Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    11. Travanj 2017. 19:56

Nena i Dreams

Npr.u Zg na Nuklearnoj koja se isto bavi bolestima stitnjace u Vinog.mozes doci svaki dan npr.od 11 ,do 13 bez narucivanja kod specijalista nuklearne medicine.
    I tsh mozete vaditi u svom labu gdje vadite kks, ne morate cekati u bolnici na termin.
    Moze vam.i gin.i dokt.opce.prakse elektronski poslati uputnicu za tsh i nalazi su gotovi isti dan, kao i kks.
    Dreams, nikad nisam cula da je tako visok tsh, mislim da sto prije moras ici kod nekoga da.ti uvede terapiju !
    Nisam skuzila u prijasnjim postovima jer sam ih samo preletila, zurim kao i inace !
    Nena, da, oko 4 tjedna je meni trebalo  da se spusti.
    Sarajka,
    Narucila sam Cikloproginovu, doci ce mi u cet popodne !
    Ipak cu uzimati bar.jedan ciklus do histero

• Elviramagistic
    11. Travanj 2017. 20:33

Cure M mi jos nije dosla a sad sam primjetila da imam iscjedak..neki bijeli prozirnkasti slicno kao kod O..sad mi nista nije jasno..i dalje imam nskad osjecaj ko da cu procuriti a (.)(.) Me uopce nisu bolile 

mono1111
    11. Travanj 2017. 22:23

Dreams

Mono i Nena ni ja nisam čula da može biti tako visok. Svi pitaju samo
    jesam li krivo napisala i mislila preko 15. Da barem jesam :/ ali ipak je preko 150
    Pokušavam po netu naći ima možda par slučajeva ali ništa pametno
    nisam pročitala. Dobila sam uputnicu za T3 T4 i anti TPO to
    sam obavila i sad čekam rezultate i onda idem na pregled
    do tada se evo živciram i plačem.
    Koliko vam je trebalo da se to sve malo sredi uz terapiju?

Par tjedana meni, ali mislim da je kod tebe neki veci problem !

Nena, moguce da si dan prije nego si vadila ogtt jela nesto slatko, pa ti je zato povisen secer. Trebalo bi mozda ponoviti nalaz da se vidi da li je to stvarno stanje ili ne. Ali najbolje ce ti endokrinolog reci.

Ono prije sto sam napisala, htjela sam reci da mozda i u vasim bolnicama u vasim gradovima ima dva odjela za stitnjacu i trebate mozda provjeriti da li mozete doci na red bez narucivanja, vjerovatno nisam bila jasna u gornjem postu, samu sebe nisam skuzila :))

Elvira,
    ne znam, mozda da napravis test. Mozda je implantacijsko krvarenje ili ce samo M doci uskoro pa je krenulo !

Sarajka, mislim da i ovdje u skoro svakoj klinici mozes platiti na rate, samo kad bi ja imala karticu koja radi , haha :)

• Elviramagistic
    11. Travanj 2017. 22:52

mono1111

Dreams

Mono i Nena ni ja nisam čula da može biti tako visok. Svi pitaju samo
    jesam li krivo napisala i mislila preko 15. Da barem jesam :/ ali ipak je preko 150
    Pokušavam po netu naći ima možda par slučajeva ali ništa pametno
    nisam pročitala. Dobila sam uputnicu za T3 T4 i anti TPO to
    sam obavila i sad čekam rezultate i onda idem na pregled
    do tada se evo živciram i plačem.
    Koliko vam je trebalo da se to sve malo sredi uz terapiju?

Par tjedana meni, ali mislim da je kod tebe neki veci problem !

Nena, moguce da si dan prije nego si vadila ogtt jela nesto slatko, pa ti je zato povisen secer. Trebalo bi mozda ponoviti nalaz da se vidi da li je to stvarno stanje ili ne. Ali najbolje ce ti endokrinolog reci.

Ono prije sto sam napisala, htjela sam reci da mozda i u vasim bolnicama u vasim gradovima ima dva odjela za stitnjacu i trebate mozda provjeriti da li mozete doci na red bez narucivanja, vjerovatno nisam bila jasna u gornjem postu, samu sebe nisam skuzila :))

Elvira,
    ne znam, mozda da napravis test. Mozda je implantacijsko krvarenje ili ce samo M doci uskoro pa je krenulo !

Sarajka, mislim da i ovdje u skoro svakoj klinici mozes platiti na rate, samo kad bi ja imala karticu koja radi , haha :)

Ne krvarim..samo imam bjelkasto mlijecni iscjedak tako da nije implantacijsko krvarenje nikako 

sarajka
    12. Travanj 2017. 09:46

Mono
    Bitno je da je O. prisutna! Moguce da dodje do nekog disbalnsa hormona u odredjenom momentu, i pojavi ti se taj smedji iscjedak. Ja sam prosli mjesec radila hormone 21.DC i progesteron mi je bio 41.9 nmol/l sto bi trebalo da potvrdi O. medjutim M. mi je stigla vec 26 DC, a dan dva ranije smedjkasti iscjedak. Sto vjerovatno ide u prilog kracoj lutealnoj fazi....

Mislim da je dobra stvar to sa osiguranjem, nisam znala za te opcije. Svi ovi pregledi su bas skupi, i nije lose to uplatiti....Procitala sam u narednom postu da ces pokusati sa Cikloproginovom, i mislim da je to dobra odluka. Naredni mj. cu ici na folikulometriju, i pitacu gin. za te pilulice da i meni ukljuci. ☺

https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png

mono1111
    12. Travanj 2017. 13:32

Sarajka

Mono
    Bitno je da je O. prisutna! Moguce da dodje do nekog disbalnsa hormona u odredjenom momentu, i pojavi ti se taj smedji iscjedak. Ja sam prosli mjesec radila hormone 21.DC i progesteron mi je bio 41.9 nmol/l sto bi trebalo da potvrdi O. medjutim M. mi je stigla vec 26 DC, a dan dva ranije smedjkasti iscjedak. Sto vjerovatno ide u prilog kracoj lutealnoj fazi….

Mislim da je dobra stvar to sa osiguranjem, nisam znala za te opcije. Svi ovi pregledi su bas skupi, i nije lose to uplatiti….Procitala sam u narednom postu da ces pokusati sa Cikloproginovom, i mislim da je to dobra odluka. Naredni mj. cu ici na folikulometriju, i pitacu gin. za te pilulice da i meni ukljuci. ☺

Da, to osiguranje svakako nije lose. Netko tko si plaća sve privatno, ovo mu je dobra stvar. I nakon sto se potrosi taj limit od 3000 kn dijagnostickih i 1000 kn specijalistickih pregleda sve ostale pretrage i preglede Uniqa financira 50 posto !
    Hocu, ipak cu piti. Narucila sam si ih, kosta 190 kn za 21 dan :/, samo mi nitko nije rekao tj.kada da ih pocnem piti i da li se piju u vrijeme M.??

• Zbunjena30
    12. Travanj 2017. 16:09

Cure opet ja imam jedno pitanje. Uzela sam caj od vrkute i caj od stolisnika. Zena koja mi ga je prodala rekla je da pijem pola litre mixa tog caja svaki dan, a kad dobijem M da prestanem. Zanima me mogu li ga piti cim prestane M ili do O da ga ne pijem? I jel dosta pola litre na dan?

nena27
    12. Travanj 2017. 16:25

Curke stigao mi već nalaz od prolaktina ref vrijed 108- 557 meni je 209 baš sam sretna nakon onih skoro 900 i 1300 konačno normalan. Iako sam očekivala 2 vrijednosti zbog tog taloženja piše samo od 8 do 9 sati 209 kako god nizak jeee

SunnyS
    12. Travanj 2017. 17:12

Elviramagistic

Cure M mi jos nije dosla a sad sam primjetila da imam iscjedak..neki bijeli prozirnkasti slicno kao kod O..sad mi nista nije jasno..i dalje imam nskad osjecaj ko da cu procuriti a (.)(.) Me uopce nisu bolile

Ni meni još nije M došla, "trebala" je 6.4. Cice više ne bole, samo imam osjećaj da su malo veće.
    Jučer sam ponovila test, opet je negativan. Iako sam ga radila predvečer, mislim da bi trebao sad već pokazati dvije || čak i da jesam trudna. Valjda.
    Trebam se naručiti za papu, a sve očekujem da će M doći pa da ću nakon toga ići na pregled..

👸35;
    4/2019 - spontani;
    8/2020 - zadnja M;
    Neredoviti ciklusi
    Gynositol, Prenatal

• Zbunjena30
    12. Travanj 2017. 18:59

Danas sam drugi dan popila mix caja od vrkute i stolisnika i danas dobila M, a trebala sam dobit tek za 4 dana. Mozda se vec pisalo o tome, jel taj caj dobro piti ili nije. I cudno mi je sto me ne boli stomak, a uvijek umirem od bolova kad dobijem M :-/

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.