Dreamgirl cestitam ti, a sad se umiri jer ovaj fezultat je super lijepa vijest i sav ovaj stres koji si radila si nije dobar. Sad uzivaj u tom plusicu i najbolje da se javis za 3-4 dana ginekologu da te posalje vaditi betu i dogovori prvi pregled. I naravno sreetno i urednu trudnocu!
Reni aj pliz opet zaljepi tvoj nalaz. Nije mi bas jasan taj onkolog?! Mozda je praksa al nisam upoznata jer nemam iskustva s time, a ne mogu nac na kojoj strani ti je nalaz slikan. Pa ti malo procunjm o tome.
Dreamgirl vidi se druga crta,odlično 🤗🤗
Grizli nisam ni stavljala bila sliku nalaza,evo napisat cu ti sto krace mogu. Uterus normalne veličine i normalne građe. U desnom jajniku cisticna tvorba 52x54x48 mm,glatkih kontura i tanke stijenke,morfološki odgovara benignoj cisticnoj tvorbi. Pratiti ultrazvučno. Lijevi jajnik normalne morfologije i veličine,ispod lijevog i desnog jajnika tubularne cisticne strukture duzine na sagitalnom presjeku 80 mm lijevo i 70 mm desno,sirine lumena oko 15 mm,izgledaju prvenstveno kao prosirene ovarijalne tube (hidrosalpinx). Nema uvecanih l.cvorova,ne vidi se slobodnog tekućeg sadržaja u zdjelici.
Reni pretrazila sam sto iamm dostupno od podataka. Ono sto vidim je da sumnjaju na benignu tvorwvinu. Nek te ne brine rijec tvorevine jer tako nazivaju bas sve izrasline. Po nalazu bi rekla da zele se sa onkologom osigurati da nije ipak nesto posto si mlada. Nazalost istina je da hidrosalpinx moze biti i nuspojava tumora, al nemoj se time opterecivati jer vecinom sam nasla da se onda nalaze na samo 1 zahvacenoj strani. Ja cu doduse jos malo procunjat i raspitat se. Jel ti dao da jos kakve pretrage odradis? Jel imas endometriozu? Ca125 koliki ti je? Ajde ako bi ti bilo ugodnije da ti pisem osobno ne ovako posalji mi mail na moreisol32@gmail.com a ja cim nesto saznam javim di god zelis. Kad ides kod svoje gin?
Reni pretrazila sam sto iamm dostupno od podataka. Ono sto vidim je da sumnjaju na benignu tvorwvinu. Nek te ne brine rijec tvorevine jer tako nazivaju bas sve izrasline. Po nalazu bi rekla da zele se sa onkologom osigurati da nije ipak nesto posto si mlada. Nazalost istina je da hidrosalpinx moze biti i nuspojava tumora, al nemoj se time opterecivati jer vecinom sam nasla da se onda nalaze na samo 1 zahvacenoj strani. Ja cu doduse jos malo procunjat i raspitat se. Jel ti dao da jos kakve pretrage odradis? Jel imas endometriozu? Ca125 koliki ti je? Ajde ako bi ti bilo ugodnije da ti pisem osobno ne ovako posalji mi mail na moreisol32@gmail.com a ja cim nesto saznam javim di god zelis. Kad ides kod svoje gin?
Ma ti si stvarno dusa,hvala na mailu,javit cu ti se ako mi bude jos sta zabrinjavajuće a ne mognem ovako anonimno opisat. Nego vadila sam ja markere nedavno,malo prije nego sam magnet radila,cim su vidili nesto na uzv, CA125 iznosi 7.2 u/ml,granica je do 35,CA 15-3 iznosi 5,granica je 31,,,CA 19-9=10.6,granica je 37,,i CEA 0.5 a granica je 3. Pokazala sam mu to,rekao je da je to odlično..kod svoje gin sam bila neki dan s nalazom mr.,i markerima, ona je rekla da nije nista opasno i uputila me njemu da se dogovaramo za laparo jer on jedini to radi ovdje..kaze kao trebala bi to rijesiti da si čista za trudnocu.. nego on danas kaze da mu dolazi neki ginekolog onkolog iz rijeke nekad sljedeci tjedan na gostovanje,i da ce s njim pregledat te nalaze a ja da dođem 29.4 da me skupa pogledaju. Pitala sam ga ja sumnja li on na nesto lose,kaze da ne ali mlada sam i nisam rađala pa bi prije kopanja po unutrasnjosti htio dobro sve sagledat,i vidjet kako sto vise poštede napraviti.. eto tako,meni bas nije sjelo to "onkolog" al eto,valjda on zna sta i kako.
Kazem ti vjerojatno zato i zeli biti siguran i ne ici radikalno odmah posto si mlada. Al iskreno bolje da sve ociste i maknu to iz jajovoda jer najgore je ako te operiraju a na kraju ne rijesi se problem onda je gore za tebe. Drzi se i pokusaj ostat smirena.
Kazem ti vjerojatno zato i zeli biti siguran i ne ici radikalno odmah posto si mlada. Al iskreno bolje da sve ociste i maknu to iz jajovoda jer najgore je ako te operiraju a na kraju ne rijesi se problem onda je gore za tebe. Drzi se i pokusaj ostat smirena.
Govorio je da bi mako tu cistu i pokušao ocistit jajovode,a kaze u najgorem slučaju da maknem jajovode ides na potpomognutu,inace je on i specijalist za humanu reprodukciju,mada kod mene u bolnici nema odjel humane..a hvala Bogu,bit ce dobro,lagano se mirim sa svime samo nek nije zlo.
Bit ce dobro Reni, vjerojatno samo zele biti sigurno. To je super, neka te pregleda i taj onkolog. Zvuci strasno ali to je dobro. 😉
Svidja mi se ta temeljitost. Mojoj mami njena gin na pregledu ultrazvukom uopce nije vidjela tumore. To su nam rekli naknadno kad je mama pitala dr kako se uspjelo sve tako brzo prosiriti. Na kraju ispalo da ova nije ofrlje radila vidjelo bi se i ranije. Zato kazem super da te sto vise njih pogleda i tebe i nalaze. Ako su ti markeri dobri mislim da nema mjesta panici. 😉 Pise i da nemas tekucine, opet ja usporedjujem s mamom ali ona mi je najbolji primjer... to je isto dobar znak jer njoj je trbusna supljina bila puna tekucine od jajnika.
Sretno i probaj se ne sikirati. ❤️
Ajme netko je napisao da je 97.godiste... blago mu se. Kako bi rekli ovdje; na mlado je, bit ce sve dobro. 😉
Ja 🧜♀️35 on🦸♀️39
Skoro 3 god pokusavanje
On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️
Ovo se samo meni može dogoditi. Jučer napravim popodne test iz mullera i bila je skroz blijeda crta. Danas ujutro clearblue digitalni negativan. Ja više ne znam.
Ovo se samo meni može dogoditi. Jučer napravim popodne test iz mullera i bila je skroz blijeda crta. Danas ujutro clearblue digitalni negativan. Ja više ne znam.
Beta ti je najsigurniji pokazatelj. Izvadi betu i budi mirna.
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Sortiraj odgovore
Najstariji