Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hrabrica
    06. Listopad 2017. 14:39

Bok trudilicama <3 Kako preživljavate dane do testiranja? Meni evo još 4 dana i danas me oprala neka briga, samo mirujem i osluškujem, jel boli trbuh il ne boli, jesam zabrijala il nisam..onda iduća misao alo ženo ulovili ste pik, druga misao..al kaj ak opet niš.. :( mozak mi radi sto na sat.. Danas je 13 dan od ovulacije...Kad malo zastanem i realno pogledam, ak je plusić, bit će plusić i za 4 dana i nema smisla nervirat se al kad pokušavamo već mjesecima i nikak...luuuuuuda...

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

Ana_Marija_2019
    06. Listopad 2017. 14:40

Ali nevjerojatno da 2.5 godine pokušavate, a da nitko nije ustanovio u čemu je problem! Čini mi se da ti doktori baš olako shvaćaju te reproduktivne probleme... Koliko godina imate?

Ana_Marija_2019
    06. Listopad 2017. 14:44

Ja nemam apsolutno nikakvih simptoma tako da sam se već pomirila s tim da opet ništa. Znam da je još rano za simptome, ali baš sam nekako sigurna da ovaj mjesec opet ništa :(
    Hrabrica, koliko vi pokušavate? Držim ti fige, naravno!

SunnyS
    06. Listopad 2017. 14:50

Da napišem svoje iskustvo, možda nekome pomogne (nadam se)
    -Prije dva mjeseca i jače imala sam jaku upalu jajnika, oba jajnika.Doduse mozda je ta upala odavno tu, ali tada sam saznala od prilike.
    Mjesec dana mi je kasnilo, sto bas nije po meni bilo normalna stvar, ako nije trudnoća, sto i nije bila..Test je negativan bio, i znala sam da ne laze-iako sam ja sebi umislila samoj; da sam mozda trudna..
    Bolovi su jaki, jakii bili..dok jedan dan, bukvalno me nisu s' nogu oborili..A vec jedan porod imam iza sebe, sina od 2g.Taj dan odem doktorici na pregled, ja ipak i dalje mislim trudnoca, iako sam vjerovala testu sto je negativan, ali ko zensko i hajd..
    Pregledala me je vaginalno sa onim štapićem hehe, ja kažem-stapicem..
    Mislim ja:"ma sad ce ona reci:Evo trudnoca.. (
    Ma kakva trudnoća, upala jajnika..Ali ima jos..
    Ona mi je rekla:da samo na jednom jajniku imam cistu i to (jednu)..samo da skine sa reda..brže-bolje..i propise antibiotike neke..
    Ja poslije jedno sedmicu-dvije odem kod jedne iskusnije doktorice, kojoj je stalo do njenog posla..
    Kad me je pregledala, samo glavom maše..
    Pa mene gleda, pa u onaj kompjuter..
    I nije bila ipak samo jedna cista, na jednom jajniku..Nego više cista na oba jajnika, i uz to papa test negativ.Za moje godine to nije mala stvar..
    I propise mi neke dobre vaginalete, joj inace one su za te upale, ali vjeruj te mi..
    Samo sam ih 12iskoristila, u 12 dana..Ni traga jednoj jedinoj hvala Bogu..
    I u augustu negdje poslije tih vaginaleta sam trebala na pregled i nisam otisla..
    I sada evo:trudna sam ponovo..))
    .
    Ps.Zato zene, vodite računa o sebi i svom zdravlju..
    Mi ko zene, sve idemo na najbolje, ali nekada nije to tako..
    Dok me nije oborilo nisam otisla..A da nisam tada otisla, sta bi tek od toga jos se pokrenulo..
    Eto, toliko od mene..♡♡

Kako se zovu vaginalete koje ste koristili?

👸35;
    4/2019 - spontani;
    8/2020 - zadnja M;
    Neredoviti ciklusi
    Gynositol, Prenatal

Hrabrica
    06. Listopad 2017. 14:52

Jessy mi pokušavamo od 03.mj...tad smo počeli radit na bebici i nikak...Čak sam jedan mjesec probala pit vrkutu ali sam ju izbacila jer mi je odmah iduća M traja 8 dana što mi nikad tak dugo ne traje i bila je puuuuno obilnija i bolnija. Odmah sam prestala s njom i sad već mjesec dana pijem folnu. 

Ni ja nemam baš nikakvih simptoma T osim što se lovim na taj pik i što sam zadnjih dana baš iscrpljena..Al kak je to interesantno, kad uspijem ne mislit o M, ne boli niš, a čim počnem razmišljat ko da se bolovi pojave..valjda sve u glavi, strah čini svoje.. I još jedna stvar, ovaj mj mi nisu prištići iskočili a inaće sam ih puna prije M... Sad, to sve može i ne mora bit..

Koliko vi pokušavate? I to što si rekla da nemaš simptoma pa da si se pomirila da nije niš, vidjela si što je gore napisala Jane, njoj je bilo identično kao pred M a došao im plusić <3 ne odmah bit negativna <3 (kaže ona koju šora depra ) Dočekat ćemo mi svoje plusiće <3 vidiš kak je lijepo krenulo zadnjih dana na forumu, same lijepe objave <3 

11/2018 – inseminacija X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    06/2021 – FET X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

Ana_Marija_2019
    06. Listopad 2017. 15:15

Ma prvih mjeseci sam osjećala stalno neke simptome pa nikad ništa haha
    Pokušavamo još od 11. mjeseca, s tim da smo par mjeseci imali pauzu od pokušavanja, ali svejedno je teško ostati pozitivan nakon toliko vremena. Ok znam da ima ljudi koji puuuno duže pokušavaju, ali mene je već i ovo iscrpilo. A doktori ništa, kažu strpite se. Odlučili smo još do Nove ovako pa ako ni tada ne bude ništa, krećemo na SVE pretrage.

mono1111
    06. Listopad 2017. 15:41

Nena,
    To mi je jako neodgovorno od dokt.iskreno !
    Prvo, zna se da bi se zajedno trebali lijeciti...
    Drugo, vrlo je lako moguce da ti je on prenio bakteriju...poznajem jednu curu koja je imala sl.takvu pricu, s tim da je imala prijevremeni porod u 16 tt, jer je muz imao bakteriju, koju je samo on lijecio...
    Ne kazem i ne zelim te strasiti...ali bas je opasno kad je pronadjena nekakva bakterija...mislim sto se tice spontanog..a neki put se i ta bakterija zacahuri negdje, da cak ni na brisevima nije izolirana...
    Ajde s obzirom na sve...provjeri tj.trazi neko drugo misljenje...nekog pametnog !
    Koja bakterija je bila prisutna? U ejakulatu jelda?
    Da li je radio bris uretre?

06. Listopad 2017. 15:41

Hrabrica

Bok trudilicama &lt;3 Kako preživljavate dane do testiranja? Meni evo još 4 dana i danas me oprala neka briga, samo mirujem i osluškujem, jel boli trbuh il ne boli, jesam zabrijala il nisam..onda iduća misao alo ženo ulovili ste pik, druga misao..al kaj ak opet niš.. :( mozak mi radi sto na sat.. Danas je 13 dan od ovulacije…Kad malo zastanem i realno pogledam, ak je plusić, bit će plusić i za 4 dana i nema smisla nervirat se al kad pokušavamo već mjesecima i nikak…luuuuuuda…

Hrabrica, meni je puno čekati i do sutra ujutro, imam osjećaj da ni neću moći spavati večeras nego da ću se odmah u 4-5 ujutro testirati. Mi ciljano pokušavamo od 6. mjeseca ove godine. Danas sam potpuno luda od čekanja, ovo mi se čni kao najduži dan u životu, još sam jutros išla kod dokorice i baš danas ne radi... Kupila sam cyclo test za rano otkrivanje trudnoće i piše da se može raditi i do 4 dana prije očekivane mestruacije. Pa ako ti se ne da čekati, testiraj se, samo bi trebalo s prvim jutarnjim urinom.

Hrabrica
    06. Listopad 2017. 16:18

Jessy tak sam i ja u početku brijala na simptome i niš, sad se više ni ne oslanjam na to :D I kao i vi, dog smo se da ak uskoro ne upali da ćemo krenuti sa pretragama <3 držim nam svima fige <3

Grazia držim ti fige velike ko kuća! I obavezno javi pa makar bilo i 4 ujutro!  Bit će plusić! Mora bit! Nema druge opcije, jel tak? ;) 

Ma mene malo prevali da bi čekala utorak pa me prebaci da bi testirala za vikend :D kak mi dođe koja minuta :D 

11/2018 – inseminacija X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    06/2021 – FET X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

bella1234
    06. Listopad 2017. 16:42

Curke moje svakim danom nas manje trudilica i sve više trudnica, to je tako lijepo 😊😊..... ja i mm se trudimo evo godinu dana i nista....osnovni pregledi ok...ginic kaze da nebi trebalo bit problema...al eto neće pa neće

Moje misli tijelo služe,da svu ljubav tebi pruže ...oduvijek si dio mene
    i zauvijek znaj to!!!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.