Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MiniCooper26
    29. Lipanj 2018. 15:59

Hvala cure zlatne ste ❤️ pricala sam sad sa jednom prijateljicom koja se razumije u ovakve stvari jer je i to sama prosla. Prvo dijete začela prirodno a sad dobila blizance potpomognutom. Isto mi ke rekla da se treba dovesti u red lh prolaktin i tsh... Doktorica mi nije primjetila policisticne jajnike na ultrazvuku ali sad je ocito da ih imam, valjda... Kaze prijateljica da je mi je antimilerov super i to me malo umirilo. Taman dobivam nalaze na mail a prijateljica druga mi javlja da je trudna  nedavno se udala i prvi put imala odnos nezasticeni i puf trudna..  Prespojilo me.. Ne znam jeli bi plakala ili smijala se. . Uf moram se dovest u red definitivno . Poludit cu ovako

MalaTajna222
    29. Lipanj 2018. 16:09

Mini, draga da definitivno je pcos. U mene je Lh 7 a fsh 5.4 , i vec mi je tu dr.rekla da mi je lh previsok. Vjerojatno izostaje ovulacija pa ti  se poremetio ciklus i trajao tako dugo.u mene bi izostala ovulacija ali bi trajao redovno. Ne sekiraj se nista , ja sam svatila da nas jako puno ima pcos i bez obzira na to, puno takvih zena na svijet je donilo mnogo djecice 

MalaTajna222
    29. Lipanj 2018. 16:10

Misica di si nam?jesi dobila M?

Petraaa
    29. Lipanj 2018. 16:19

Mini bez sekiracije samo, bitno da znas koje stavke ne štimaju a sve se to da srediti bez problema a reakcija na vijest o tuđoj trudnoći je sasvim "normalna" za nas koje se i dalje trudimo, ljudi smo nismo od kamena, samo se ti skoncentriraj sad na sebe i da riješiš svoje stanje i doci ce i tebi jedan mali 😇

Grizli
    29. Lipanj 2018. 16:32

Mini omjer lh:fsh je los. Fsh ti je ispod 6 sto znaci da je rezerva jajnika odlicna. Lh je inace odgoboran za dozrijevanje js. Losa strana je to sto omjer lh i fsh gdje je lh veci u folikularnoj fazi znaci da ometa O. Prolaktin je dosta visok, a sve skupa upucuje da na pcos medjutim DHEA-s ti je nizak a on je zaduzen za druge homone u tijelu i om kod zena sa pco je povisen a ne snizen. Tako da nisam sigurna da je kod tebe bas u potanju pcos bas. Stvarno ne bi bilo lose da se javis koje ginekologu na humanu reprodikciju koji je specijaliziran za mpo ili endokrinologu. Tsh je kao sta su cure rekle previsok za planiranje T. Amh super pretpostavljam da nemas manje od 20 godina. Prolaktin utjece znacajno na ciklus, i iskreno ja nisam upoznala osobu koja je zatrudnila sa visokim prolaktinom, al nisam ni upoznala puno ih sa povisenim. To bis svakako morala ponoviti nalaz da se utvrdi dal je to privremeno ili kronicno. Jesi odlorila prije vadjenja i bila ono cool? Jer ako si ima malo nervozna ili uspuhana prije vadjenka ode on u nebesa. Preporucila bi ti da vadis antitijela stitnjace! Nije ni cudo sto ti tako ciklusi dolaze nikako. Zelim ti da sto prije to dovedes u red.
    Petraa nisam znala da vitamin B uzjece na pomicanje O, bas cu vidit ako mogu po tom pitanju sto napraviti. Iako sam odlucila da sad do M necu nista pita, a onda poslije samo prenatale. Dok sam samo njih pila ostala sam 3 put trudna, sad sva cudesa i nista samo mi se sve zbrckalo i ja bas mislim da meni to progesteron radi al dr su uvijereni da ne jer to je gotovo nemoguce kao. Mos mislit meni to to nemoguce je moguce.

Babyq
    29. Lipanj 2018. 16:33

Rekla doktorica da je nalaz u redu.Dobro da pihem terapiju za tsh i da nastavimo na👶

https://photos.app.goo.gl/LtCNyTgsUaA88vMo8

29. Lipanj 2018. 16:35

Draga @mini jako mi je zao zbog nalaza, pogotovo jer sam i sama imala problema sa štitnjačom, ali to se uz euthyrox rjesi vrlo brzo.. ja sam u Splitu isla kod dr Punde u polikliniku Vlasic, daleko najbolji tireolog u regiji, znam jer mi cijela obitelj ima problema sa štitnjačom, on ce ti dati najiskreniju dijagnozu. Puno srece!

29. Lipanj 2018. 16:43
    Evo i moj prvi lh test. Sto vam se cini? Po meni je ovo negativno, a ionako ne ocekujem o po kalendaru jos barem 6 dana, ovo je bila samo proba
    Evo i moj prvi lh test. Sto vam se cini? Po meni je ovo negativno, a ionako ne ocekujem o po kalendaru jos barem 6 dana, ovo je bila samo proba
    MiniCooper26
    29. Lipanj 2018. 16:43

Hvala vam puno cure nemate pojma koliko mi znaci sve ovo kad jednostavno ne znam kome se obratiti a znam da cete me vi razumjeti. Pokusavala sam biti cool jutros.. Doduse nisam se naspavala i stres i posao pa mozda je i to utjecalo na prolaktin.. A jutros sam malo trazila gdje mi laboratorij pa sam se mozda uspuhala jer sam brze hodala. Cure koje su iz splita i okolice.. Prijateljica mi je preporucila doktora Mršića iz poliklinike Obad.. Kaze da je on super sto se tice ovih hormona i da ce mi on sve to pojasniti i savjetovati jer je i njoj pomogao.rekla mi je da bi bilo dobro ic izvaditi prolaktin 21.dan ciklusa pa sad ne znam. Uglavnom u ponedjeljak cu ici kod svoje doktorice pa cemo vidjeti sta ce ona reci. Definitivno prestajem pusiti,posvetit cu se sebi i samo sebi. Relax.. Vec sam za sutra ugovorila depilaciju i pedikuru... Sve sto ce me bar malo razveseliti i rasteretiti jer zbog posla ne stignem nista osim tusiranja 😁 i nikome necu govoriti o svom stanju poogotvo mami jer je ona panicar i samo ce me ispilat

_svjesna
    29. Lipanj 2018. 16:56

Mini koliko dugo vi pokušavate ostvariti trudnocu? Nisi ranije radila nikakve nalaze? 
    Svakako se posveti sebi, u ovakvim stvarima treba malo postati i sebičan i gledati malo vise sebe.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.