Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tanijatravan
    24. Studeni 2015. 14:03

Ima li mama koje NE PODNOSE LAKTOZU?
    Ako da evo Vam par savjeta: folacin sadrže laktozu, i meni su jako smetale, pa sam prešla na Prenatal od Natural Wealtha, nema laktoze a imaju dovoljnu količinu folne kiseline.
    Nadalje s obzirom da mlijeko i jogurte ne konzumiram, za dodatak sam uzimala od Twinlaba tablete zovu se Calcium citrate (i još uz kalcij imaju i magnezij). Inače kalcij i magnezij se bore za položaj u tijelu pa bi ga trebalo uzimati u omjeru 2:1 u korist kalcija.
    S obzirom da sam u 1.trudnoći počela dobivati hb kontrakcije u 14.tj. još sam morala pojačati i magnezij, pa sam uzela isto od Natural Wealtha.
    Što se tiče 2.trudnoće zbog krvarenja dobila Duphaston, on isto SADRŽI LAKTOZU, i užasno mi je bilo od njega, tako da slobodno tražite zamjenu.
    Kad mi ga je prepisivao dr.uvjeravao me da nema to laktozu, nema šipak.
    Ima više vrsta laktoza u tabletama. Recimo laktoza hidrat mi ne smeta! Ona je u ergometrinu (dobije se za stiskanje maternice), ja dobila nakon spontanog i od njih mi nije bilo slabo a pila sam ih svaka 4sata.
    Evo nadam se da sam nekome barem malo pomogla vezano za tablete i laktozu za koju puno ljudi ni nezna da im smeta :)

Schinin
    24. Studeni 2015. 14:40

MajaSocka: zelim ti najsrecniji rodjendan, da ih dozivis jos puno, puno, a da je ovaj bio zadnji bez male struce  uzivaj u svom danu i pusti da te slave 

• Pticica2
    24. Studeni 2015. 15:10

Drage mone danas sam se pošteno nasekirala.Nema veze sa temom trudilica ali da se izjadam i ako neko nešto zna neka mi odgovori:djevojčica mi je u januarru imala dvije upale uha, inace nije bila bolesljiva i nikada prije je uši nisu boljele,. Poslije toga smo primjetili da čuje malo lošije. 
    Vodili smo je na audiogram i tipogram i nalaz je pokazoobostrano oštećenje sluha od 20-40db. 
    Danas je ABR - a to potvrdio a doktorica nam je rekla da je oštećenje nasljeđeno i da je ta upala samo pomogla da to otkrijemo malo ranije. 
    Rekla je da se ništa ne može popraviti ali da ćemo pratiti ako se bude pogorsavalo morat ce nositi aparatić. 
    Također ona ima potpuno razvijen govor i to baš lijepo čisto izgovara i jako se lijepo izražava. 
    Izvinite na dugom postu i fulanju teme ali pomogao bi mi svaki savjet ili iskustvo. 

Veja
    24. Studeni 2015. 15:26

Majo, sretan ročkas, sve najljepše ti želim i da ti se ostvari ono što najviše očekuješ

Ptičice, žao mi je, vjerujem da je teško, stvarno nemam iskustva s tim, nadam se da će netko od cura imat nešto više za reči.

Mallla
    24. Studeni 2015. 15:39

Cure moje drage, bas ste me lipo razveselile i raznjezile! Ucinile ste mi ovaj dan jos lipsim s vasim predivnim zeljama! Hvala Vam puuuno! Joooj puna sam ljubavi 

Zabice toliko ti zelim taj +, zoves ga jako jako da uopce nije problem povjerovat da je tu! Neka je razlog tvojih simptomcica mala mrvica!

Pticice, stvarno ti nemam iskustva. Sto kazes bas je cudno da se to nije primjetilo prije, a jos je izgovor cist! Nadam se da ce sve bit u redu!

url=https://lilypie.com]

Mallla
    24. Studeni 2015. 15:45

Hmmm laktoza....ne podnosim je bas najbolje, mlijeko ne mogu nikako...ali jogurt, sir, mlijecne namaze mogu! 

A ja i moje stanje ciklusa hmmm....dude su mi se povecale...inace su 94cm sad su 97cm...bradavice velike, opcenito osjetljive. Ali mislim da je to rezultat ovulacije. Iako neznam kad je tocno bila....temp. mi je i dalje niska, je bio mali porast al sve je to jos ispod 36.5. A LH trakica pik pokazala na 16 dc...a danas 19dc. Nemam pojma....vidit cemo sta ce slijedeci tjedni donjeti. Vrkutu pijem, bas mi pase, samo sto masu piskim kad je pijem!

url=https://lilypie.com]

zabica25
    24. Studeni 2015. 16:51

MajaSokca, Anchy i sve ostale - hvala još jednom na figama  Već bih sad napravila test da mogu..ha ha...
    Mene žgaravica mući već dva dana...nikako da prođe, konstantna je...popila sam Gastal, ali badava..i dalje je tu...
    Ptičice, ne brini...sve će biti u redu s tvojom curicom...Bog zna što radi i zašto nešto radi, samo mi nismo svjesni toga u potpunosti..sve se događa s razlogom, a mi razlog otkrijemo kad se najmanje nadamo...nema potrebe za ispričavanje na dugom postu i na toj temi...koja uopće nije fulana..tu smo da si pomognemo u svakom pogledu, ne samo oko pitanja vezana za T...
    Sve će se to popraviti, a ako će morati nositi aparatić, ništa zato...njoj će pomoći i dobro će čuti, a ona će i dalje ostati vedro i nasmijano dijete 
    Svatko od nas ima neku manu: ja slabije vidim, ali opet znam da Bog ima razlog zašto nosim naočale, jedni slabije čuju, jedni su nepokretni...različiti smo, ali nas baš to čini BOGATIMA i POSEBNIMA!

Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)

• Pticica2
    24. Studeni 2015. 17:07

Zabice hvala ti puno na utjesnim rijecima i sama sebi govorim da ce biti dobro, sve je u bozijim rukama.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.