Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ana_Marija_2019
    29. Rujan 2017. 15:04

Ninochka, super!! Drago mi je da sve u redu, sad uživaj :)
    Jesi uspjela dobiti ginekologa da pitaš jel se može prebaciti i je li istina ono za bolovanje?

• njaknjak
    29. Rujan 2017. 15:13

Cureeee jucer sam procurila a trebala sam tek danas. Danas mi bas dosta ide ali tako mi je uvijek kad je drugi dan. Nego, sad kad sam ulozak isla mijenjati BLJAK BLJAK BLJAK, sta vidim. Nekakva krvava nakupina, kao neko tkivo ili nesto BLJAK je izaslo iz mene!?! Bilo je toga dosta. Jeli se to maternica cisti ili se raspadam??  

Ninnach
    29. Rujan 2017. 15:30

Jessy2009

Ninochka, super!! Drago mi je da sve u redu, sad uživaj :)
    Jesi uspjela dobiti ginekologa da pitaš jel se može prebaciti i je li istina ono za bolovanje?

Dobila sam sestru na telefon koja mi je jedva dala neke šture info i uglavnom mi samo rekla da ne primaju pacijente jer su krcati, tražim dalje... Nisam onda ni pitala za to bolovanje jer nije bila baš susretljiva nešto posebno. Ali pitat cu cim dobijem priliku, treba to provjeriti. 

Honey
    29. Rujan 2017. 16:04

Njaknjak prije dode prije ce zavrsit ;) Meni ti je isto tako znalo biti. To ti se maternica cisti. Jedino ako toga ima obilno i ako potraje, onda dr! Eto neznam, nadam se da je sve ok. 

mono1111
    29. Rujan 2017. 21:43

Lotus,
    E ovako ! Iskreno cu ti reci da spermio nije dobar nazalost...znaci prirodno zacece mislim da je tesko...ali me malo zabrinjava morfologija koja je 0, sto bi znacilo da ima 0 posto zdravih spermija....ako abnormalni oplodi j.s.doci ce do spontanog, ili uopce nece doci do oplodnje jer ima jako puno nepokretnih spermija.
    Svakako, mislim da ne gubite vrijeme nikako ! Neka odmah pocne piti vitamine...ja cu ti napisati sto je moj pio, preventivno...jer smo dobili samo smanjenu pokretljivost, i za 3 mjeseca ponovite spermio....svakako trebate ici na IVF.
    Imas Profertil koji je navodno super, ali moj je uzimao puno vece jedinice vitamina, pa sam sve zasebno kupovala, cca 10 tableta dnevno je pio...
    Ti googaj malo i odluci sto vam je najpametnije za uzeti....ali svakako to mora biti u velikim jedinicama...
    Bioastin 12 mg, cink 30 mg, selen 55 mg, vit C 500, vit D 400, Lkarnitin, b12 od 500, b6 od 50, folna kiselina 400...uz to Maca prah, sjemenke suncokreta, ponekad vrkutu....mozda sad zvuci apsurdno jer sam ga sopala svime time ali na kraju je spemio bio ok...i dobili smo dobre embrije na IVF....ako ikako jos mogu pomoci, samo javi....
    Cure,
    Ja sam prestala piti kavu, sad even.tu i tamo popijem Nes, bila sam presla tada na bezkofeinsku, alkohol nikako nisam pila, pogotovo u ciklusu u kojem sam ciljano planirala T....ni prije O a nikako ni poslije...ja sam sve htjela dovesti u kontrolirane i savrsene uvjete radi svega sto mi se izdogadjalo...

Tinchy_07
    30. Rujan 2017. 05:27

mono1111

Lotus,
    E ovako ! Iskreno cu ti reci da spermio nije dobar nazalost…znaci prirodno zacece mislim da je tesko…ali me malo zabrinjava morfologija koja je 0, sto bi znacilo da ima 0 posto zdravih spermija….ako abnormalni oplodi j.s.doci ce do spontanog, ili uopce nece doci do oplodnje jer ima jako puno nepokretnih spermija.
    Svakako, mislim da ne gubite vrijeme nikako ! Neka odmah pocne piti vitamine…ja cu ti napisati sto je moj pio, preventivno…jer smo dobili samo smanjenu pokretljivost, i za 3 mjeseca ponovite spermio….svakako trebate ici na IVF.
    Imas Profertil koji je navodno super, ali moj je uzimao puno vece jedinice vitamina, pa sam sve zasebno kupovala, cca 10 tableta dnevno je pio…
    Ti googaj malo i odluci sto vam je najpametnije za uzeti….ali svakako to mora biti u velikim jedinicama…
    Bioastin 12 mg, cink 30 mg, selen 55 mg, vit C 500, vit D 400, Lkarnitin, b12 od 500, b6 od 50, folna kiselina 400…uz to Maca prah, sjemenke suncokreta, ponekad vrkutu….mozda sad zvuci apsurdno jer sam ga sopala svime time ali na kraju je spemio bio ok…i dobili smo dobre embrije na IVF….ako ikako jos mogu pomoci, samo javi….
    Cure,
    Ja sam prestala piti kavu, sad even.tu i tamo popijem Nes, bila sam presla tada na bezkofeinsku, alkohol nikako nisam pila, pogotovo u ciklusu u kojem sam ciljano planirala T….ni prije O a nikako ni poslije…ja sam sve htjela dovesti u kontrolirane i savrsene uvjete radi svega sto mi se izdogadjalo…

Mono hvala ti na odgovoru. Morfologija i mene zabrinjava. Malo smo u soku. Mm se i dalje nada prirodnom zacecu, ja isto iako znam da su sanse male uz ovakav nalaz.
    Citala sam malo da uzimaju profertil ili fertilup - sto je bolje ako znas?
    Tesko se pomirit sa time, ali odlucio je i on pokrenut se, smrsavit, vjezbat, odrec se pive. Jer cinjenica je da ne zivi zdravo, tako da dok god ima motivaciju i nada se prirodnom ja to mogu samo podrzat. Mislim meni smo mi bitni i ima nacina za imat dijete, normalno da svi zelimo prirodno, ali isto tako potpomognuta ili posvajanje i doc cemo do ostvarenja zelje samo na tezi nacin. 

🧔 35
    🙎🏼‍♀️32
    🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙

panda102
    30. Rujan 2017. 08:10

Kao prvo Honey cestitam i zelim ti sve najbolje. Babyloading mnogo mi je zao ali eto ne mozemo uticati na to. I ja sam se dugo pitala pa sto nece i nece. I kad skontam taj jedan jedini odnos sam imala noge uz zid dignute i imali smo odnos tik pred ovulacijom. Zelim vam mnogo uspjeha u oktobru. 
    Moja Nina hahahah pa zeno nemoj se brinutiiiii!!!! Ja pojma nemam sta se desava u meni kakve bete ovo ono hahahah razmisljala sam i ja da odem izvadit betu u srijedu ali nema uopce u gradu u kojem radim laboratorij a ne bih mogla bas da izostajem s posla citav dan. I onda me je neko na forumu pohvalio kako sam smirena i stalozena a ja kupila jos jesan test za trudnocu i uradila hahahahahah toliko o smirenosti. 
    Znaci 2.11.moj pregled prvi u 10.tednu. Pa ima da izadjem iz koze do tad....nisam vas zaboravila tu sam hhahah jos uvijek trudna. 

Honey
    30. Rujan 2017. 09:03

Hej panda pa bas sam se pitala sto je s tobom! Drago mi je da je kod tebe sve ok. Samo mi se cini da je pregled malo kasno zakazan? Negdje sam citala da bi trebalo otic do 8tjt. Ja jos nisam zvala gin, budem u pon, al sam danas odjurila vadit betu, malo sam se zabrinula jer su mi nekako nestali svi simptomi, cak i sise popustaju i manje bole... pa sta se nebi to trebalo sve pogorsavati???? Do 12 trebam dobit nalaz pa javim, nadam se da bu ok... 

mono1111
    30. Rujan 2017. 09:33

Lotus,
    Ako proucis sastav profertila ili fertilupa ima u oba dva puno manje jedinica nekih vitamina koje bi se trebale uzimati....profertil se mislim uzimaju dvije tablete, a fertilup jedna....mislim.da je sastav njih vro slican...mislim da su fertilup jeftinije, ali na kraju kad uzimas profertil recimo za 3 mjeseca, jer se on mora piti 3 mjeseca minimalno, onda mislim da je Profertil jeftiniji...malo googlaj...
    S ovim nalazom prirodno zacece nije moguce...nikako ne zelim da me krivo ne shvatis...ali nemojte gubiti vrijemeee....
    Da li si sigurna, tj.dobro si iscitala nalaz da je morfologija 0 posto??
    E da, zabb sam da vit E ima itekako vaznu ulogu. A gore ga nisam stavila...
    Honey,
    Pa prvi pregled inace dokt.daju oko 7 tt cca, 7 - 8 tt kad se sve vidi...i otkucaji i plod...jedino ako postoji indikacija za raniji pregled,.kao recimo u mom slucaju...ali to ti je ok...mislim vec u 6 tt se trebaju vidjeti otkucaji..

Honey
    30. Rujan 2017. 09:44

I to sam citala, u pravu si mono, samo me danas malo briga jer su nekako od jucer popodne skoro svi simptomi nestali....jedva cekam nalaz bete, stalno osvjezavam sanducic. Mislim da cu ici peglati da se malo smirim, heh.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.