Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hrabrica
    06. Listopad 2017. 14:52

Jessy mi pokušavamo od 03.mj...tad smo počeli radit na bebici i nikak...Čak sam jedan mjesec probala pit vrkutu ali sam ju izbacila jer mi je odmah iduća M traja 8 dana što mi nikad tak dugo ne traje i bila je puuuuno obilnija i bolnija. Odmah sam prestala s njom i sad već mjesec dana pijem folnu. 

Ni ja nemam baš nikakvih simptoma T osim što se lovim na taj pik i što sam zadnjih dana baš iscrpljena..Al kak je to interesantno, kad uspijem ne mislit o M, ne boli niš, a čim počnem razmišljat ko da se bolovi pojave..valjda sve u glavi, strah čini svoje.. I još jedna stvar, ovaj mj mi nisu prištići iskočili a inaće sam ih puna prije M... Sad, to sve može i ne mora bit..

Koliko vi pokušavate? I to što si rekla da nemaš simptoma pa da si se pomirila da nije niš, vidjela si što je gore napisala Jane, njoj je bilo identično kao pred M a došao im plusić <3 ne odmah bit negativna <3 (kaže ona koju šora depra ) Dočekat ćemo mi svoje plusiće <3 vidiš kak je lijepo krenulo zadnjih dana na forumu, same lijepe objave <3 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
    10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
    05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
    Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️

Ana_Marija_2019
    06. Listopad 2017. 15:15

Ma prvih mjeseci sam osjećala stalno neke simptome pa nikad ništa haha
    Pokušavamo još od 11. mjeseca, s tim da smo par mjeseci imali pauzu od pokušavanja, ali svejedno je teško ostati pozitivan nakon toliko vremena. Ok znam da ima ljudi koji puuuno duže pokušavaju, ali mene je već i ovo iscrpilo. A doktori ništa, kažu strpite se. Odlučili smo još do Nove ovako pa ako ni tada ne bude ništa, krećemo na SVE pretrage.

mono1111
    06. Listopad 2017. 15:41

Nena,
    To mi je jako neodgovorno od dokt.iskreno !
    Prvo, zna se da bi se zajedno trebali lijeciti...
    Drugo, vrlo je lako moguce da ti je on prenio bakteriju...poznajem jednu curu koja je imala sl.takvu pricu, s tim da je imala prijevremeni porod u 16 tt, jer je muz imao bakteriju, koju je samo on lijecio...
    Ne kazem i ne zelim te strasiti...ali bas je opasno kad je pronadjena nekakva bakterija...mislim sto se tice spontanog..a neki put se i ta bakterija zacahuri negdje, da cak ni na brisevima nije izolirana...
    Ajde s obzirom na sve...provjeri tj.trazi neko drugo misljenje...nekog pametnog !
    Koja bakterija je bila prisutna? U ejakulatu jelda?
    Da li je radio bris uretre?

06. Listopad 2017. 15:41

Hrabrica

Bok trudilicama &lt;3 Kako preživljavate dane do testiranja? Meni evo još 4 dana i danas me oprala neka briga, samo mirujem i osluškujem, jel boli trbuh il ne boli, jesam zabrijala il nisam..onda iduća misao alo ženo ulovili ste pik, druga misao..al kaj ak opet niš.. :( mozak mi radi sto na sat.. Danas je 13 dan od ovulacije…Kad malo zastanem i realno pogledam, ak je plusić, bit će plusić i za 4 dana i nema smisla nervirat se al kad pokušavamo već mjesecima i nikak…luuuuuuda…

Hrabrica, meni je puno čekati i do sutra ujutro, imam osjećaj da ni neću moći spavati večeras nego da ću se odmah u 4-5 ujutro testirati. Mi ciljano pokušavamo od 6. mjeseca ove godine. Danas sam potpuno luda od čekanja, ovo mi se čni kao najduži dan u životu, još sam jutros išla kod dokorice i baš danas ne radi... Kupila sam cyclo test za rano otkrivanje trudnoće i piše da se može raditi i do 4 dana prije očekivane mestruacije. Pa ako ti se ne da čekati, testiraj se, samo bi trebalo s prvim jutarnjim urinom.

Hrabrica
    06. Listopad 2017. 16:18

Jessy tak sam i ja u početku brijala na simptome i niš, sad se više ni ne oslanjam na to :D I kao i vi, dog smo se da ak uskoro ne upali da ćemo krenuti sa pretragama <3 držim nam svima fige <3

Grazia držim ti fige velike ko kuća! I obavezno javi pa makar bilo i 4 ujutro!  Bit će plusić! Mora bit! Nema druge opcije, jel tak? ;) 

Ma mene malo prevali da bi čekala utorak pa me prebaci da bi testirala za vikend :D kak mi dođe koja minuta :D 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
    10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
    05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
    Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️

bella1234
    06. Listopad 2017. 16:42

Curke moje svakim danom nas manje trudilica i sve više trudnica, to je tako lijepo 😊😊..... ja i mm se trudimo evo godinu dana i nista....osnovni pregledi ok...ginic kaze da nebi trebalo bit problema...al eto neće pa neće

Moje misli tijelo služe,da svu ljubav tebi pruže ...oduvijek si dio mene
    i zauvijek znaj to!!!

baarbaraa29
    06. Listopad 2017. 16:57

Nena izgleda da jesmo, ali mogle bi stafetu predat nekim drugima!
    O pa ti si bas imala gadno iskustvo  a vjerujem da je kad su doktori neljubazni jos gorje!!  Srecom pa se to kad jednom obavis vise ne mora ponavljati!!!
    Sto Mono kaze ovo za muzevu bakteriju i izostavljanja tebe u tome svemu necu ni komentirati!! Nadam se da ce ju rjesiti nakon te ture antibiotika i da ce vam postupak uspjet iz prve, a u najboljem scenariju da do njega nece ni doci!!
    Ja sam danas bila..prezivjela, ali bilo je zestoko na trenutke!
    Jos me veca muka uhvatila kad su se zamjenile da proba ova druga, smjesale jos jednu spricu i rekle mi da ako me sad opet bude bolilo da ce stati. Onda pocele nesto skoro saputat i to na njemackom!
    Pretvorila sam se u uho, ali cula samo Ach du scheisse pa sam si na cistom hrvatskom pomislila E jbga! Sranje! Zastopano sve!!!  Srecom nije, prohodni su, ali je izgleda jedna strana malo bila pa su pogurali s tom pjenom. Nisam dobila apsoultno nista ni prije, a ni antibiotike.
    E sad pitanje ako netko zna!?
    Rekli su mi da su mi u nalazu krvi vidjeli da nemam imunitet. Ne doslovno nego me pitali dali sam se cjepila protiv... necega...nisam skuzila sta je to. Kaze da oni ovdje dobivaju za zivota 2 injekcije protiv toga i da se prvo moram cjepiti kod lijecnika opce prakse i da onda ne ostajem trudna 2,3 mjeseca jer bez Toga bi djete moglo imati ozbiljne posljedice ako se u trudnoci zarazim. Obzirom da nismo imali pojma o cemu to prica zapisala nam je i sad sam iskopala da je to RUBEOLA! I zbilja pise da je u trudnoci jako opasna, ali jel se mi u Hrv.cjepimo protiv toga?? Bas sam i mamu pitala kaze da sam uvijek sva redovna cjepiva dobivala, ali ocito toga kod nas nema.
    Sad ce mi ustanoviti O i provjerit progesteron, a to da nisam pitala izgleda sad nebi ni radili nego valjda kad mi prodje karantena . Eto i ovdje se moras borit i ispitivat! Uglavnom to je onda valjda manje vise to. 
    Uglavnom sad od silnog pokusavanja moramo ici u drugu krajnost i pazit se!
    Eto prva sam prekrsila vlastitu naredbu da ima da nas nema do Nove ovdje hahahah, ali za vas jos vrijedi! 

Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian

mina04
    06. Listopad 2017. 17:00

Hrabrica

Bok trudilicama &lt;3 Kako preživljavate dane do testiranja? Meni evo još 4 dana i danas me oprala neka briga, samo mirujem i osluškujem, jel boli trbuh il ne boli, jesam zabrijala il nisam..onda iduća misao alo ženo ulovili ste pik, druga misao..al kaj ak opet niš.. :( mozak mi radi sto na sat.. Danas je 13 dan od ovulacije…Kad malo zastanem i realno pogledam, ak je plusić, bit će plusić i za 4 dana i nema smisla nervirat se al kad pokušavamo već mjesecima i nikak…luuuuuuda…

Isto to..bole jajnici reko mozda je to to, pa opet mozda se to sprema menstruacija. Mozak sto na sat radi pa sam sva u depri kako ti kazes. Valjda ce se i nama jednom posreciti 😉

All of God’s grace in one tiny face 💟

baarbaraa29
    06. Listopad 2017. 17:03

Jessy2009. bella1234, Hrabrica i na vas prenosim ovo da do Nove ima da tornjate odavde Ja cu ostat malo pazit na nove, a onda i ja ode! Dogovoreno?! 
    Grazia sretno ujutro i sutra nam ti pozeli dobro jutro sa jednim pozitivnim pis stapicem, sad smo se navukle na pozitivu u svakom smislu 

Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian

mono1111
    06. Listopad 2017. 18:01

Barbara,

Cjepimo se mi u Hr protiv Rubeolle. Ja imam i dalje poz.antitijela na nju...tako da ne mala sansa da ju dobijem.
    Ako si se cjepila u Hr, a pretpostavljam da jesi, onda si to dobila sigurno u cjepivu i nije potrebno docijepljivanje....
    Ali nije da rubeolla hara, i da nisi cjepljena, ne znaci da bi ju dobila. A od kud su oni to vidjeli?? To si vadila ?? TORCH?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani