Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Zabica29
    27. Lipanj 2016. 21:14

Bok cure, meni se malo zakompliciralo život pred mjesec dana pa sam vas malo prestala pratit. Svekrva slomila bedrenu kost pa je sad u kolicima i živi s nama. U početku me bila uhvatila malodušnost, kao htjeli smo bebu , a dobili bebu od 63 god, sa mijenjanjem pelena i sve ostalo... ali eto snalazimo se dan po dan i krećemo u nove pobjede :-) Maja, Meow i Malo sunce (i ostale ako sam koga zaboravila) pa iskrene čestitke! <3 oduševljena sam bila kad sam pročitala. Želim vam da vam sve prođe u najboljem redu! Ja sam trenutačno u nekom limbu... vještica kasni 4 dana, 2 negativna testa, nemam nikakvih simptoma... najviše me izluđuje što nema nikakvih ni naznaka vještice.. obično barem koja smeđa kapljica... ah well, opustiti ću se i piškit test svaki drugi dan dok nešto ne dođe

[/url

• aanaa
    28. Lipanj 2016. 22:30

Eh, drage moje curke, da se i ja javim opet   nije me bilo par dana, pa nisam bas u toku, ali sad cu sve iscitati  ovak, meni je danas 14 dan ciklusa, valjda je tak, imala sam 15.06. I danas poslije odnosa nakon sat, dva pojavilo mi se malo sukrvice, nist puno, ali onak vidi se... I sad sam zbunjena, da li se nekoj to desavalo, inace ciklusi su mi na 30 dana... Da li bi moglo biti nesto zabrinjavajuce... Pozdravljam vas sve 

Jer sutra je novi dan
    I slaba jaca sam 🍀💕😃💑💋🍀

Suncokretica
    29. Lipanj 2016. 10:25

Upravo sam dobila nalaze briseva i vratila se od doktorice s antibioticima koje ćemo morati piti i ja i muž jer mi je pronađena ureaplasma, uopće nemam pojma otkud mi to . I muž mora pit jer se prenosi spolnim putem. Iako nema neke očite simptome, može uzrokovati neplodnost, spontane pobačaje, deformitet ploda, smanjenu pokretljivost spermija... Dakle ovo je vrlo važna informacija za koju nisam znala kad sam počela planirati trudnoću i za sve vas koje planirate! Da nismo završili na potpomognutoj oplodnji možda nikad ne bi ni saznala za ovo! Preduvjet za MPO su brisevi koji moraju biti uredni i prije pretrage prohodnosti jajovoda da se to ne raširi. Dakle ja sam imala hormonalnih problema pa sam zato završila na tim pretragama, ali vi možda nemate drugih teškoća, a ova ili neka druga vaginalna bakterija vam itekako mogu otežati začeće i trudnoću. Meni nažalost moja ginekologica nije napravila ovu pretragu kada sam rekla da planiram trudnoću, a itekako može utjecati na sve, da ne govorim o problemima s tim ako dođe do trudnoće, opet sam užasno ljuta na nju . Papa test mi je uvijek bio uredan i on ne može otkriti ove bakterije. Sada naravno obavezna uporaba kondoma da ne dođe ponovo do prijenosa. Ne znam da li inače to ginekolozi rade, znam da trudnicama rade, ali mi je nekako logično da se naprave i redovne kontrole, pogotovo kod planiranja trudnoća. Dakle moj savjet svima:

OBAVEZNO NAPRAVITE VAGINALNE BRISEVE! 

Nadam se da ću se nakon tih ekstra jakih antibiotika riješiti te napasti da možemo dalje u postupke i pretrage, a i samu trudnoću. Držite mi fige da izdržim ovu turu jakih antibiotika uz što manje simptoma 

LuKi5
    29. Lipanj 2016. 11:45

Suncokretica

Upravo sam dobila nalaze briseva i vratila se od doktorice s antibioticima koje ćemo morati piti i ja i muž jer mi je pronađena ureaplasma, uopće nemam pojma otkud mi to . I muž mora pit jer se prenosi spolnim putem. Iako nema neke očite simptome, može uzrokovati neplodnost, spontane pobačaje, deformitet ploda, smanjenu pokretljivost spermija… Dakle ovo je vrlo važna informacija za koju nisam znala kad sam počela planirati trudnoću i za sve vas koje planirate! Da nismo završili na potpomognutoj oplodnji možda nikad ne bi ni saznala za ovo! Preduvjet za MPO su brisevi koji moraju biti uredni i prije pretrage prohodnosti jajovoda da se to ne raširi. Dakle ja sam imala hormonalnih problema pa sam zato završila na tim pretragama, ali vi možda nemate drugih teškoća, a ova ili neka druga vaginalna bakterija vam itekako mogu otežati začeće i trudnoću. Meni nažalost moja ginekologica nije napravila ovu pretragu kada sam rekla da planiram trudnoću, a itekako može utjecati na sve, da ne govorim o problemima s tim ako dođe do trudnoće, opet sam užasno ljuta na nju . Papa test mi je uvijek bio uredan i on ne može otkriti ove bakterije. Sada naravno obavezna uporaba kondoma da ne dođe ponovo do prijenosa. Ne znam da li inače to ginekolozi rade, znam da trudnicama rade, ali mi je nekako logično da se naprave i redovne kontrole, pogotovo kod planiranja trudnoća. Dakle moj savjet svima:

OBAVEZNO NAPRAVITE VAGINALNE BRISEVE! 

Nadam se da ću se nakon tih ekstra jakih antibiotika riješiti te napasti da možemo dalje u postupke i pretrage, a i samu trudnoću. Držite mi fige da izdržim ovu turu jakih antibiotika uz što manje simptoma 

Draga, oni maksimalno stede napretragama vezanim uz briseve, a svaki privatnik ce ti reci da ako Imas bilo kakve ginekoloske probleme da bi briseve itekako trebalo napraviti. 
    Moja gin. privatnica je poludila kada su mi napravili operaciju prvu, bez papa testa, bez provjere briseva. Oni bi trebali biti sastavni dio kod svake zene koja planira trudnocu, obavezni u trudnoci, te takoder sastavni dio pretraga kod svakog tko ima iole ginekoloskih problema.
    Ovako, nemoj sad razmisljat sto bi bilo da je doslo do trudnoce I nedaj boze da je bilo kakve stete jer ces se samo pojest ziva. Razmisljaj kako je sad to utvrdeno, proci cete kuru anantibiotika I sve ce biti u redu. Ona se jednostavno lijeci, opasna je jedino ako ju se zanemaruje I ne lijeci. 
    Sto se tice samog antibiotika, ne znam ako si ih do sad uzimala I ako jesi koliko, samo se drzi uputa kako I kad ih uzimati I malo pojacaj unos jogurta I probiotika da ti lakse sjedne na zeludac. Znam da su iritantni I bljakasti sa tim svojim nuspojavama posto sam cesto na njima zbog raznoraznih gluposti, ali sve je to prolazno, bitno da se bestija makne I po tom pitanju rijesi problem. 
    Sretno draga, biti ce to sve u redu 

Wannababy, a da ponovis test? Odes ginekologu? ♥

14.06.2014. L ♥

wannababysomuch
    29. Lipanj 2016. 10:54

Suncokretica nisam skuzila koje si antibiotike dobila? Al eto nadam se da ce sve bit ok..
    anaa nema razloga za brigu.. tak se i meni znalo desit.. ak kazes da je zadnja m bila 15.6 mozda je ovulacijsko krvarenje pa zato.. neznam i meni je tak bilo u sred ciklusa..

Moja M je trajala cijelih 1 dan... ja nezz i nije crveno nego ko ljubicasto.. bas me cudi..a o bolovima da ne govorim..nikad jos me nije tak.. :(

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

wannababysomuch
    29. Lipanj 2016. 22:03

Luki draga,nije potrebno danas je krenulo.. a i nekakvu virozu sam pokupila..3 dana uzas..probavne smetnje glava boli.. zeludac..ma uzas :(

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

MeJo
    30. Lipanj 2016. 12:35

Pozdrav svima!
    Nova sam ovdje pa jos nisam sve procitala. Nemojte zamjeriti ako pitam nesto sto je vec receno 100 puta.
    Mi pokusavamo 4mj, M super uredna (u dan, dva kak treba, ona dode), ali + nema ni za lijek..
    Trudimo se cuvati za plodne dane da bi povecali sanse, ali eto.
    Jos nisam radila nikakve dodatne pretrage, ali jel mislite da bi trebala? Neki savjet? Bilo sta.. Gubim volju za stalnim pokusajima :/ 
    Hvala unaprijed 😊

wannababysomuch
    30. Lipanj 2016. 12:54

MeJo

Pozdrav svima!
    Nova sam ovdje pa jos nisam sve procitala. Nemojte zamjeriti ako pitam nesto sto je vec receno 100 puta.
    Mi pokusavamo 4mj, M super uredna (u dan, dva kak treba, ona dode), ali + nema ni za lijek..
    Jos nisam radila nikakve dodatne pretrage, ali jel mislite da bi trebala? Neki savjet? Bilo sta.. Gubim volju za stalnim pokusajima :/ 
    Hvala unaprijed 😊

Mejo draga..dobrodosla... 4 mj.. uhh kad razmisljam ja sam se isto nervirala gubila volju.. al s vremenom nekako naviknes.. svaki mj kad M dode rastuzim se al ajmo dalje.. pretrage dakako.. to je vazno da se obavi prije planiranja trudnoce... a i rijetki su koji bas od prve uspiju.. zelim ti sto prije plus.. 😀 al kazem nemoj se nervirat samo polako doci ce :)

14.06.2015. M

wannababysomuch
    30. Lipanj 2016. 12:54

MeJo

Pozdrav svima!
    Hvala unaprijed 😊

Mejo draga..dobrodosla... 4 mj.. uhh kad razmisljam ja sam se isto nervirala gubila volju.. al s vremenom nekako naviknes.. svaki mj kad M dode rastuzim se al ajmo dalje.. pretrage dakako.. to je vazno da se obavi prije planiranja trudnoce... a i rijetki su koji bas od prve uspiju.. zelim ti sto prije plus.. 😀 al kazem nemoj se nervirat samo polako doci ce :)

14.06.2015. M

OhSoBoho
    30. Lipanj 2016. 14:54

Mejo

dobro došla i što kraće ostala na ovom pdf-u :)

evo, iz osobnog iskustva ću ti pokušati dati savjet ;)

prvo i najbitnije je opustiti se i o tome ne razmišljati. statistički, zdravim parovima do 35 godina starosti potrebno je ponekad godinu - dvije da ostvare trudnoću. znam da ovako na prvu to ne djeluje utješno, ali samo da ti ukažem da četiri mjeseca, kad bolje pogledaš, i nije tako strašno.

drugo, svaka ali baš svaka žena ima anovulacijske cikluse što znači da sigurno bar jednom-dva put godišnje dođe ciklus u kojem nema ovulacije. što je žena starija takvih ciklusa je više.

treće, kod zdravih parova šanse za začeće su, u normalnom ciklusu s ovulacijom i zdravim plivačima, cca 25%

nadalje, što se više oko toga stresirate teže je ostvariti začeće. svaki stres na to utječe. to je jednostavno majka priroda tako osmislila, sve mora bit opušteno i laganini 

dakle, mozak na pašu i uživajte u keksanju 

mi inače već godinu i par mjeseci radimo na bebi i već smo prošli sve faze, doktore, pretrage, piškili brojne lh trakice i testove, mjerili bazalne i slično...tak da ako imaš kakvih dodatnih pitanja slobodno mi se javi u inbox 

zia, pozdrav i tebi i držim fige da M ne dođe!

zia
    30. Lipanj 2016. 12:56

Drage cure, veliki pozdrav svima! Nova sam na forumu, md i ja smo upravo odlučili da je pravo vrijeme za povećanje naše malene obitelji i sad sam u slatkom iščekivanju i nadanju da M neće doći 4.7. 

Nadam se da ćemo se lijepo družiti i kratiti si vrijeme u iščekivanju i da ćemo uskoro sve maziti naše mrvice u trbuhu 

Difficult roads often lead to beautiful destinations.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI