Moja prijateljica je AB grupa i prije par mjeseci se tražila AB krvna grupa za neko dijete. I ona odluča ić dat krv. I javlja mi se po putu… a ludara tada bila trudna 25 tj… Dobro da me nazvala mislim da bi joj se smijali tamo.
Ja sam davala krv. I dođem nakon faxa…ništa nisam jela cijeli dan …drugi dan menstruacije(poplava) tlak 110/60…i sve ja njima to pričam … uvalili oni meni kolač i sok u ruke i prikopčali me u 3 sec. Ona kap što mjeri željezo je pala ko kamen.
Tako da ako vas odbiju zaista nemojte pokušavat. Ima puno mladih i zdravih muškaraca koji pucaju od željeza.
ikyri, ja sam jednom došla nakon teškog usmenog ispita. Ispit je bio iz predmeta gdje obično svi padaju, a i ja sam nekoliko puta prije. Rekla sam si prije ispita da ako položim, da ću ići dati krv - smatrala sam to nekim "darom" ili "blagoslovom s neba" pa sam i ja htjela druge "spasiti". Možeš si misliti kako je to bilo kad sam na taj način razmišljala. I položim ja odmah ujutro, bez doručka i ičega.. Odem dati krv (očito je bilo dovoljno željeza i ok tlak inače bi me odbili) i nakon toga sjedim u kantini i čekam jelo, kad ono.. Samo mi se postupno počelo crniti pred očima - vidno polje se počelo sužavati. Skužim ja to na vrijeme i legnem na tu klupicu na kojoj sam sjedila. Konobarici nije bilo jasno u početku zašto ja ležim pokraj stola, a kad je došla bliže i vidjela me, pozvala je dva doktora i dva tehničara da me iznesu i stave pod nadzor. Baš me iscrpilo to, ali za 20-ak min sam se vratila i sve je bilo ok.. Ima svega..
👸35;
4/2019 - spontani;
8/2020 - zadnja M;
Neredoviti ciklusi
Gynositol, Prenatal
Cure pomoć! Danas su mi na ultrazvuku našli dermoidnu cistu veličine 2 cm na jajniku. Ginić kaže da ćemo čekati iduću M i ako ne pukne da ću morat na laparaskopsku operaciju. Jel itko imao iskustva s tim? Papa test je napravljen i čekamo nalaze. Pretpostavljam da bi sad trebali na neko vrijeme također prestati raditi na bebi? I kolika je mogućnost da je upravo ova otežavala cijelo ovo vrijeme začeće?
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
Stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
06/2021 – FET X
09/2021 – prirodna trudnoća X
10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
Stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
Beta negativna.
Čekamo FET U 05/2025 <3
Ako pukne nije dermatoidna cista. Malena je ali ipak bi je trebalo prije trudnoće uklonit da nebi narasla jako u trudnoci. Ali ako ginekologica misli da ce možda puknut onda nije sigurna u dijagnozu. Nebi trebala smetat što se tiče plodnosti. Sad imaš puno nepotpunih informacija i to je jako stresno. Trudnoću možeš i sa cistom odradit i u samoj trudnoci je operirat... ali sve je to previše stresa. Strpi se do idućeg ciklusa pa ćeš znat više. Sretno!
Imam jedno pitanje drage nase,
kolegici mi je danas 19 dpo i beta joj je 730, da li je to ok?
Ja '88., mm '78.
2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻
Ikyri i ja mislim da nije siguran jer je u nalazu napisao ovako: endometriosis, dermoidna cista. Znatiželja me natjerala da odem googlat i vidim da su to dvije različite ciste. Operiraju li se obje, neovisno koja je, budući da je u planu trudnoća? I sad mi je jasno zašto me tokom akcije znala zašerafit bol, kad je danas s ultrazvukom mrdao oko tog osjetila sam i sto bol...valjda je to onda radi tog...
11/2018 – inseminacija X
Stigla nam curica ❤️🙏
06/2021 – FET X
Stigla nam curica ❤️🙏
Beta negativna.
Čekamo FET U 05/2025 <3
Nasla sam ovu tablicu
The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
14.06.2015. M
Ikyri i ja mislim da nije siguran jer je u nalazu napisao ovako: endometriosis, dermoidna cista. Znatiželja me natjerala da odem googlat i vidim da su to dvije različite ciste. Operiraju li se obje, neovisno koja je, budući da je u planu trudnoća? I sad mi je jasno zašto me tokom akcije znala zašerafit bol, kad je danas s ultrazvukom mrdao oko tog osjetila sam i sto bol…valjda je to onda radi tog…
Pa endometrioza radi čokoladne ciste koje mislim da miruju u trudnoći ...to je maternično tkibo izvan maternice... ako nema menstrjacije nema ljuštenja endometroja te se cista ne povećava. Dermatoidna cista je česti dobrocudan tumor... koji ce u trudnoci pod utjecajem hormona rasta rast...svi tumori rastu ponekad u trudnoci...kao madeži npr.
Imam jedno pitanje drage nase,
kolegici mi je danas 19 dpo i beta joj je 730, da li je to ok?
Dobra je to beta!
Ikyri i ja mislim da nije siguran jer je u nalazu napisao ovako: endometriosis, dermoidna cista. Znatiželja me natjerala da odem googlat i vidim da su to dvije različite ciste. Operiraju li se obje, neovisno koja je, budući da je u planu trudnoća? I sad mi je jasno zašto me tokom akcije znala zašerafit bol, kad je danas s ultrazvukom mrdao oko tog osjetila sam i sto bol…valjda je to onda radi tog…
Pa endometrioza radi čokoladne ciste koje mislim da miruju u trudnoći …to je maternično tkibo izvan maternice… ako nema menstrjacije nema ljuštenja endometroja te se cista ne povećava. Dermatoidna cista je česti dobrocudan tumor… koji ce u trudnoci pod utjecajem hormona rasta rast…svi tumori rastu ponekad u trudnoci…kao madeži npr.
Evo ne znam..al je siguran da ona nije utjecala na začeće i da mora van ako će i dalje biti tu nakon M...znači sad čekati...Valjda kad te krene onda te krene..a prije dva tjedna mi našli dvije ciste i u štitnjači i neki čvor pa sam i to morala jurit punktirat...svu će me zbušit prije nego dođe bebač....Kako god, bolje sve to onda sad odradit nego da se nešto skomplicira u trudnoći..
11/2018 – inseminacija X
Stigla nam curica ❤️🙏
06/2021 – FET X
Stigla nam curica ❤️🙏
Beta negativna.
Čekamo FET U 05/2025 <3
Ja osobno se nebi pazila zbog toga. To ništa neće ugrozit trudnoću...samo tebe mogu bolit jajnici za popizdit cijelu trudnoću. Obje ciste se operiraju kad tad. I trudnoća je samo 9mj.
Sortiraj odgovore
Najstariji