Mgirl,
Nikad nisam bila kod Ulle, ali sam dobila preporuke i za nju kad sam trazila gin.koji zelim da me vodi.
Koliko spermija je u spermiogramu nadjeno?? To je premala kolicina spermija, oligo?
Samo da napisem da vece doze svih vitamina, cink pise cak do 60 mg,vit E od 400, selen moze i od 50 mg ili 1 g, vit C od 500, folna 400, moze jesti sjemeske suncokreta - 60 g dnevno, med i cimet pomijesan, moze i b12 - citala sam da velike kolicine od cak 1000 mg dnevno znatno povecava kolicinu spermija.
I sve to moze piti, moj pije saku tih vitamina svaki dan,.osim toga sto nemamo vise.
Danijela,
Zao mi.je radi M !
Bubi, i ostale cure, drzim figee da.je T u pitanju !
Treba dignuti glavu gore i razmisljati doci ce jednom kada bude sudenoo!!! Nadam se :)
Imam gravignost onaj obični i neki crotest :), svako jutro se svađam sa sobom da ne radim test prije vremena jer me ubijaju ti minusi... Sutra mi je 14 DPO i u nedjelju bi trebala dobiti. Ne znam je li rano sutra, ali stvarno se bojim razočarenja, a s druge strane bih se mogla riješiti te muke i znati da će doći i nadati se idućem ciklusu...
Hvala vam puno na podršci, zbilja mi je sve to lakše uz vas i nažalost ili na sreću se sve tu jako dobro razumijemo! :* svima
Mono,
9 spermija je nađeno. 5,7 progesivnih. Da,oligo znaci premali broj. Ove sve vitamine kaj si nabrojila su u tim solgarovim kapsulama, folnu pije moju i l-arginin. Jos cemo sutra uzeti i taj b12. Ja sam se pak samo bojala da ga ne šopam bez veze s toliko tableta,ali ocito ne može štetiti. Med inace obozava jesti. ;))
I jos na to sve cu i bioastin uzeti od 12mg. Pa cemo vidjeti jel ce se kaj promijeniti. A koliko dugo tvoj dragi to pije? Osobno mislim da su 72 dana premalo da bi se ista promijenilo,ali ko zna. Znam jednog poznanika koji je pio 2 godine tablete, a zena mu je imala M par puta godisnje. Evo sada imaju dvoje prekrasne djece od 3 i godinu dana. :)

Noa 💙
Mgirl,
Moj to pije od kad je radio spermiogram, u 10 mjesecu, tj.pije od cca 11 mj.
Znas sto cu ti reci?? S obzirom da je tako malo spermija pronadjeno, mislim da je najbolje da se odmah uputite na neku humanu, jako je tesko mislim popraviti nekima spermiogram, nekome se nikad ne popravi, pio netko vitamine ili ne.
Mislim da je najlakse krenuti s postupkom !
Jesi razmisljala uopce gdje bi isla?? Osim to kod Ulle??
Bubi,
Mozes napraviti sutra test ujutro ! S obzirom da ti je O bila prije 14 dana ( jesi sigurna da je tada ?? ), M bi cak trebala ( tj.ne trebala ) dobiti sutra, jer vise manje ta luteinska faza traje uvijek 14 dana.
Ako si T, test ce pokazati, nije prerano !!
Sretnooo

Mgirl,
Moj to pije od kad je radio spermiogram, u 10 mjesecu, tj.pije od cca 11 mj.
Znas sto cu ti reci?? S obzirom da je tako malo spermija pronadjeno, mislim da je najbolje da se odmah uputite na neku humanu, jako je tesko mislim popraviti nekima spermiogram, nekome se nikad ne popravi, pio netko vitamine ili ne.
Mislim da je najlakse krenuti s postupkom !
Jesi razmisljala uopce gdje bi isla?? Osim to kod Ulle??
Bubi,
Mozes napraviti sutra test ujutro ! S obzirom da ti je O bila prije 14 dana ( jesi sigurna da je tada ?? ), M bi cak trebala ( tj.ne trebala ) dobiti sutra, jer vise manje ta luteinska faza traje uvijek 14 dana.
Ako si T, test ce pokazati, nije prerano !!
Sretnooo
A meni O sece čak od 6, 7 dana do 13, 14 DPO i kad je bas rano onda mi M dođe 26, 27 DC, a sad je sigurno bila 11 DC pa je očekujem 27 predvečer ili 28 ujutro. Bit će da mi ta luteinska faza traje duže od 14 dana... Iscjedak mi je jako oskudan pa ću se ne znam ni ja kako još suzdržati, ali ako ovaj put dođe, svakako idem kod ginekologa i tražim pretrage jer je ovo već neizdrzivo. Inače imam osjećaj da će doći svaki tren, a trebala bi u nedjelju...
Mono,
i ja se bojim jer će se opće popraviti sp ili neće. Da, kužim sve, nekome se popravi, a nekome ne. Ne znam ti ni sama. Frendica mi ide kod Radončića (privatno) u Repromed, postupak je oko 15000 s lijekovima. Ja sam mislila na humanu u Petrovu da krenemo. Daj mi reci di si ti i kak si zadovoljna? Ne znam jel da kupujemo onda uopće sad te vitamine još do novog sp ili ne. Ajme... baš sam zbunjena :(

Noa 💙
Mono draga, sad mi frendica tek pročitala nalaz kak treba.. koja sam ja tuka, hehe.
Imamo spermija 9*10 na 6-tu. I kaže mi da je to super nalaz. Ajmee kako me oraspoložila. :)))) Odmah sad šaljem Ulli mail da se dogovorimo za termin, čak bi išla i prije muževog sp, nek me stavi na uzv i nek mi pregleda sve nalaze i da mi terapiju koju god treba. A on u međuvremenu nek pije sve ovo kao i do sada. :))

Noa 💙
Mgirl,
Cujem se s Bornastrom.
Nalaz sto se tice pokretljivosti je super ! Pazi, vi imate oko 60 posto progresivno pokretljivih, a mi samo 20 posto, gledas ono A + B.
E sad, ne znam kolika vam je koncentracija spermija, jer oligo znaci premali broj.
Daj slikaj nalaz, ili prepisi, da vidim sto pise kod te koncentracije.
E sad, i kod te smanjene konc.spermija zene ostanu T jer kao sto se zna, potreban je samo jedan spermij koji ce oploditi !!
Medjutim, i slazem se s Bornastrom da vjerovazno kod tebe izostanu O i zato ti je i nizak progesteron bio onda, moguce da ti je to onda cesto.
Zato, recimo, ako ides kod Ulle, probaj ju zamoliti da li ti moze potaknuti O kLomifenima,.i da taj jedan ciklus probate pratiti O i imate tempirani odnos.
Znas sto, ako zelis, neka ti Bornastra da moj broj telefona, pa se mozemo cuti i sve cu ti objasniti za Petrovu ako zelis !
Mozda je najbolje tako !

Mono,
i ja sam se čula sa Bornastrom. :) Može, tražila sam ju broj pa ću ti preko vibera ili whatsapp poslati sliku, kao što sam i njoj pa mi je to rekla. Ja sam svjesna da nalaz od muža nije super super, jer da je bila bi već trudna. Da, problem je i u tim mojim ovulacijama koje nekad imam, a nekad ne. Poslala sam Ulli mail da bi ipak došla odmah sad poslije M, da neću ni čekati sljedeći mužev sp. Ona mi je odmah u prvom mailu kad sam joj se javila rekla da nek dođem kod nje da mi potakne O jer imam anovulacijske cikluse, tako da će mi vjerovatno odmah dati terapiju. Tako je, moramo probati i tako. Kad se počinje klomifen piti? To sa početkom menge ili?
Rekla mi je bornastra da sa sljedećom M i ti ideš na postupak. Jako sam sretna i zbog tebe i nje. Baš njoj kažem da nam se lagano sve poslagiva. Pa napokonn :)))))))
Pošaljem ti slikicu nalaza kad dobijem broj, pa ako ne uspije ovako, odmah uzimam uputnicu za dalje!
Sretna sam zbog svega ko malo dijete.

Noa 💙
Mono,
i ja sam se čula sa Bornastrom. :) Može, tražila sam ju broj pa ću ti preko vibera ili whatsapp poslati sliku, kao što sam i njoj pa mi je to rekla. Ja sam svjesna da nalaz od muža nije super super, jer da je bila bi već trudna. Da, problem je i u tim mojim ovulacijama koje nekad imam, a nekad ne. Poslala sam Ulli mail da bi ipak došla odmah sad poslije M, da neću ni čekati sljedeći mužev sp. Ona mi je odmah u prvom mailu kad sam joj se javila rekla da nek dođem kod nje da mi potakne O jer imam anovulacijske cikluse, tako da će mi vjerovatno odmah dati terapiju. Tako je, moramo probati i tako. Kad se počinje klomifen piti? To sa početkom menge ili?
Rekla mi je bornastra da sa sljedećom M i ti ideš na postupak. Jako sam sretna i zbog tebe i nje. Baš njoj kažem da nam se lagano sve poslagiva. Pa napokonn :)))))))
Pošaljem ti slikicu nalaza kad dobijem broj, pa ako ne uspije ovako, odmah uzimam uputnicu za dalje!
Sretna sam zbog svega ko malo dijete.
Samo se javi na mob :)
S Klomifenima se pocinje mislim 3 dc, svakako odi prije M kod nje !
Daaa, bila sam dns u Repromedu, i pitala R.kad mogu raditi histero, tu zadnju na koju moram ici, i ugl.mogu taj isti ciklus kad idem u postupak !! Tako da, nadam se da je iduci ciklus dobitan !! I da je to to !
Samo, sad jedva cekam, ali kad dodje sve to, i prvi tjedni T i sve,.toliki stres i strah..da ne znam kako cu moci psihicki sama sa sobom !
Stvarno se nadam da ces i ti uskoro krenuti, bilo.Klomifenima, bilo na neki postupak,.prirodno, kako god ! Samo da uspije !
Cujemo se preko moba :)

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji