Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    SunnyS
    26. Listopad 2017. 18:38

ikyri

Moja prijateljica je AB grupa i prije par mjeseci se tražila AB krvna grupa za neko dijete. I ona odluča ić dat krv. I javlja mi se po putu… a ludara tada bila trudna 25 tj… Dobro da me nazvala mislim da bi joj se smijali tamo.
    Ja sam davala krv. I dođem nakon faxa…ništa nisam jela cijeli dan …drugi dan menstruacije(poplava) tlak 110/60…i sve ja njima to pričam … uvalili oni meni kolač i sok u ruke i prikopčali me u 3 sec. Ona kap što mjeri željezo je pala ko kamen.
    Tako da ako vas odbiju zaista nemojte pokušavat. Ima puno mladih i zdravih muškaraca koji pucaju od željeza.

ikyri, ja sam jednom došla nakon teškog usmenog ispita. Ispit je bio iz predmeta gdje obično svi padaju, a i ja sam nekoliko puta prije. Rekla sam si prije ispita da ako položim, da ću ići dati krv - smatrala sam to nekim "darom" ili "blagoslovom s neba" pa sam i ja htjela druge "spasiti". Možeš si misliti kako je to bilo kad sam na taj način razmišljala. I položim ja odmah ujutro, bez doručka i ičega.. Odem dati krv (očito je bilo dovoljno željeza i ok tlak inače bi me odbili) i nakon toga sjedim u kantini i čekam jelo, kad ono.. Samo mi se postupno počelo crniti pred očima - vidno polje se počelo sužavati. Skužim ja to na vrijeme i legnem na tu klupicu na kojoj sam sjedila. Konobarici nije bilo jasno u početku zašto ja ležim pokraj stola, a kad je došla bliže i vidjela me, pozvala je dva doktora i dva tehničara da me iznesu i stave pod nadzor. Baš me iscrpilo to, ali za 20-ak min sam se vratila i sve je bilo ok.. Ima svega..

👸35;
    4/2019 - spontani;
    8/2020 - zadnja M;
    Neredoviti ciklusi
    Gynositol, Prenatal

Hrabrica
    26. Listopad 2017. 19:57

Cure pomoć! Danas su mi na ultrazvuku našli dermoidnu cistu veličine 2 cm na jajniku. Ginić kaže da ćemo čekati iduću M i ako ne pukne da ću morat na laparaskopsku operaciju. Jel itko imao iskustva s tim? Papa test je napravljen i čekamo nalaze. Pretpostavljam da bi sad trebali na neko vrijeme također prestati raditi na bebi? I kolika je mogućnost da je upravo ova otežavala cijelo ovo vrijeme začeće?

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

ikyri
    26. Listopad 2017. 20:22

Ako pukne nije dermatoidna cista. Malena je ali ipak bi  je trebalo prije trudnoće uklonit da nebi narasla jako u trudnoci. Ali ako ginekologica misli da ce možda puknut onda nije sigurna u dijagnozu. Nebi trebala smetat što se tiče plodnosti. Sad imaš puno nepotpunih informacija i to je jako stresno. Trudnoću možeš i sa cistom odradit i u samoj trudnoci je operirat... ali sve je to previše stresa. Strpi se do idućeg ciklusa pa ćeš znat više. Sretno!

darliv
    26. Listopad 2017. 20:28

Imam jedno pitanje drage nase, 
    kolegici mi je danas 19 dpo i beta joj je 730, da li je to ok? 

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

Hrabrica
    26. Listopad 2017. 20:44

Ikyri i ja mislim da nije siguran jer je u nalazu napisao ovako: endometriosis, dermoidna cista. Znatiželja me natjerala da odem googlat i vidim da su to dvije različite ciste. Operiraju li se obje, neovisno koja je, budući da je u planu trudnoća? I sad mi je jasno zašto me tokom akcije znala zašerafit bol, kad je danas s ultrazvukom mrdao oko tog osjetila sam i sto bol...valjda je to onda radi tog...

11/2018 – inseminacija X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    06/2021 – FET X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

wannababysomuch
    26. Listopad 2017. 20:45

Nasla sam ovu tablicu

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

ikyri
    26. Listopad 2017. 20:56

Hrabrica

Ikyri i ja mislim da nije siguran jer je u nalazu napisao ovako: endometriosis, dermoidna cista. Znatiželja me natjerala da odem googlat i vidim da su to dvije različite ciste. Operiraju li se obje, neovisno koja je, budući da je u planu trudnoća? I sad mi je jasno zašto me tokom akcije znala zašerafit bol, kad je danas s ultrazvukom mrdao oko tog osjetila sam i sto bol…valjda je to onda radi tog…

Pa endometrioza radi čokoladne ciste koje mislim da miruju u trudnoći ...to je maternično tkibo izvan maternice... ako nema menstrjacije nema ljuštenja endometroja te se cista ne povećava. Dermatoidna cista je česti dobrocudan tumor... koji ce u trudnoci pod utjecajem hormona rasta rast...svi tumori rastu ponekad u trudnoci...kao madeži npr.

ikyri
    26. Listopad 2017. 20:59

darliv

Imam jedno pitanje drage nase,
    kolegici mi je danas 19 dpo i beta joj je 730, da li je to ok?

Dobra je to beta!

Hrabrica
    26. Listopad 2017. 21:01

ikyri

Hrabrica

Ikyri i ja mislim da nije siguran jer je u nalazu napisao ovako: endometriosis, dermoidna cista. Znatiželja me natjerala da odem googlat i vidim da su to dvije različite ciste. Operiraju li se obje, neovisno koja je, budući da je u planu trudnoća? I sad mi je jasno zašto me tokom akcije znala zašerafit bol, kad je danas s ultrazvukom mrdao oko tog osjetila sam i sto bol…valjda je to onda radi tog…

Pa endometrioza radi čokoladne ciste koje mislim da miruju u trudnoći …to je maternično tkibo izvan maternice… ako nema menstrjacije nema ljuštenja endometroja te se cista ne povećava. Dermatoidna cista je česti dobrocudan tumor… koji ce u trudnoci pod utjecajem hormona rasta rast…svi tumori rastu ponekad u trudnoci…kao madeži npr.

Evo ne znam..al je siguran da ona nije utjecala na začeće i da mora van ako će i dalje biti tu nakon M...znači sad čekati...Valjda kad te krene onda te krene..a prije dva tjedna mi našli dvije ciste i u štitnjači i neki čvor pa sam i to morala jurit punktirat...svu će me zbušit prije nego dođe bebač....Kako god, bolje sve to onda sad odradit nego da se nešto skomplicira u trudnoći..

11/2018 – inseminacija X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    06/2021 – FET X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

ikyri
    26. Listopad 2017. 21:10

Ja osobno se nebi pazila zbog toga. To ništa neće ugrozit trudnoću...samo tebe mogu bolit jajnici za popizdit cijelu trudnoću. Obje ciste se operiraju kad tad. I trudnoća je samo 9mj. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.