Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    SunnyS
    26. Listopad 2017. 12:33

..HStoSHoney

SunnyS

Kad smo vec kod vadjenja krvi.. Dosla sam u bolnicu darivati krv, ali nisu mi dali jer imam premalo zeljeza. I dalje ne mogu vjerovati - svaki dan jedem ciklu, umjereno popijem casu vina, jedem puno voca.. I nemam zeljeza ni za najmanju prihvatljivu granicu darivanja krvi. Kako se to odrazava na zacece?

Pričaj mi o darivanju krvi, ja sam išla u tri navrata, i pomirila se da nikad neću moći dati krv jer sam niskotlakašica, a imam krvnu grupu 0. Šteta. Što se tiče unosa željeza, ako se ono ne apsorbira, možeš ti njega unositi koliko želiš ali ništa od toga. Trebaš gledati da unosiš i dovoljne količine vitamina C, jer on pomaže apsorpciji željeza, a trebaš isto takovidjeti koje namirnice ti npr. poništavaju tvoj unos vitamina C. Ja sam imala manjak željeza, ono, vrijednost mi je bila 2. Dok nisam dobila preparat od stručnjaka, nisam riješila problem. Tako da najbolje u ljekarnu i tražiti neki koktel. Po mom, sve može utjecati na začeće, kako je moj gin rekao, što smo zdraviji prije T to je bolje za bebu kasnije. Sretno!

Honey, hvala na savjetu! Ja sam isto 0 i dobro se osjecam, ne bih kad rekla da mi zeljeza fali.
    Sto se tice koktela iz ljekarne, jesu li to stvarno prave prirodne stvari  ili neki sinteticki pripravci? Je li u redu bilo sto da mi daju ili ipak treba paziti na neke stvari?

👸35;
    4/2019 - spontani;
    8/2020 - zadnja M;
    Neredoviti ciklusi
    Gynositol, Prenatal

SunnyS
    26. Listopad 2017. 12:39

darliv

A vidm da se piše o darivanju krvi, to toliko silno zelim i također sam krvna grupa 0, no imam 52 kg i u Os ne zele primiti ako nemas 55…da li je i kod ostalih tako?

Mislim da je i u Zg tako. Pretpostavljam da su kriteriji za darivanje krvi svagdje isti.
    Potvrdit cu ti za dva tjedna kad cu opet ici probati. To ce ujedno biti i neki "test" uspjesnosti konzumacije soka od aronije, povecanog unosa vitamina, itd. I da, nakon sto odbiju darivanje zbog nedovoljnog zeljeza, ne primaju istu osobu prije no sto prodju 2 tjedna.

👸35;
    4/2019 - spontani;
    8/2020 - zadnja M;
    Neredoviti ciklusi
    Gynositol, Prenatal

darliv
    26. Listopad 2017. 12:44

SunnyS

darliv

A vidm da se piše o darivanju krvi, to toliko silno zelim i također sam krvna grupa 0, no imam 52 kg i u Os ne zele primiti ako nemas 55…da li je i kod ostalih tako?

Mislim da je i u Zg tako. Pretpostavljam da su kriteriji za darivanje krvi svagdje isti.
    Potvrdit cu ti za dva tjedna kad cu opet ici probati. To ce ujedno biti i neki "test" uspjesnosti konzumacije soka od aronije, povecanog unosa vitamina, itd. I da, nakon sto odbiju darivanje zbog nedovoljnog zeljeza, ne primaju istu osobu prije no sto prodju 2 tjedna.

Moze, pretpostavljam da je isto, no bas me zanima..cak sam ih zamolila da dam izjavu da pristajem na svoju odgovornost, no glatko su me otpilili.. 
     A i zanima me bas da li ima boljitka kod tebe, prvenstveno zbog aronije, nisam je nikada konzumirala.. 

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

ikyri
    26. Listopad 2017. 12:45

mono1111

SunnyS

mono1111

SunnyS

Kad smo vec kod vadjenja krvi.. Dosla sam u bolnicu darivati krv, ali nisu mi dali jer imam premalo zeljeza. I dalje ne mogu vjerovati - svaki dan jedem ciklu, umjereno popijem casu vina, jedem puno voca.. I nemam zeljeza ni za najmanju prihvatljivu granicu darivanja krvi. Kako se to odrazava na zacece?

Uzmi si neki preparat sa zeljezom…mislim da njje veliki problem za zacece, alj svakako jos u T su vece potrebe zeljeza.

Da, hvala ti na savjetu. Nabavila sam aroniju, maline, jagode, paprike. Vidjet cemo, ici cu opet za dva tjedna..
    A vidi tvoje mrvice u potpisu, kako raste.. Jesi li svjesna da nosis malu bebicu? Znam da te cure zezaju za tjedne, ali meni je to stvarno proletilo.. Drzi se i dalje!

Provjeri si i feritin. On je pravi pokazatelj zeljeza u krvi…ovo obicno Fe ti ovisi i o tome sto si jela dan prije….to je vrlo promjenjivo !
    Pa jojjj….da li sam svjesna?? Haha, dobro pitanje…jesam, na neki nacin sam svjesna, ali opet mi se to sve cini toliko nestvarno….ne znam ni kako bi opisala…taj strah me sprijecava valjda da sama sebi i priznam da sam skoro na polovici T ( Ikyri, hahah )…
    Hvalaaaaaaaa :)))❤

Vidi nje. Pa ja ne znam je li meni bilo jasno dok nisam dobila bebu u ruke. A druga trudnoca mi je puno stvarnija. 

mono1111
    26. Listopad 2017. 12:53

Darliv,
    2 mjeseca????? O bozeeee, nemam komentara !
    Ovdje u Zg ja nalaz dobijem isti dan iza 12 h !
    Svakako onda posebno izvadi progesteron...
    I ja sam 0 neg. Sve smo ovdjje neke potencijalne darivateljice :) 
    Ikyri,
    Hahah, ja valjda ni tad necu biti svjesna...mislim nije to radi toga da se ne mogu zamisliti s bebom ili sl.
    Nego, radi svega sto se izdogadjalo, sada, sve mi se cini kao nestvarno...

nena27
    26. Listopad 2017. 13:23

Mono i ja sam 0 negativna mi možemo svima dati a primiti samo 0 neg. Znači ako bude trebalo znam gdje ima :) . Što se tiče davanja ja isto nisam uspjela jer sam bila na granici sa kilažom 55kg tada i niskotlakaš sam tako da nisam uspjela a onda i nisam znala da imam tako "dobru " krv :)

Honey
    26. Listopad 2017. 13:29

SunnyS, pa uzmi si Elevit,pronatal, je možda malo skup, al ako radite na bebi, on ti ima i folne, što je poželjno uzimati i prije trudnoće. On je bar siguran kad ga pijemo mi trudnice. Ja sam ti u ljekarni uvijek pitala, i žena mi je uvijek iskreno rekla šta je šrot a što je kvalitetno.

ikyri
    26. Listopad 2017. 13:35

Moja prijateljica je AB grupa i prije par mjeseci se tražila AB krvna grupa za neko dijete. I ona odluča ić dat krv. I javlja mi se po putu... a ludara tada bila trudna 25 tj... Dobro da me nazvala mislim da bi joj se smijali tamo. 
    Ja sam davala krv. I dođem nakon faxa...ništa nisam jela cijeli dan ...drugi dan menstruacije(poplava) tlak 110/60...i sve ja njima to pričam ... uvalili oni meni kolač i sok u ruke i prikopčali me u 3 sec. Ona kap što mjeri željezo je pala ko kamen. 
    Tako da ako vas odbiju zaista nemojte pokušavat. Ima puno mladih i zdravih muškaraca koji pucaju od željeza.

wannababysomuch
    26. Listopad 2017. 16:48

Ja neznam koja sam grupa.. nikad hvala bogu nisam trebala krv.. a sa svojih 49 kg daleko sam od darivanja krvi.. 

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

SunnyS
    26. Listopad 2017. 18:31

Cure, ovo je moja LH trakica od prije 20 minuta!!!
    Mislim da je za nijansu tamnija sada. Približno slična kontrolnoj.
    Ovo je najtamnije što sam uspjela uloviti!!!
    To znači da će ovulacija sigurno biti kroz sljedećih 12-ak h??
    Baš imam dobar predosjećaj, iako je dragog neka prehlada počela loviti. Ima li koji brzi lijek protiv prehlade da pokrije i sljedećih 12 h? :))

17 dc
    17 dc

👸35;
    4/2019 - spontani;
    8/2020 - zadnja M;
    Neredoviti ciklusi
    Gynositol, Prenatal

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.