Bok curke,
eto i mene. Čitam forum već mjeseicma. Kao da vas sve poznajem..
I ja bi bila mama.. Samo to kod mene nece ici tako lako..
Ali nedam se ja.. Imam policistične jajanike uzrokovane hiperplazijom nadbubrežne žlijezde... Na terapijama sam negdje od 15 godine e i sad bi ja bebu
Imam sreću pa ima divnog endokrinca i divnu ginićku pa će valjda ići lakše...
Jel netko od vas pio gesdine?

Curke napravila sam test maloprije i negativan je. first sign.. e sad me zanima.. pošto mi ciklusi variraju od 23 do 28 dana a danas mi je 24 dan ciklusa i vještice nema jeli prerano apravljen test? po aplikaciji je trebala doći danas... kakva su vaša iskustva s tim testom? u dm-a sam ga kupila
Cure,
Ajme koliko postova :)
Wannababy, sretno, i vrati se natrag kad zaželiš.
Ostale cure,
Sretno s iscekivanjem. Ja inace test radim cak par dana prije ocekivane M, jer bi trebao pokazati posto unam kad mi je O, a i moram sto prije saznati radi potrebne terapije.
Malena,
Ja sam koristila jednom prilikom taj test, i pokazao se tocnim. Napravi test za dva dana za svaki slucaj
Meni je nekako drago da ovdje citam i tipkam...svatko prenese neko svoje iskustvo, i nekako je lakše. Znam da ne bismo smijele čitati svašta što piše, ali ja se osjecam bolje.
Inace, nemam bas s kim podijeliti sve te stvari i iskustva...od prijatelja i sl.kad se vecina mojih ne bavi ovakvim stvarima...

I jos nesto...
Vidim da pišete o dr.i sl.
Ja bi preporucila dr.Pavičić Baldani, radi privatno u IVF.
Bavi se bas endokrinologijom, pcos, humana reprodukcija - u pravilu svim stvarima prije T, IVF i sl.
Nakon sto sam mislila da sam obavila kompletnu obradu, ona me slala na jos neke pretrage, i stvarno se detaljno posveti.
I za Ullu Marton sam isto cula preporuke.

Moje cure...
Zalosno je da ja tek u ovo doba uspijem natipkati poruku... vidim da je stanje vise-manje pod kontrolom...
Mono i Ivcy dajte brojeve da napravimo grupicu... a i sve ostale cure koje zele naravno... ;)
Ili ako koja ne zeli pisati tu broj, javite se, ja cu ostaviti svoj pa se javite ;)
Ovo tako tesko hvatam u zadnjih par dana... katastrofa... nikako se s vremenom sastati... :$
Ajmo, ajmo... čekamo plusiće...
Wannababysomuch
Draga, odmakni se malo... mozda bude lakse... u svakom slucaju znas gdje smo... uvijek se mozes vratiti... :-* sretnooo
Netko to od gore vidi sve... povlači te konce, igra se... 💓
Ovulacija mi je bila 16.10. i ginekologinja mi je rekla da trebam dobiti za 2 tjedana i to je sad za 4 dana, a ja nikakvih simptoma osim gladi, čak me ni sise ne bole wtf???? Vjerujem da će mi kasniti, ali čudno mi da me ništa ne boli inače me sise rasturaju, u nedjelju su me bolile samo bradavice

Dobro jutro drage moje :)
Evo moja ovulacija je bila jučer, imam sreću pa sam jedna od onih koja stvarno zna kada je... ciljanog odnosa nije bilo, bio je dan ranije :) nekak smo si rekli- nema forsanja, samo se opustiti, ne radimo ciljano baš na bebi, ali najsretniji na svijetu bi bili kada bi nas iznenadio na plusić... vjerujem da je to neopisivo :)
Čaj od vrkute i stolisnika pijem i dalje, kao i prenatale... malo sam se bojala zbog čaja, ali hvala Bogu pa mi nije ciklus poremetio, koji su inače baš točni i redoviti :)
mono,, baš kao što kažeš...nekako je lakše doći ovdje i pročitati iskustva svih drugih cura, pa također podijeliti i osobno iskustvo...
Od srca i najiskrenije Vam želim plusiće što prije...
Znači sad svi samo čekamo jel će vještica doći ili ne. :)
Nadamo se da ne
Da, mono, definitivno je lakše tu podijeliti sa vama sve, jer nas muče iste stvari i problemi. Nikome ni ne pričam o tome, jedino sa mužem. Bolje se osjećam kad mogu na tipkati sve što me tišti,baš kao što je i bornatra jednom napisala, da se mi žemske tipkamo ;)
Ionako nas svi ispituju da kaj mi čekamo, jel oko nas sve mali kikići, a ja ih gledam i mislim si ljudi moji da vi znate da mi radimo na tome već od 6.mj, ali neću ništa reći samo se nasmijemo i kažemo da imamo vremena. Ne želim nikome ni reći da radimo na bebi, znat će kad budu trebali i gotovo.
Držim nam fige svima
Ionako nas svi ispituju da kaj mi čekamo, jel oko nas sve mali kikići, a ja ih gledam i mislim si ljudi moji da vi znate da mi radimo na tome već od 6.mj,
Kaj misliš kak je meni kaj se već 2 godine borim s tim da ostanem trudna... Kad me netko to pita, više ni ne odgovaram jer nemam ni živaca, a automatski me tjera na plač. Ljudi se vole turati tamo gdje im nije mjesto... Kada sam baš super volje, onda im odbrusim da ih se to ne tiče, a kada sam baš u fazi da bih plakala samo šutim.. Teško je. Ni na kraj pameti mi nije bilo da će nam biti tako teško to sve i tako dugo trajati. S obzirom da mi je mama bila užasno plodna, baka također, sestra.. Svi oni, a ja ko zadnji tutlek, niš... :(
Također, svima želim sreću i da što prije plusiće ugledate! :*

Noa 💙
Drage cure!
Vidim da smo sve u slicnim problemima, pa vas molim za misljenje, ako je netko vec nesto slicno prosao ili barem ima kakvu rijec utjehe
Pokusavamo vec 10 mj... PCOS nemam, samo endometriozu koja je stalno oko 2 cm.
Prvih nekoliko mj smo "neoptereceno" pokusavali, kasnije sam otisla na pregled i sugerirane su mi lh trakice. Koristim clearblue za koje sam cula da su najbolje sto se tice osjetljivosti. Trakice su stalno negativne.
Što se tiče nekih mojih znakova prepoznavanje ovulacije, probadanje u jajnicima je prisutno, bas jako na dan kad mislim da je ovulacija, ali sluzi nema nimalo.
Paralelno, dva ciklusa sam na folikulometriji, folikul jako brzo naraste (ovaj ciklus: 7 d.c. 16 mm, 9 d.c. 18 mm, 13 d.c. 26 mm, gin kaze da je to vec zuto tijelo jer imam cikluse 25-27 dana). Svaki put se vidi zuto tijelo sto znaci da je ovulacija prisutna.
Pijem folnu kiselinu, vrkutu, marulju, pazim na prehranu...
Samo bebice nikako nema
Rekla mi je i da tzv. stoperica nije neka najsretnija opcija, bolji je klomifen ali jos 2 mj da pratimo bez poticanja. Vec sam luda od svega
Je li moguce da imam ovulaciju iako nemam sluzi? Kako to da su trakice stalno negativne, ako se na uzv vidi da imam ovulaciju? Tko griješi, uzv, trakice, moja procjena?
Drage cure!
Vidim da smo sve u slicnim problemima, pa vas molim za misljenje, ako je netko vec nesto slicno prosao ili barem ima kakvu rijec utjehe
Pokusavamo vec 10 mj… PCOS nemam, samo endometriozu koja je stalno oko 2 cm.
Prvih nekoliko mj smo "neoptereceno" pokusavali, kasnije sam otisla na pregled i sugerirane su mi lh trakice. Koristim clearblue za koje sam cula da su najbolje sto se tice osjetljivosti. Trakice su stalno negativne.
Što se tiče nekih mojih znakova prepoznavanje ovulacije, probadanje u jajnicima je prisutno, bas jako na dan kad mislim da je ovulacija, ali sluzi nema nimalo.
Paralelno, dva ciklusa sam na folikulometriji, folikul jako brzo naraste (ovaj ciklus: 7 d.c. 16 mm, 9 d.c. 18 mm, 13 d.c. 26 mm, gin kaze da je to vec zuto tijelo jer imam cikluse 25-27 dana). Svaki put se vidi zuto tijelo sto znaci da je ovulacija prisutna.
Pijem folnu kiselinu, vrkutu, marulju, pazim na prehranu…
Samo bebice nikako nema
Rekla mi je i da tzv. stoperica nije neka najsretnija opcija, bolji je klomifen ali jos 2 mj da pratimo bez poticanja. Vec sam luda od svega
Je li moguce da imam ovulaciju iako nemam sluzi? Kako to da su trakice stalno negativne, ako se na uzv vidi da imam ovulaciju? Tko griješi, uzv, trakice, moja procjena?
draga Petra!
Nisam direktno u ovoj temi,ali mozda mogu pomoci...
Kad smo muz i ja "radili" na bebi,nabavila sa LH trakice. Bile su pozitivne,ali nisam ostala trudna kad smo u preporucenom periodu imali odnos. Cula sam da su mnogima pomogle,meni nisu iako nisam nikakve preparate koristila koji bi mogli utjecati na test.
Kad nisam razmisljala o bebi,vidala sam i obilnu plodnu sluz,a onda kad sam je ocekivala nije je bilo. Taj puta sam ostala trudna.
Mislim da je promatranje sluzi dobra pomoc da se pogodi ovulacija,ali nije 100% sigurno.
Zato se ta metoda u obrnutom slucaju (u smislu kontracepcije) ne preporucuje.
Trenutno sam u laktacijskoj amenoreji i svakih 12-15 dana imam dosta sluzi,ne stitim se,ali do nove trudnoce nije doslo..., tako da ostajem pri tom da sluz moze ponekad i zbuniti...
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji