Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MalaKoza
    02. Prosinac 2016. 11:42

Teta,čestitam na plusiću! 

Cure koje spominjete alkohol, molim vas, nemojte se "opuštati"  na taj način u nadi za začećem. 
    Znam da vam je svega dosta i mislite da nema načina. Nama je za prvu bebu trebalo godina dana. Apstinirala sam od alkohola godinu i pola prije. doslovce ni kap nisam popila. Dosta ljudi začne u pijanom stanju,  većina rodi zdravu djecu, što ne znači da kasnije neće imati posljedice. Drugi dio rodi djecu s određenim nedostatkom. 
    Nemojte biti sebične i svojom željom da imate bebu pod bilo koju cijenu ugroziti zdravlje vaše buduće bebe.
    Možda zvuči grubo, ali to je dobronamjeran savjet. 

Ja sam od početka planiranja pazila na prehranu, kretala se, u životu nikad pušila, niti uzimala droge. općenito lijekove rijetko. 
    Uzimala folnu kroz hranu i tablete. Rodila sam curicu sa Pierre-Robins sindromom. Uglavnom je zdrava ali ima Rascjep nepca koji je glavno obilježje te bolesti. Za par dana idemo na prvu operaciju,  a kasnije će morati na još jednu ili dvije. 
    Uzrok može biti i genetski (što kod nas nije) ili alkohol, droga,Nikotin, manjak folne. 
    Ako ništa drugo tješi me da sam poduzela sve što je u mojoj moći da rodim zdravo dijete. 
    Neki kažu, koja korist od toga kad svejedno nije rođena "zdrava"  .
    Ja odgovaram da je možda moglo biti i gore. 

Zato pamet u glavu.
    Sad radimo na drugoj bebici i još sam u većem strahu. Zato sam osjetljiva na komentare - pa šta,  i ona puši/pije pa je rodila zdravu bebu. Ona je imala sreće. i ne zna to cijeniti.
    Oprostite na davljenju ali morala sam to izbaciti iz sebe

A rekli su mi - ako je strast, proći će. Ako ne prođe - ljubav je.I nije prošlo...

nena27
    02. Prosinac 2016. 12:07

Znam da se sa tim stvarima nije za šaliti i stvarno bude svega i mislim da stvarno nije pravilo netko pije i puši normalno začne i rodi normalno dijete a netko pazi na svaku sitnicu i bude svega. Nisi ti tu pametan ali izgleda kako ti je suđeno tako će i biti

02. Prosinac 2016. 12:12

MalaKoza, potpisujem!

• Petra178
    02. Prosinac 2016. 13:48

mala koza slazem se! a to su samo ocajnicke ideje za opustanje, ali naravno necemo tako kad dode vrijeme O....pazimo se vec odavno, prehranom i svime. 
    tesko je opustit se, nekad sam danima kao mrtvo puhalo, tuzna, jadna...ne mogu si pomoci  takva sam, pogada me uvijek sve, kamoli sad ovo! a opet, molim dragog Boga da svo zlo i ostane u opustanju, da riješimo ovo što imamo, a da daljni nalazi budi svi ok i napokon docekamo bebicu

bebich
    02. Prosinac 2016. 15:00

Cure pozdrav, evo malo da se pridružim ovoj temi. 
    Trudimo se već više od dvije godine.
    Prošli smo 3 inseminacije, evo prije par danas 3. taman odrađena i sad čekanje ...

love1950
    02. Prosinac 2016. 15:19

Pozdrav trudilice 💪
    Evo nakon 2 uredne trudnoće   (9god.razlike) prosle godine i ove su se desile 2 vmt.odstranjen l.jajovod 
    Sada se opet vraćamo u akciju  i nadam se +za Božić.Ukoliko ne uspijemo prirodnim putem ostvaret urednu tridnoću planirano  je ivf. Strah me od neuspjeha nakon pve 2 vmt. .😦

nena27
    02. Prosinac 2016. 17:58

Ja sam upravo dobila 

• asus
    02. Prosinac 2016. 18:15

Hej drage mame i buduce mame...imam jedno pitanjce i u velikom iscekivanju sam
    Imala sam odnose sa muzem dan prije ovulacije i nakon 10 dana sam napravila test(vjerovatno rano)i naravno bio je negativan pa me zanima dal je moguce da sam trudna ali je test bio neg jer je rano napravljen...nemam nikakvih simtoma da cu dobiti menstruacoju koju sam po mom racunjanju trebala danas dobiti iako mi ciklusi nisu redoviti i variraju

mono1111
    02. Prosinac 2016. 18:39

Cure,
    Koliko poruka, nisam sve stigla pohvatati...ali ono sto sam zapamtila.

Nove cure dobrodosle :)

Nema, meni je 12 dc endo bio 3 mm, a 17 dc 7 mm, to je i dalje pretanko, a da ne pricam da sam doslovno svaki dan pila litru soka od cikle, i pojela sam sveukupno nekih 5 ananasa svježih.
    Ovaj mjesec cu poceti jesti ranije i piti sok od cikle ali kad to izracunas, fakat je skupo.

Netko je pisao o spermiogramu, nije potrebno 5 dana apstinencije nego 3 dana.

Malakoza,
    U potpunosti se slažem s tobom. Kao da sam ja pisala tvoj post :)

Teta5,
    Koristis li terapiju za Tsh??

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.