Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Chichita
    02. Studeni 2015. 09:39

Dobro jutro drage moje trudilice,
    baš ste mi bile vrijedne preko vikenda i svašta ste lipog pisale...ja sam još u fazi plodnih dana, nikako iščekati da prođu, pa da krene ona nervoza hahaha

Petra84
    02. Studeni 2015. 09:50

Drage trudilice... prošli sam tjedan pisala da mi m kasni 2-3 dana... uglavnom jučer je test pokazao 2 crtice - TRUDNA SAM :) javljam se čisto da znate kako je meni bilo.

Pokušavamo negdje od 5 mjeseca, s tim da se 2 mjeseca nismo baš trudili i znala sam da neće biti ništa. tako da bi se moglo reći da nam je iz 4. uspjelo. 

inače mi je ciklus 30-32 dana. Prošli sam mjesec dobila 30 dan (26.9.), a recimo u svibnju sam dobila čak 36 dan!!! Ovaj mjesec sam pred (ne)očekivanu m imala grčeve u stomaku kao da ću dobit (Uvijek me boli pred m). Naravno, bila sam nestrpljiva i napravila test prije tjedan dana (30 dc) i bio je negativan. Bolovi i grčevi su se nastavili uz povremena ''sjevanja'' jajnika... negdje 31 dc su mi i grudi lagano otekle. na dodir malo bolne. bradavice normalne... par dana poslije, oko 33 dc sam imala ujutro bijelo - mliječni iscjedak, ali samo malo na papiru. Bolovi su nakon 35 dc postali manji, ali sam osjećala neku napuhnutost i žuljanje. Tek 37 dan (jučer) sam ponovila test .. i eto, pozitivan je :) 

ono što hoću reći... po svim simptomima koje sam imala...mogla sam i dobiti m jer mi se to događa svaki mjesec - napuhanost, bolovi u jajnicima/materinici, otečene grudi. S tim da sam ovaj mjesec 3 dana za redom plakala bezveze i bila preosjetljiva na svaku glupost.. ali nisam tome pridavala neku pažnju. mislila sam da sam osjetljiva jer sam se nadala da m neće doći, stalno sam gledala neke bebe oko sebe i nadala se da ću i ja tako jednog dana...a s druge strane strah da se to nikada neće dogoditi.

E sad, kako smo uspjeli? ne znam ni sama reći. Pratila sam sluz i kad sam vidila da je plodno razdoblje imali smo odnose par dana za redom i eto.. zagrizao mali :) inače smo oko plodnih dana imali odnose svaki drugi dan i nije upalilo. što može i ne mora biti razlog.

nadam se da će vam moje iskustvo pomoći, ili ako ništa drugo, olakšati. Simptomi ništa nisu značili u mom slučaju jer sam sto puta imala takve simptome ...

jako vam svima želim dvije crtice i da se smijete i plaćete kao ja kad ga ugledate. Nestvaran osjećaj!

I...sorry na dugom postu!!

Chichita
    02. Studeni 2015. 10:01

Draga Petra, imaš i razloga za dugi post....do srca ti čestitam i želim urednu i pravu školsku trudnoću.
    ova naša stranica je Bogu Hvala u zadnje vrijeme puna plusića...neka se tako i nastavi....

Petra84
    02. Studeni 2015. 10:06

Hvala Chicita :) stalno sam bila na ovom forumu i po sto puta pročitala tuđe simptome i promatrala na sebi promjene. I uvijek sam bila u strahu uopće nadati se ne bi li izbjegla razočaranje. Sto sam testova valjda napravila....ali kao što sam rekla, ni ovaj mjesec po ničemu nisam mogla zaključiti da sam trudna. Stvarno nikakve posebne promjene nisam doživila, osim možda tog plakanja, ali i ovako znam biti pekmezava pa nisam obraćala pažnju.

Chichita
    02. Studeni 2015. 10:13

tu se slažem s tobom Petra, ja sam prestala čitati tuđe simptome i počela promatrati svoje tijelo. Prošli mjesec mi je kasnila 10 dana, imala sam skoro sve simptome koje sam pročitala, mučnina, užasno bolne i nateknute grudi, tamne bradavice, glavobolja i sl. pa opet dobila...i razočaranje još veće...sad potpuno ignoriram sve simptome tako mi je lakše. I samo čekam hoće li kasniti M ili neće.....

• Pticica2
    02. Studeni 2015. 10:29

Petra čestitke od srce, da sve prođe u najboljem redu. Hvala ti što si ovako detaljno opisala svoje simptome jer sve ovo moze biti od velike pomoći. 

Veja
    02. Studeni 2015. 10:37

Petra84, čestitam i želim ti ugodnu i zdravu trudnoću

Petra84
    02. Studeni 2015. 10:41

Hvala!!!!!! stvarno vam svima želim da što prije ostanete trudne   ja još nisam svjesna da mi se to događa...nestvarno je... i konačno sam se opustila i više ne trzam na svaki mogući simptom da će m doći... stvarno olakšanje za psihu!

ancicaa27
    02. Studeni 2015. 11:14

Draga Petra čestitam 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.