Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Suncokretica
    02. Lipanj 2016. 16:32

Luki5, pretpostavljam o čemu se radi s obzirom na simptome koje si opisala. Nemojte kriviti sebe, dovoljno ste rano krenuli i prepoznali da postoje odstupanja. Neki krenu puno puno kasnije i tek kad ih uputi netko drugi. A često pedijatri štede na uputnicama i govore da je sve ok do škole tako da bi se po meni prvo oni trebali educirati ili barem poslati dijete logopedu na procjenu.
    Dajte si malo vremena da prihvatite sve to i budite i dalje roditelji svom djetetu, volite ga, igrajte se, mazite, pričajte, imenujte, gledajte se, pretpostavljam da su te savjetovali oko poticanja komunikacije pa neću duljiti. Moj najvažniji savjet je: nemojte očekivati ništa preko noći, treba puno truda za pomake . Bitno da ste krenuli negdje, tako malom djetetu nitko baš neće davati konačne dijagnoze.
    Moja preporuka je i senzorna terapija ako ju imate u gradu jer svi ti simptomi su vezani za disfunkciju senzorne integracije. Napravite procjenu i savjetovanje, puno toga se može i doma napraviti.
    Šaljem puno pozitivnih vibracija tebi i L-u  

Xanelie
    02. Lipanj 2016. 16:44

Evo mene opeet :) evo i iscekivanju M da vidimo oce li vjestica doc ili ne. Evo nekidan i danas me tako probadalo u lijevoj dojci da me sve strah. Jel bilo kojoj od vas tako mozda? Pipala sam al sve nesto brazdasto valjda mljecne zlijezde natekle ili nesto al bas me prepalo. Ako je koja imala slicno iskustvo pa da mi bar malo pomogne smiri me :)

LuKi5
    02. Lipanj 2016. 22:49

Hvala vam drage moje od srca Neizmjerno puno mi to znaci.

Iskreno,   mm-a I mene je  jos vise ojacalo I zblizilo. On se super postavio I nekako mi je drago da se napokon pocelo nesti odvijati u pravom smjeru.
    Nismo vise stvarno znali sto bi.
    Sad nam je najbitnije pratiti sve te smjernice I viditi sto ce nam na procjeni reci I raditi sve sto nam savjetuju tako da mu omogucimo sto bolji napredak.

Suncokretica, hvala ti U ponedjeljak idemo na procjenu, telefonski sam se cula sa defektologinjom kad nam je L jos gubio na kilazi I po opisu mi je rekla da je to najvjerojatnije, sto se tice njegove izbirljivosti I nejedenja oralna hiperosjetljivost, pa mu sad dajemo uz NutriniDrink za jesti ono sto hoce. Jede samo kruh, jogurt, abc sir I mlijeko i eventualno cokoladice,  od pocetka se mucimo s tim hranjenjem. Nekako sam uspjevala mu dati I voce I povrce dok je bio manji, ali je to bila borba samo takva, dobro se na plafon nisam popela da on nesto pojede, ali sad nakon zadnje viroze nema sanse vise ista mu dati. 
    Nama je pedijatrica rekla da on samo zeza jer je jako inteligentan,  nije mi jasno kako u 5 minuta moze zakljuciti ista.
    On se neki put ne okrene na svoje ime ni nakon 50 puta sto ga zovem, neki put imam osjecaj kao da pricam zidu. Svima se na prvu cini kao uobicajno, sramezljivo dijete, on vani vristi iz petnih zila, baca se naprijed nazad, vrti glavom, svi ce reci da je razmazen, a nitko ne zna da je poceo vristat itd. jer smo promijenili rutu kretanja, nismo isli istim putem ulicom kao I prijasnji put. Nismo sjeli na isto mjesto di I prosli put, muz je s nama u setnji, sjeli  smo na klupu, a nismo uzeli njegovu omiljenu cokoladicu koju mu tata daje. Ima toga jako puno, previse mi je kaoticno bilo to njegoovo ponasanje da bi bilo uobicajno, doslo mi je nekad iskociti iz svoje koze ali mi je sad drago sto sam imala toliko strpljenja I izbacivala to negativno van navecer kad spava, imala sam neki osjecaj da nesto ne stima I nisam zeljela da zavrsi kao I ja, cijeli zivot frustriran.

14.06.2014. L ♥

wannababysomuch
    03. Lipanj 2016. 10:28

Luki stvarno moras imati strpljenja jako jaaako puno.. divim ti se da uz svoje zdravstvene tegobe uspjevas sve to.. drzi se 💕💕💕

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

• tyna30
    03. Lipanj 2016. 10:43

Hej nova sam uopce na forumima,jer je krajnje vrijeme da nesto i napisem ne samo da citam pa ako nije pravi forum ispricavam se..ovako imam miom velicine mandarine,na stjenki maternice,pokusavamo vec 9 mj.dobiti bebu ali ne ide,jedina nada da ne moram na oper je pitanje gin.kolko pokusavam ostat t i trazio nalaze spermio mm,to mi je dalo stvarno nadu,pa sam citajuci po forumima pocela piti vrkutu,mozda netko sa slicnim problemom ali s vise srece mi moze dati jos vise nade za pocetak

Tyna

malo-sunce
    03. Lipanj 2016. 16:06

Luki5 dobro je da ste se jos vise ti i dragi zblizili u ovoj situaciji, potrebni ste jedno drugom i to jako. Neki ljudi u takvim situacijama bjeze od problema. Skupa cete sve lakse proci, a maleni L ce sigurno osjetiti jos vise vasu ljubav, a to mu sad jako treba, punuuuuno ljubavi. 
    Draga zelim vam puno srece, malo po malo i to ce sve doci na svoje, nije lako ali proci ce  moras biti jaka i smirena radi i svog zdravlja.
    Jutros sam bila na vadjenju krvi, TSH 2.76  nisam mogla vjerovati da se stitnjaca ipak smirila. Znaci da sam bila u pravu, skuzila sam manje simptoma. Uh nekako mi je lakse  sad sam malo u nedoumici, trebam li otici na kontrolu kod endokrinologa sad? Kod mog mi je termin tek u 9. mj, pa bih onda privatno morala sad. Mozda ce mi reci da ostajem na istoj terapiji. Ili da za mjesec dana opet odem TSH vaditi pa ako ne bude u redu da odem privatno endokrinologu?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.