Pa cure,
Ako vi nesto ne zelite, npr.pito kontracepcijske, recite tako vasim gin.ili recite otvoreno da ne zelite gubiti vrijeme....imate uvijek pravo promijeniti ginekologa....naravno da se stedi na apsolutno svemu, i da vecina gin.ide na neku daljnju obradu tek nakon godinu dana....trombofilija nazalost nije daljnja obrada kod neplodnosti u startu bar, Petra je prava sretnica jer je dobila te uputnice...ali spermiogram, hormoni, tsh....to svakako trebate napraviti.
Znate da je cak veca stopa neplodnosti kod muskaraca?? Zato, prvi korak je kad ne mozete ostati T, napravite spermiogram, 50 posto pretraga ste u startu rijesili....sto vam vrijedi pokusavati i pratiti trakicama i sve godinama ako spermiogram losiji....kod nekoga i sa malo losijim spermiogramom ne ostvari T nikad....zato, vec sam pisala....nemojte gubiti vrijeme, malo preuvelicajte vasim socijalnim, recite da planirate skoro godinu dana...
Meni su osobno trakice lh bile jako pouzdane.
Sunny,
Radje napravi test. Lh moze pokazati kad je T u pitanju, ali nije bas pouzdano.

cure koje ne očekuju M sretno
mateya i nestrpljiva i vama zelim plusic sto prije :)
mina - zasto se bojis? kontracepcijske ce samo ustabiliti ciklus
znam za dva slucaja iz uze obitelji gdje su uz kontracepcijske zatrudnile tj. mjesec dva nakon prestanka
i sve je ok :)
ima vise vrsta kontracepcijskih i za različitu svrhu - danas ima i onih sa manje hormona
no svakako trebas prije koristenja napraviti pretrage - no to ce te ginekologica slati ako vec nije
iskreno nisam upoznata sa duphastonom, ali da mogu birat ja bi prije pristala na kontracepcijske jer o tome znam vise
Cure,
Jos nesto ! Stvarno vas ne zelim obeshrabriti ili sl.ali vas isto tako zelim " pripremiti ".
Evo primjer, ja sam svaki put ostala T odmah, uz tempirani jedan jedini odnos pracen lh trakicama, osim prvi put kad se potpuno slucajno dogodilo isto uz jedan odnos taj ciklus.
Svaki put je bio spontani, kao sto vecina ovdje od vas zna....prvi spontani je bio u 4.2014.znaci prije vise od tri godine.
U stickeru vidite da sam sad skoro 18 tt i prvo rodjeno dijete ce biti u 4.2018.
To je 4 godine !!!! 4 godineeeeeeee ! Vec sam doslovno mogla imati troje djece u terminu....
Zelim opet ponoviti da ne gubite vrijeme! Nikad nazalost ne znate koje komplikacije se mogu izdogadjati u medjuvremenu...naravno, nadam se i vjerujem da vi necete imati ovakvu ruznu povijest iza sebe.....ja sam mislim i rijedak slucaj !
Ovo nije da vas prestrasim ili sl !!!! Neee, daleko od toga...ali vrijeme ide, godine prolaze....

A sto da nisam odmah ostala T...koliko godina bi trebalo proci do prvog rodjenog dijeteta??

Mono i ja sam prosli put odmah prvi pokusaj ostala trudna, ali sam isla na folikulometriju. Eto nazalost nike dobro zavrsilo. Ovo mi je drugi pokusaj.. Iskreno se nadam da ce bit uspješniji.. 😍 Drzim nam svima fige a tebi cestitam na trudnoci. :)
Cure,
Jos nesto ! Stvarno vas ne zelim obeshrabriti ili sl.ali vas isto tako zelim " pripremiti ".
Evo primjer, ja sam svaki put ostala T odmah, uz tempirani jedan jedini odnos pracen lh trakicama, osim prvi put kad se potpuno slucajno dogodilo isto uz jedan odnos taj ciklus.
Svaki put je bio spontani, kao sto vecina ovdje od vas zna….prvi spontani je bio u 4.2014.znaci prije vise od tri godine.
U stickeru vidite da sam sad skoro 18 tt i prvo rodjeno dijete ce biti u 4.2018.
To je 4 godine !!!! 4 godineeeeeeee ! Vec sam doslovno mogla imati troje djece u terminu….
Zelim opet ponoviti da ne gubite vrijeme! Nikad nazalost ne znate koje komplikacije se mogu izdogadjati u medjuvremenu…naravno, nadam se i vjerujem da vi necete imati ovakvu ruznu povijest iza sebe…..ja sam mislim i rijedak slucaj !
Ovo nije da vas prestrasim ili sl !!!! Neee, daleko od toga…ali vrijeme ide, godine prolaze….
potpisujem - spermiogram br. 1 ako ne uspjeva duze vrijeme
ja cim napravim pregled i ako mi se nisu vratile ciste (i ako jesu) odmah dragog saljem na spermiogram
jer za bebu je kako si rekla potrebno dvoje
zao mi je mono sto si sve to prosla - cestitam na T!!!
hvala ti nam svim savjetima koje nam daješ
vrijeme ne da prolazi, nego letiii
Znam da ne postoji "sigurno" vrijeme, ali u kojim tjednima ste imale spontani i je li to bilo nakon pregleda uzv? Citala sam da ako se na pregledu vidi srce, da sansa za spontani pada na par %.
Naravno, u medicini je statistika gadna stvar jer evo netko moze imati 5 spontanih npr., a netko nijedan (kao moja susjeda npr. - 5 urednih trudnoca, sad je na 6.)

Znam da ne postoji "sigurno" vrijeme, ali u kojim tjednima ste imale spontani i je li to bilo nakon pregleda uzv? Citala sam da ako se na pregledu vidi srce, da sansa za spontani pada na par %.
Naravno, u medicini je statistika gadna stvar jer evo netko moze imati 5 spontanih npr., a netko nijedan (kao moja susjeda npr. - 5 urednih trudnoca, sad je na 6.)
Ja sam imala izazvan spontani jer mi se plod uopce nije razvija cak se nije ni gestacijska vrecica razvila.. Al kazu dr da je 50% takvih trudnoca i da bi sljedeca tribala bit uredba.. Ko ce to znat .. To niko ne zna sta ce bit.
Mojoj mrvici je stalo srce u 8 tj, a ja sam saznala u 12 tj. Prije toga sam bila na uzv sa 7 tj i srce je kucalo.
Ja sam bila kod Radoncica i poslao me neke nalaze vaditi. Muz je obavio spermiogram. I moje i njegovo sve u redu. Jos moram na propuhivanje jajnika. Al me nekako strah. Prvi put sam ostala trudna odmah prvi ciklus nakon svadbe kad smo i poceli. Sad smo vec 2 god u braku.

All of God’s grace in one tiny face 💟
Pa cure,
Ako vi nesto ne zelite, npr.pito kontracepcijske, recite tako vasim gin.ili recite otvoreno da ne zelite gubiti vrijeme….imate uvijek pravo promijeniti ginekologa….naravno da se stedi na apsolutno svemu, i da vecina gin.ide na neku daljnju obradu tek nakon godinu dana….trombofilija nazalost nije daljnja obrada kod neplodnosti u startu bar, Petra je prava sretnica jer je dobila te uputnice…ali spermiogram, hormoni, tsh….to svakako trebate napraviti.
Znate da je cak veca stopa neplodnosti kod muskaraca?? Zato, prvi korak je kad ne mozete ostati T, napravite spermiogram, 50 posto pretraga ste u startu rijesili….sto vam vrijedi pokusavati i pratiti trakicama i sve godinama ako spermiogram losiji….kod nekoga i sa malo losijim spermiogramom ne ostvari T nikad….zato, vec sam pisala….nemojte gubiti vrijeme, malo preuvelicajte vasim socijalnim, recite da planirate skoro godinu dana…
Meni su osobno trakice lh bile jako pouzdane.
Sunny,
Radje napravi test. Lh moze pokazati kad je T u pitanju, ali nije bas pouzdano.
Radila sam beta test danas i negativan je. Napravila sam i LH i testna crtica se uopce ne vidi. Ipak, to je 4 dana prije ocekivane M. Ne razumijem zasto se najednom LH smanjuje. Bio je visok do prije 3 dana.
Nekako vjerujem da ce beta ostati takva ovaj ciklus pa idemo dalje ispocetka. A bas je sve islo po planu..
👸35;
4/2019 - spontani;
8/2020 - zadnja M;
Neredoviti ciklusi
Gynositol, Prenatal
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji