Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nopobo
    10. Prosinac 2018. 11:39

Hvala Grizli na iscrpnom odgovoru. Evo 12 ciklus prošao i ništa se ne događa. Ja sam napravila testove hormona, briseve, UZV, papa i sa mnom je sve ok i uredno, na pragu sam 32. godine. Muž bi sada išao napraviti taj spermio, a ja ne znam ima li smisla da idem na daljnje pretrage ( i koje uopće) ako nemamo namjeru ići na MPO?

sofi
    10. Prosinac 2018. 13:29

Cestitke na novim pluscima🤗🤗 
    Ovog mjeseca kod mene od tragova nade su (.)(.) koje bole od ovulacije naprijed stalno. Ali trudim se da ih ignoriram i ne dajem veliku paznju 😂 trebala bih za 5 dana dobiti, valjda, obzirom da mi se zadnji ciklus poremetio red... 
    Zelim nam svima pozitivni plusic za Bozic (taman bi nam i super poklon za dragog bio ispod bora,jel😂)
     🤗🤗 ako ne jos ovog mjeseca, ludi provod za docek pa jesenskog bebaca 🙋‍♀️

♀️ 25, svi nalazi uredni.
    ♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

3/2019 prvi spermiogram 0.
    Kasniji spermiogrami 3x 0.
    9/2019 M-Tese 0.

• baby
    10. Prosinac 2018. 14:26

sofi

Cestitke na novim pluscima🤗🤗
    Ovog mjeseca kod mene od tragova nade su (.)(.) koje bole od ovulacije naprijed stalno. Ali trudim se da ih ignoriram i ne dajem veliku paznju 😂 trebala bih za 5 dana dobiti, valjda, obzirom da mi se zadnji ciklus poremetio red…
    Zelim nam svima pozitivni plusic za Bozic (taman bi nam i super poklon za dragog bio ispod bora,jel😂)
    🤗🤗 ako ne jos ovog mjeseca, ludi provod za docek pa jesenskog bebaca 🙋‍♀️

Sretno :) 

Grizli
    10. Prosinac 2018. 14:55

nopobo

Hvala Grizli na iscrpnom odgovoru. Evo 12 ciklus prošao i ništa se ne događa. Ja sam napravila testove hormona, briseve, UZV, papa i sa mnom je sve ok i uredno, na pragu sam 32. godine. Muž bi sada išao napraviti taj spermio, a ja ne znam ima li smisla da idem na daljnje pretrage ( i koje uopće) ako nemamo namjeru ići na MPO?

U svakom slucaju ima smisla ici na pretrage jer neke stvari se rijesavaju i bez postupaka. Mozda ne bi bilo lose otic na humanu na konzultacije. ti ako ne zelis postupak ne moras ici na njega al mozes doviti savjet ako neki od nalaza nije u redu. Nek on odradi spermio. Jesi vadila hormone stitnjace, kakavi su ti fsh i lh, antitijela stitnjace, vitamin d... Jel imas potvrdjenu ovulaciju, razina progesterona 7 dana od ovulacije. Mislim ima hrpa pretraga koju mozes obaviti a koja recimo ako ne dodje uredna mozey rijesavat suplementima i doc do zeljenog rezultata. 

nopobo
    10. Prosinac 2018. 16:29

Grizli

nopobo

U svakom slucaju ima smisla ici na pretrage jer neke stvari se rijesavaju i bez postupaka. Mozda ne bi bilo lose otic na humanu na konzultacije. ti ako ne zelis postupak ne moras ici na njega al mozes doviti savjet ako neki od nalaza nije u redu. Nek on odradi spermio. Jesi vadila hormone stitnjace, kakavi su ti fsh i lh, antitijela stitnjace, vitamin d… Jel imas potvrdjenu ovulaciju, razina progesterona 7 dana od ovulacije. Mislim ima hrpa pretraga koju mozes obaviti a koja recimo ako ne dodje uredna mozey rijesavat suplementima i doc do zeljenog rezultata.

Štitnjača, krv, fsh i lh, vitamini, progesteron sve OK to sam sve već odradila, vidjeti ćemo kako će biti sa spermio pa bi mogli na razgovor i konzultacije na humanoj da vidimo kakve su nam opcije, da :) Hvala na savjetu!

Ana Donna
    10. Prosinac 2018. 18:42

Cure moje 💓 evo bila na pregledu, još je jako rano tako da je ginek duže trazio na uzv, ali našao je i ugnijezdilo se u maternicu…hvala bogu, samo da nije van...idem opet za 2 tjedna, i rekao mi je da sada uzimam samo folacin…
    Grizli, znam da ti piješ andol...i zaboravila sam ga pitat. Šta misliš da uzimam andol? Pošto moja baka i moj tata su imali problema sa venama, a općenito u obitelji imamo dosta jako izražene vene? Imamo oko 65 kg, pa da uzmem andol 75 ili 100? 

Grizli
    10. Prosinac 2018. 19:10

Ana ako ima problema s venama u obitelji ja bi svakako uzimala andol. Imas ko ja kila 😁 ja uzimam andol 100. I to bi uzimala i u trudnoci. Bitno da se mrvica ugnjezdila. Sretno dalje

Tinchy_07
    10. Prosinac 2018. 19:17

Vecer.. Nisam dugo bila na forumu, mozda no godinu dana ne sjecam se.. Slusala onaj '' dragocjen '' savjet nemoj mislit na to desit ce se
    Astenozospermija, hipotireoza, hashimoto, disbalans hormona, sve po malo, a trudnoce nema da nema.. Uskoro idemo na prve konzultacije na humanu pa me zanima sto mogu ocekivat, dal me ceka pregled ili samo razgovor?
    Neznam Vase price i dijagnoze, malo cu si uzet vremena unazad i procitat kad stignem, ali sve mi zelimo isto i nadam se svim <3 da budemo dosle do toga

🧔 35
    🙎🏼‍♀️32
    🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙

Grizli
    10. Prosinac 2018. 19:31

Pozdrav Lotus ja te se sjecam jos od davno prije i zao mi je da nisi uspjela u ovom periodu. Humana inace prvi put su konzultacije, eventualno pregled, najbolje j3 ako vec ims stogod od osnovnih nalaza novij3g datuma - papa test ne stariji od godinu dana, spolne hormone od 2-5dc, stitnjacu, briseve u zadnjih 3 mjeseca bi bilo najbolke. Onda ti oni jos kazu sto bi trebalo od rpetraga eventualno. Dal ti je tsh ispod 2.5? Odnosno dal si na kakvoj terapiji za stitnjacu? Jel muz uzinao kakve suplemente? Ponavljao spermio? Napravio bakteriolosku obradu, uzv, hormone?
    To je dobro obaviti prije kako ne bi puno vremena se gubilo ako se odluče vas staviti u postupak. 

Tinchy_07
    10. Prosinac 2018. 19:42

Pozdrav Grizli sjecam se i ja tebe.. Ne skroz situaciju koju si imala, ali da si uvijek bila tu za saslusat i odgovorit
    Muz pije profertil vec godinu dana po jednu tabletu, dijagnoza je ista, ali puno puno bolja (narocito morfologija koja nam bila glavni problem). Ja imam terapiju za stitnjacu vec dosta vremena, ali opet mi podivljala (7) tako da cekam termin kod endokrinologa za pregled i da mi povisi dozu.
    Posto moja ginicka misli da mi treba propuhivanje dala bi da napravim nalaze  (papa, spolni hormoni, krvna grupa i rh faktor, spolne bolesti) te mi uredno sve osim tsh i dala uputnicu za humanu 

🧔 35
    🙎🏼‍♀️32
    🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.