hoće kad svaki dan izadje 200 novih super pripravaka i bas to nam treba. A neke bas briga imam osjecaj sto uopce ti daju bitno da prodaju.
    Norules opcenito sve cure sa mutacijama trombofilije imaju probl3m sto lose iskoristavaju folnu kiselinu tj ne pretvara se u potpuno dostupan oblik zato je bolje uzimat folat. Na trzistu recimo novalac i prenataS imaju folat umjesto folne kiseline, al nemaju tako puno svega i svacega kao elevitove tablete. Nije problem ako ti to uzimas nego je problem sto mozda vecina toga ti samo se pohranjuje u tijelu a nema funkcije. Inace mthr je istoimeni enzim koji je povezan bas sa razgradnjom folne kiseline. Pitaj makar gin da te posalje vaditi krv za folnu kiselinu i uzmi si folat. Ja sam cim sam saznala za mutaciju se prebacila i pijem to stalno, a folna kiselina mi je srednje vrijednosti. Sto znaci da u slucaju trudnoće cu je morat pojacat.

Hvala na infu,mislim da je ovaj elenatal neka poboljsana verzija elevita,sadrzi i folnu i folate pa sad ne da mi se bas mijenjat kad sam vec pocela,a vec sam evo i 8 tjedan.

Lusy1990
    12. Prosinac 2018. 15:56

Pozdrav
    Ja sam bila sad 3 ciklusa na Duphastonu koji mi nije ama nista pomogo (problem pretanka mat. Sluz.. Samo 1,2mm na prvom pregledu). Osim da sam napokon dobila menstruaciju mi nije pomogo. Uz duphastone sam u trecem ciklusu pila i caj od vrkute. Na poslednjem pregledu sluz 3mm. Moja gini kaze, da po njenom mi se to udebljalo samo od caja. Ona mi je potvrdila, da mogu caj piti bez problema, samo ne za vrjeme menstruacije. Zbog brdo nuspojava od duphastona, sam ovaj ciklus presla na Utrogestan i Clomid. Nadam se na bolje rezultate na sledecom pregledu a i plusicu uskoro :) ima li ko iskustva sa clomidom/klomifenom .... poz svima i cestitke na plusicima. 

I dalje se nadamo mrvici

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI