Tko planira i radi na bebi -četvrti nastavak 🤰🏻🤰🏼🤰🏽🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bella🌟
    01. Studeni 2020. 10:29

Lovely vrkutu pijem cijeli ciklus. Iako ako sam na duphastonu ne pijem ju. Da pišu svakakve informacije. No iskreno, ne pretjeruje s količinom čaja nego malo pijuckam pa nema vjerojatno niti previše efekta. Ko će to znati.
    Zuzuzujalica dobrodošla 🤗 ovo za temp. Ne znam..ali sretno😘🤞

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze
    7/2025 prve mpo konzultacije

Lullaby
    01. Studeni 2020. 10:38

Meni je ginekologica preporučila da ležim tj da prenoćim. Par puta sam digla noge, računam ne može štetiti. Zadnjih nekoliko puta ne, nego jastuk pod trbuh i od iza. Tako ostanem i skoro ništa ne iscuri.

01. Studeni 2020. 10:45

Hvala na dobrodoslici! Pratim i citam vase poruke vec dugo, divne ste ❤️

Mene najvise muci sto mi i najmanji stres uzrokuje poremecaj ciklusa i/ili cistu. I sad sam u stresnoj fazi (ja u izolaciji jer sam bila u kontaktu sa zarazenim), pa se bojim razocarenja ovaj ciklus. Inace, ciklus mi varira ludacki od 29 do 38 dana, a ciste koje povremeno dobijem mi uvijek utjecu. Primjerice, zadnji su mi ciklusi ovako:
    Ozujak - 13 dana
    opet ozujak - 16 dana
    Travanj - 12 dana
    opet travanj - 32 dana
    Svibanj - 33 dana
    Lipanj - 19 dana
    Srpanj - 14 dana
    Kolovoz - 38 dana
    Rujan - 29 dana

U ovim kratkim ciklusima uzroci su lockdown, potres (ozujak, travanj) i kupovina stana (lipanj, srpanj). Mrzim svoju preosjetljivost i podloznost stresu 😢😢

lovely
    01. Studeni 2020. 10:46

zuzuzujalica

Drage cure, prodruzujem se zelji za bebom. ❤️ ovaj smo mjesec pazili na plodne dane (testirano Clearblue ovulacijskim trakicama) i sad smo u famoznom “two-week-waitu”. Test najranije mogu napraviti u cetvrtak, imam nesto duzi ciklus koji varira izmedu 29 i 38 dana. Imam zadnja 4 dana malko povisenu temperaturu, oko 37, inace mi je 36.1 najvise. Mislite da je to dobar znak?

Dobro nam došla 🥰

28.1. ➕🤰
    28.9. Rita
    🦔🍂

Mia333
    01. Studeni 2020. 11:19

Stormy

Mia333

Stormy

Mia333

Stormy

Također, jutro ženskice 😊
    Nadam se da uživate u svom jutarnjem ritualu ❤
    Mene zanima ako je kojoj od vas bazalna temp. niža tijekom vještice i prije O…konkretno kod mene se vrti oko 36,2. Trenutno mi je 8 DC, završila je vještica i čekam na O.
    Isto tako, zanima me ako prakticirate ono da nakon hopsanja ostanete mirovat/ležat cca 10min, ili dižete noge u zrak, stavljate jastuk pod zdjelicu itd.?
    Lijep dan svima želim 🌞

Jutro Stormy, meni je od kako mjerim uvijek bila izmedju min. 35,9 i max. 36,2 do ovulacije, a izmedju min. 36,2 i max. 36,8 poslije ovulacije. Kako se sat pomaknuo, tocno vidi skok pa je zadnjih par dana izmedju 36,1 i 36,3.
    Ja samo u vrijeme ovulacije odlezim 10-tak min. Prije mjesec dana sam dva dana zaredom lezala po sat vremena, rekoh da isprobam i to, ali sam pobrala takvu upalu mjehura da sam rekla tad i vise nikad!
    Mia333da i meni nakon O. skoči temp. do cca 36,7 ili 36,8 i onda na dan vještice padne na tih 36,2 recimo…pa onda često znam da nisam T.
    Mjerim i ja oralno, pod jezikom, digitalni toplomjer.
    Ja često odležim nakon hopsanja barem 10min. Čak mi je dragi znao donjeti pilates loptu da dignem kao noge u zrak, reko ajde da probam nije na odmet 😊

Da i meni isto tako! Prije mi je znala pasti na tih nekih 36,2 dan ili dva prije M pa sam znala unaprijed da nije uspjelo i nisam se uzalud nadala, ali zadnjih pola godine padne tek na prvi ili drugi dan M…tako da znam kako ti je 🤪
    Je li kod vas postoji kakva dijagnoza? Oprosti ako si vec napisala, ne mogu se sjetiti.
    Mia333ja u pocetku naravno nisam mjerila nista tu bazalnu, ni koristila lh trakice, kao po feelingu i po sluzi…ali nevalja tako, barem kod mene. Sad odmah znam da stiže :/ a i znam da je bila O.
    Kod nas nema nikakve dijagnoze, samo ovo što je u potpisu. Ovaj tjedan idem na Humanu r. prve konzultacije. Ono što mislim da je problem je ta štitnjača čiji je tsh stalno 3 - 4 (prije mi je bio 8), vitamin D kojeg mi fali i možda kasnija ovulacija, ne znam više ni sama…

Stormy nadam se da ce ti na humanoj dati savjet i naputke kako i sto dalje. Obavezno javi sto su ti rekli!
    Ne znam ni sama sto je gore, imati dijagnozu ili ne. Snjom je tesko, ali bez nje mislim jos teze...

pokusavamo od 11/2018
    oligoasthenoteratozoospermia 2% prog. pokretnih

Ina85
    01. Studeni 2020. 11:22

Evo sad bas gledam na kalendar i kad sam ostala trudna u 2 mj ove godine imali smo samo  4 odnosa u cjelom mjesecu. Zavrsilo u blighted ovum. Ali zelim rec prije ovulacije smo imali znaci 3 odnosa u razmaku svaki po 2 dana . Znaci 9.2 pa 12.2 pa 14.2 dan ovulacije i onda 17.2 eh sad meni nije jasno zasto se ne ostane trudna uopste nakon toga a imamo i vise odnosa. 🙄🙄🙄

👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
    Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
    Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
    Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
    Utrogestan 3x1, decortin1/2
    trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh

Panorama uredna, stize nam curica 💞

watson009
    01. Studeni 2020. 11:58

Jutro cure ♥
    Ja sam ostajala lezati nakon odnosa, pa na leda pa na trbuh, pa noge u zraku, pa jastuk pod guzu i nista...onda sam zakljucila da se necu opterecivati po tom pitanju!
    Andela draga moja, sretno sretno u utorak! Obaveznooo sve javi jer ja idem uskoro na to ako dobim vjesticu ovih dana.
    Doduse,sutra cekam nalaze briseva i bas sam nestrpljiva zbog toga jako jako 😱 
    U Beta+ ides jel tako?

🙎🙇 oboje 31 god.
    u postupku za MPO❤

Bella🌟
    01. Studeni 2020. 12:09

watson009

Jutro cure ♥
    Ja sam ostajala lezati nakon odnosa, pa na leda pa na trbuh, pa noge u zraku, pa jastuk pod guzu i nista…onda sam zakljucila da se necu opterecivati po tom pitanju!
    Andela draga moja, sretno sretno u utorak! Obaveznooo sve javi jer ja idem uskoro na to ako dobim vjesticu ovih dana.
    Doduse,sutra cekam nalaze briseva i bas sam nestrpljiva zbog toga jako jako 😱
    U Beta+ ides jel tako?

Javi nalaze 🤞🤞🤞

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze
    7/2025 prve mpo konzultacije

Leah
    01. Studeni 2020. 12:12

Jutro curke, puno zaostajem, prevrtiti cu sve poslije. Sto se tice lezanja, ja prelezim do iduceg jutra i iduce jutro/dan imam osjecaj da minimalno izadje, a kad ne odlezim imam osjecaj da sve izadje, ali eto pocela sam lezati sad od ovog zadnjeg puta.LH trakice sam trazila u dmu i mulleru i sve su me zene sta rade tamo gledale ko da sam luda i poslale me u ljekarnu, a.zena u ljekarni mi je rekla da oni imaju samo testove za T, tako da nista od svega toga. Mislila sam jutros pisnuti LH ili test, ali sam se ipak predomislila. Ima li koji plusic ovih dana? 

Mia333
    01. Studeni 2020. 12:19

Ina85

Evo sad bas gledam na kalendar i kad sam ostala trudna u 2 mj ove godine imali smo samo 4 odnosa u cjelom mjesecu. Zavrsilo u blighted ovum. Ali zelim rec prije ovulacije smo imali znaci 3 odnosa u razmaku svaki po 2 dana . Znaci 9.2 pa 12.2 pa 14.2 dan ovulacije i onda 17.2 eh sad meni nije jasno zasto se ne ostane trudna uopste nakon toga a imamo i vise odnosa. 🙄🙄🙄

Ina mislim da kljuc lezi upravo u tom razmaku ukoliko ne postoje neke dijagnoze. I spermiogram se radi nakon 3 do 5 dana apstinencije jer tada pokaze kvalitetu spermica na svom vrhuncu. Sto cesce dolazi do ejakulacije manja je brojnost, a time i manji broj brzih i morfoloski normalnih odnosno za trudnocu presudnih. Opet, sto je veci razmak izmedju odnosa kvaliteta spermica slabi. Po svemu sudeci je najbolje imati nekoliko odnosa poslije M ukoliko se u vrijeme M apstinira da bi se izbacili svi oni losi, stim da do prvog odnosa u vrijeme plodnih dana prodju min. dva, tri dana i onda nadalje imati odnose u razmacima od dva, tri dana do dana poslije ovulacije. Samo, to na duze vrijeme pratiti... 🙄 ...prodje te volja za zivotom... 😅
    Ali jednom ili dva puta pokusati mislim da vrijedi. Ako nista, znate da ste i to prekrizili s to do liste 😜

pokusavamo od 11/2018
    oligoasthenoteratozoospermia 2% prog. pokretnih

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.