Tješilica

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar venera

    venera

    Broj poruka: 191

    Prijavi adminu

    Drage trudnice, mame i one koje će to tek postati,
    zamislila sam ovo kao temu gdje bi se mogle izjadati, napisati što nas trenutno mući ili nervira. Nije bitno o kojoj se vrsti problema radi. Čak ne mora niti imati veze sa trudnoćom i djecom. Događa se da nas ponekad nitko ne razumije, a ovdje nas ima puno, tako da će se uvjek naći netko da shvati i pruži riječ-dvije utjehe i uljepšati vam dan.
    Nadam se da će Klokanica prihvatiti ovu temu 

    Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!

  • Avatar venera

    venera

    Broj poruka: 191

    Prijavi adminu

    Vidim da mi je tema bila totalni promašaj, ali evo da probam krenuti u nekom smjeru, možda ipak netko ima sličnih iskustava.
    Dakle, u 28tt sam i sve je u redu, beba se rita, ja normalno dobivam na težini i sve je kako treba biti. Ali moja ginekologica ima neku potrebu da mi na svakoj kontroli uvali neku uputnicu. Ne bi ništa rekla da idem prvi puta na neku pretragu, ali to sam sve već obavila, nalazi su uredni, a ona me šalje ponovo. Zadnje sam dobila uputnicu za endokrinologiju (OGTT) na kojoj piše da sam imala dijabetis i prije nego sam ostala trudna i da me šalje na kontrolu. Ja niti sam dijabtičar niti mi je ikada šećer bio povišen. Više ne znam šta da radim, lijepo sam joj objasnila da ja nemam šećer, ali bez uspjeha. Ne znam šta bi bilo da kažem kako odbijam otići na pretragu, vjerojatno bi joj se zamjerila i ne bi s tim ništa postigla. A sama pomisao da ponovno moram piti onu glukozu
    Eto, ako netko ima sličnih problemčića slobodno pišite!
    Pozz

    Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!

  • Avatar bjap

    bjap

    Broj poruka: 1100

    Prijavi adminu

    Jel to privatna ginekologica ili?

  • Avatar venera

    venera

    Broj poruka: 191

    Prijavi adminu

    Nije privatna. Da je još bi mogla odbiti pretragu.

    Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!

  • Avatar bjap

    bjap

    Broj poruka: 1100

    Prijavi adminu

    Aha, mislila sam da je (imala sma sličnih iskustava sa stomatologom). U OGTT se ne kužim previše, još nisam išla, ali već godinama slušam da je to nešt grozno. No, s obzirom da u 25. tjednu još uvijek povraćam, već sam se navikla na povraćanje i nadam se da mi neće biti strašno. A jesi li razmišljala da promjeniš doktoricu?
    Mene je jedan ginekolog jednom slao na tumorsku pretragu zbog obične ciste na jajniku, zatim me htio slat da vadim krv zbog sumnje na vanmaterničnu trudnoću jer sam rekla da da me boli s desne strane (što zna bolit pri ovulaciji, a ja nisam znala), i onda sam rekla da neću jer nisam mogla ostat trudna. On se ispričao i rekao da iz opreza radi svaku pretragu, da bude siguran da nije nešto najgore. Zavolila sam tog doktora, i ne znam ni sama zašto mi on ne vodi trudnoću (inače sam u timu bez nositelja pa mogu birat između 10-ak liječnika), valda zato što mi se učinio hladan u zadnje vrijeme.

  • IvaP2

    Broj poruka: 151

    Prijavi adminu

    Draga bjap, ja išla 2x na OGTT i nije uopće grozno. Moraš ići na tašte, ispiti tamo ful slatku tekućinu (nije baš bajno, ali da se), i onda ti nakon 60 i nakon 120 min. vade krv. Tamo si ukupno nekuh 2-3 sata (ja sam išla na Vuk Vrhovac u Zg i super su organizirani, ne čeka se dugo i odmah dobiješ svu potrebnu pomoć ako ti baš pozlije). No uglavnom ženema ne pozlije ;). Ja sam išla u drugom i sada u trećem tromjesečju. Možda bi mi bilo nezgodnije da sam išla u prvom, zbog mučnina pa bih vjerojatno teže podnijela tu glukozu na prazan želudac. Ali nije uopće strašno, ja sam isto svašta čula, čak sam se i pribojavala pretrage zbog raznih priča, na kraju sve 5! Ako ćeš ići, moja preporuka je da netko ide s tobom, baš za slučaj da ti ne bude dobro i svakako odmah sa sobom ponesi nešto za jesti i piti da možeš odmah navaliti čim sve bude gotovo! Prvo ti vade krv kada dođeš, na tašte, odmah ispiješ glukozu, zatim čekaš sat vremena, opet vađenje pa još sat vremena i onda još jedno vađenje. <za to vrijeme, dok čekaš, trebaš sjediti u čekaonici, ne se šetati (tako da test bude valjan) pa će ti i nečije društvo dobro doći. Ili ponesi nešto za čitanje. Ma sve u svemu, za čas to prođe i nije strašno!

  • Avatar bjap

    bjap

    Broj poruka: 1100

    Prijavi adminu

    Hvala na info. Tak sam i ja čula da bude. Bilo me strah zbog mučnina, ali više mi je tak svejedno bljuvala il ne.

  • Avatar antonio

    antonio

    Broj poruka: 1335

    Prijavi adminu

    Ja sam svaki put povracala nakon te glukoze jer nisam podnosila slatko i mogu rec svaka cast trudnici koja to popije bez problema,a poslje kad sam dosla drugi put vadit krv bi mi pozlilo.

  • IvaP2

    Broj poruka: 151

    Prijavi adminu

    bjap


    Hvala na info. Tak sam i ja čula da bude. Bilo me strah zbog mučnina, ali više mi je tak svejedno bljuvala il ne.

    A je li te doktor uputio na OGTT? Ja sam prvi put išla u 28. tj., a drugi put u 32. tj., dakle već sam prošla to mučno prvo tromjesečje. U kojem si ti tj.? Mislim da na to obično šalju kasnije, osim ako nema u startu indikacija za slati odmah jer se taj gestacijski dijabetes obično javlja kasnije u trudnoći.

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Mene je moj blesavi ginić poslao u drugoj ttrudnoći, a bedak, vidio je da mi je uvijek šećer ispod 4… Mislim ono… Jedva sam zmučila tu glukozu, psihički mi je to bilo više naporno nego tjelesno, želudac je još i podnio, al ja nemrem puno tekućine odjednom nikad popit. Na kraju su se čudili jer mi je šećer nakon 2 sata bio niži nego prije glukoze. Ah

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.