Trebam pomoć. Upravo sam isla podici nalaze hormona i stitnjace. Krv sam vadila 1.dan ciklusa pa cu u zagrade pisati ref vrijednosti za tu fazu. Jedino sta me muci je poviseni prolaktin 638,7 (102-496) a on je hormon stresa i radi gluposti sa ovulacijama nazalost :( neznam da li ih samo odgada ili ne dolazi di njih? Zna netko??
Evo ostalih vrijednosti:
T3 1.94 (1.3-3.1)
T4 16.5 (12-22)
TSH 1.74 (0.27-4.2)
PROGESTERON 2.6 (0.6-4.7)
FSH 4.2 (3.5-12.5)
LH 4.9 (2.4-12.6)
ESTRADIOL 105.4 (46-607)
I da li se uopce 1.dan ciklusa smatra folikularnom fazom ili ne? Dal sam mozda trebala ici vaditi krv nakon M?
Sad me bas muci taj prolaktin :(
Hvala svim curama na dobrodošlici, a posebno hvala tanijitravan jer si se potrudila svima nama komentirat. Oduvijek su mi ciklusi bili redoviti 26 dana, a simptomima pms-a nisam toliko pridavala pažnju, koliko si sad umislim za svaku najsitniju bol da nešto znači, pogotovo sad svaki ciklus nosi nešto drugačije, pa se upoznajem s svojim tijelom.
Mislim da se ti hormoni vade 3. i\ili 5. dan ciklusa.
Bok curke, dobila sam zahtjev na fb od ines valenta, tko je tko je :)))
Jana si ti???
Naravno prihvatila sam, samo mi recite ode koji je nadinak da znam :))
Tanija, ja ti uvik imam povisen prolaktin, tj prije prve trudnoce sam isla na magnetsku jer su mi po hormonima, vidili da je povisen, i dobila sam nalaze od magnetske i to je na glavi hipofiza, koja izluciva taj prolaktin, i rekli su mi da mi je mozda to vec urodjeno, ili sam to dobila u pubertetu, bitno je kod te hipfize da se ne povecava.. Tj prolaktin, i nakon godinu dana sam opet morala ici na magnetsku i neurolog mi je rekao da je stanje isto i da zato nema problema..
Sortiraj odgovore
Najstariji