Pozdrav,
moj dragi i ja već duže vrijeme pokušavamo ali ništa.. evo sad zadnji dan menstruacije se opet nismo pazili, i sljedeće popodne me obliao znoj, mislila sam da će biti prehlada, no nije bila, samo sam se malo osjećala iscrpljeno...kad mi je palo na pamet da ćemo dobiti bebu, dolje me uhvatio jako jako cudan, lijepi osjećaj.. nakon tjedan dana bile su mi grudi kao pred m, no još ne moram dobiti... da li postoji mogućnost da smo ovaj puta uspjeli? ima li tko sličnih iskustva? ili sam i ovaj put samo prolupala i nista od toga' :/
Bok Nena, ne znam bas kolike su mogucnosti za trudnocu ako je odnos bio zadnji dan M..ali moguce je😊.. Ja sam citala da neke zene "osjete" kad zatrudne ali opet vecina nas i umislja.. Imam pitanje, citala sam da kod zena kojima M traje tjedan dana da je moguce da su plodni dani odma nakon mjesecnice.. Kad je najbolje koristit lh trakice, na jutarmju mokracu ili moze i ovako usred dana??
maja, ja sam prvo koristila clearblue s jutarnjim urinom i par mj su bile stalno negativne. njima je osjetljivost 40 miu/ml
ovaj mj sam uzela one step (20miu/ml) s njuškala/ebaya i dobro se raspitala kako "dobiti" pozitivnu...
prema uputama, najbolji je urin izmedu 10 i 18 h i ako par sati prije se popiškiš i ne piješ tekućinu, da urin ne bude razrijđen. to preporučam ako prvi mj ne uloviš peak s ovim više osjetljivim (manji broj je veća osjetljivost).
ja sam radila dva puta dnevno (11 i 18h). razlog je peak koji (očito) kratko traje.
u početku je stalno testna bijla punooo blijeđa od kontrolne. prvi put kad sam primjetila porast bilo je jedno piškenje oko 11h kada je testna bila tamnija, ali ne jednaka kontrolnoj. navečer je testna bila puno tamnija od kontrolne i ujutro je bio lh u padu odnosno opet testna svijetlija od kontrolne.
da recimo nisam još navecčer, mislila bih da taj mj nemam porast lh a imala sam! tako da preporučam dva puta dnevno, ako treba i tri puta dnevno da ulovš peak!
clearblue sam s jutarnjim jer tako piše na njima, što mi kasnije nije imalo smisla pošto sam svugdje pročitala da lh raste tijekom dana...ne znam, nekima bi i taj vjerojatno bio stalno pozitivna, ja nisam te sreće :)
Petra daj mi objasni molim te, tak peak je kao ovulacija?? Ja jadna pojma nemam ma da mislim da sam otprilike skuzila. I sad recimo mi je M zavrsila ali bas bi rekla po sluzi da su plodni dani
Peak ti znaci vrhunac razine lh taj ciklus i nakon peaka nastupa ovulacija u roku 12-48 sati. Znaci kad ovuliras vec je negativan test (ali nema ga potrebe ponavljati nakon sto ulovis peak)
Najbolje je cim vidis da testna crtica tamni krenuti u akciju jer znaci da je porast tu i da ide prema peaku. :)
Takoder, negdje sam citala da test urina "kasni" pa zato isto treba pozuriti i svih 48 sati raditi na bebici :) ovo da "kasni" je u smislu ako je peak u 15h, a ti ga tek u urinu u 18h vidis...tako da cim je porast zgrabi muza i to je to!
Cure,
Nisam sve stigla popratiti.
Majaaa, zasto mi cestitas?? Nisam jos T :)
Giovi,
Ja sam i na Rodi, ali mi je draži ovaj forum. Tu i tamo odem pogledati sto ima.
Tako je, tamo su cure aktivnije :)
Tj.zavisi kako kada.
Trakice s ebaya cekam cca 3 tjedna, mjesec dana.
Sortiraj odgovore
Najstariji