Trebam pomoć. Upravo sam isla podici nalaze hormona i stitnjace. Krv sam vadila 1.dan ciklusa pa cu u zagrade pisati ref vrijednosti za tu fazu. Jedino sta me muci je poviseni prolaktin 638,7 (102-496) a on je hormon stresa i radi gluposti sa ovulacijama nazalost :( neznam da li ih samo odgada ili ne dolazi di njih? Zna netko??
Evo ostalih vrijednosti:
T3 1.94 (1.3-3.1)
T4 16.5 (12-22)
TSH 1.74 (0.27-4.2)
PROGESTERON 2.6 (0.6-4.7)
FSH 4.2 (3.5-12.5)
LH 4.9 (2.4-12.6)
ESTRADIOL 105.4 (46-607)
I da li se uopce 1.dan ciklusa smatra folikularnom fazom ili ne? Dal sam mozda trebala ici vaditi krv nakon M?
Sad me bas muci taj prolaktin :(
Trebam pomoć. Upravo sam isla podici nalaze hormona i stitnjace. Krv sam vadila 1.dan ciklusa pa cu u zagrade pisati ref vrijednosti za tu fazu. Jedino sta me muci je poviseni prolaktin 638,7 (102-496) a on je hormon stresa i radi gluposti sa ovulacijama nazalost :( neznam da li ih samo odgada ili ne dolazi di njih? Zna netko??
Evo ostalih vrijednosti:
T3 1.94 (1.3-3.1)
T4 16.5 (12-22)
TSH 1.74 (0.27-4.2)
PROGESTERON 2.6 (0.6-4.7)
FSH 4.2 (3.5-12.5)
LH 4.9 (2.4-12.6)
ESTRADIOL 105.4 (46-607)
I da li se uopce 1.dan ciklusa smatra folikularnom fazom ili ne? Dal sam mozda trebala ici vaditi krv nakon M?
Sad me bas muci taj prolaktin :(
folikularna faza pocinje sa prvim danom ciklusa = prvi dan m i traje do O, folikularna faza "seta" sto se trajanja tice, dok lutealna faza koja ppocinje sa O traje prilicno uvijek 14 dana.
stitna ti je ok a i ostali hormoni, tak da s te strane nema brige....
Prolaktin bude povisen napr. i kod psiho-/fizicckog stresa (bilo bi jedno objasnjenje da si u brizi sa sinom zbog ociju, letas s njim uokolo itd....). pojedini lijekovi uticu isto na razinu prolaktina (uzimas li ista?), napr. i antazida (=lijekovi protiv zelucane kiseline) povise prolaktin, hipotireoza moze biti uzrok (sto ti nemas) i na kraju tumor hipofize (sto mislim da nije...prolaktin bi bio i visi a imala bi i druge simptome). Po mom misljenju je vjerovatno stress problem i da ce se to uregulirati cim se i ti malo opustis....
nadam se da sam mogla malo pomoci!

Hvala svim curama na dobrodošlici, a posebno hvala tanijitravan jer si se potrudila svima nama komentirat. Oduvijek su mi ciklusi bili redoviti 26 dana, a simptomima pms-a nisam toliko pridavala pažnju, koliko si sad umislim za svaku najsitniju bol da nešto znači, pogotovo sad svaki ciklus nosi nešto drugačije, pa se upoznajem s svojim tijelom.
Mislim da se ti hormoni vade 3. i\ili 5. dan ciklusa.
Bok curke, dobila sam zahtjev na fb od ines valenta, tko je tko je :)))
Jana si ti???
Naravno prihvatila sam, samo mi recite ode koji je nadinak da znam :))
Tanija, ja ti uvik imam povisen prolaktin, tj prije prve trudnoce sam isla na magnetsku jer su mi po hormonima, vidili da je povisen, i dobila sam nalaze od magnetske i to je na glavi hipofiza, koja izluciva taj prolaktin, i rekli su mi da mi je mozda to vec urodjeno, ili sam to dobila u pubertetu, bitno je kod te hipfize da se ne povecava.. Tj prolaktin, i nakon godinu dana sam opet morala ici na magnetsku i neurolog mi je rekao da je stanje isto i da zato nema problema..
Jana si ti??
Večer!
Nisam još nikome slala zahtjev :)

2006.
2008.
2010.
10/2015 7+5
Jana si ti???
Naravno prihvatila sam, samo mi recite ode koji je nadinak da znam :))
Tanija, ja ti uvik imam povisen prolaktin, tj prije prve trudnoce sam isla na magnetsku jer su mi po hormonima, vidili da je povisen, i dobila sam nalaze od magnetske i to je na glavi hipofiza, koja izluciva taj prolaktin, i rekli su mi da mi je mozda to vec urodjeno, ili sam to dobila u pubertetu, bitno je kod te hipfize da se ne povecava.. Tj prolaktin, i nakon godinu dana sam opet morala ici na magnetsku i neurolog mi je rekao da je stanje isto i da zato nema problema..
I ja sam dobila zahtjev od Ines!
Anchy30
Hej cure.....falile ste mi :) Ja mislila ma mogu se ja od svega odmaknit kad ono nema sanse....draze je meni biti tu s vama
Ja sam danas puuno bolje a bila sam Boze sacuvaj, promjene raspolozenja su bile kao na trampolinu...cak i da sam plakala a nisam bila sigurna zbog cega i svadala sam se za poludit. Cini se da su mi hormoni dobro podivljali.
Nisam pratila bazalnu danas, mislim da ni necu jer cijelo vrijeme razbijam glavu o tome, a aplikacija ciklusa mi je nesto zastekala pa sam je obrisala, al imam kalendarcic na kojem biljezim kad sam dobila tako da opet ok!
Sisice moje su mi prezanimljive i dalje su velike i bolne pa tako da je vjerovatno to neki hormoncic u pubertetu zakasno pa dosao sada hahah!
Iskreno ovaj put mi je bilo najteze sto nije uspjelo jer sam nekako ocekivala da u roku od 6 mj treba uspt a ono corak, nista!
Neka nas sada doceka Bozicno cudo...taman mi tako nekad treba bit Ovulacija!
Vecka aj me molim te stavi na listu 6.1!
Svima vam saljem . Nisam sve pohvatala da ponaosob pisem al tu sam s vama i dalje.....
Hej cure…..falile ste mi :) Ja mislila ma mogu se ja od svega odmaknit kad ono nema sanse….draze je meni biti tu s vama
Ja sam danas puuno bolje a bila sam Boze sacuvaj, promjene raspolozenja su bile kao na trampolinu…cak i da sam plakala a nisam bila sigurna zbog cega i svadala sam se za poludit. Cini se da su mi hormoni dobro podivljali.
Nisam pratila bazalnu danas, mislim da ni necu jer cijelo vrijeme razbijam glavu o tome, a aplikacija ciklusa mi je nesto zastekala pa sam je obrisala, al imam kalendarcic na kojem biljezim kad sam dobila tako da opet ok!
Sisice moje su mi prezanimljive i dalje su velike i bolne pa tako da je vjerovatno to neki hormoncic u pubertetu zakasno pa dosao sada hahah!
Iskreno ovaj put mi je bilo najteze sto nije uspjelo jer sam nekako ocekivala da u roku od 6 mj treba uspt a ono corak, nista!
Neka nas sada doceka Bozicno cudo…taman mi tako nekad treba bit Ovulacija!
Svima vam saljem. Nisam sve pohvatala da ponaosob pisem al tu sam s vama i dalje…..
Majo 😘
Drago mi je da si se vratila, i da si bolje.. Mislim da te tu sve ijedna razumimo..
Bit ce to sve dobro i brzo ces ugledati +..
Slazem se s tobom sa se tice temperature, mislim da je to bas veliko opterecnje..
I to slusanje tijela..
Samo se opusti.. 😘
Hej cure…..falile ste mi :) Ja mislila ma mogu se ja od svega odmaknit kad ono nema sanse….draze je meni biti tu s vama
Ja sam danas puuno bolje a bila sam Boze sacuvaj, promjene raspolozenja su bile kao na trampolinu…cak i da sam plakala a nisam bila sigurna zbog cega i svadala sam se za poludit. Cini se da su mi hormoni dobro podivljali.
Neka nas sada doceka Bozicno cudo…taman mi tako nekad treba bit Ovulacija!
Svima vam saljem. Nisam sve pohvatala da ponaosob pisem al tu sam s vama i dalje…..
Anchy30

url=https://lilypie.com]
Evo sad sam imala dobrih nekih 10 stranica za procitat jer me nije bilo negdje 2 dana ako se nevaram... I sad mi se sve izmjesalo jer citam preko moba tako da vise neznam kome sta trebam napisati.. :)
Ugl.novim curama zelim dobro doslicu i da sto prije ugledaju plusic veliku i da se mogu prebaciti u temu trudnoce hehe naravno isto tako to zelim i svima nama :)
Tanijatravan znaci dobra je zdravakrava..e bas cu pogledat za to pa da se i ja ukljucim u to… :D
I cure pitanje samo, posto nikada do sada nisam pratila i mjerila bazalnu temperaturu..a odlucila sam da budem pocela i ja si to pratit,sad dali ima kakve veze toplomjer kakav,dali je svejedno ako je digitalni ili na zivu,to je svejedno jelda? Heheh mozda je malo glupo pitanje al nezelim da nista radim krivo
Evo i meni je zavrsila vjestica tako da idem i ja u nove pobjede opet nakon onag razocaranja pa cemo vidjet kakve cu bit ovaj ciklus srece.. Racunam posto mi je sad dosla 1.12.racunam da cu je dobiti ili Ne dobiti 1.1.
I curee kako ste mi viii?? Kako ste provele sv.Nikolu? Dali ste nasle sta u cizmici?
I curee kako ste mi viii?? Kako ste provele sv.Nikolu? Dali ste nasle sta u cizmici?
Hahahha, ja ništa u čizmici :)
Al zato klinci jesu; stavili smo im karte za Disney on ice, idemo u subotu, jedva čekaju...
Bili smo već jednom kad su bili stari 3 i 1,5g... Ali sad će biti sasvim druga predstava, a i veći su već pa će bolje pamtiti..
Mi već tri dana svako večer u gradu, baš su ga prekrasno krasili, ima svega i za odrasle i za klince.. A najmlađem je najzanimljiviji vlakić, pa svaki dan odvozimo četiri/pet vožnji :)

2006.
2008.
2010.
10/2015 7+5
Ja sam našla novčeke i parfem,heheh!A ti,jesi šta našla?
ja sam dobro...nisam se baš naspavala...zaspala tek negdje oko 3
Kako si ti?
Anchy30
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji