Bingo ne predaj se eto i ja sam imala neki dan krizu al prosla me... a valjda mi moramo malo duzi put proc.. cekaju nas nasi + ici iza ugla hihi ❤❤❤❤💋💋 drzi se
Luki cestitke muzu na poslu..sam nek se radi..posao je danas stvarno tesko naci.. a i uistinu za buducnost se treba borit :)
The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
14.06.2015. M
Drage cure najbolje ste i hvala vam na svemu, iz dubine srca vam hvala i želim vam svima sve najbolje u životu i da ostvarite svoje snove…je istina je mamima kolegica s posla ima jedno dijete i nakon toga ostala je 4 puta trudna i svaki put pobaci jel ne želi više djece, a mi koje toliko želimo nemozemo ga dobiti… Nije fer
Drage cure najbolje ste i hvala vam na svemu, iz dubine srca vam hvala i želim vam svima sve najbolje u životu i da ostvarite svoje snove…je istina je mamima kolegica s posla ima jedno dijete i nakon toga ostala je 4 puta trudna i svaki put pobaci jel ne želi više djece, a mi koje toliko želimo nemozemo ga dobiti… Nije fer
Bingo slažem se, to je užas. Ali ljudi su svakakvi, ne trebamo se uspoređivati s njima. Samo s boljima:) A oni po ničem nisu bolji od tebe.
Probaj si naći neki hobi.. tipa ja sam krenula na učenje jednog jezika koje mi stvarno oduzima puno vremena uz posao. I iskreno od kad sam na to krenula, uopce vise nisam svaki dan u tim plodnim danima, koliko jos do testa itd.. Napravila sam si aplikaciju kojom pratim plodne dane koja mi javlja na mail da sam u plodnim danima, ali više vjerujem sluzi pa i nju svako jutro samo pogledam(ili navečer). S obzirom da sam totalno fokusirana na hobi i cvijeće (volim cvijeće pa sad proljeće je savršeno vrijeme da se tome posvetim).. više ne surfam o tome kako zatrudniti, kako brojati plodne dane, kako ovo kako ono, šta znači ovaj nalaz itd.. jednostavno sad surfam o cvijeću, jeziku, vozim bicikl itd.
Moram ti reći da se osjećam puno snažnije i opuštenije oko svega ovoga. Nekako sad ako ovaj mjesec bude minus, nema veze, mislim da to što sam se maknula od tih svih stvari mi zapravo puno pomaže psihički.
U konačnici, ne moraš ti psihički biti u svemu tome i pratiti svakodnevno da bi zatrudnio.
I ovaj forum sam jedno vrijeme skroz na skroz čitala nenormalno pa sam smanjila, sad dođem samo na ovu temu vas pozdraviti da znate da postoje i drugi koji pokušavaju i da to nije najgore na svijetu.
Ono što želim reći je da se moramo svi opustiti. Teško mi je čitati da plačete nakon što vidite plus. Razumijem to potpuno, to je ogromno razočarenje, pogotovo nakon što cijeli mjesec, svaki dan, svakih par h razmisljate o tome.
Zato.. idemo si napravit neke zadatke:D Svaka mora naći hobi sljedeći tjedan:) makar to bila šetnja, vožnja bicikla, s mužem ići na planinarenje, učenje jezika(može i online, besplatno), kuhanje novih recepata:) Nešto!

Evo ovako...ispricat cu vam nesto.Naime,moja krizmana kuma se udala sa 23 godine.Pokusavala je imati bebaca ali bezuspjesno.Prosla je tako godina,dvije,tri.Isli su na razne pretrage,onda su njoj rekli da je neplodna.I tako su pokusavali sa umjetnom oplodnjom a ni to nije islo.Proslo je 10godina i nikako nije uspjela zatrudniti.Bilo je suza,svega.Razocaranje,bijes,tuga,neprospavane noci,nemoc,tuga...odustala je i digla ruke od svega i odlucila da je najbolje da posvoje.Ali...ocito je sudbina umijesala svoje prste i nakon toliko godina (tad je imala 35) je uspjela zatrudnjeti prirodnim putem!Da,prirodnim putem.Nije mogla ni sama vjerovati da je uspjela,taman kad su joj sve ladje potonule,saznala je da je trudna.Za nepovjerovati,sada ima 41 i dvoje prekasne djecice...curicu i sina.Sve prirodnim putem.Zelim vam reci da ne klonete duhom,sigurna sam da sve dodje u svoje vrijeme.Znam jos par slucajeva gdje su parovi godinama pokusavali,odustali i dobili bebaca.Tako da,drage moje,hvala Bogu,vecina nas je zdrava,svako jutro se probudimo,disemo,zive smo,drugo sve dodje nekom prije,nekom kasnije.Podijelila sam ovo sa vama jer smatram da ce svakoj od vas doci njenih pet minuta.Nekad ste razocarane,ljute,tuzne,nekada vidite da oko vas cure/zene ostaju trudne a vama ne ide,pa pokleknete!Ali nemojte!Doci ce vase vrijeme,samo budite optimisticne koliko god tesko bilo i samo pozitiva.Sto manje razbijate glavu o tome hocete li ovaj mjesec zatrudnjeti,sto manje stresa i suzica i doci ce kad se najmanje nadate.Oprostite sto sam ovoliko dugo pisala,drage moje,ovo znam iz iskustva:-NEKADA MORATE PROCI KROZ LOSE STVARI,DA BISTE ZNALE PREPOZNATI I CIJENITI ONU PRAVU!
Sve ste vi lavice i carice,ne zaboravite to.Iskreno vam zelim plusice sta prije,samo mi nemojte gubiti nadu.Nikad nije kasno.
Bingo nema predaje!
I sama sam imala mnoooogooo losih dana, tri godine pokušavala ostati trudna, imala spontani i evo sada poslije toliko vremena plus. Imam osjećaj što sam se više ppokušavala shvatiti u čemu je problem bilo je sve gore, obišla doktora i doktora i ništa . Najteže bi mi bilo kad bi moja djevojčica od sedam godina počela plakati i govoriti kako svi imaju brata ili sestru samo je ona sama... A ja nisam mogla ništa učiniti.
Ipak na kraju sam odlučila da se saberem i nastavim sa nadom da ce plus doći a da ja cekajuci na njega ne postanem ozlijeđena i ogorčena jer na taj način otezavam i sebi i onima kojima je stalo do mene.
I želim dodati da su cure ovdje stvarno divne, u svemu su mi pomogle! Na ovoj temi ne vrijedi ona izjava da je žena ženi najveći neprijatelj:*

Jutro curke moje!
Čitam vaše postove podrške i tako sam sretna što postoje žene/cure poput vas. Mi se tu uopće ne poznajemo nego virtualno, ali imam osjećaj da se nađemo na kavi da bi pričale kao da se znamo 100 godina. Moram priznati da i mene oraspoložite svojim savjetima i podrškom. Teško je nekad ne misliti o dijetetu, trudnoći, iščekivanju plusa, ali slažem se s tim da trebamo naći neku zanimaciju da si misli odagnamo malo. Proljeće konačno stiže i definitvno nam svima savjetujem da više vremena provedemo u prirodi, bolje ćemo se osjećati.
Želim nam svima od srca puno sreće i da ugledamo svoje plusiće!

LuKi, ti si nevjerovatno hrabra zena! Svaki put me iznova iznenadis svojom pricom, stavom i nacinom kojim se nosis sa problemima, i uvijek izadjes kao pobjednica! Zaista si primjer svima nama koji ocajavamo zbog mnogo manjih problema! Uz tebe i ja sam hrabrija! Hvala ti.
Bingo nemoj biti tuzna, pitanje je dana ili mjeseca kad cemo i mi ugledati plus. Samo jednostavno treba da dodje pravo vrijeme. Ja vjerujem da se sve desava sa razlogom, tako da vjerovatno postoji razlog zasto mi moramo malo pricekati. To sto te stomak boli kao pred menstruaciju moze biti znak trudnoce. Moja rodica je isto imala bolove poput menstrualnih, kao i kolegica, obje su mi govorile da ce sigurno dobiti a ja sam tvrdila da ne mora biti tako. I bila sam u pravu! Obje su trudne.
A za muza trebas da budes stretna jer je takav. Moj na isti nacin reaguje, cak me i naruzi kad pretjeram sa depresijom. Zamisli da nas jos i oni pritiscu! Nego, opusteno! I uzivajte jedno u drugom!
https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji