Vrazicak, kakva ti je bila prvi dan ciklusa? Ako je bila niza, vrlo je moguce :)
Vrazicak, kakva ti je bila prvi dan ciklusa? Ako je bila niza, vrlo je moguce :)
Draga bila je niza 💗💗
Nisam ulazila par dana,vidim novi plusic,diiivnooo i cestitke wintergirl 🙏🌼
Sto se tice zamene mene i Grizli,to je vec dogovoreno sve ☺💚
Ja sam malo u problemu,tj vise zabrinuta.Onaj me osip muci uzasno,enzimi jetre i bilirubin uredni,holestaza iskljucena.Secer dobar.Dermatolog mi dao neku kremu na bazi kortikosteroida protiv alergije,naravno ne pomaze mi.Nikakve kozne promene nemam da bi neku dijagnozu postavili.U pon idem na kontrolu,pa cu insistirati na drugim pretragama jer verujte,nesnosan je svrab,nocima ne spavam.Dakle ,na kozi nema nicega,ali kad se pocesem,pojave se sitne,sitne blandice koje posle i nestanu.Dok stignem kod lekara,sve se povuce.Analizirala sam hranu,hemiju koju u kuci koristim,nista novo uvodila nisam.Kako sam astmaticar,alergo test je radjen x puta do sad i uvek pokazivao samo polen trave....ne znam,nadam se da su hormoni samo.U jednoj od tih nocnih poseta hitnoj,radili su uzv,tada sam bila 29+1 i beba je imala oko 1600 g ,rekli mi desetak dana naprednija,eto i divna vest,ona je potpuno u redu .
Svima vam velike pozdrave saljem,cekamo Bozicne plusice kao i prosle godine .🙏🙏🙏

url=https://lilypie.com]
Vrazicak jako moguce je da je temp povisena tako zbog T! Drzim fige za testic da bude pozitivan!
Mika vjeruj mi nikad nisi napravila sve nalaze. Meni na uputnici danas pisalo ako se ne varam 12 jos pretraga a do sad mislim da sam na analizu dala cca 1.0 lit krvi. Hahah

Tata drzi se! Nadam se da ce svrab ipak preatati uskoro. Jesi primjetila mozda da su vam u zadnje vrijeme jace klorirali vodu? Ili mozda ti osjetljivost stvara hladnoca ako je krenulo kad je zahladilo. Mozd azvuci smjesno al moj tata je bio alergican na hladnocu. Rado biti pomogla pa cu malo mozgati. 😁

Grizli,mi generalno u ovom gradu bas imamo nedozvoljenu vodu za pice i to punih 20 godina.Ali njome se kupamo.Tako da ja jesam pitala da li mozda reagujem na tu odvratnu vodu u trudnoci jace,ali oni kazu da bi mi ova krema pomogla ako je u pitanju ikakav oblik alergije.Sto se hladnoce tice,jesam primetila da mi je koza suvlja dosta.Zabranili su mi i da se mazem kremom protiv strija,tako da mi je juce i stomak pukao na tri mesta,prvi put u zivotu u trecoj trudnoci.Ali mi stomak realno i jeste ogroman.Ako se setis icega sto bih mogla predloziti dr,pomoci ces naravno .Ne verujem da cu izdrzati ovako desetak nedelja.

url=https://lilypie.com]
Grizli znam da ima još brdo pretraga koje nisam napravila, samo ne znam koliko u širinu trebam ici😕😕, jedna moja vrlo dobra prijateljica je lijecnica i to jos pedijatrica i onda joj svako malo padnu jos nekakve pretrage koje bih mogla odraditi pa moja doktorica više bas i nije sretna s tim idejama a ja opet zelim napraviti sto vise toga da sebe nekako smirim. Sad sam se dogovorila sama sa sobom da cu pričekati jos ove nalaze i onda opet probati i nadati se najboljem, nema nam druge😊😊.
Tata, mozda da probas mazati kožu nekom neutralnom kremom za njegu koju si vec koristila i za koju znas da ti ne smeta, koza kad je jako suha onsa i od toga zna biti izražen svrbež

Tata, ja nikad u zivotu nisam imala ispucale ruke niti zimi, a ove godine od 8 mjeseca su mi krenule pucati ruke, svrbiti me, bas jake plikove imam, sad ne znam dali je tebi to od trudnoce i hormona, ja sam otkrila super kremu zove se Elocom. Mazala sam bila sve i svasta, i neven i razne prirodne ali nista nije pomagalo. A znale bi mi jako jako popucati ruke, na pregibima gdje su prsti i kosti krvariti do neizdrzive boli. Za tu kremu znam da je jakoako dobra i stvarno pomaze. Moj svekar je imao nekakvu alergiju na prsima i to ga je spasilo. Ako neka kod vas nigdje kupiti ja ti kupim pa posaljem postom, naravno ako to smijes koristiti s obzirom na trudnocu.

Inace ovo sam jucer slikala na poslu, a cak postoji sumnja jer mi se tamo uvijek pogorsa stanje jos vise dok radim, jer stalno perem ruke jer radim u Pošti, zbog paketa i svega, pa postoji sumnja da nesto sa vodom nije u redu jer je tamo i inace ne pijemo jer su stare cijevi, ali moram ih oprati posto ima jako puno sporkice. Tako da moze bit da je i tebi od vode. A onda ce te ova krema spasiti
Curke jao ovo ko da sam sebe vidila. S time da ja imam uzasno suhu kozu cijeli zivot i stalno al po zimi je to tako da mi popuca do krvi koza na trbuhu i bedrima. Elocom mast je kortikosteroid koliko znam pa pretpostavljam Tata da si ti vec imala nesto slicno tome. Alergija na vodu moze doc nakon kupanja. Dok sam zivila u Zg ja sam bila na terapijama za alergiju stalno bas zbog toga isto vodu nisam pila al sam se prala s njom. I mene je za sve ove probleme spasila krema sa ureom. Ima od eucerina u ljekarnama sa 10% UREA dosta je skupo, a jeftina al savrsena mi je od dm njihova marka Balea mlijeko 15% i gel za tusiranje 5%. Urea veze vlagu na sebe zato je vazna a mi ju mokracom izbacimo iz tijela, pa osobe koje cesce mokre logicno da ju imaju puno manje u kozi. Meni je to rekla jedna stara pedijatrica i to dvoje od dm koristim vec 7-8 godina i nikad manje problema s kozom nisam imala sad mi iapuca jako koza samo ako sam na buri koja kod nas hvala bogu rijetko puse. Tata jos nesto jel uzimas sto za astmu znam da ju ti imas? Meni je terapija za astmu izazivala jedno vrijeme svrab al vecinom po dlanovima i stopalima izmedju prstiju. Zasto nitko ne zna al nakon sto sam prestala ju uzimat u roku 3 dana prestao svrab.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji