Curke trebam savjet(e) stigao od mm spermiogram. Pise pokretljivost samo 18%, progresivnih svega 7%. S time da je ejakulata bilo manje od referntne vrijednosti. Naravno totalno izbedirani s nalazom. Dakle uopce nisu mislili da uzrok spontanih je muz nego kao genetika, kariogram je ured na kraju bio. Da li ko ima situaciju da je sa ovakvim nalazom zenska ostajala trudna, al da nisu trudnoce uspjevale se ocuvat. Jel to moze uopce biti uzrok spontanom? Drugo jel se to da lijeciti? Mislim sto, cim, kako??? Uh previse sam toga natipkala, al bas sam 😕
Curke trebam savjet(e) stigao od mm spermiogram. Pise pokretljivost samo 18%, progresivnih svega 7%. S time da je ejakulata bilo manje od referntne vrijednosti. Naravno totalno izbedirani s nalazom. Dakle uopce nisu mislili da uzrok spontanih je muz nego kao genetika, kariogram je ured na kraju bio. Da li ko ima situaciju da je sa ovakvim nalazom zenska ostajala trudna, al da nisu trudnoce uspjevale se ocuvat. Jel to moze uopce biti uzrok spontanom? Drugo jel se to da lijeciti? Mislim sto, cim, kako??? Uh previse sam toga natipkala, al bas sam 😕
Ja sam imala 3 spontana, s prirodnim T...isti nalaz spermio kao i kod vas, asthenozoospermija - smanjena pokretljivost i hypospermia - premali volumen spermija...ali ja sam svaki put bez problema ostala T.
Vazna je morfologija, koliki postotak morfoloski ispravnih spermija vam je??
U pravilu ovo nije tako los nalaz, a pogotovo jer si i ti ostvarila prirodno zacece, e sad....ovo je nama bio IVF radi potpuno drugih razloga - ne radi spermiograma i ova T je uspjela..e sad..kako to objasniti, da li bi i prirodna T even.uspjela ili je kod nas bilo nuzno napraviti ivf, ne znam.
Nama je takodjer morfologija bila ok.
Iako, moj socijalni gin.mi je rekao jednom prilikom da cak i takav spermiogram, znaci smanjena pokretljivost opet moze dovesti do losih spermija i automatski bude spontani...
Meni je iznimno drago jer smo isli na IVF jer tko zna koliko bi se jos mucila prirodno, i koliko bi kiretaza jos trebala proci, a do sad sam ih imala 4, a da ne pricam da su upravo one unistile moj endometrij...i napravile komplikacije.
I kad cemo ici na drugo dijete, necemo ici prirodnim putem, nego opet na IVF, tj.imamo i smrzlice pa cemo se svakako vracati po njjih, ali i da nemamo, ne bi se vise usudila ici prirodno.
Gle moj ima sličan sperm. Progresivnih između 5-7% i ja nisam nikad ostala trudna,idemo na mpo i njima je taj sperm.dobar,morfologija je dobra,kakva je kod tebe?
url=https://lilypie.com]
DANTE
Ja sam u petak bila vaditi hormone u petrovoj, nalazi za dva tj, pa muz je napravio 1. spermio (kod nas u bolnici nije bas detaljan zato kazem prvi jer ce vjerojatno i on morati u zg) i rezultati su volumen 2, ph 7.5, pokretljivost 5%, broj 30, nativno nesto bakt. Rijedak Le i E... zna li tko od vas dali je to jako los nalaz, jer moram sad cekat taj svoj nalaz pa tek onda idem kod ginica...
Ja sam u petak bila vaditi hormone u petrovoj, nalazi za dva tj, pa muz je napravio 1. spermio (kod nas u bolnici nije bas detaljan zato kazem prvi jer ce vjerojatno i on morati u zg) i rezultati su volumen 2, ph 7.5, pokretljivost 5%, broj 30, nativno nesto bakt. Rijedak Le i E… zna li tko od vas dali je to jako los nalaz, jer moram sad cekat taj svoj nalaz pa tek onda idem kod ginica…
Pokretljivost je slaba.
Nisi sve napisala s nalaza pa ne znam sto znaci broj 30?
Trebate i bakterioloski ejakulat napraviti, da se vidi da li je izolirana kakva bakterija.
Ja sam u petak bila vaditi hormone u petrovoj, nalazi za dva tj, pa muz je napravio 1. spermio (kod nas u bolnici nije bas detaljan zato kazem prvi jer ce vjerojatno i on morati u zg) i rezultati su volumen 2, ph 7.5, pokretljivost 5%, broj 30, nativno nesto bakt. Rijedak Le i E… zna li tko od vas dali je to jako los nalaz, jer moram sad cekat taj svoj nalaz pa tek onda idem kod ginica…
Pokretljivost je slaba.
Nisi sve napisala s nalaza pa ne znam sto znaci broj 30?
Trebate i bakterioloski ejakulat napraviti, da se vidi da li je izolirana kakva bakterija.
Pise samo broj 30 G/L ref.interval je 20
Kod nas ne rade detaljno sve nego samo to sto sam napisala, to im je kao dovoljno da vide dali je ok ili nije i onda ako je nalaz los salju u zg na spermiogram... napravili smo i taj drugi nalaz samo je fizioloska flora...
Ovo ti je valjda ukupna pokretljivost,ali važni su oni progresivno pokretljivi i morfologija ,a to ne piše ništa,moja mpo dr kaže da progresivni rade bebe
url=https://lilypie.com]
DANTE
Vjerovatno je ovo svaukupna pokretljivost, ugl.kao sto vidis preslaba je.
Svakako se treba jos napraviti cijeli spermiogram..ne kuzim zasto tako stede...bakterioloski ejakulat ste znaci napravili.
Ugl.javi se dokt.pa ce on reci sto dalje..ali mislim da sa ovako slabom pokretljivoscu, pogotovo ako je to ukupna, a vjerovatno je, tesko da cete prirodnim putem ostvariti T.
Bolje mozda ne gubiti vrijeme, pogotovo ako vec neko vrijeme planirate i odmah odete na mpo.
Mono morfoloski ispravnih ima 17% a ref.vrijednost je 4%. To mi izgleda malo ispravnih al to je opet u granicama.
Sortiraj odgovore
Najstariji