Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • leptiric00
    09. Travanj 2019. 15:54

Drage moje zene,bacam trudnicku prasinu po Vama 😍🥰🐣🤰🏻

Reni
    09. Travanj 2019. 16:02

Bas sam bezveze,sve dobro i odjednom paf,pa kud oba dva...evo da je jedan nego oba. Ja sam čudo,nema sta.

Mika111
    09. Travanj 2019. 16:33

Prekrasna u potpunosti se slazem s Raštikom, procitaj si malo clanke na netu sto sve dim cigarete radi plodu pa ponovno razmisli jel ti stvarno treba ta jedna cigareta ili ne. Pluća fetusa su ne znam koliko puta manja od nasih i dokazano je da djeca cije su majke pusile tijekom trudnoce se rađaju manje rodne mase, imaju češće bronhitise i vecu sklonost razvoji astme.
    Reni zao mi je zbog nalaza, ali na svu srecu nije nesto jos gore, jesi ti imala nekad nekakve upale, tipa klamidije ili tako nesto pa da ti je to komplikacija toga?

Mika111
    09. Travanj 2019. 16:34

Pina super da je sve na uzv ok i da kreces u obradu, sad polako i opusteno i bit ce super😊😊

Reni
    09. Travanj 2019. 16:45

Mika111

Prekrasna u potpunosti se slazem s Raštikom, procitaj si malo clanke na netu sto sve dim cigarete radi plodu pa ponovno razmisli jel ti stvarno treba ta jedna cigareta ili ne. Pluća fetusa su ne znam koliko puta manja od nasih i dokazano je da djeca cije su majke pusile tijekom trudnoce se rađaju manje rodne mase, imaju češće bronhitise i vecu sklonost razvoji astme.
    Reni zao mi je zbog nalaza, ali na svu srecu nije nesto jos gore, jesi ti imala nekad nekakve upale, tipa klamidije ili tako nesto pa da ti je to komplikacija toga?

Ma nisam nikad nista imala,barem koliko znam uvijek sve uredno,prosle godine ostala trudna prirodno,u trećem ciklusu,i imala spontani,al ajde dobro opet iza toga sve ok ali nikako zatrudnit.i evo sad odjednom ovo.
    Nadam se da ce Grizli znat nesto rec 😕

09. Travanj 2019. 16:45

Prekrasna, evo ja sam npr strastveni pusac vec godinama. Zapalim nekih 10ak cigareta dnevno,  a evo prvi put cu iskreno napisat na ovom forumu da ponekad zapalim i joint kad osjetim potrebu.  Znam da je taj plus na testu jedini razlog da bez razmisljanja bacim i cigarete i sve ostalo! Znam dosta cura koje su isto tako, jednostavno ti je zdravlje djeteta koje se u tebi razvija  vaznije od tog 'gusta' koji dobiješ pušenjem. ALI ne osuđujem trudnice koje tu i tamo zapale cigaru, jer smatram da npr stres puno vise steti, nego jedna cigara koju ces popusit da se smiris. Znam da postoje i drugi nacini ali eto, to je moje misljenje.
    Mika hvala puno, nadam se da ce bar te pretrage urodit nekim plodom, da dodemo do nekog rjesenja i zakljucka

annika
    09. Travanj 2019. 16:58

Reni

Gotov moj nalaz. Nije nista opasno,hvala Bogu,ali nije ni sjajno. Oba jajovoda zacepljena,hidrosalpinx 80 mm na oba,ginekolog kaze da oba moraju van,najvjerovatnije. Sljedeći tjedan dogovor za laparoskopiju. sta nakon toga,potpomognuta,jer sanse za prirodnu trudnocu vise nemam. Pa nemogu vjerovat. Jajnici su uredni. Jel tko zna ista o ovome?
    Grizli ti sve znas,sta mi je radit? 😐☹️😢

zašto odmah spominje odstranjivanje? A propuhivanje?

[iimg]

Grizli
    09. Travanj 2019. 17:00

Reni zao mi je da je nalaz takav al svo zlo u tome i da nije neka teska dijagnoza. Nazalost kod tog zacepljenja jajovoda ostaje tečnost koja moze se vracat u maternicu i dijelovat tolsicno na embrij cak i kad dodje do oplonje i embij prodje do maternice. Moze uzrokovat i spontane. Najvaznije sad da rijese problem. Ako ti odstrane jajovode ili ostanu nefunkcionalni ne brini putem ivf postupka ostvariti ces trucnocu jer za taj postupak ne trebaju jajovodi. Za početak rijesi tu laparo a onda se javi na humanu reprodukciju da te stave u postupak. Najvaznije da se to rijesi jer u protivnom nece biti uspjeha cak ni sa ivf. I ne boj se nije ivf nista previse strasno ni umjetno kako neki kazu. Sve se to za dobar cilj napravi. 
    Pina super da si sve mogla obaviti i uputnice pokupiti sad samo da ti dodje M i da rijesis hormice jos. Pa da znas na cemu si. 
    Prekrasna ja cu ti samo rec moja majka je pustila prije nego je saznala da je trudna samnom 2-3 cigarete dnevno, nakon sto je saznala smanjila na 1-2 tjedno... Unazoc svemu tome ja kao posljedicu imam astmu koju aktivira stres, alergeni i fizicki napor. Ako netko ima astmu znat ce da je to najgore jer zapravo ti ju aktivara apsolutno sve. Nitko u obitelji nema ju osim mene i mnogi pulolozi su je povezali s time sto je mama pusila.U trudnoci meni je astma ko da mi je neko omcu vezao oko vrata i gusi me, bila prosli tjedan u Beogradu di se pusi u restoranima na veliko i zavrsila na hitnoj na injekcijama da bi mogla disati... Dakle meni pusenje u trudnoci je nesto za sto nemam opravdanja! To ej tvoje tijelo i trudnoca al razmisli dal zelis svojem dijetetu posljedice. Ne zelim nikoga osuđivati al u trudnoci ne mislimo samo na sebe mislimo prvenstveno na to malo bice u nama. Btw i danas zavrsila na injekcijama zbog astme jer cvijeta korov na koji sam alergicna, a da ne stavljam listu stvari na sto sam alergicna.

Reni
    09. Travanj 2019. 17:25

Grizli hvala ti,zakon si. Nadam se onda da Ce me narucit sto prije za laparo,u ponedjeljak se dogovaramo,pa probat cu ga nagovorit da ne cekamo puno.
    Annika a neznam, prvo mi iskustvo s ovim,pitat cu ga sve detaljno u ponedjeljak,danas smo nabrzaka popricali jer nisam bila narucena,pokupila nalaz i zamolila samo da pogleda da znam da mogu bit mirna da nije nesto opasno.

Raštika
    09. Travanj 2019. 17:55

Pina96

Prekrasna, evo ja sam npr strastveni pusac vec godinama. Zapalim nekih 10ak cigareta dnevno, a evo prvi put cu iskreno napisat na ovom forumu da ponekad zapalim i joint kad osjetim potrebu. Znam da je taj plus na testu jedini razlog da bez razmisljanja bacim i cigarete i sve ostalo! Znam dosta cura koje su isto tako, jednostavno ti je zdravlje djeteta koje se u tebi razvija vaznije od tog 'gusta' koji dobiješ pušenjem. ALI ne osuđujem trudnice koje tu i tamo zapale cigaru, jer smatram da npr stres puno vise steti, nego jedna cigara koju ces popusit da se smiris. Znam da postoje i drugi nacini ali eto, to je moje misljenje.
    Mika hvala puno, nadam se da ce bar te pretrage urodit nekim plodom, da dodemo do nekog rjesenja i zakljucka

Pina, zapalim i ja đoks po potrebi. Iskreno... bolje ga zapalit nego maznut tabletu. Ali... onog treba kad bi saznala da sam trudna a poznavajuci nase redovno piskaranje po testovima, to bi bilo znaci odmah, prestala bi momentalno sa svime. Nisam iskreno veliki pusac cigara. Motam duhan i zapalim kroz dan 4 cigare, nekad koji vise. 🤷🏼‍♂️
    Moju mamu su sopali normabelima u trudnoci i to toliko da se ja nisam micala uopce u trbuhu. Da ne duzim, pravila se da ih pije... a ja joj danas znam reci iz zezancije kad mi prigovori da sam zivcana ili da nemam strpljenja da je to sve od normabela! 😂😂😂 vrag ce ga znati jel je il nije. Al ne vjerujem i da nije ostavilo neke posljedice. 🤷🏼‍♂️ Ali kad vidim koji muku prolazimo, mozemo valjda 9 mjeseco bez poroka izdrzati. 
    Kao kazu ne valja prestat naglo, sok za organizam, bla bla, meni ta prica ne stoji jer to se moze onda primjeniti i na alkice i na narkice?? Sta bi onda zena koja je alkic trebala samo smanjit cugu da se organizam ne sokira ili? Pa dijete ce se rodit pijano. U najbolju ruku... ne znam stvarno, nije laka tema. Jer na kraju krajeva svatko odlucuje za sebe. 😉

Ja 🧜‍♀️35 on🦸‍♀️39
    Skoro 3 god pokusavanje
    On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
    Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
    S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.