Pozdrav cure, čitam vas već neko vrijeme, ali sam se našla u Nelinoj situaciji pa sam se odlučila priključiti.
Nela1990 htjela sam ti reći da te u potpunosti razumijem. Taj strah koji sada osjećaš, neće nikad proći, ali će se smanjiti, trebat će ti vremena, svakoj osobi različito, ali s vremenom ćeš shvatiti da nemaš ništa od tog straha. Koliko god teško prihvatiti, mi ne znamo šta nas čeka u zivotu, kao ni razlog vanmaterične trudnoće tako ni da li će se ona ponoviti.
Prije 4 godine imala sam vanmateričnu trudnoću u lijevom jajovodu, koja je uspješno tretirana metotrexatom. Od tada pa sve do prije 6 mjeseci užasavala sam se na pomisao da pokušam zatrudniti. Strah da će se ponoviti bio je veći od moje želje za dijetetom. Pomisao da se nikada neću moći radovati pozitivnom testu i u miru čekati pregled me dodatno rastuživala. Ali sad vidim da nas ima još jako puno koji prolazimo to, svako na svoj način, uvijek hrabro.
Zelim ti samo reći da sad ustrajno radim na bebi, i da sam uspjela otjerati strah. Spremna sam na sve, ali znam da će sve biti ok i da ima i drugih opcija.
Sad misli na sebe i na oporavak, korak po korak.
Nadam se da sam te uspjela bar malo utješiti. Samo hrabro :)
moj lh testic od prije pola sata. Danas 14.dan ciklusa, prije cca 2 sata pocelo probadanje s lijeve strane. Je li to to?:)
Emenems dobrodosla!
Fantasia, ajme zeno ja mislila da je test na T nisam ni citala njemacki sa strane di pise da je LH test :) draga ja mislim da je to skolski , sad pokriti sve 🙏
Hvala :)
Sretno svim curama koje čekaju + i ostalima koji hvataju O ... Trudnicama zelim zdravu i mirnu trudnoću.
Zdravoo zene, od proslog ciklusa sam pocela uzimatk fordex tablete koje mi je preporucio endok.za regulisanje inzulina,ovaj mjesec kao da sam osjetila ovulaciju ali nisam sigurna jer ne pratim ni BT ni LH trakicama jos uvijek idemo opusteno polako pa kako bude... Ali evo kasni mi 4 dana simptoma svakavih ali sam ih imala i proslih mjeseci pa se ne smijem oslanjati na njih,jedino sto me ovaj mjesec grudi nikako ne bole ama bas nikako ali jajnici uzasno i neki blagi pritisak dole pa me zanima da li se nekoj zenici desavalo da i za vrijeme terapije M kasni jer ja ih pijem radi nepravilnih ciklusa a ne radi mi se test jos uvijek ne zelimo se ponovo razocarati. Svim trudnicama ugodnu trudnocu a mi koje pokusavamo da sto prije ugledamo nase ➕ 😘😘
Emenems dobrodosla i sto prije docekala uspjesnu trudnocu!
Fantasia 🤞🤞🤞🤞 i da za 14 dana javis ➕
Abc123 pozdrav, za lijek i simptome od njega ne znam osobno, al citam da moze uzrokovat probavne smetnje, povracanje,mucninu i promjemu okusa, sto mozes pobrkat sa simptomima T, al nigdje ne pise pa mislim da i nije moguce da uzrokuje kasnjenje M.A to sto te ne bole grudi moze biti rani simptom T. Sad bi test vec trebao jasno pokazat trudnocu kad ti kasni pa skupi hrabrosti i javi plusic!
Grizli, ah to je bas komplikovano, ja iskreno i ne znam tacne razlike izmedju tih procesa. Ali verujem da cete uspeti sad. 🤞
Nove cure, dobrodoslei hvala na lepim zeljama.
Fantasia, u napad!
Aurora, i ja drzim fige za temp iako tek tamo neka 3,4 dana pred M ako ne pada je znak neki.
Ko je javio da nema bolne grudi?? To je bio moj jedini simptom pred izostanak m. Evo me u 5om mesecu, jos uvek ne bole 😊
Nela, verujem da imas podrsku, pomoc i ljubav najblizih, zato samo polako..
Mala Tajna, znam kako je, moj jepregled tek pocetkom 10og meseca ☹️
url=https://lilypie.com]
Aurora, to bas pricam muzu dok panicim hocemo li uspeti sve zavrsiti - vreme leti!!! 🤗
Evo sad cu da vam ispricam kako sam upravo jedva ostala ziva. Dakle, ja inace uopste nisam neka plasljiva zena, znaci misevi, paukovi, bube, gusteri, nista to mene ne dotice puno. Ali zabe mrzim! ! Ne samomrzim, nego zaista ih se plasim onako jako. Jer, kao dete tata me vodio na kampovanje i nakon jutra prespavanog u satoru,ja sam otvorila oci i sator je bio pun zaba!!! To je trauma zaista. I sad evo moj muz radi, ja sedim za laptopom, imam cas i ucini mi se krajickom desnog oka da se nesto pomerilo na laminatu. Ljudi, to je bila zaba! Sam sam, znam da moram da reagujem, a ne znam sta. Tako da sam uzela muvopic(ono cime ubijamo muve) i krenula bezdusno udarati po njoj. Sigurno 5 minuta sam ja nju picila, i kad sam bila sigurna da je gotova, ja se vratolim brzo da zavrsim cas. Puls 250.Radim i opet mi se ucini, pomislim sad vec umisljam, ali ne, ona je zaista ozivela! Izadjem iz casa opet, uzmem opet peckalicu i izudaram je, onda je uzmem tom peckalicom i krenem napolju, medjutim ona skoci napod!!! Ponovih postupak i uspeh da je iznesem. E onda sam pocela da placem, evo iz casa sam iskljucena, nazvala muza i kad sam mu ispricala, on kaze:Duso, ti si moj heroj. Jer zna koliko ih se plasim.pitam ga otkud uopste zaba u sobi, kaze verovatno je uslakroz ta letnja vrata, saddefinitivno kad dodje skida ta i stavlja pvc vrata. Verujte mi zene, sad sedim podignutih nogu, plasim se da ce biti jos koja, ali pobogu to bi bilo suvise zaista i mislim, ako sam ovo prezivela, puh, pa taj porodjaj ce za mene biti prost ko pasulj ☺️😔😣
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Oprosti Tata al ja pala sa stolice od smijeha kad sam ovo procitala! Tvoje... Dakle zeno i moj si heroj, ja bi pobjegla iz kuce i nikad se vratila ne bi. A ona carica nju izubijala svjetski
Sortiraj odgovore
Najstariji