Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    neutjesna
    01. Rujan 2018. 16:14

Cao ja sam ovdje nova muž i ja već dugo pokušavamo dobiti bebu nekoliko mjeseci svaki put mi test pokazuje jednu crticu. Zadnji put sam ciklus imala 04.08. I bili smo aktivni sve plodne dane. Mene su grudi počele da bole ali bole me obično pred ciklus. Ciklusi mi traju 23-25 dana. Danas sam radila test posto mi kasnii više ne znam Šta da mislim. Ja ne znam da li sam umislila ili se vide dvije crte ako neko može da mi pomogne. Možda sam od silne želje umislila a sad nemam Šta gledati u njega prošlo je nekoliko sati onako je izgledao kroz par minuta. Jesam li ga uradila prerano izvinite na dugom postu hvala. I zao mi je sto sam ubacila u temu ali očajna sam

Bulbi91
    01. Rujan 2018. 17:59

Lemon

Ako još imate koji prijedlog za pretrage napišite slobodno. Spermiogram je i meni odmah pao na pamet pa cu muža poslati i bez preppruke gin. A za ostale pretrage za mene ne znam sta bih tražila kad mi već na dosta mjesta kažu da je sve ok

Evo ja iza sebe imam 4 izgubljene trudnoce pa cu ti napisati na sto su mene sve slali.3 puta je bio rani gubitak i rekli su da se radi o kromosomskim greskama,4.put je bila zdrava curica,ali zbog akutne upale u 14.tt je doslo do preranog otvaranja i trudova...
    Od pretraga su nas slali na torch,parvovirus,listeria,hla tipizacija i kariogram supruznika,cervikalni brisevi,mikrobioloski bris endometrija, cjelokupna obrada trombofilije,ogtt sa inzulinom,hormoni stitnjace...
    Inace moje dijagnoze su od prije hipo/hashi i IR  za koje je receno da nisu krive za spontane.Svi nalazi uredni,jedino kariograme jos cekao.Ali i sam dr.je rekao da kariogram nista posebno nece reci ...razlog upale nismo otkrili jer su svi brisevi uredni ..
    Preventivno mi je odobren heparin..
    Cekamo da jos ponovim papu i onda nam predlazu da pokusavo ponovo...

P.S.Netko je pisao kad se ide na pretrage...nas su slali na daljnu obradu nakon nekih 9mj pokusavanja jer ja nisam htjela gubiti vrijeme,a krenuli smo mladi u sve to ja s 23,muz 26...u principu nakon 1.g salju na pretrage ....

_svjesna
    01. Rujan 2018. 19:15

Neutjesna, a da sutra kupis novi test, imas u dm gravignost osjetljivosti 10 jedinica, pa da ga ponovis? 
    Je li znas sigurno jeste li ulovili ovulaciju jesi ju cime pratila, trakicama ili slicno? Jesu li ti jajnici ok, nisu policisticni? 

MiniCooper26
    01. Rujan 2018. 23:35

Cure  moje... Neke od vas su upoznate sa mojim problema.sad cu vam ispricati jer je i meni nevjerovatno.. Uglavnom imam goscu koja dolazi godinama u restoran gdje radim.. I pita ona meni jeli planiram djecu.. Ja joj u kratkim crtama objasnila.ona meni govori da je medicinska sestra i da ima dosta prijatelja ginekologa i da kad dođe drugi put da ce me povezati s njima. Zena je iz danske. Sad je srela u gradu sa prijateljem tim ginekologom.. On me na ulici doslovno saslusao i ukratko objasnio da vjerovatno imam inzulinsku rezistenciju i da kazem doktoru da mi napravi test na inzulinsku rezistenciju.  .i da mu se javim dao mi broj telefona i da mu posaljem sve nalaze da ce pomoc sta god treba. Ja sam u soku kako postoje dobri ljudi nemozes vjerovat.. Da moram promjenit prehranu i vjezbat dosta

_svjesna
    01. Rujan 2018. 23:55

Mini to imam i ja, pijem terapiju vec godinu dana, i tri mjeseca nakon sto sam pocela uzimati terapiju ostala sam trudna sto znaci da se desila ovulacija, a nikad ih nisam imala, nazalost bio je spontani ali to je drugi par rukava.
    Uradi ogtt sa inzulinom obavezno i dobrom endokrinologu, na dobrom si putu. ❤️

MiniCooper26
    02. Rujan 2018. 00:32

_svjesna

Mini to imam i ja, pijem terapiju vec godinu dana, i tri mjeseca nakon sto sam pocela uzimati terapiju ostala sam trudna sto znaci da se desila ovulacija, a nikad ih nisam imala, nazalost bio je spontani ali to je drugi par rukava.
    Uradi ogtt sa inzulinom obavezno i dobrom endokrinologu, na dobrom si putu. ❤️

Jesi imala viska kila.. Ja imam sad trenutno mozda 6 ili 7 kg bi treblaa skinuti do idealne svoje tezine. Jesi promjenila prehranu 

neutjesna
    02. Rujan 2018. 07:14

Užasno se osjećam cijelu noć sam preplakala a jutros me boli stomak kao da ću dobiti. Tako mi je teško ovaj put mi je najteže valjda zbog te druge crte koju sam vidjela. Ako neko ima slično iskustvo da je nakon pozitivnog testa dobio mjesečnicu. Ja se osjećam kao da ću svakog trena dobiti jako sam razočarana. Ma ja imam 37 i jako smo prije pokušavali sve pretrage sve uredu ali silni minusi veliki je pritisak bio pa smo odustali. Sad opet jajnici me bole kao da ću dobiti svakog trena u grlu me guši neka tuga. Više ne znam ni sama Šta bi znam samo da će me to slomiti ako dobijem.

neutjesna
    02. Rujan 2018. 07:19

Radit ću sutra opet test ako danas ne dobijem mjesečnicu sto se ovulacije tiče toliko smo očajni skoro svaki dan ovaj mjesec smo imali odnose nije se mogla profulati nikako tako da to znam da je bilo svaki drugi dan. Sve bilježim. Ovaj put ću stvarno kloniti ako dobijem ne mogu više.

neutjesna
    02. Rujan 2018. 07:53

Sve je uredu sa suprugom i samom samo sto iz nepoznatog razloga ne možemo imati tu bebu ne da nam se.. Nekada imam osjećaj da sve pretrage sto smo radili nisu ispravne i da nam je prošao voz. A onda čujem da su radile i starije žene od mene i tu me sve zaboli. Nemam policisticne jajnike nisam nikada bila posebno bolesna u životu imala operaciju slijepog crijeva sa 18  i to je sve ciklusi čitav život redovni bez odstupanja prohodnost dobra ovlacije redovne ultrazvukom odredjivali i opet ništa. Nema jednostavno nade za mene kad se pomirim s tim biće mi lakše. Samom se teško pomiriti s tim.:-(

_svjesna
    02. Rujan 2018. 08:26

Mini nisam nikad imala viska kg, ali sam bila jako nervozna kad sam gladna, na granici da se srusim ili pocnem da tresem, ovulacija nije bilo, pcos, prehranu inace imam koliko toliko zdravu, i kad sam saznala za IR drasticno sam ju promijenila nisam jela skoro nista nezdravo bila sam luda od gledanja glikemijskog indeksa i tih stvari i tada sam izgubila 8kg na svoju ionako malu tezinu izgledala sam kao kostur svi su me pitali jesam tesko bolesna jer i lijek paraleno s ishranom dovodi do gubitka kilograma. Onda sam se opustila, danas jedem sve sto mi padne na pamet, spucam cokoladu bez griznje savjesti i sve je ok uz lijek nema potrebe pretjerivati treba jesti sve umjereno. Evo u trudnoci se kilogrami konacno vracaju nadam se da ih nakon trudnoce necu skidati i da ce ostati hhahh jer mi stvarno trebaju 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.