Tko planira i radi na bebi- drugi nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Josipajopi
    24. Svibanj 2020. 22:38

Ja sam čitala da ovulacija i kod nazdravijih žena može izostati. Da se od 12 ciklusa godišnje u prosijeku u 9 dogodi ovulacija. 

Angeleyes
    24. Svibanj 2020. 23:11

Pozdrav! Evo i mi opet pokusavamo zadnjih dana, taman je ovulacija pri kraju. Ne pratim prema trakicama jos uvijek, nego prema tijelu i aplikaciji. Iako mi djeluje i ovaj put da se nista ne dogadja, jedino su me grudi boljele na dodir prekjucer i jucer. Uglavnom bole 2 dana prije menstruacije, tako da ovaj put vjerojatno ima veze s ovulacijom. Sumnjam da je ista drugo ! Eto, podrska svima vama ovdje, ne damo se! 

33 god. 🙋🏻‍♀️
    41 god. 🙋🏻
    👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵

watson009
    24. Svibanj 2020. 23:54

Pozdrav i tebi !!!🙌
    Ne damo se sve dok ne ugledamo plusic...👆😎
    Ovulacija moze biti podmukla,na to sam se i ja iznenadila istrazujuci !!! 

Valeera,htjela sam ti pozeljeti srecu sutra i javi pliz sto ce biti.  Znam da igras na sigurno ali sve dok je i mala sansa za srcekom budi pozitivna i ne odustaj  💜  

🙎🙇 oboje 31 god.
    u postupku za MPO❤

• Valeera
    25. Svibanj 2020. 07:31

Hvala watson009, idem tek kasno poslijepodne. Manje igram na sigurno, i prema svemu sudeći, osjećam da bi moglo sve biti u redu, jer su mi počele mučnine, grudi me bole do te razine da ne mogu spavati niti na leđima, a kamoli bilo kako drugačije, piškim svakih sat-sat i pol iako ništa ne popijem i tak, jako jako bih se iznenadila da je status quo, ali nikad ne znaš. Ja više racionaliziram, da se ne raspadnem, i da se ne izgorim, jer k vragu i sve onda, odbijam da mi začeće bude opsesija, jer to znači da me samo to definira, i ne budem mogla uživati s mužem. Već smo pošli tom cestom jednom prije dvije godine, udarilo nas po glavi i odlučili nikad više. 

33g. - nezaštićeni od 12.mjeseca 2019.

25. Svibanj 2020. 14:01

Čitam forume već dugo, al nisam nikad ništa napisala, ali želim podijeliti svoju priču s vama, možda kome pomogne. 
    MM i ja smo radili na bebi oko godinu dana,oboje nemamo niti 30, al nije bilo plusa. Otišla sam kod ginekologa na preglede i rekao je da je sve u redu samnom, i da MM treba na spermiogram. Uputnicu mu je dala obiteljska liječnica i obavio je spermiogram. Nalazi su bili katastrofa, teški oblik oligoastehnozoospermije. Rekli su nam da mora kod urologa. Otišli smo kod urologa i doktor ga je poslao na hrpu pretraga. Na sve sam ga naručila, i dosta dugo smo čekali. Zadnja pretraga me skroz bacila u bed, kariogram je pokazao translokaciju kromosoma, i zbog toga mi je loš spermiogram. 
    Evo, nemojte čekati ako vam ne uspjeva i gubiti vrijeme. Ovo je nama veliki šok, al barem sad znamo zašto ne ide :/

• Valeera
    25. Svibanj 2020. 14:41

Obzirom da trebate uputnicu za sve testove, niti jedan doktor vam nece dati uputnicu za bilo kakve infertility possiblity testove prije nego što bar godinu dana ne pokušate prirodno, naravno, ako sve obavljate preko HZZO-a, ako idete privatno, isto će vas pitati koliko dugo pokušavate. Naravno, obzirom da im nije dostupna vasa anamneza onda možete i muljati

• Valeera
    25. Svibanj 2020. 14:42

Naravno, ako ste ispod 35 godina, ako ste stariji onda ce vam svi doktori dati upitnicu za raznorazne pretrage. 

watson009
    25. Svibanj 2020. 17:28

Deleted user hvala sto si s nama podjelila svoju pricu :( 
    Slazem se s tobom,ako nama ne uspije u skoro vrijeme napraviti cemo (sa suprugove strane) sve potrebno.
    Ja se redovito kontroliram i za sada je sve bilo ok.
    Mozda je glupo sto te to pitam no to je nekakva teza dijagnoza ili..? Koji vam je slijedeci korak?
    Drzi se i vjeruj u vas uspjeh 👆😎💜🙏

🙎🙇 oboje 31 god.
    u postupku za MPO❤

miska
    25. Svibanj 2020. 18:15

Valeera

Hvala watson009, idem tek kasno poslijepodne. Manje igram na sigurno, i prema svemu sudeći, osjećam da bi moglo sve biti u redu, jer su mi počele mučnine, grudi me bole do te razine da ne mogu spavati niti na leđima, a kamoli bilo kako drugačije, piškim svakih sat-sat i pol iako ništa ne popijem i tak, jako jako bih se iznenadila da je status quo, ali nikad ne znaš. Ja više racionaliziram, da se ne raspadnem, i da se ne izgorim, jer k vragu i sve onda, odbijam da mi začeće bude opsesija, jer to znači da me samo to definira, i ne budem mogla uživati s mužem. Već smo pošli tom cestom jednom prije dvije godine, udarilo nas po glavi i odlučili nikad više.

Valeera jel ima kakvih novosti? 

• more2309
    25. Svibanj 2020. 19:02

Valeera

Meni ti simptomi zvuce obecavajuce 🙂🙂🙂. Javi nam novosti 😊

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.