Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tyna30
    03. Lipanj 2016. 10:43

Hej nova sam uopce na forumima,jer je krajnje vrijeme da nesto i napisem ne samo da citam pa ako nije pravi forum ispricavam se..ovako imam miom velicine mandarine,na stjenki maternice,pokusavamo vec 9 mj.dobiti bebu ali ne ide,jedina nada da ne moram na oper je pitanje gin.kolko pokusavam ostat t i trazio nalaze spermio mm,to mi je dalo stvarno nadu,pa sam citajuci po forumima pocela piti vrkutu,mozda netko sa slicnim problemom ali s vise srece mi moze dati jos vise nade za pocetak

LuKi5
    03. Lipanj 2016. 12:09

tyna30

Hej nova sam uopce na forumima,jer je krajnje vrijeme da nesto i napisem ne samo da citam pa ako nije pravi forum ispricavam se..ovako imam miom velicine mandarine,na stjenki maternice,pokusavamo vec 9 mj.dobiti bebu ali ne ide,jedina nada da ne moram na oper je pitanje gin.kolko pokusavam ostat t i trazio nalaze spermio mm,to mi je dalo stvarno nadu,pa sam citajuci po forumima pocela piti vrkutu,mozda netko sa slicnim problemom ali s vise srece mi moze dati jos vise nade za pocetak

Pozdrav! Ovako, moj bi ti savjet bio da ukoliko zelis probati na prirodan nacin rijesiti se tog mioma posjetis dobrog travara koji se razumije u svoj posao I da probas s preparatima na biljnoj bazi za pocetak viditi ako ce imati kakvog utjecaja. Ne znam ako ti je ginekolog spomenuo, ali trudnoca s miomom je automatski rizicnija, trudnica je sklonija krvarenjima, miom velicine mandarine I nije bas malen, on ne mora kociti samo zacece ali I moze. 
    Ako vec mora doci do operacije, ne boj se, nije to toliko strasno koliko se cini, a ako miom raste bolje je u smislu ocuvanja maternice I svega ostalog sto prije ga ukloniti. 
    Za travara sam ti spomenula jer je meni pomoglo da se rijesim cisturine na desnom jajniku koja mi je otkrivena kad I dobrocudni tumor lijevog, pa vrijedi pokusati. 
    Iznjela sam trudnocu s drugim dobrocudnim tumorom jajnika tako da moze se, ali za svaki slucaj bilo bi dobro da rijesis svoje zdravstveno pitanje prije trudnoce tako da umanjis bar taj rizik kroz samu trudnocu, iako, miomi se cesto znaju vracati. 
    Jesu li ti radili kakvu obradu tipa spolne hormone, briseve? Pratis ovulaciju trakicama ili? 
    U svakom slucaju sretno I samo 
    pozitivno, sve se to da rijesiti :))

14.06.2014. L ♥

Tyna

malo-sunce
    03. Lipanj 2016. 16:06

Luki5 dobro je da ste se jos vise ti i dragi zblizili u ovoj situaciji, potrebni ste jedno drugom i to jako. Neki ljudi u takvim situacijama bjeze od problema. Skupa cete sve lakse proci, a maleni L ce sigurno osjetiti jos vise vasu ljubav, a to mu sad jako treba, punuuuuno ljubavi. 
    Draga zelim vam puno srece, malo po malo i to ce sve doci na svoje, nije lako ali proci ce  moras biti jaka i smirena radi i svog zdravlja.
    Jutros sam bila na vadjenju krvi, TSH 2.76  nisam mogla vjerovati da se stitnjaca ipak smirila. Znaci da sam bila u pravu, skuzila sam manje simptoma. Uh nekako mi je lakse  sad sam malo u nedoumici, trebam li otici na kontrolu kod endokrinologa sad? Kod mog mi je termin tek u 9. mj, pa bih onda privatno morala sad. Mozda ce mi reci da ostajem na istoj terapiji. Ili da za mjesec dana opet odem TSH vaditi pa ako ne bude u redu da odem privatno endokrinologu?

LuKi5
    03. Lipanj 2016. 21:10

malo-sunce

Luki5 dobro je da ste se jos vise ti i dragi zblizili u ovoj situaciji, potrebni ste jedno drugom i to jako. Neki ljudi u takvim situacijama bjeze od problema. Skupa cete sve lakse proci, a maleni L ce sigurno osjetiti jos vise vasu ljubav, a to mu sad jako treba, punuuuuno ljubavi. 
    Draga zelim vam puno srece, malo po malo i to ce sve doci na svoje, nije lako ali proci ce  moras biti jaka i smirena radi i svog zdravlja.
    Jutros sam bila na vadjenju krvi, TSH 2.76  nisam mogla vjerovati da se stitnjaca ipak smirila. Znaci da sam bila u pravu, skuzila sam manje simptoma. Uh nekako mi je lakse  sad sam malo u nedoumici, trebam li otici na kontrolu kod endokrinologa sad? Kod mog mi je termin tek u 9. mj, pa bih onda privatno morala sad. Mozda ce mi reci da ostajem na istoj terapiji. Ili da za mjesec dana opet odem TSH vaditi pa ako ne bude u redu da odem privatno endokrinologu?

Draga, opa, TSH je super, neki endokrinolozi imaju praksu spustit ga jos malo u neke te idealne vrijednosti kad se radi na trudnoci na 1-2,5, zavisi od doktora do doktora, zapravo je najbitnije da se ti dobro osjecas I da su se simptomi umanjili, samo neka tako I ostane. Ako ce ti biti lakse mozes se posavjetovati s privatnicima, iakobs obzirom na TSH mozes komotno cekat 9. mjesec, a do tad ti ginekokog moze udijelit koji savjet da ne placas ove privatnike. 

Nama je u biti u neku ruku "laknulo" jer sad napokon vise informacija imamo I mozemo mu pomoci. Izbezumljeni smo bili skroz, od problema s hranjenjem, pa sve redom. Najgore je kad tako ne znas na koji nacin pristupit djetetu jer nista ne pali, jedan dan ti trci u zagrljaj, drugi dan te izbjegava, pokusavas se igrat s njim, a on uzima sve I ako nije onako kako je zsmislio pocinje ljutnja I frustracija, dok drugi dan dopusta da mu se ukljucis u igru, zbrka totalna, ne znam kako bi to opisala. Jedan dan hoce jogurt I to samo na balkonu, drugi dan nece nista. 
    Slazem se u potpunosti s tobom, djetetu trebaju oba roditelja, otvorena srca, trijezne glave, djetetova najveca nagrada su roditelji I ljubav koju dobiju, ako se roditelji ne slazu onda dijete samo pati. 

14.06.2014. L ♥

darliv
    05. Lipanj 2016. 20:25

Drage moje, moja M je danas ipak dosla, nakon 5 dana bolova i laganog krvarenja, strasne glavobolje... 
    Luki samo budite jaki, drago mi je da si ti tako razumna majka, kao i tvoj dragi koji se toliko trudi i Luki ce sigurno ici u dobrom pravcu...zanemari sve one koji komentiraju, a ne znaju o cemu se radi, nitko tko ti ne zeli pomoci neka ni ne odmaze... Svi smo uz vas, i svakako nam javljaj napredak...
    Iako ne pisem puno redovito vas citam i suosjecam sa svakom od vas... Pusa svima!!!

LuKi5
    05. Lipanj 2016. 22:46

darliv

Drage moje, moja M je danas ipak dosla, nakon 5 dana bolova i laganog krvarenja, strasne glavobolje… 
    Luki samo budite jaki, drago mi je da si ti tako razumna majka, kao i tvoj dragi koji se toliko trudi i Luki ce sigurno ici u dobrom pravcu…zanemari sve one koji komentiraju, a ne znaju o cemu se radi, nitko tko ti ne zeli pomoci neka ni ne odmaze… Svi smo uz vas, i svakako nam javljaj napredak…
    Iako ne pisem puno redovito vas citam i suosjecam sa svakom od vas… Pusa svima!!!

Draga, bas mi je zao radi M. Izgleda da je stres uzeo maha. Neka sad sto prije prode pa da mozete nastaviti dalje s radom na bebici 

Hvala ti od  Meni ti u biti ni ne smeta to njegovo vristanje, oglusila sam na to, kad smo sami uopce I ne vristi gotovo nista, vani u setnji puno manje je vriske kad sam sama s njim, on je u biti najmirniji tako kad smo sami, dok mm bas ne trpi tu vrisku toliko, vidim na njemu da mu nije svejedno dok smo vani ali se super nosi sa svim. 
    Sutra nam je procjena, ujutro. Javim kako je proslo.

14.06.2014. L ♥

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

darliv
    06. Lipanj 2016. 00:01

Nisam napomenula da sam jucer iz nemoci popila andol 100, mislila sam da ce mi mozda malo razrijediti krv koja treba izaci, jer stvarno ne znam koji je razlog da me toliko boli prije M, kao da ne može proci... I evo danas sam popila samo jedan ketanol i nista vise ne boli, a mogla bi izdrzati i bez njega, ali mi se nije dalo patiti na poslu...

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI