Nazlost Medi ima vise trombofilija a ovo sto ja imam nije doazano da uzrokuje spontane vec otezava implantaciju a uzimam andol po preporuci no sad plabiram hematologu da vidim da mi ubaci heparin (to su te injekcije sto spominjes). Hvala szo zelis pomoc. Na ivf su nas stavili kao da izbjegnu da se jajna stanica oplodi sa sporim spermijem. Kod nas hvala bog zakonski imamo pravo na teret drzave 6 postupka ivf a navodno ce povecat broj postupaka. I relativno brzo su nas stavili u potupak. Prosle godine u 12 mj sam bila na prvo pregledu a ove godine vec obvila 3 postupka i hrpu pretraga. Tako da osim sto sam neke pretrage plaćala jer sam sama htjela ih napraviti i put do bolnice ostalo nisam placala. A postupci privatno su oko 2000€ cini i se
Koliko imate samo sreće zbog toga ja sama ne znam što činiti ove klinke koje sam našla su 1500 eur plus tablete koje koštaju 1000 eur i plus silne pretrage i naravno put do privatne poliklinke, pokušaj mila sa tim inekcijama jer moja poznanica je bas imala problema i muka zbog svega i na kraju su joj bas one pomogle, zelim ti svu srecu ovog svijeta jer si predobra osoba :)
Molim te da mi malo objasnis postupak, mislim znam i razumijem se u nesto ali zanima me nakon transfera je li se mora uzeti bolovanje i koliko dana ? Tesko je zbog posla i svega ali to mi je najvaznije makar morala i napustiti posao...
Želim male bebane <3 <3 <3
Bas neki beze dan totalno. Udjem da vidim ima li plusica,a ono nula bodova.
Tko je dokle stigao,koji dan ciklusa?
Jedna frendica trudna taman na pocetku, poznanica vec devet tjedana. Curka s kojom sam djelila sobu kad sam prvi put bila na porodu ima jos koji dan do poroda… Drago mi je zbog njih.
Ali boli me. Mozda sam ljubomorna,sebicna? Sta sam vise,kakva sam to osoba?
I jutros se cujem s kumom (s kojom sam inace znala pricat da jako zelim bebu i da radimo na tome,a ona isto ima malu od dvije godine.)uglavnom,kaze zena muka joj,povraca,zgaravica i kasni menga. Moli Boga da nije trudna jer joj "to" sad ne treba,ne da joj se biti "debela" opet….
Samo sam izasla iz messengera. Onak' nemogu vjerovat. Znam da nismo svi isti,nemamo iste zelje. Ali moze li malo respekta kad znas da bi ja bas htjela "to" i htjela bi biti "debela",a ne ide mi? Hvala
Tako te razumijem.....vjeruj da mi je muka od svega samo bih zeljala biti sama sa sobom i sa mužem svojim imam osjecaj da me svi gledaju ispod oka da svi komentarisšu a te ispade od koleginica, rodica itd koje imaju po dvoje djece kako im je muka i teško a znaju sa čim se borim tačno skontas da smo mi ok a one veoma sebične ....
Želim male bebane <3 <3 <3
Da se i ja ubacim takodjer zadnji komentar sto sam cula bio je da su jednu pitali jeli joj se ista zgadilo od hrane odkako je trudna ona je rekla da se zgadila sebi samoj .mislim fuj.bolje da nisam bila prisutna tu Ali zenice moje drage drzite te se nama je tako kako je borimo se da dodjemo do svojih trudnoca trebamo biti jake i mislim da ce se nas trud isplatit . Nema nazad samo naprijed . Kako kazu vazda ima gore od goreg.
A to su hormoni... al zaista. Divljaju za vrijeme trudnoce i nakon, zene svasta izgovore. Nitko ne moze time vladati. Ja vjerujem da svakoj zeni s djecom ponekad dodje da se pozali. Nisu ni sva djeca ista. Zene znaju imati i depresiju zbog tih hormona. Nije ni meni bilo lako i nije mi shvatljivo kako zena zenu moze osudjivati. Razumijem da svi zelimo djecu, ali trudnoce znaju biti teske, a “10. mjesec” jos tezi. Ne nosimo se svi sa tim jednako.
Grizli kako to misliš da amh nije važan? Daj bože. Meni je doktorica rekla da mi taj hormon pokazuje smanjenu plodnost i da pitanje do kad će te rezerve trajati
Hej žene evo da i ovdje napisem... bila danas na uzv.. ima ih opet preko nekoliko… sad su svi ma 16mm… i doktor je zadovoljniji sada nego prosli put… sutra opet.. danas su mi i krv vadili.. aspiracija bi bila u nedjelju ili ponedjeljak… bilo kako bilo moje mucnine jutarnje ne prestaju.. i rekao mi je doktor da je to normalno.. i onda sam pricala sa sestrama da kako cu pod anesteziju s mucninama.. pa su rekle da se ne brinem…
Pencil naravno da amh je pokazatelj koliko ti jos vremena ostaje za trudnocu ajmo to tako laicki rec, al mi smo komentirale da dal ona uopce moze zatrudniti sa niskim amh, a za to nema veze nije da on sprijecava trudnocu tj ako je nizak da ne mozes zatrudniti. Mozda sam malo krivo napisala pa se nije skuzilo odmah.
Medi hvala na lijepim zeljama. Za IVF postupak je slijedeci ako je u prirodnom ciklusu onda ides nauzv svaka 2 dana cca nakon M i otprilike 2 dana pije nego punktiraju jajnu stanicu dobijes injekciju. Onda cekas 2-5 dana ako ae razvije embrij vrate ga. Nakon toga mozes raditi normalno ako posao nije neki fizicki jako tezak ili di si pod utjecajem kemikalija isl. U pravilu sve ovisi kako se osjecas. Ja sam se vracala na posao al se bavila vise administracijom i uredskim obavezama a nisam isla na teren sto inace vise radim. Nije nužno strogo mirovat cak nije ni preporuka. Nakon te punkcije sam svaki put bila doma jer sam krvarila i treba mi bar 1-2 dana da prestanu bolovi mi. Ako imas stimulaciju razlika je sto se bockas sama injekcijama od 2-3 dana ciklusa. Babylove ne brini za mucnine daju ti oni lijek ako vide da bi to bio problem bar je tako ako imas mucnine prije drugih operacija. Sretno na aspiraciji i drago mi je da sve se dobro razvija prezivjet ces ti mucnine.
Cure jel netko radio hsg? Kakav vam je ciklus bio nakon njega ? Mene sve nešto bolucka kao a tek je u srijedu ne očekujem
Pencil naravno da amh je pokazatelj koliko ti jos vremena ostaje za trudnocu ajmo to tako laicki rec, al mi smo komentirale da dal ona uopce moze zatrudniti sa niskim amh, a za to nema veze nije da on sprijecava trudnocu tj ako je nizak da ne mozes zatrudniti. Mozda sam malo krivo napisala pa se nije skuzilo odmah.
Medi hvala na lijepim zeljama. Za IVF postupak je slijedeci ako je u prirodnom ciklusu onda ides nauzv svaka 2 dana cca nakon M i otprilike 2 dana pije nego punktiraju jajnu stanicu dobijes injekciju. Onda cekas 2-5 dana ako ae razvije embrij vrate ga. Nakon toga mozes raditi normalno ako posao nije neki fizicki jako tezak ili di si pod utjecajem kemikalija isl. U pravilu sve ovisi kako se osjecas. Ja sam se vracala na posao al se bavila vise administracijom i uredskim obavezama a nisam isla na teren sto inace vise radim. Nije nužno strogo mirovat cak nije ni preporuka. Nakon te punkcije sam svaki put bila doma jer sam krvarila i treba mi bar 1-2 dana da prestanu bolovi mi. Ako imas stimulaciju razlika je sto se bockas sama injekcijama od 2-3 dana ciklusa. Babylove ne brini za mucnine daju ti oni lijek ako vide da bi to bio problem bar je tako ako imas mucnine prije drugih operacija. Sretno na aspiraciji i drago mi je da sve se dobro razvija prezivjet ces ti mucnine.
Ma prezivjet cu sve.. najgore je sto su to jutarnje mucnine bas u vrijeme kad moram putovat i ici tamo... da su bar poslijepodne pa bi to odlezala doma i bok... a ovako je uzas.. danas jedva prezivjela u vlaku do zg.. i onda osla od kolodvora do bolnice pjege jer mi je na zraku ok.. i dosla gore i koma... danas sam ostala u zg pa ce biti lakse.. al opet imam pol sata sa busom i tramvajem do bolnice.. a dobro bit ce da cu opet pjege pa dio hodat dio se voziti.. 😥
Rastika zao mi je sto je došla m, tvoji simptomi su bas bili obećavajući😮.
Cure, tko broji sitno do testa? Vec bi bilo vrijeme da vidimo koji plus😄😄
Sortiraj odgovore
Najstariji